Even voorstellen: Dana Bom

Een tijdje geleden heb ik een afspraak gemaakt bij huidzorghouten.nl, de praktijk van Dana Bom. Dana en ik zijn van dezelfde leeftijd en we zijn allebei opgegroeid in Houten. Daarbij hebben we beide een passie voor de huid en alles wat daar bij komt kijken, maar het verschil is dat Dana er écht heel veel verstand van heeft, mede door haar achtergrond als huidtherapeute. Ik heb nog nooit iemand met zo veel enthousiasme over de huid horen praten, dus ik bedacht me dat het een leuk idee was om haar af en toe aan het woord te laten hier op Beautylab, want ze heeft jullie veel te vertellen! Hieronder stelt ze zich eerst even voor.

Beste Beautylab-fans,
Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Mijn naam is Dana Bom en ik ben huidtherapeute. Mijn loopbaan ben ik begonnen als schoonheidsspecialiste en visagiste. Dat was geweldig! Maar zelf had ik met een flink huidprobleem te kampen: acne. Werkelijk alles probeerde ik er aan te doen, heel frustrerend. Ik weet nog goed hoe het voelde om acne te hebben. Maar het maakte mij ook nieuwsgierig, want hoe werkt de huid precies en wat helpt nou echt? Ik wilde heel graag meer ontdekken over het grootste orgaan van ons lichaam en ook mensen met huidklachten kunnen helpen. Daarom ben ik de vierjarige HBO-opleiding Huidtherapie gaan volgen.
Tijdens deze studie leerde ik alles over de huid, huidklachten en hoe je ze kan behandelen. Na mijn studie ben ik in een kliniek in hartje Amsterdam gaan werken. Deze kliniek werd door een grove doorsnede van de bevolking bezocht, daarom leerde ik alle verschillende huidtypes kennen. Het was altijd een droom om een eigen praktijk op te starten. Dan kon ik echt op mijn eigen manier mensen met huidklachten helpen. Daarom heb ik drie jaar geleden een ondernemersplan geschreven en bij de bank aangeklopt om een praktijk met alle bijhorende apparatuur en inrichting te kunnen starten. Ik vond de perfecte ruimte in een gezondheidscentrum en gaf de praktijk een naam: Huidzorg Houten. Drie jaar geleden ben ik daar alleen begonnen, maar de vraag naar het behandelen van huidklachten was groot en inmiddels is de praktijk gegroeid en heb ik nu twee collega’s.
Sietske, Dana en Wiesje
Serena en ik zijn van dezelfde leeftijd en wonen ook nog eens bij elkaar in de buurt, maar ondanks die gelijkenissen heb ik haar pas een aantal weken geleden ontmoet! Serena vertelde mij over haar blog en er ging een wereld voor mij open. Wat een fantastische manier om kennis te delen! Elke dag behandel ik jonge mensen in de praktijk en probeer hen te helpen met mijn kennis over de huid. Het zou natuurlijk geweldig zijn als we nog veel meer mensen kunnen helpen met nuttige tips en specifieke adviezen! Wie weet kan ik af en toe wat voor jullie betekenen in de toekomst via Beautylab.
Het eerste artikel zal gaan over ‘Huidverzorging bij een onzuivere huid: back to basic’. Er bestaan zoveel fabeltjes over dit onderwerp, het wordt tijd om eens stil te staan bij wat de huid nodig heeft. Er zijn nog tientallen huidklachten die we kunnen aansnijden, maar laten we bij het begin beginnen. Ik hoop van harte dat jullie het artikel interessant vinden!
Groetjes, Dana

Mochten jullie andere interessante onderwerpen behandeld zien worden door Dana, laat het dan vooral even weten bij de comments!

bron foto: Arma Kremers

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *