Getest | foundation gemaakt van kruiden

Goedemorgen! Wisten jullie dat je zelf je eigen foundation kunt mixen met producten uit je keukenkastje? Ik ook niet, maar ik kwam het laatst toevallig tegen op Pinterest, dus het leek me leuk om het live met jullie te testen. Ik gooide wat maizena, kaneel, paprikapoeder en kurkuma bij elkaar, bracht het aan met een buffing brush, en dit is wat er gebeurde;

Tja, wat kan ik zeggen. Aan deze foundation zitten nogal wat haken en ogen, en ik zal hieronder de voor- en nadelen met jullie bespreken.

Schermafbeelding 2016-07-27 om 09.15.46Het grote voordeel is dat je weet wat er in je foundation zit, en dat er geen parabenen, alcohol, parfumstoffen en conserveringsmiddelen in zitten. Het is dierproefvrij en 100% natuurlijk. MAAR, kaneel staat erom bekend de huid te irriteren, dus het betekent niet dat deze foundation gegarandeerd veilig is voor de huid. Mensen met een gevoelige huid kunnen deze DIY dan ook beter mijden. Verder is het natuurlijk super goedkoop om je eigen foundation te maken met producten die je toch al in huis hebt. En ingrediënten als kurkuma zijn ook werkelijk goed voor je huid, ze hebben vele helende eigenschappen.

voor en naDeze kruiden foundation geeft de huid een mooie, matte finish en een hintje kleur. Voor de mensen die eigenlijk alleen wat mattering nodig hebben en slechts een hele lichte dekking, en die houden van natuurlijke ingrediënten zou dit wellicht iets kunnen zijn.

Schermafbeelding 2016-07-27 om 09.15.26Wat mij betreft is de dekking veel te licht en deze formule geeft ook te veel fall out en een zichtbaar poederige finish. Ik ben er dus persoonlijk niet zo over te spreken. Later kreeg ik ook ineens een soort van opvliegers, alsof mijn gezicht in de brand stond, wat waarschijnlijk het resultaat is van de flinke hoeveelheid kaneel die ik erin had gegooid. Ik kreeg er ook jeuk van in mijn gezicht. Not good!

Voor sommige mensen zal dit zeker een uitkomst zijn, maar voor mij, nah. Ik houd het dan liever bij mijn gebruikelijke vloeibare foundation of, als ik natuurlijker wil, bij minerale foundation van een goed merk zoals Bare Minerals. Die foundation dekt namelijk echt als een TIET en is lange tijd mijn favoriete foundation geweest (ik moet hem weer eens zoeken, afstoffen en gebruiken, ik denk er de laatste tijd veel aan).

Wat vinden jullie van deze DIY kruiden foundation? Is het iets dat jij zou gebruiken?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

30 Reacties

 1. Suuuus
  29 juli 2016 / vrijdag, 29 juli 2016

  Wat me opvalt (en dat gaat niet specifiek over het filmpje) je hebt altijd je haren los.
  Er zijn een paar artikelen online waar je het vast heb en dat staat je zo leuk.

 2. Kim
  28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Nope, never, jamais, nooit…
  Van tijd tot tijd maak ik zelf mijn make-up maar dit is met producten die je bv. Bij http://www.tkbtrading.com vindt. voornamelijk oogschaduw is echt fun om te maken en oh het assortiment kleuren! ? ( beslis zelf: http://howtomakecosmetics.com/collections/makeup-powders-1/Mica). Die website is echt niet goed voor mijn bankrekening…

  Maar om kruiden te gebruiken? Echt niet. Kaneel is echt niet aan te raden… Bij veel mensen wekt het ook allergiën op. Maïzena gaat ook nooit de dekking geven die titanium dioxide of zinc oxide kan geven en het is nog maar de vraag hoe lang het op de huid blijft…

  Even over “er zitten geen conserveringsstoffen in”… In een product waar geen water (of water vervangers) in zitten hoef je geen conservering te gebruiken. Tenzij het een product is dat je in de douche of dergelijke gebruikt. Conserveringsmiddelen hebben een slechte naam maar zijn toch echt noodzakelijk tenzij je je product binnen de week opgebruikt en in tussentijd in de koelkast bewaard. Tegen de tijd dat je schimmel op je product ziet is het hele product al geinfesteerd en dat ben je dus al de held tijd op je huid aan het smeren. Aantrekkelijk, niet? ?

 3. 28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Ben vooral bang wat voor reactie al die ingrediënten kunnen geven op je huid… Paprikapoeder klinkt irriterend!

 4. 28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Jammer dat het geen succes is, wel leuk om te zien!

 5. 28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Heb met heel veel plezier naar je filmpje gekeken, erg leuk gedaan! Jammer dat het niet echt een succes is, maar wel een x leuk om te proberen!

 6. 28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Hmm jammer dat het niet zo’n succes is. Wel een leuke test 🙂

 7. 28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

  Hoe iemand verzint om een foundation te maken van kruiden. Dat is nog eens inventief. En het zijn ook nog eens kruiden die ik gewoon in de keuken heb staan. Maar voor mij zou het toch niets zijn. Zeker niet alsof het voelt dar je gezicht in brand staat. Ik houd het lekker bij mijn vloeibare foundation.

 8. Carolien
  27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Misschien kun je de poeder mengen met dagcreme? Voor een vloeibare variant 🙂

 9. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Wat grappig heb dat nog nooit gezien! Leuk! Wel jammer dat hij niet zo goed dekt

 10. Ier
  27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Dit zijn alleen geen kruiden, maar specerijen :-p

 11. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Ik had met een body lotion van lush al dat ik door een hondje op bezoek werd afgelikt … ben benieuwd hoe veilig eetbare foundation is met huisdieren 😛

  Het is meer grappig dan handig dit, maar toch leuk dat je het getest hebt!

 12. Carina
  27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Heel eerlijk? Ik vind dit eerder een risico dan een goede diy. En omdat het zo lang op je huid zit, heb ik liever een product dat goed onderzocht is.

  • Serena
   Auteur
   27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

   Mee eens hoor, niet alles wat “natuurlijk” is is automatisch goed voor je huid!

 13. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Nou ik wist zeker niet dat dit kon. Maar helaas is het geen uitkomst voor mij persoonlijk. Wel erg leuke video om te proberen. Liefs soraya

 14. Syl
  27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Dit lijkt me echt niet goed voor je huid… Het mag dan wel natuurlijk zijn, maar brandnetels zijn ook natuurlijk en die smeer ik liever niet op mijn gezicht.
  Ik hou het wel bij goede foundations en poeders.
  (Maizena is het enige ingrediënt in deze DIY die ik nog op mijn gezicht zou durven gebruiken als ik geen poeder meer zou hebben.)

 15. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Oh Bare Minerals is ook mijn absolute favoriet. Heb hen jaren met liefde gebruikt maar helaas is hij op en ben ik op jacht waar ik hem in Nederland voordelig kan krijgen. Of een goede vervanger.

  • Lena
   28 juli 2016 / donderdag, 28 juli 2016

   Google eens Lily Lolo mineral foundation

   Heeft goede reviews en voor mij werkt ie ook super!

 16. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Haha, dit heb ik nog nooit gehoord. Ik houd het toch bij de bekende foundations denk ik…

 17. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Heel gek, maar wel een leuk idee!

 18. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Hmm, niks voor mij dit. Wel leuk dat je het getest hebt!

 19. Birgit
  27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Klein puntje: de ingrediënten die je gebruikt hebt zijn geen kruiden maar specerijen.

  Voor mij zou het ook echt een no-go zijn. Paprikapoeder en kaneel lijken me nou niet echt geschikt om op je gezicht te smeren.. Zou me eerder een gemarineerd kippetje voelen.

  • Serena
   Auteur
   27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

   Beetje olijfolie erop en lekker braden in het zonnetje! ?

 20. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Hahah wat gek dat dit gewoon kan!

 21. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Ik vind het wel grappig dat je met kruiden een foundation kunt maken, maar ik denk dat dit ook voor mij niks is!

 22. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Bijzondere ontdekking. De dekking is mij ook te licht om zelf te gaan testen..

 23. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Wat grappig! Maar kaneel gaat mij net iets te ver, zeker als je zegt dat je er jeuk van kreeg! Wel echt leuk om te kijken =D

 24. 27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Ik hou het maar bij mijn minerale foundation 😉

 25. Sabrina
  27 juli 2016 / woensdag, 27 juli 2016

  Nah I’ll skip this one 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *