DIY: Orange Candle

Ooooh mensen, ik heb weer iets énigs ontdekt op het wereldwijde web! Heb ik het al eerder gehad over een DIY teacup candle, nu wil ik jullie graag kennis laten maken met de Orange Candle.

De naam zegt het al, een kaars gemaakt van een, jawel, sinaasappel. Kennelijk is dit een mannending, want op YouTube kom ik eigenlijk alleen maar mannen-tutorials tegen. Laat je vent dit dus vooral even doorlezen, en wie weet hebben jullie over 10 minuten wel een zeer romantische Orange Candle branden (met alle gevolgen van dien *wink wink*).

Je hebt slechts 2 dingen nodig om een Orange Candle te maken:
– Sinaasappel (of een mandarijn, mineola, citroen, etc.)
– Olijfolie (of zonnebloemolie, maïsolie, etc.)

That’s it! Ideaal als je kaarsjes op zijn en je het tóch gezellig wilt maken. En bijna iedereen heeft altijd wel een sinaasappel en olijfolie in huis.

Hieronder een video waarin chickenbonewatt ons in zijn charmante cowboyaccent laat zien hoe je een Orange Candle maakt:

Zijn hele kanaal staat trouwens vol met echte mannen DIY video’s! Voornamelijk tuin- en BBQ stuff, but it’s cool. Chickenbonewatt laat zien dat DIY ook stoer kan zijn. Vind je het prettiger om een foto-tutorial te volgen? Duidelijke instructies vind je op Honestlwtf.com (klik hier).

Natuurlijk wilde ik meteen een Orange Candle maken (nog tijdens de video had ik al een snijplank en een sinaasappel gepakt!). Mijn eerste poging ging niet perfect, want het vruchtvlees bleef te veel aan de schil ‘plakken’.

Zoals je in de video al kunt zien is het aansteken ook een moeilijkheidje. Het stukje ‘lont’ moet niet nat zijn van het sap, dus dep hem goed droog met een stuk keukenpapier en laat het even een tijdje weken in wat olie. Daarna moet je er best een tijdje een vuurtje tegenaan houden wil het een keer vlam vatten. Maar, als het eenmaal is gelukt, heb je ook wel iets moois! ^^

Hieronder mijn eerste poging:


Sorry dat het zo slecht te zien is, maar iPhoto had kuren en wilde mijn foto’s niet exporteren, terwijl ik ze natuurlijk ook alweer van de camera had verwijderd. Zal je altijd zien. Daarom heb ik even een screenshot gemaakt van iPhoto zodat ik toch kon bewijzen dat ik het heb nagemaakt. Op de linker en middelste foto zien jullie mijn zelfgemaakte Orange Candle! Superschattig en heel sfeervol.

And if everything fails…


…knip het lontje eruit en plaats er een waxinelichtje in. Tadaah! Creëer hetzelfde gezellige effect met minder ‘gedoe’. Werkt natuurlijk alleen als je nog waxinelichtjes in huis hebt. Of een stompje kaars. Ik heb het aluminiumfolie van het waxinelichtje trouwens verwijderd zodat het waxinelichtje in de sinaasappel kan smelten. Staat nóg leuker!


Het maken van een Orange Candle is echt gaaf! Je kunt de sinaasappel gewoon opeten én het levert een gratis en sfeervol kaarsje op. Het is heel simpel gemaakt, je hebt alleen een beetje geduld nodig met het aansteken van je lont. Je kunt het maken met een kapje, zoals in de video, maar zonder kapje staat ook erg gezellig, vooral als je er een paar bij elkaar hebt staan.

Gaat je huis heerlijk naar sinaasappelen ruiken? Helaas niet. Tenzij je er een paar druppels etherische olie bijdruppelt misschien, dat heb ik nog niet geprobeerd.

Ik hoop dat jullie inspiratie hebben gekregen van deze DIY en mocht je de Orange Candle hebben gemaakt, laat het me dan vooral zien op Twitter en dan retweet ik jullie foto door aan mijn bezoekers.

Happy DIY’ing! ^^

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

89 Reacties

 1. Meid
  18 september 2012 / dinsdag, 18 september 2012

  Kijk op YouTube en zoek naar do it gurl orange candle daar wordt het gemaakt door een meisje

 2. 5 juli 2012 / donderdag, 5 juli 2012

  Dit wilde ik al zolang doen, maar het leek me echt lastig! Goede tip om er in plaats daarvan gewoon een waxine lichtje in te doen!

 3. simoon
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  dit is inderdaad wel een keer leuk om te proberen ! leuk idee !

 4. Elles
  26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Super leuk! Ik hou van je Do-It-Yourself artikelen 🙂

 5. 26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Leuk, misschien een idee voor de verjaardag van mijn moeder…;)

 6. 26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Superleuk idee! Je moet denk ik alleen wel goed opletten tegen de tijd dat de vloeistof op is, dat je sinaasappel niet in de fik vliegt.

 7. 26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Wat leuk! Jammer dat je huid er niet naar gaat geuren.

 8. Sanne
  26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Had hem ook op honestlywtf gezien! 🙂 echt leuk.

  btw je bent in je bericht de y vergeten van de link van honestlywtf. 1e alinea na het filmpje aan het einde 😉

 9. 26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Wat een ontzettend gaaf idee zeg!!!
  Ik ga vanavond gelijk sinaasappels halen om het uit te proberen! 🙂

 10. Alise
  26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Super leuk, ga ik zeker proberen!

 11. 26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Hele leuke DIY! probeer ik zelf misschien ook wel een keer 🙂

 12. Genevieve
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Wat funny!

 13. Ash
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Net geprobeerd met een mandarijn en het is gelukt! Een lont gemaakt met watjes en wat zonnebloemolie 🙂

 14. 25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Ziet er grappig en gezellig uit!

  Toevallig deed laatst een collega op me werk zijn aansteker aan, en toen zon sinaasappel schil dichtknijpen en de druppeltjes die er vanaf vlogen
  gingen gelijk branden

 15. Lidianne
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Wat leuk zeg!
  Zou je een keer een DIY tutorial voor een gezichtsscrub kunnen maken? Ik weet niet of zoiets bestaat, maar het lijkt me echt heel fijn.

 16. Maartje
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Net lekker een mineola gegeten en daarna op bloglovin’ gekeken, zie ik dit! Nu heb ik de schil helaas al weggegooid!

 17. 25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Wat toevallig, maar ik zag dit pas op een site!

 18. Puck
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Wauw leuke diy!! En helemaal niet zo moeilijk :D!!! Die ga ik denk ik wel een keer maken! Je kan hem zeker niet eindeloos lang bewaren (omdat de sinaasappel dan gaat schimmelen)?? Of niet?? Nogmaals: Leuk :D!!

 19. 25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Wat apart! Ik zal alleen wel bang zijn dat de sinaasappel toch in de brand vliegt. Doe mij maar een gewone kaars

 20. 25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Wat een grappig idee!

 21. Denise
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Brilliant haha!

 22. 25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Wat leuk! Ah, stijlvol. 🙂 Wat je wel niet met een sinaasappel kan doen. 😀

 23. 25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  Haha, een mannending :). Heel leuk idee zeg :).

 24. tsjoektsjoek
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  leuk idee!

 25. Helena
  25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

  k vind het er een beetje goedkoop uitzien eigenlijk.. doe mij maar gewoon een lekkere geurkaars uit de winkel haha

  • Serena
   Auteur
   25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

   JA. MAAR ALS DE WINKELS AL DICHT ZIJN EN JE HEBT GEEN KAARSEN. WAT DAN?? WAT DAN???

   Nou?

   Dan ga je dus lekker voor de sinaasappelkaars.

   • Marijr
    25 januari 2012 / woensdag, 25 januari 2012

    Lucht dat op? In all caps? Let me try…

    WAT DAN?? WAT DAN??? DAN GAAT HELENA DUS NIET VOOR DE SINAASAPPELKAARS. LIEVER GEEN KAARS DAN EEN SINAASAPPELKAARS.
    HELENA WIL GEWOON EEN GEURKAARS!

    Ja, best lekker 😉

    • Serena
     Auteur
     26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

     classic 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *