Dove Pure Care Sublime Oil review

Alhoewel ik niet per se een favoriet haarverzorgingsproduct heb, ben ik altijd heel gelukkig als er een pakketje binnenkomt van Dove. Dit keer kreeg ik niet alleen een shampoo en conditioner opgestuurd, maar ook een haarolie. Whoohoo! In de Dove Pure Care Sublime Oil review* van vandaag vertel ik jullie mijn mening over deze voedende lijn. Ik kan jullie vast verklappen dat ik er erg enthousiast over ben!

Een hele tijd geleden kocht ik in Amerika een haarolie van Dove. Ik was er heel tevreden over en toen het op was ging ik hier in Nederland naar de winkels om een nieuwe te halen. Maar wat bleek, Dove had destijds nog helemaal geen haarolie uitgebracht in Nederland! En daarom ben ik nu zo blij dat Dove eindelijk (volgens mij zijn we een jaar of anderhalf jaar verder) een haarolie op de Nederlandse markt brengt! Het is volgens mij niet exact dezelfde als die ik in Amerika had gekocht, maar als het net zo lekker ruikt en net zo snel intrekt ben ik erg gelukkig. Ik was daarom erg benieuwd of deze olie net zo lekker zou zijn als het flesje waar ik jaren eerder zo enthousiast over was.

dove pure care sublime oil_01De Dove Pure Care Sublime Oil lijn is speciaal ontwikkeld om droog en dof haar intensief te voeden. Nu heb ik best gezond haar, alleen mijn haarpunten zijn altijd zo gortdroog. Als ik er niets in doe aan verzorging dan zijn het echt van die dorre bosjes stro, dus ik ben altijd in de weer met conditioners, maskers en oliën. Ik kies dus eigenlijk altijd producten uit die bedoeld zijn voor droog haar, met vaak als nadeel dat mijn haaraanzet snel vet wordt en ik om de dag mijn haren kan gaan wassen. Ain’t nobody got time for that!

dove pure care sublime oil_02Sommige conditioners, haarmaskers en oliën maken mijn haren wel mooi glad en glanzend, maar verzwaren het ook heel erg. Als ik dan volume in mijn haren creëer lijkt het extra snel uit te zakken. Ik was benieuwd hoe de nieuwe Pure Care Sublime Oil lijn op mijn haren zou gaan uitpakken!

Dove Pure Care Sublime Oil Shampoo

dove pure care sublime oil_08Deze Dove shampoo is lekker romig en zorgt voor een dik schuim die ik goed kan verdelen over mijn hoofdhuid en haren. Je hebt echt maar een klein beetje nodig, dus deze shampoo is erg zuinig in gebruik. De geur is fantastisch! Heel warm en exotisch, bloemig en muskusachtig met een vleugje hout en kruiden. Het blijft nog lekker nageuren in mijn haren en dat vind ik altijd erg lekker. Dat je dan wel eens een vleugje van je eigen haargeur opvangt gedurende de dag, hmmmm.

De shampoo reinigt mijn haren en maakt ze zacht en glad, zonder het te verzwaren. Niet na 1 dag, maar na 3 dagen begint mijn haaraanzet wat vetter te worden en is het tijd voor een nieuwe wasbeurt. Dit is normaal voor mijn haartype (altijd al zo geweest), want ik was mijn haren zo’n 2 keer per week.

Ingrediënten: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Cocos Nucifera Oil, Gluconolactone, Sodium Sulfate, Trehalose, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzophenone-4, Laureth-23, Citric Acid, Coceth-7, Dimethiconol, Parfum, PPG-12, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Limonene, Linalool, CI 17200, CI19140, CI 42090.

Kijkend naar de ingrediëntenlijst vallen me een aantal dingen op. Deze shampoo bevat Sodium Laureth Sulfate (SLES), een vrij krachtige reiniger waar sommige mensen, vooral die met een hele gevoelige hoofdhuid, niet goed tegen kunnen. Ik heb er persoonlijk geen last van, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Deze shampoo bevat geen parabenen en methylisothiozolinone (MIT), dat is dan wel weer erg fijn. Wat ik ook erg fijn vind is dat er natuurlijke oliën in deze shampoo zitten, zoals kokosnoot olie, macadamia olie en zoete amandel olie.

Dove Pure Care Sublime Oil Conditioner

dove pure care sublime oil_04Normaal gesproken ben ik van de haarmaskers en niet van de conditioners, maar de conditioner van Dove is zo vol en romig dat het net zo goed door kan gaan als haarmasker. Wat een heerlijkheid! Het verdeelt gemakkelijk en soepel over mijn haarpunten en ruikt al net zo lekker als de shampoo. Na het drogen zijn mijn gortdroge haarpunten omgetoverd in zijdezachte, gladde en vooral hele glanzende lokken, zonder dat ik het gevoel krijg dat ze toch nog een beetje vettig zijn of mijn haren verzwaren. Ze zijn gezond en gevoed en voelen lekker luchtig aan.

dove pure care sublime oil_09Ingrediënten: Aqua, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Cocos Nucifera Oil, Gluconolactone, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Sodium Sulfate, Trehalose, Amodimethicone, Behentrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Dipropylene Glycol, Glycerin, Lactic Acid, Paraffinum Liquidum,Parfum, PEG-7 Propylheptyl Ether, Sodium Chloride, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Phenoxyethanol, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Limonene, Linalool, CI 17200, CI 19140, CI 42090.

Kijkend naar de ingrediëntenlijst vallen me ook hier weer wat zaken op. Zo bestaat deze conditioner voornamelijk uit een mix van verschillende soorten siliconen gecombineerd met een mix van zoete amandel olie, macadamia olie en kokosnootolie, een olie die bekend staat om diep tot in de haarwortels door te dringen. Met deze conditioner voed je dus je haar van binnenuit en wordt het tegelijkertijd omhuld en dus beschermd met een laagje siliconen. Ook de conditioner bevat net als de shampoo geen parabenen en methylisothiozolinone (MIT), een pluspunt voor mensen die gevoelig zijn voor deze ingrediënten.

Dove Pure Care Sublime Oil Nourishing Treatment

dove pure care sublime oil_07Last but not least, de Pure Care Sublime Oil Nourishing Treatment. Ik heb in mijn leven veel verschillende soorten haarserums en -oliën geprobeerd waarvan sommige puur uit siliconen bestonden en sommige uit puur natuurlijke oliën. Wat het beste werkt voor mijn haren is een mix van siliconen met natuurlijke oliën. De voedende oliën dringen tot diep in mijn haarkern naar binnen terwijl de luchtige siliconen een laagje om mijn haren legt, waardoor slijtage (en de kans op gespleten haarpunten) wordt verminderd. Oliën zijn vaak wat zwaarder en siliconen zijn weer veel luchtiger, dus dit vind ik voor mij een ideale combo!

dove pure care sublime oil_06Ingrediënten: Cyclopentasiloxane, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Dimethiconol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Punica Granatum Seed Oil, Parfum (Fragrance), Phenyl Trimethicone, Amodimethicone, Cyclohexasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, BHT, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.

De Pure Care Sublime Oil Nourishing Treatment van Dove bestaat uit verschillende soorten siliconen, minerale olie en een mix van macadamia olie, kokosnoot olie, zoete amandel olie, zonnebloem olie, palm olie en granaatappel olie. De geur is dezelfde lekkere geur als van de shampoo en conditioner, maar blijft nog veel beter hangen omdat dit een leave-in product is. Heerlijk! Deze formule is heel luchtig en trekt razendsnel in, zelfs op de palmen van mijn handen blijft geen vettig laagje achter!

dove pure care sublime oil_05Wat ik doe is de Pure Care Sublime Oil aanbrengen op handdoekdroog haar. Na het föhnen, als mijn haren bijna droog zijn, breng ik nog wat aan. Als mijn haren compleet droog zijn zien ze er superglanzend en gezond uit. Ze voelen gehydrateerd en zijdezacht aan en ze ruiken heerlijk naar de geur van de Pure Care Sublime Oil lijn. Sommige oliën maken mijn haar zwaar en vettig, waardoor het gaat slierten en waardoor ik er geen volume in kan krijgen, maar bij dit product blijft mijn haar juist heel luchtig. I love it!

dove pure care sublime oil_03

Conclusie

Ik ben fan van de Dove Pure Care Sublime Oil lijn! De shampoo maakt mijn haren niet extra snel vettig, de conditioner is lekker vol en romig (just the way I like it!) en de olie trekt razendsnel in. Deze producten voeden mijn haren van binnenuit en beschermen het met een laagje siliconen, waardoor mijn haren dus als ware vanaf twee kanten worden verbeterd en behandeld. Het eindresultaat zijn luchtige lokken die er superglanzend en gezond uitzien en lekker zacht en glad aanvoelen. En dat zonder te verzwaren, zodat ik er nog prima volume in kan creëren. Het parfum van deze lijn vind ik ook fantastisch. Heel warm, exotisch en bloemig, en blijft lekker lang nageuren in mijn haren.

dove pure care sublime oil_10De Dove Pure Care Sublime Oil lijn ligt nu in de winkels en is te koop bij de drogisterij. Prijs shampoo €5,99, prijs conditioner €5,99, prijs haarolie €9,99. Klik hier voor meer informatie over de Pure Care Sublime Oil lijn.

Hebben jullie de Dove Pure Care Sublime Oil lijn al gespot in de drogist? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

* deze review is gesponsord door Dove.

Volg:

48 Reacties

 1. 28 december 2014 / zondag, 28 december 2014

  Hai Serena,

  Super boeiend jouw site. Ik heb hem voor het eerst gevonden vandaag nadat ik me afvroeg waarom er in bijna alle verzorgingsproducten ALCOHOL verwerkt zit. Zelfs in de DOVE lijn die jij nu eruit ligt (en blij over bent) zit het als bijna eerste -en dus hoofdzakelijk- ingrediënt.

  Nu staat alcohol erom bekend uit te drogen. Dus zou jij er een artikel aan kunnen wijden wat de do’s en don’ts zijn omtrent de alcohol in producten? En in welke mate het oké is voor je huid/haar/nagels e.d?

  BTW: ik had heel veel aan je formaldehyde artikel over nagelversterkers. Thanks!

 2. 12 november 2014 / woensdag, 12 november 2014

  Lijken me goeie producten te zijn. Ik kijk er al naar uit om ze zelf te gebruiken!

 3. chantal
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Hi Serena,
  Ik vraag me wel af hoe je dat doet om je haar maar 2x per week te wassen. Ik heb lang haar met krullen, dus moet er veel verzorging in doen. Zowel onder de douche als voor de styling. Ik was mijn haar elke dag met shampoo en conditioner. Ik weet dat dat niet goed is, maar aangezien ik mijn haar moet stylen met mousse e.d. moet ik het wel wassen. Toch? Ook gebruik ik vaak haarmaskers omdat net snel droog is (van al die shampoo). Heb je tips?
  Liefs

  • Marielle
   29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

   Ik was mijn haar maar 1X per week en dat is vrijdag en bij mij begint het pas op woensdag zeer ligt vettig te worden. Ik ben altijd erg in to de Gliss Kur shampoo’s geweest zij reinigen het haar het minst hard van alle shampoo’s die ze bij kruidvat verkopen. Gliss Kur heeft Sodium Laureth Sulfate en en zachte Disodium Coamphodiacetate. De shampo’s van Dove reinigen sterker. Ook heeft Dove veel meer chemische stoffen die de hoofdhuid kunnen irriteren en hierdoor kan je hoofdhuid op lange termijn ook sneller vet worden + last van roos. De vollume shampoo van Gliss Kur vond ik de beste maar die is uit het assortiment gegaan (zoals alle goede producten trouwens jammer). Wat het beste werkt om je haar minder vet te laten worden is (wat ik doe) een shampoo zonder siliconen gebruiken, conditioner ook zonder siliconen of weinig siliconen en leave- in met (veel) siliconen. Ik gebruik ook de dagen dat ik niet was een leave-in en dat is deze:http://www.glisskur.de/glisskur/de/de/home/produkte-loesungen/produktlinien/marrakesh-oil/marrakesh-oil-express-repair-spuelung.html

   Ook deze is een goeie:http://www.glisskur.schwarzkopf.be/glisskur/be/nl/home/products-solutions/product-lines/total-repair/total-repair-direct-repair-treatment.html

   Ik was mijn haar 2X na elkaar met shampoo. voor het wassen borstel ik het wel goed uit dat helpt goed tegen klitten, los zittende haren e om de vetten van de hoofdhuid naar de lengten wat te verspreiden. Voor het wassen doe ik ook wat olie in de punten en lengtes (een mengeling van olijf olie, sesam olie, argan olie en tamanu olie)

   • 30 augustus 2015 / zondag, 30 augustus 2015

    Ik vind deze shampoo van dove echt super. Normaal heb ik veel last van klitten en een jeukerige hoofdhuid. Sinds ik deze 3 producten gebruik heb ik bijna geen last meer van last en zelfs mijn hoofdhuid is rustig. Mijn haar glanst ook als een gek. Ben helemaal geen fan van Gliss kur. Had het een tijdje terug weer gekocht waarop mijn haar na 1 keer wassen eruit zag als een bosje met touw.

 4. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik hou van haarverzorging van Dove. al die heeeeeerlijke geurtjes <3
  Martina

 5. Kim
  27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Klinkt goed! Ik ben ook echt dol op volle conditioner.

 6. 26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Zo, best handig al die comments van andere lezers! Nu wil ik die haarolie ook

 7. Bibi
  26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  Die olie is zoooo fijn! Gebruik het al een tijdje en ben er super blij mee! Mijn haar is snel vettig en ik was bang dat het sneller vet zou worden door deze olie maar dat is helemaal niet het geval! Het is een blijvertje!!

 8. 25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Ik wil zeker wel wat proberen uit deze lijn, lijkt me heel fijn!

 9. @nn
  25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Wat jammer dat ik de review nu lees heb net van de week nieuwe serum gekocht van loreal. Als die op is ga ik die van dove zeker proberen, hopelijk is het geen limited edition

 10. 25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Ik heb de Dove Pure Care Sublime Oil toevallig vanmorgen gekocht! En nu lees ik dit artikel dus ik hoop dat deze olie mijn bosje stro ook tot een zachte glanzende bos kan omtoveren!

 11. 25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Ik vind Doveproducten altijd heel fijn, maar gek genoeg koop ik het niet vaak. Ik ben van plan even naar de haarolie te gaan kijken denk ik.

 12. 25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Mooie foto’s en het zal vast heerlijk ruiken, maar voor mij zit er te veel troep in.

 13. Ger
  25 oktober 2014 / zaterdag, 25 oktober 2014

  Mooie foto’s heb je gemaakt. Ik ga de lijn zeker uitproberen, al ben ik wel een beetje bang voor SLS.

 14. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Dat klinkt heel goed! Vooral die haarolie en conditioner lijken me fijn. Ik was mijn haar graag zonder SLS. Ik vind het serum van Loreal ook fijn (de gele variant zonder alcohol, extraordinary) eveneens een mix van olie en siliconen. Dat werkt inderdaad toch het beste. Ik houd van siliconen; ze beschermen je haar juist tegen slijtage en hitte.

 15. Dounia
  24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  zat altijd te twijfelen of ik ze zou proberen maar nu ga ik dat zeker doen

 16. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Vooral de conditioner en olie spreken mij enorm aan! In deze tijd van het jaar heb ik altijd super droog haar + hoofdhuid, dus deze producten zullen zeker helpen!

 17. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  De olie lijkt me wel wat!

 18. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Deze lijn heb ik nog niet gezien. Ik heb echt gemerkt dat sinds het weer is omgeslagen mijn haar direct pluis-central is geworden en elke hulp dus welkom is. Ik gebruik eigenlijk niks van Dove, maar dit klinkt wel goed. xxx Lucinda

 19. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  De olie heb ik al uitgebreid getest en daar ben ik erg over te spreken. De geur is echt heerlijk. De shampoo en conditioner ga ik nog testen.

 20. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Heel fijn zo’n voedende olie. Snel deze een keer proberen!

 21. Sandra(hpw)
  24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Ik heb een tijdje terug de “blauwe lijn” opgestuurd gekregen, vanuit hettestpanel.nl, om het te testen dus. Ik was (want de shampoo en conditioner zijn op) er heel blij mee 😀 zag ook een duidelijk positief effect. Meer volume, meer slag, m’n haar werd minder snel vet! Echt hele fijne producten! Gebruik nu weer andere shampoo omdat ik die nog had staan. Maar als die shampoo op is, ga ik denk ik toch weer voor Dove!

 22. Jillian
  24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Hey Serena,
  Weet jij toevallig meer over de Aussie dry shampoos? Sinds je review ben ik erg benieuwd!
  Ik hoop er echt meer over te horen 🙂
  Fijne avond!

 23. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Ik vind Dove een heerlijk merk, maar ik kan helaas niet tegen de ingrediënten uit de haarverzorgingsproducten. Ik krijg er zo’n ongelooflijke jeuk van…Fijn dat jij in ieder geval zo enthousiast bent!

 24. Sasha
  24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Heey,
  Ik heb snel droge haarpunten en zou graag me haar wat beter willen verzorgen. Daarvoor wil ik eigenlijk ook olien gebruiken maar ik heb dus een allergie voor noten en pindas en kan ik de olien daarvan ook niet gebruiken. Weet je misschien een goede en niet al te dure haarolie waar geen olie van noten in zit?
  Alvast bedankt x

  • Yas
   27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

   Kokosolie!

 25. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Fijne review!

 26. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Grappig! Vorig jaar heeft een vriendinnetje precies die haar olie voor mij meegenomen uit Duitsland. Ik vind hem ook erg lekker ruiken, maar omdat mijn haar nu zo kort is is ‘tie toch wat te zwaar voor dagelijks gebruik. Mijn zusje met haar lange haren gebruikt hem nu en is er blij mee. De geur is inderdaad heerlijk!

 27. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Hmmm lijken me heerlijke producten!

 28. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Oh wauw, dat klinkt heel goed allemaal! Ik heb al eens eerder een ‘olie-lijn’ van Dove gebruikt en daar was mijn haar ook wel blij mee ;).

 29. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Oooh, klinkt allemaal erg goed! Zal deze producten zeker eens proberen, heb namelijk zelf ook last van droge puntjes

 30. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Het lijken me erg fijne producten!

 31. Joëlle
  24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Helaas kan mijn hoofdhuid niets hebben dus de shampoo word hem niet, maar de olie is een goede om eens te proberen voor mijn punten!

 32. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Ze lijken mij echt heel fijn in gebruik!

 33. Ingrid
  24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Ik ben nieuwsgierig geworden! Als ze in de aanbieding zijn, zal ik ze zeker eens gaan proberen 🙂

 34. Nina
  24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Klinkt goed en ik heb net nieuwe shampoo en conditioner nodig dus ga morgen eens kijken of ik t al ergens kan vinden

 35. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Klinkt als een fijne lijn!

 36. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Fijn om te lezen dat je er zo tevreden over bent! Ik gebruik sinds kort ook haarproducten van Dove en ze werken echt heel verzorgend. Mijn haar ziet er een stuk minder droog uit.

 37. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Het lijken me echt super fijne producten!!

 38. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Klinkt super goed Serena! Die olie lijkt me echt heel fijn, zeker voor mijn haartype. Ik heb lang, stijl, blond haar, en ik wil het wél verzorgen met een lekker masker of serum, maar ik wil niet dat het er daardoor ook meteen vet en slierterig uit gaat zien. Die olie lijkt me dan top! Fijne review, ik ga binnenkort maar eens een kijkje nemen in de Kruidvat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *