DIY tip: maak je eigen ringen

Vandaag heb ik een leuke DIY tip voor jullie! Een tijdje geleden kocht ik bij de fourniturenwinkel een aantal ringen waar je zelf nog iets op kunt plakken. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel je eigen ringen maken. Deze ringen koop je bij sieradenwinkeltjes, fourniturenwinkeltjes, op de markt bij de fourniturenkraam of via verschillende online webshops (zoals deze of als je een sterling zilveren ring wilt, deze). Ze kosten niet veel geld en vaak heb je thuis nog wel wat mooie items rondslingeren die je erop kunt plakken.

Deze ringen zijn gewoon van metaal, dus mocht je bang zijn dat ze zullen gaan verkleuren kun je ze het beste van te voren even aan de binnenkant lakken met blanke nagellak. De ringen zijn verstelbaar, dus passen om de meeste vingers.

diy ring05Thuis ben ik op zoek gegaan naar leuke items om te gebruiken als ring. Ik vond een mooie knoop, een roosje, een paddestoel en ook oorbellen zijn uitstekend te gebruiken. Het beste kun je dan stekers nemen, omdat deze geen oogje hebben (oorhangers hebben dat wel).

diy ring01 Omdat de onderkant van het item vlak moet zijn knip ik het stekertje eraf. Dit doe ik gewoon met een kniptang.

easy ring diy earringZo plat als een dubbeltje!

diy ring04Met de andere oorstekers doe ik precies hetzelfde. Even de stekertjes afknippen met de tang en klaar is kees!

diy ring08 Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de items op de ringen lijmen. Ik gebruik hier gewoon mijn lijmpistool en dat blijft erg goed zitten, maar als je op safe wilt spelen zou ik voor 2 componentenlijm of secondelijm gaan.

diy ring12 Ik breng wat lijm aan op het item en druk vervolgens de ringen erop. Lijm uit een lijmpistool droogt snel, dus binnen 20 seconden zaten ze al goed vast.

diy ring13 En dat is het! In een handomdraai heb je zelfgemaakte ringen. Leuk voor jezelf, of als cadeautje. Snel, makkelijk en low-budget.

diy ring11 diy ring14 diy ring17 diy ring15diy ring16Ik hoop dat ik jullie op leuke ideëen heb gebracht! Het is leuk om te doen met vriendinnen samen, of voor op een kinderfeestje, of ik zou zeggen maak er een handeltje van en verkoop jouw zelfgemaakte ringen op beurzen en braderieën. Bij Kruidvat en Hema verkopen ze mooie sieraden tegen een betaalbare prijs die je perfect kunt gebruiken voor je DIY ringen. Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

122 Reacties

 1. jan
  13 juli 2018 / vrijdag, 13 juli 2018

  je maakt leuke dingen maar ik wil zelf een ring maken dus mijn vraag is hoe maak ik een ring vorm van ijzer bij voor beeld

 2. shalink
  18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Wauwwww wat ben jij creatief!

 3. 9 december 2013 / maandag, 9 december 2013

  Wat super super gemakkelijke en toffe DIY.
  Soms is het gewoon zo simpel om zelf heel mooie juwelen te maken.
  Sommige mensen kopen zo dure spullen waarmee je eigenlijk hetzelfde effect bereikt.
  En als je het dan nog eens kan verkopen heb je weer iets extra verdiend!
  Besparend en hip! #LikeThisDIY

 4. taszja
  17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  ZO leuk gedaan! <3.

 5. Mandy
  17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

  Heyy serena! Ik vind je blog echt geweldig, maar had een vraagje waar heb je die vleugeloorbellen gekocht ?? Ik ben er helemaal verliefd op en je ringen zijn dan ook helemaal geweldig!!

  Heel veel kusjes en knuffels mandy!

  • Serena
   Auteur
   17 juli 2013 / woensdag, 17 juli 2013

   hi Mandy, die komen bij Kruidvat vandaan, liefs Serena

   • 6 augustus 2020 / donderdag, 6 augustus 2020

    Hai Ik ben Tiffany en heb een vraag waar kan je de beeldjes kopen om op de ring te zetten weet jij dat toevallig want ik zie iets over kruitvat dus ik dacht misschien wet je het wel. groetjes Tiffany

 6. Sanne
  16 juli 2013 / dinsdag, 16 juli 2013

  Die angel wing is echt heel leuk geworden!

 7. Yasmine
  16 juli 2013 / dinsdag, 16 juli 2013

  Echt een superleuke diy! Wel zonde van die mooie oorbellen haha maar je hebt er een hele mooie ring voor in de plaats 🙂

 8. Simone
  16 juli 2013 / dinsdag, 16 juli 2013

  wauw, echt super leuk. krijg meteen zin om zelf aan de slag te gaan!

 9. 14 juli 2013 / zondag, 14 juli 2013

  Erg leuk!
  Ik vind vooral die wings erg mooi,

 10. Myrthe
  14 juli 2013 / zondag, 14 juli 2013

  oh gaaf!

 11. Jade
  14 juli 2013 / zondag, 14 juli 2013

  Waar komen die oorbellen vd linkse ring vandaan? Zijn zo leuk!

 12. Seva
  14 juli 2013 / zondag, 14 juli 2013

  wauww wat je met de oorbellen van spirit gedaan hebt, zo is hij veel leuker. Want als oorbel zou ik het nooit dragen maar zo als ring wel.. Ik ga binnenkort maar even kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *