Feeling shitty?

Door Angel – Ooh, wat heb ik er een gruwelijke hekel aan. Het gebeurt me gelukkig zelden maar ergens in de afgelopen maand had ik er weer een. Hij duurde drie hele dagen. Ik had apathisch alle films van Harry Potter gekeken (liggend uiteraard). Alle zeven stuks. Elf-honderd-negen-en-dertig minuten aan magische ontsnapping aan de werkelijkheid. Ben ik in tranen uitgebarsten toen ik naar de koelkast liep en zag dat er alleen nog maar een eenzaam stuk beschimmelde kaas naar me lonkte? Ja. Ben ik vervolgens in mijn voddenpyjama naar de Appie geslenterd om mijn mandje vol te knallen met drie kilo aan chocoladetoetjes en zure matten? Ja.

Drie hele dagen vond ik het niet nodig een borstel aan te raken, negeerde ik dringende voice mail berichten van de bank over geblokkeerde creditcards, zag ik geen enkele noodzaak iets anders dan snoep en chicken wings naar binnen te werken en vertrok ik geen spier toen het brandalarm af ging door een rokend broodrooster.

depressed animalsWe komen allemaal wel eens in zo’n fase waarin we ons lusteloos en waardeloos voelen. Nergens zin in hebben en niemand willen zien behalve onze beste vrienden, de fictieve helden uit de dvd box. De eerste dag is nog redelijk goed te praten. Op de tweede dag begin je te stinken. Op de derde dag denkt je lichaam dat het dood is en zonder dat je het weet, begin je in rap tempo te ontbinden. Dat is het moment dat je een radicale ingreep behoeft. Dus wat moet je doen als je leven on hold staat? Hoe trek je jezelf uit die beerput vol ongemotiveerde stront? Hoe stap je uit je comfortabele walm van zelfmedelijden?

Ten eerste is er altijd een oorzaak die er verantwoordelijk voor is dat je een melt down krijgt. Dat kan bijvoorbeeld komen door een goudeerlijke vriendin die besloot even heel onschuldig en goedbedoeld je pashokje in te roepen dat je misschien eens op de XXL afdeling zou moeten kijken want daar hangen ook ‘heeeele leuke dingen!’. Het kan komen door je vuurspugende baas die het ontzettend handig vindt zijn dagelijkse emmer diarree over je heen te gieten. Of het komt doordat je, ondanks je drie banen plus krantwijk, nog steeds niet die must-have It-bag kunt aanschaffen die slechts €1299,- kost.  Of misschien heb je wel een vriendje dat je appt dat hij niet helemaal eerlijk tegen je is geweest en vervolgens zijn telefoon een uur niet aanraakt. Ik weet het… it’s just not fair.

In mijn geval was het mijn maandelijkse touwtje. Meestal fiets ik er redelijk doorheen maar heel soms slaat de rode Satan genadeloos toe en vraag ik me af wat in vredesnaam de zin van het leven is.

period or dyingWat de reden ook mag zijn, het is belangrijk erachter te komen wat de boosdoener is die ervoor zorgt dat je het noodzakelijk vindt kilo’s suiker en kleurstof door een trechter naar binnen te gieten. Wat je nodig hebt, is een eye-opener. De hele wereld draait in hoog tempo door. Jij  ligt daar, terwijl de vliegen die op de stank afkomen om je hoofd cirkelen, uren te verspillen. Uren die bestaan uit kostbare minuten die je NOOIT meer terug krijgt. Een angstaanjagende gedachte die er als de sodemieter voor zorgde dat ik mijn luie reet in beweging bracht. Benoem het probleem, vervloek het, maak er een denkbeeldige roggel van, spuug het agressief uit (ja hoor, mag rustig uit het raam) en probeer het volgende:

 • 1. Om mee te beginnen, adviseer ik rustig te proberen je kont los te maken van de bank. Na twee dagen is deze waarschijnlijk ingegroeid en moet je hem met aceton los weken. Als dit is gelukt, ga je een korte wandeling maken. Je hersenen hebben wat zuurstof nodig en het kan echt geen kwaad je bloed een beetje te laten doorstromen.
 • 2. Als je terug komt, verwijder je eerst alle sporen die bewijzen dat je als een dakloze door je eigen huis hebt gezworven. Je hebt je bank misbruikt als bed, maak er weer een bank van. Gooi lege bakjes met chocoladeresten, lege pizzadozen, colaflessen en volgesnoten zakdoeken weg. Knal een Motown muziekje op en trek je stofzuiger door het huis.
 • 3. Bel een optimistische vriend of vriendin (liefst de meest opportunistische die je in de telefoonlijst hebt staan) en maak een afspraak om een hapje te gaan eten.
 • 4. Motown kan uit. Maak een playlist met -Happy Songs- en zet keihard aan. Nu ben jij aan de beurt. Ja jij, vuile stinkerd. Neem een douche (je weet wel, dat kamertje waar je in de blote kont onder een straal water moet staan). Zing ondertussen uit volle borst je happy songs mee en trek daarna je allermooiste kleertjes aan.
 • 5. Het is echt waar, als je even je best doet op je make-up en je haar, voel je je stukken beter. Ga dus goed tekeer met je kwasten en bussen haarlak.
 • 6. Deur uit en lekker gaan tafelen. Misbruik je vriend/vriendin onder het genot van een goed glas wijn (let op: ik zag ‘glas’, niet fles) gerust als klaagmuur, daar zijn ze voor. Hij of zij heeft vast nog een voorraadje goede adviezen om je probleem aan te pakken en bemoedigende woorden die je ego strelen.

In de dagen die volgen, vink je de rest van je ‘feel-good’ lijstje af.

 • 7. Ga naar een vrolijke film.
 • 8.  Kijk grappige YouTube filmpjes (ja, leedvermaak really does the trick sometimes) zoals deze.
 • 9.  Trek een middag uit om schaamteloos te online shoppen. Who cares dat het je laatste centjes zijn? Exact, alleen je geweten. En die doet vandaag lekker niet mee. Dit is een noodgeval.
 • 10.  Zet een fout liedje op en dans door je kamer. Hard en wild, bij voorkeur tot je iets verrekt. Dan ben je goed bezig.
 • 11. Bezigheidstherapie: bak een taart, brei een muts, bouw een boomhut. Doe iets waar je superblij van wordt en wat je altijd al had willen doen.
 • 12.  Help iemand. Goede daden verrichten geven gegarandeerd een goed en zinvol gevoel.

Ik weet het. Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar nadat ik mezelf had toegestaan drie dagen lang weg te vegeteren, toverspreuken te oefenen met een zelfgemaakte toverstok en te leven op lollies, chocola en zure matten, heb ik toch ergens de drive gevonden  mijn ongebruikte energie in te zetten om op te staan, mezelf op de borst te stompen en te schreeuwen:

8Wat doen jullie voor dingen om je weer goed te voelen als je niet zo lekker in je vel zit?

Lfs,
Angel

Facebook: The Beauty Bakery
Twitter: @thebeautybakery
Instagram: @thebeautybakery
Website: TheBeautyBakery.nl

 

zp8497586rq

Volg:

105 Reacties

 1. Jennifer
  1 december 2013 / zondag, 1 december 2013

  Haha, ik heb vandaag zo’n dag! Heb ook huiswerk dat ik af moet maken. Ik til m’n reet gewoon op en ga aan de slag. Hahaha, leuk artikel!

  Neem een douche (je weet wel, dat kamertje waar je in de blote kont onder een straal water moet staan) Hahahaha

 2. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Wat een geweldig stuk heb je geschreven. Zo herkenbaar, helaas …

 3. myr
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Als ik me rot voel dan eh….nou…..ik werk met kleine kindertjes…MOEHAHAHAHAHA }:) (6) :devil: Dat wordt dan jankennnnnnnnnnnnnnnnnnn

 4. marije
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Oh ik zit me heel erg in te houden om toe te geven aan dat laveloze gevoel, thanks voor alle tips want ik heb weer wat inspiratie om er uit te blíjven!

 5. betty
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Het is gezond om SOMS gewoon even ‘deprie’ te zijn. Als je 24/7 vrolijk en happy happy joy joy zou zijn dan zou ik me zorgen maken.

 6. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Geweldig stuk weer, heel herkenbaar vooral! Thanks Angel

 7. Whitney
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Shoptherapy!! ..en ter energyboosting van deze koopwoede: overprised macarons en andere patisserie carbs. Because you’re worth it ;)!

 8. Isetta
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  No way, Brilliant! I’m not alone.
  Ook afgelopen maand alle HP films achter elkaar gekeken onder toeziend oog van dozen chocolade en koekjes. Stttt..don’t tell anyone.
  Na een lange douche (opknapbeurt) en een peptalk van mn oma er weer tegenaan.

  Geweldig artikel :-D

 9. Alicia
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Angel je haar zit altijd perfect!
  Wil je daar een keer een tutorial voor maken?!
  X

 10. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Haha, kei leuk geschreven! Dat twerkfilmpje is trouwens nep. Dat was een prank van Jimmy Kimmel om te zien hoe snel een video viral kan gaan.

 11. Asenath
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Heerlijk om je artikelen te lezen!
  En jeetje zeg, jouw haar! Echt perfect gewoon!

 12. Kirsten
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wat een fijn artikel! Grappig én nuttig!

 13. Lola Reggy
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  O M G, I love it when Angel writes something. Zit altijd van haar verhalen en humor te smullen!!!

  angel I <3 U xoxoxoxoxoox

 14. Mees
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  P.S zou hem op facebook met een vriendin willen delen.. Jammer dat daar geen linkje
  voor is ;)

  • Serena
   Auteur
   25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

   Klopt, die plugin heb ik niet! Maar je kan naar de Beautylab FB pagina gaan, daar staat ie op en die kan je delen. x

 15. Marijke
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Leuke tips!!
  Kan je er misschien ook geven om zin te krijgen om te beginnen werken aan schoolwerk en dergelijke? Zeker met de examens op komst, heb ik het toch altijd moeilijk om te beginnen, kan je daar misschien wat tips rond geven? :)

 16. Mees
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Hahahaha, wat een geweldige leuke, originele en hilarische tekst! Ik heb er even van genoten, met meerdere malen opkrullende mondhoeken van het glimlachen. Wat een gaaf moordwijf zou ik Angel noemen. Lachuuuhhh man! :p

 17. Iva
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Geweldig stuk! Wat ik doe? Analyseren en tot de conclusie komen dat ik de wereld haat. En dat dat komt door de andere mensen die op de wereld leven. Mijn vrienden bieden dan hun excuses aan voor het feit dat ze bestaan. Dan koop ik chocolade, mijn favoriete van The Chocolate Makers, en is alles weer goed.

 18. Romy
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Té geweldig, ik houd echt van de stukjes die je schrijft Angel!
  Je kunt alles zo lekker sarcastisch brengen, recht door zee!

  I love it!

 19. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Goeie tips! Heel leuk om te lezen!

 20. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Hahahah ik pieste bijna in m’n broek van t lachen. Wat een geweldig stuk. En mega herkenbaar. Thanks Angel! X Jessica

 21. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Pfff ik haat die momenten zo..
  ik neem meestal een hete douche, verwen mijn haar, huid en nagels en neem een lekkere day off. Met veel chocolade, jank films en twitterrrrrr.
  Meestal knap ik daar wel van op.

 22. tessa
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  haha hilarisch geschreven. als ik me kolere voel ga voer ik meestal niks uit.. in bed liggen en HEEEL veel eten.. om me daarna nog slechter te voelen:p. gelukkig duurt het vaak maar n dag en bedenk ik me de volgende dag dat et allemaal niet zo erruuug was haha!

 23. Sanne
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Jij schrijft echt zó leuk!!

 24. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Wat geweldig leuk geschreven, ik heb echt gelachen. Echt een toppertje, en zoo waar.

 25. Esther
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Ik vind dat je zo leuk schrijft Angel !!

 26. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Leuk, herkenbaar artikel! Ik heb soms ook wel eens last van zo’n dagen. Dan hang ik het liefst rond in pyjama en kom ik de zetel niet uit. Tot ik opeens besef dat ik toch best een bezoekje breng aan de badkamer. Dan neem ik een warm bad, gebruik ik heerlijke producten en raad eens? Nadien voel ik me altijd stukken beter!

 27. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  hahahah die uil!
  Ik heb net de vliegen van mij afgeslagen en de pizzadozen in de papierbak gedaan dus ik snap héél goed wat je bedoelt. Het kan toch ook wel eens zalig zijn om niks te moeten hé. Tot het moment dat de pizzaman verschrikt naar je warrige haardos kijkt…dan is tijd om iets te doen! :))

 28. Annika
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Ik heb er vandaag ook iets op gevonden!
  Als je je niet goed voelt/humeurig bent, ben je dus met je verkeerde been uit bed gestapt. Oplossing: leg je hoofdkussen aan de andere kant en je stapt de volgende dag weer met het goed been uit bed!

 29. Marleen
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Als ik down ben, heb ik meestal al genoeg aan jou artikelen om me op te vrolijken :D

 30. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Haha, wat een superartikel! Wat ik doe? Harry Potter kijken, stoofpot maken en vooral wachten tot het overgaat :)

 31. Neziya Dalia
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Super fijn artikeeelll!! Dankjewellll

 32. Robin
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Zit elke keer weer met een lach op m’n gezicht je stukjes te lezen, je schrijft hilarisch :’)

 33. Joyce
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Heerlijk artikel!!
  als ik me shitty voel dan ga ik meestal opruimen, schoonmaken schoon huis voelt dan heerlijk lekker iets lekkers als avondeten kaarsjes aan leuke film op

 34. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Heel leuk geschreven!

 35. Sandra
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Jou artikel wordt echt een vast ding op maandagmiddag in het openbaar vervoer voor mij! Heerlijk om te lezen.

 36. Christa van Zuijlen
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Wat een artikel, wat komt dit als geroepen. BESTE ARTIKEL OOIT! ,

 37. renoeka
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  geweldig geschreven!

 38. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  En wanneer komt de budgetversie online? ;P Ik kan helaas niet in een week én uit eten én naar de film én online shoppen.. :(

  • Serena
   Auteur
   25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

   Dan gewoon thuis op de bank filmpjes kijken met vriendinnen, gezellig koken, zingen, dansen en een piepklein cadeautje voor jezelf kopen.

 39. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Wat een geweldig artikel! Angel, jij kan schrijven! Ik heb keihard zitten lachen! heerlijk..

 40. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Wat schrijf jij onwijs leuk zeg!

 41. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Ah dit artikel komt echt precies op het goede moment! Alleen al door de manier waarop je dit hebt geschreven voel ik me al weer wat happier haha! Je hebt helemaal gelijk over het verspillen van kostbare uren :)

 42. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Haha geweldig geschreven!

 43. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Wat een leuke post! En dat uiltje is schattig.

 44. justme
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Leuk artikel weer :D Maar het twerk filmpje is wel nep! een prank van Jimmy Kimmel, maar blijft leuk! :p

 45. Lotte
  25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Heel erg bedankt, dit had ik even nodig nadat m’n vriend het gisteren uitmaakte.. ;)

 46. 25 november 2013 / maandag, 25 november 2013

  Dat plaatje van die uil is te ‘cute’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *