Deze zelfverzonnen pastasalade valt altijd in de smaak, echt waar! Iedereen die hem proeft wilt het recept van deze overheerlijke pastasalade. Hij is dan ook goed op smaak, lekker smeuïg en heeft ook wat ‘crunch’. Bovendien is het recept té makkelijk en dus helemaal fool proof. Mensen die absoluut geen keukenprins- of prinses zijn kunnen met gemak deze pastasalade in elkaar flansen en dikke indruk maken op hun gasten.
Handig voor bij de BBQ, picknick in het park, verjaardagen, babyshowers of wanneer je een wat grotere groep eters over de vloer krijgt. Met dit recept maak je een grote pan vol, genoeg voor zo’n 10 mensen. Ik haal alle boodschappen bij Lidl, dus dit gerecht is ook nog eens lekker budgetproof. De Beautylab pastasalade is bovendien vegetarisch (en heel makkelijk om te zetten naar vegan), dus zo weet je zeker dat al je gasten ervan kunnen genieten. Succes gegarandeerd!
Benodigdheden
1 pak (500 gram) fusilli pasta
2 pakken (150 gram) rucola
1 pot (400 gram) gegrilde rode paprika
2 pakken (500 gram) cherrytomaatjes
1 pak (100 gram) pijnboompitten, geroosterd
1/2 pak (100 gram) zachte geitenkaas of 1 pak geitenkaasbolletjes
2 flinke scheppen mayonaise
10 eetlepels (150 gram) balsamico azijn
peper & zout, naar smaak
Werkwijze
Breng water aan de kook in een grote pan. Zodra het kookt, gooi er een scheut olijfolie bij en het hele pak pasta. Even doorroeren en koken tot de pasta al dente is (beetgaar). Voor pastasalade kun je, naar mijn mening, het beste fusilli pasta gebruiken. Alle ingrediënten blijven hier goed aan en tussen kleven, zodat de smaken extra goed in de pasta kunnen trekken en je bij het opscheppen niet alleen pasta opschept, maar ook de rest van de ingrediënten.
Heb je nog een pak penne of farfalle slingeren in je la, ook prima. Pasta in de vorm van schelpjes of ‘oortjes’ doet het ook goed in een pastasalade. Of mix al je restjes pasta bij elkaar om er op een lekkere en slimme manier ‘ vanaf’ te komen!
Als je pasta klaar is, giet het water af, roer nog even goed door en laat het zonder deksel op de pan afkoelen. Zet je pan eventueel buiten (als het buiten kouder is dan binnen) zodat het sneller afkoelt.
Terwijl de pasta aan het afkoelen is, rooster je de pijnboompitten, snijd je de gegrilde paprika in kleine stukjes (ongeveer 1 x 1 cm) en snijd je de cherrytomaatjes in vieren.
Als de pasta inmiddels lauw geworden is, voeg je de gegrilde paprika, rucola en tomaatjes toe. Voeg ook de mayonaise en balsamico azijn toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Goed doorroeren en verder af laten koelen. Als de pastasalade koud is geworden zet je hem in de koelkast zodat de smaken er overnacht extra goed in kunnen trekken. Heb je hier geen tijd voor? Ga dan meteen door met de volgende stappen.
Schep de pastasalade in een mooie kom of schaal, verkruimel de geitenkaas erboven, strooi alle pijnboompitjes over het geheel en…. you’re done! Serveer de pastasalade het liefste op kamertemperatuur, dan komen de smaken het allerbeste tot hun recht. Vind ik zelf lekkerder dan wanneer ‘ie ijskoud uit de koelkast komt.
Vegan variatie
Wil je een vegan variant maken op deze pastasalade? Gebruik dan vegan mayonaise. Hiervoor hoef je niet per se naar een groene supermarkt, want een pot Remia Mayolijn is ook gewoon 100% vegan. Er bestaat vandaag de dag helaas nog geen lekkere vegan vervanger voor geitenkaas, dus die kun je of weglaten, of vervangen voor iets anders smeuïgs zoals blokjes avocado. Of voeg in plaats daarvan kleine stukjes augurk of rode ui toe voor extra crunch en een klein zoetje. Ook lekker, voeg extra wat zongedroogde tomaatjes toe voor nóg meer smaak.
Nou jongens, dit was ’em weer. Simpel, snel en werkelijk ALTIJD een succes op feesten en partijen! Welk recept doet het bij jou thuis altijd goed op feestjes?
Until next time,
Serena Verbon
Ziet er echt lekker en gemakkelijk uit. Zelf ben ik geen fan van geitenkaas maar ik kan het vervangen met bijv mozzarella. Ga dit zeker uitproberen.
Hmmm..wat lekker, zeg. Dit ga ik zeker uitproberen!
Oeh ziet er heerlijk uit! Zelf hou ik niet echt van geitenkaas, dus zou ik het bijvoorbeeld kunnen vervangen voor mozzarella. Werkt ook altijd wel goed denk ik. Leuk!
Dit ziet er onwijs lekker uit. Ik krijg er gewoon honger van. Lijkt me nog wel een leuk recept waarmee je de leftovers gebruikt als lunch. Smikkelen gegarandeerd!
Oehhh jammie!
Waar blijft de Instalab? Of heb ik iets gemist en is ie verplaatst?
Ziet er heerlijk uit!
Ook lekker: pasta koken met bouillonblokje, koud afspoelen. Pesto er doorheen roeren, gesnipperd sjalotje, stukjes mozarella, parmezaanse kaas en eventueel pijnboompitten en spekjes. Ik vind ‘m juist wel beter smaken uit de koelkast 🙂
Oh my! Dit ziet er echt héél lekker uit! Ik ga hem morgen proberen, het water loopt me al in de mond!
Yummy heb er zin in.
Ziet er goed uit! Ga hem binnenkort een keer maken.
Dit ziet er zoooo goed uit! Ik weet wel wat ik morgen ga eten haha, al zou ik hem zelf wel vegan houden, maar mmm ik weet het wel voor morgen!
Oeh dit lijkt me lekker! Aankomende weekend de BBQ aanslingeren en dan wil ik deze salade er bij gaan maken. Ik sla ‘m even op, thanks! <3
Lijkt heel erg op de pasta salade die ik vaak maak! In plaats van mayo doe ik er rode pesto doorheen. Tipje voor het afkoelen van de pasta: spoel de pasta na het koken af met koud water. Zo gaart de pasta niet na en is hij gelijk afgekoeld 😉
Lekker! Ga ‘m een keer vegan maken, lijkt me heerlijk!
lijkt me heerlijk! ik ga deze misschien wel maken voor mijn verjaardag in september.
Oeh deze lijkt me ook lekker!
Hier is dit recept altijd een succes:
500 gram pasta gekookt in bouillonblokje
300 gram rucola
1 stuk (of 2 voor de lieffhebbers) gerookte kip in kleine reepjes of blokjes
1 blikje ananas (of dezelfde hoeveelheid vers nog lekkerder) in blokjes
Een half bosje bosui in dunne reepjes
Half zakje cashewnoten (Eerst even roosteren)
1 lepel mayo 2 lepels yoghurt gemengd met een zakje mix voor kerriesaus van duijvis
Evt een klein pepertje fijngesneden
Alles mengen en naar smaak nog peper en zout toevoegen
Altijd fijn met warm weer, bbq of een buffetje!
Deze is zo YAM!
Ik ga hem snel zelf maken ?
Ik heb hem geproefd en hij was echt heerlijk 😉
Haha ik neem net mijn laatste hap van mijn vergelijkbare pasta salade (vroege lunch) Leuk om eens wat andere ingrediënten ideetjes opte doen
Pastasalades doen het inderdaad áltijd goed. Slim om er geitenkaas over te strooien, daar heb ik nog nooit aan gedacht. En pijnboompitten voor een beetje crunch, goed idee!
Heerlijk! Pastasalades zijn zo lekker in de zomer! Nieuwe recepten zijn dan ook altijd welkom 🙂
Yum, lekker! Een goedgevulde salade ook. Ik vind pasta salade lekker, als de smaak van de pasta niet meer overheerst.
Ik ben eerlijk gezegd niet echt een fan van pasta salades hahah, ik kies liever vooor een komkommer salade of gewoon alleen ‘sla’. Wel vind ik de hoofdingrediënten lekker, ik zou zelf de pasta weg laten en dan misschien cougette eraan toevoegen ofzo? Geen idee eigenlijk, alles behalve pasta! Zelf maak ik altijd loempias voor feestjes!
Ziet er heerlijk uit!
Klinkt heerlijk, ik maak ook graag pastasalades. Je kunt er zo heerlijk mee variëren. Olijfolie in de pan met water en pasta zou ik niet doen, zonde van de olijfolie. Het helpt niet tegen plakken. Wat wel werkt is de pasta koken in ruim kokend water en af en toe los roeren. Beetje zout erin voor de smaak. Het is wel gebruikelijk (bij de Italianen) na het afgieten wat olijfolie over de pasta te doen, voor de smaak. Wat het bij ons altijd goed doet is onze zelfgemaakte tomatensoep. Simpel en zooo lekker!
Heerlijk recept! het fijne aan pastasalade is dat je er alle kanten mee uitkunt! Ook lekker met zelfgemaakte pesto
Klinkt goed! Pastasalade vind ik eigenlijk altijd lekker. Welke variant dan ook :-)!
Ziet er lekker uit! Ik zou zelf denk ik alleen ipv gegrilde paprika verse gebruiken; die vind ik altijd erg lekker en zijn ook iets meer crunchy nog.
Woooei dit klinkt heerlijk. En volgens mij ook snel non-vega te maken met gerookte kip of hampreepjes. Thanks for sharing. Ik ga m zeker eens proberen..
Xx