Garnier Ambre Solaire BB Cream

We kennen BB cream, we kennen zonnebrandcrème, en nu is er Garnier Ambre Solaire BB cream. Deze getinte zonnebrandcrème voor het gezicht beschermt je niet alleen tegen de zon, maar maakt je huid ook nog eens mooi egaal. Een uitkomst voor mensen die het niet zo fijn vinden om zonder make-up naar het strand of zwembad te gaan. Zelf vind ik het niet zo’n probleem om zonder make-up naar het strand of zwembad te gaan, maar ik moet zeggen dat ik toch wel erg gecharmeerd ben van het effect.

ambre solaire1Zoals jullie weten heeft bijna elk cosmeticamerk inmiddels een BB cream op de markt gebracht, maar van alle merken is die van Garnier de favoriet van mijn zusjes. Zelf gebruik ik deze niet omdat de kleuren niet matchen en ik de dekking te subtiel vind, maar de kleur van deze Garnier Ambre Solaire BB Cream is daarentegen perfect en daarbij ben ik ook erg te spreken over de dekking.

swatch ambre solaire

Garnier Ambre Solaire BB Cream heeft één universele kleur, maar deze kleur is nog vrij getint.De kleur heeft een neutrale tot gele ondertoon. Voor mij is de kleur een goede match, maar voor mijn stagiaires Yolanda en Eline is de kleur momenteel net iets te donker.Wat wel opvalt is dat de BB cream de rode wangen van Eline mooi camoufleert en dat het zowel Yolanda als Eline een mooie gezonde gloed geeft.

Wanneer iets te donker is heb je al snel de neiging om het wat dunner uit te smeren, maar in dit geval zou de SPF dan niet de bescherming bieden die het belooft. Daarom heb ik Yolanda en Eline gevraagd de BB cream aan te brengen alsof het een zonnebrandcrème is:

ambre solaire yo

ambre solaire eline

Ben je erg blank dan zie je echt een ‘maskertje’. Dit product is daarom alleen geschikt voor  mensen die al een kleurtje hebben van de zon of voor mensen die van nature al getint zijn. Op de foto hieronder lijkt het kleurverschil nog wel mee te vallen, maar in het echt was het verschil opvallender. Yolanda heeft een roze ondertoon en bij haar is het verschil daarom beter te zien. Eline zou, nadat ze iets bruiner geworden zou zijn door de zon, dit product prima kunnen dragen.

kaaklijn

Omdat ik wat getinter ben zag je bij mij totaal geen kleurverschil. Ook ik heb de BB cream aangebracht als zonnebrandcrème.

ambre solaire serena

Ik vind het resultaat erg mooi. De kleur is een match en ook de dekking vind ik voldoende tot goed. Het is niet überdekkend, maar dat vind ik juist wel mooi. De hele donkere littekens zou ik eventueel met een concealer kunnen wegstippen om het helemaal perfect te dekken, maar voor een dagje strand vind ik dit niet nodig. Mocht je eventueel meer dekking nodig hebben op bepaalde plekken, dan kun je dekking opbouwen door er nog een laagje overheen aan te brengen.

Ook hieronder draag ik alleen de Ambre Solaire BB Cream (met blush, wenkbrauwgel, mascara) bij ander licht;

black and neon_8

De Ambre Solaire BB Cream voelt lekker romig aan op de huid en het hydrateert de gehele dag door. Het zorgt voor een mooie glow en droogt de huid niet uit. Het accentueert bij mij geen droge plekjes (velletjes van littekens e.d.) in de loop van de dag. Verder heb ik ook het idee dat het de eerste paar uur na applicatie een matterende werking heeft. Ik moet zeggen dat mijn gezicht in deze turbohitte wel wat gaat glanzen in de avond, maar niets wat een beetje matterende poeder niet weg kan halen. De BB cream verdeeld vrij zuinig over mijn gezicht en het voelt heel licht aan, alsof je een dagcrème aanbrengt.

ambre solaire3Nu vraag je je misschien af, wat is het verschil tussen deze BB cream en een ‘normale’ BB cream? Nou, ten eerste heeft deze BB cream een hogere SPF dan de originele van Garnier, namelijk SPF30. De originele BB cream van Garnier heeft SPF15. Verder is deze BB cream waterproof, dus perfect wanneer je ermee naar het strand of zwembad gaat. Als laatste is de Ambre Solaire BB cream wat donkerder met een goudgele ondertoon, zodat het perfect past bij de (zon)gebruinde huidjes.

In het begin dacht ik ook, ‘wat heeft deze BB cream nu voor toegevoegde waarde?’ maar ik zie zeker voordelen. Er zijn niet zo veel zonnebrandcrèmes voor het gezicht, dus wat men doet is het gezicht insmeren met veel te vette zonnebrandcrème voor het lichaam wat tegelijkertijd zo’n prachtig wit waasje achterlaat. Nou, als ik dan toch mijn gezicht moet insmeren, dan doe ik dat liever met een product wat mijn gezicht hydrateert, beschermt met SPF, egaliseert én me een mooie bronzed glow geeft.

ambre solaire2Ik weet dat er andere BB creams bestaan met SPF30, maar deze zijn niet waterproof en vaak ook nog te dekkend en te ‘make-up’ achtig waardoor je al snel zo’n maskergevoel krijgt. En daar heb ik niet bepaald zin in als ik ga bakken en braden in de zon. Daarom vind ik deze BB ook zo fijn, je voelt ’em niet zitten. En zeker voor meiden zoals ik met een onegale huid is het een mooi product. Op deze manier ga ik nét ietsje zekerder op het strand liggen. Ik begon mijn artikel met het feit dat ik er geen problemen mee heb om zonder make-up naar het strand te gaan, maar als het ook zo kan… ja dan ga ik natuurlijk voor een getinte zonnebrandcrème!

Het enige nadeel is in mijn ogen de kleur. Die is voor veel dames toch nog wat te donker. Hopelijk slaat dit product aan en produceert Garnier er volgend seizoen een nieuwe kleur bij die een stukje lichter is. Omdat het hier in Dubai erg zonnig is gebruik ik dit product elke dag voordat we de hotelkamer verlaten, maar eenmaal terug in Nederland (hopelijk is het daar dan ook zonnig!) wil ik de BB cream blijven gebruiken.

ambre solaire1

In een tube Garnier Ambre Solaire zit 50 ml. Prijs €11,99. Garnier is te koop bij de meeste drogisterijen in Nederland en België, maar ook online te koop via Bol.com.

Wat vinden jullie van een BB zonnebrandcrème? Een beetje overbodig of zie je het nut er wel van in? En wat vinden jullie van het resultaat?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

98 Reacties

 1. Hanneke
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Ben er heel tevreden over. Maar waar is het nog te koop? Ik heb het ooit bij Action gekocht, ook veel goedkoper dan Bol.com. Zou Zeeman het nog hebben?

 2. 9 oktober 2016 / zondag, 9 oktober 2016

  gebruik hem elke dag heb hem bij zeeman gekocht €3,95

 3. Anneke Blok
  20 juli 2016 / woensdag, 20 juli 2016

  Waar is deze crème te koop?

 4. Nel
  9 juli 2016 / zaterdag, 9 juli 2016

  Waarom staat hier de prijs van 11.99 en bij bol.com 18.99

 5. gerry
  30 maart 2016 / woensdag, 30 maart 2016

  Ik gebruik nu al een jaar bb sun 50+ voor mijn gezicht nu blijk ik daar niet tegen te kunnen is er de zelfde maar dan blank 50+

 6. Oempa Loempa
  5 september 2013 / donderdag, 5 september 2013

  Hmmmm, toen ik hem kocht voelde het extreem vettig aan! Daarna ging ik de hitte in maar het smolt gewoon van mijn gezicht af! Ik had het nog is aangebracht en liet het goed drogen voor ik het zwembad in ging maar het smolt er ook in het water af, raar maar ik koop dat NOOIT meer :$

 7. Lunaticana
  21 mei 2013 / dinsdag, 21 mei 2013

  Ik had deze al gespot in de Kruidvat en ja. Nu weet ik het zeker, hebben! Ik kan dit wrl aan met mijn Zuid Europese olijfhuidje 🙂
  Gebruik al maanden BB van Garniet en dat was in de winter ideaal maar nu is het tijd voor een hoge factor 😉

 8. Yasmine
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Hmm deze ga ik wel aanschaffen denk ik!!

 9. 1 mei 2013 / woensdag, 1 mei 2013

  toen ik u artikel zag dacht ik yes … ik heb een gekleurde zonnecreme . Maar spijtig genoeg zal het niet voor mij worden ik ben heel wit van huidskleur.

 10. 30 april 2013 / dinsdag, 30 april 2013

  hee! superproduct. maar ik had een vraagje. bestaa er ook verzorgende dagcrèmes met spf, zonder kleurtje. weet je dat toevallig? x

  • Serena
   Auteur
   30 april 2013 / dinsdag, 30 april 2013

   ja die bestaan, hoor! Dat staat gewoon op de verpakking aangegeven (SPF), dus gewoon even neuzen in de drogist zou ik zeggen.

 11. Karina G
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Bij jou staat ie mooi Serena, maar bij de meiden is hij wel erg geel helaas..

 12. hastalavista
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  DE VRAAG IS: BRUIN JE NOG WEL ALS JE DIT OPHEBT?

  • Serena
   Auteur
   27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

   Jazeker, ook met zonnebrand met SPF kan je nog steeds bruin worden.

 13. Annelise
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Ziet er goed uit! Ik vind het echt een goed idee van Garnier, maar de kleur is inderdaad een probleem. Ik weet zeker dat dit bij mij voor een oranje masker gaat zorgen. Dan maar ‘gewone’ gezichtszonnebrandcrème 😉

 14. Simoon
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Ohh, ik ga deze denk ik wel even testen! De kleur is denk ik precies goed voor me. Ik was sowieso al van plan om deze zomer een aparte zonnebrandcrème voor mijn gezicht aan te schaffen. Inderdaad wat jij zegt, die vette en zwaar geparfumeerde lichaamscrèmes horen eigenlijk niet thuis op je gevoelige gezicht.

 15. Nabila
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Mooi

 16. 27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Die kleur zou voor mij echt veeeel te donker zijn! Maar het staat jou wel heel mooi! Ik vind het een handig product na wat ik gelezen heb, maar zou het wel waarderen als er wat meer kleuren verschenen!

  Xoxo Daphne

 17. Nina
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  mooi effect. als ik al wat verkleurd ben door de zon. ga ik deze zeker proberen!

 18. celien
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Lijkt me heel handig… alleen zo jammer van de kleur! Ik heb een heel licht huidje, en als er dan ook een ding is van m’n lichaam dat niet bruin wordt is het m’n gezicht… echt balen dus! 🙁

 19. 27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Het klinkt als een fijn product! Leuk ook dat Garnier zoiets heeft ontwikkeld. Ik ben zelf vrij bleek dus ik denk dat deze te donker zal zijn. Jammer. Al zou ik sowieso niks van make-up (een getinte zonnebrandcrème bevat ook gewoon kleurpigmentjes, net als foundation) op mijn gezicht willen hebben als ik in de zon ga liggen. Het ‘idee’ om een laagje op m’n gezicht te hebben vind ik niet prettig. Overigens zou dit wel een goede getinte dagcrème zijn! Als ‘tie niet te donker zou zijn dan..

 20. katrien
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Zonnecrème moet je ook regelmatig bijsmeren. Wat gebeurt er als je dat met deze bb cream doet?

 21. MiriamH
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Ik zag hem liggen bij de etos en was erg enthousiast van eerdere reviews. Maar de alcohol denat staat bijna bovenaan de lijst, ik sla daarom over want ik reageer enorm op alcohol op mijn gezicht. Heel jammer!

 22. Sophie
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Wauw serena, wat een stunning foto, wat ben je toch een prachtvrouw!

 23. 27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Mooi effect geeft het bij jou! Voor mij is het alleen te donker helaas.

 24. maxime
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  zo dit ga ik denk ik toch maar proberen voor de zomer!

 25. Vlinder
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  Ik ben er wel benieuwd naar! Lijkt me toch wat prettiger dan een normale zonnebrandcreme, ik ga ‘m zeker uitproberen.

 26. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Jou staat ie mooi ja, bij je stagaires minder. Ik denk dat ik ‘m zelf nog net kan hebben, maar dat ie ook erg geel uitvalt. 🙁

 27. Ester
  26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Wat heeft Eline een mooie rechte neus!:)

 28. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Lijkt me echt heel fijn! Alleen jammer van de kleur.

 29. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Wauw, lijkt me een heel fijn product!

 30. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Klinkt goed, ook voor mij 🙂

 31. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Ik vind het idee op zich echt heel goed! Alleen vind het er niet zo geweldig uitzien… Er kan dus nog wat aan gesleuteld worden.

 32. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Ik dacht even dat het over BB cream voor je lichaam zou gaan haha, dat leek me een tikje overdreven 😛 Maar dit klinkt goed! Ik krijg snel puistjes van normale zonnebrandcreme dus ben altijd op zoek naar een fijne voor mijn gezicht, en als de oneffenheden dan ook nog eens bedekt zijn is dat extra fijn natuurlijk. Ik ben wel bang dat de kleur voor mij ook te donker is… dus nog even wachten tot ik hem kan gebruiken dus.

 33. 26 april 2013 / vrijdag, 26 april 2013

  Ik ben zó blij met Yolanda. Als roodharige met bleke huid is het enorm lastig inschatten of iets niet te donker voor mij is (wat bijna altijd het geval is). Nu weet ik dat ik dit product ook niet hoef te proberen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *