DIY | Marble Laptop Case

Weten jullie nog dat ik een tijdje geleden schreef over mijn nieuwe liefde verslaving voor koperspray? Alles ging koper. De lamp. De prullenbak. Potjes. Flessen. Schaaltjes. De plakband automaat. Maar nu, jongens en meisjes, ben ik verliefd geworden op iets anders: plakplastic met marmerprint!

DIY marmeren laptop case - 1 Let’s marble things up!

Ik wéét dat marmer al een hele poos een trend is, dus ja, het is misschien niet helemaal up to date, maar ik ben er nog steeds dol op. Ik fotografeer graag items op de (overigs echte) marmeren plaat van mijn ouders. Het staat gewoon zo chic, fresh en clean.

Wat ik wel veel zie de laatste tijd is kurk. Alle nieuwe woonitems en accessoires bij Ikea en Xenos zijn van kurk. Nu heb ik niet zo veel met kurk. Jullie wel? Ik moet bij kurk altijd denken aan 1. een fles wijn en 2. Kreatief met Kurk, hilarische sketches uit de jaren ’90, gemaakt door het duo Ederveen en Niterink (beter bekend als Theo en Thea).

Ik heb er meteen een video van opgezocht omdat ik er aan moest denken, en ik wil jullie deze niet onthouden. Het is zo onwijs kneuterig! En het mooie is dat je ergens nog een beetje twijfelt of het echt is, wat het extra grappig maakt.

Kijk en lach:

Maar nu door met de DIY.

Het marmeren plakplastic kocht ik bij Karwei. Het heet daar decoratiefolie ‘marmer’ en een rol heeft een afmeting van 45 cm breed bij 2 m lang en kost €6,09 per stuk. En het mooie is dat je dit dus ook gewoon online kunt bestellen (klik hier).

DIY marmeren laptop case - 6 Het eerste wat in me opkwam om te beplakken met marmerfolie was mijn laptop. Het arme ding is HELEMAAL afgeragd. De letters A, S en E zijn versleten (het is dat ik blind kan typen), hij is gebutst, er zit een deuk in, en talloze vegen die ik er never nooit meer af ga krijgen. Oh, en tussen de toetsen vind je alles van broodkruimels tot opgedroogde bami soep.

Heel zielig dus.

DIY marmeren laptop case - 5 Je vraagt je af waarom mijn laptop het überhaupt nog doet met al die deuken. Wat heb ik er in hemelsnaam mee gedaan?! Goed, tijd voor een opknapbeurtje dus! Ik zie wel eens MacBooks met zo’n mooie marmeren laptop case eromheen (lekker Pinteresty!), maar ik ga gewoon mijn eigen ‘case’ maken en nog veel goedkoper ook!

Dit zijn de stappen die ik heb doorlopen;
1. maak je laptop vetvrij met een microvezel doek
2. leg je laptop op de achterkant van het folie en knip een stuk af dat niet al te ruim is. Probeer zo’n centimeter aan elke kant over te houden.
3. Verwijder het beschermlaagje van het folie en plak het op de bovenkant van je laptop. Werk van links naar rechts (of van boven naar beneden) om te voorkomen dat er bubbeltjes onder het folie terecht komen. Zijn ze er toch, prik ze dan voorzichtig in met een naaldje of stanley mesje en druk de lucht eronder uit.
4. Snijd met een scalpel of een stanleymesje (hij moet echt goed scherp zijn!) heel voorzichtig langs de randjes van je laptop.

DIY marmeren laptop case - 8Omdat een Macbook afgeronde hoeken heeft, zijn de hoekjes een beetje tricky. Het is lastig om het folie hier mooi en gelijkmatig overheen te trekken. Gelukkig heb ik hier een oplossing voor; warmte! Ren dus naar je badkamer (of slaapkamer) en haal je föhn tevoorschijn. Blaas er warme lucht overheen (niet te lang en niet te heet), precies genoeg om het folie te verwarmen waardoor het wat rekbaarder wordt. Trek het folie strak over de hoekjes heen. Laat het afkoelen. Snijd vervolgens langs de rondingen van de hoek.

DIY marmeren laptop case - 9 Voila!

De truc is om een mesje te kiezen die echt scherp is, dan gaat het snijden van de randjes een heel stuk makkelijker. Neem ook zeker je tijd. Dit is geen haastwerkje. Soms is een DIY zo gepiept, en soms moet je er goed de tijd voor nemen. Ik denk dat ik zo’n 45 minuten ben bezig geweest met het secuur opplakken van het folie. Oh, wat ik bijna vergeet, als je het scherm een beetje open klapt en je hand eronder houdt, licht het appeltje op, zodat je hem gemakkelijk kunt uitsnijden. Het hoeft niet per se, maar zelf vond ik dat wel het mooiste effect.

DIY marmeren laptop case - 15 Zo chic! Mijn laptop ziet er in één klap een stuk beter uit. En ook nog eens super stylish. Love it!

Ik ging meteen op zoek naar nog meer leuke dingen die ik kon beplakken.

DIY marmeren laptop case - 3 Deze onderzetters had ik ooit gekocht met als doel om er een DIY project mee te doen (ik wist toen alleen nog niet wat). Ik vond de vorm zo leuk, namelijk. Gisteren zag ik dat Tara twee zeshoekige onderzetters van marmer op haar bureau had liggen, dus besloot ik deze onderzetters te voorzien van een laagje marmerfolie. Het principe is hetzelfde als bij de laptop: ruim stukje folie uitknippen, opplakken, onderzetters omdraaien en vervolgens de randjes eraf snijden met een stanley mesje.

DIY marmeren laptop case - 14 De onderzetters zijn ineens een stukje chiquer, vinden jullie niet? Leuk als onderzetter (eh, duh), maar ook als decoratie. Zet er bijvoorbeeld een leuk cactusje of vetplantje op, gebruik het als sieraden display, of zet er iets anders moois, decoratiefs op.

What else, what else?

DIY marmeren laptop case - 2Bij Xenos kocht ik voor €3,99 dit houten bord met quote, dat je als schilderijtje aan de muur kunt hangen.

DIY marmeren laptop case - 13 DIY marmeren laptop case - 10DIY marmeren laptop case - 12DIY marmeren laptop case - 11Maar kijk, op deze manier is het een hele stijlvolle display. En het doet ook dienst als serving tray. Leuk om koekjes of cupcakes op te serveren. De zijkanten waren trouwens zilver, maar je zou ze bijvoorbeeld ook kunnen voorzien van een koperkleurtje! Marmer en koper staan zo mooi bij elkaar <3

DIY marmeren laptop case - 16Wat kan je nog meer met marmerfolie beplakken? Ik heb natuurlijk niet het wiel uitgevonden wat marmerfolie betreft, velen gingen mij voor. Wat dacht je van een bijzettafel, salontafel, klok, je bureau, een plantenpotje, dienbladen, opbergdozen, notitieboekjes of telefoonhoesje? Oh yes, ik ben nog lang niet klaar met plakken!

Wat zou jij beplakken?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

81 Reacties

 1. romy
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Oooh ben waarschijnlijk een van de weinige die marmer
  Echt verschrikkelijk vind! Brrr
  Het heeft zo’n koude kille uitstraling. Nee echt niets voor mij

 2. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Super leuk zo! Ik zoek al heel lang naar leuke onderzetters, maar kan nergens iets vinden. Ik denk dat ik deze ook ga maken!

 3. Suuz
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  wat een prachtige DIY! maar ongelofelijk hoe mooi je je macbook hebt geplakt zeg! wauw!

 4. Kelly
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Superleuk idee! Misschien nog even als tip voor anderen, plak de plakplastic niet aan de onderkant van je macbook. Een macbook raakt zijn warmte kwijt door het over te geven aan het volgende object en kan dus flink warm worden. De plastic folie kan hierdoor aan je macbook smelten en schade veroorzaken.

 5. kylie
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wauw wat mooi! super idee zeg!

 6. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Leuke DIY! Marmer is niet zo mijn ding. Ik zou het dus niet doen met die print, maar moest ik een andere print vinden die me wel aanstaat, zou ik het meteen proberen.

 7. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik vind het vooral erg mooi bij je laptop maar ik denk dat ik zoiets nooit zo strak en mooi zou kunnen krijgen, haha!

 8. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik heb het net ook gelijk geprobeerd alleen dan op de hardcase die om mijn laptop zat en dat zag er helaas echt niet uit ondanks dat het wel goed geplakt was! :’-)
  Gelukkig kan je het er gemakkelijk afhalen. 🙂

 9. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wauw wat een goed idee! Ik ben zelf op dit moment ook helemaal weg van marmor (mijn vriend helaas minder). Blijft het ook goed zitten? & mooie foto’s!

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   hi Nicole,

   dat hangt van de ondergrond af en of je de ondergrond wel goed hebt schoongemaakt en vetvrij hebt gemaakt. Hoe gladder het oppervlak, des te beter.

 10. Lynette
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Heel leuk! Ik hou ook echt van marmer.
  Ik werk bij xenos en daar hebben we nu hele grote marmeren snijplanken. Misschien ook een idee om als achtergrond te gebruiken voor foto’s?

  • Dominique
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   Super nice! Weet je toevallig wat ze kosten? 🙂

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   hi Lynette,

   ik heb ze gezien, alleen vond ik ze vrij wit en miste ik de donkergrijze aders die juist zo mooi zijn aan marmer. Ik heb ze daarom aan me voorbij laten gaan! Maar superlief dat je het even tipt, natuurlijk! 😉

 11. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  oh wauw wat ontzettend mooi! ik heb op mijn macbook een zwarte klikcase zitten van silicoon tegen krasjes enzo, misschien kan ik een doorzichtige kopen en die dan beplakken.
  ik krijk ook helemaal de ‘bemarmer alles!’ gevoelens onwijs leuke diy!!
  xx ish

 12. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Heel erg mooi! Ziet er echt pinterest uit!

 13. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wat een ontzettend leuke ideeën. Ik ga echt op zoek naar marmeren folie. Je kunt er zo veel mee en het resultaat is zo ontzettend gaaf

 14. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik vind marmer echt een geweldige interieurtrend! Ik haat al eerder van zulke plakfolie gehoord, maar wauw! Het laat alles er zoveel classier (is dat een woord?) uitzien! x

 15. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Super leuk! En wat een mooie foto’s!

 16. Marloes
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wauw, mag ik vragen waar de koper glazen diamant vandaan komt? Vind die zoo gaaf!

  • Claire
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   Ja dat vroeg ik me ookal af!!

  • Dominique
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   Zulke dingetjes krijg je nu ook bij Blokker voor een paar euro! ?

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   hee meiden,

   ook bij Xenos! Prijs €4,95 – ze zijn ook ideaal als vaasje voor je cactus of vetplantje!

 17. Tessa
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Echt superleuk gedaan Serena! Heb gelijk zin om zelf aan de slag te gaan.

 18. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wat mooi zijn je items geworden. Marmer maakt het allemaal echt wat chiquer, ik ben er erg fan van!

 19. Lousaa
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Hihi. Dit vind ik zelf echt het toppunt van kitsch! Ik hou wel van steen, maar nu juist dit jaren negentig marmerplastic kan me niet zo bekoren. Ik vind het net zo lelijk als composiet keukenbladen. Ook zo’n misverstand… waarom niet gewoon een stuk hardsteen halen bij de beeldhouwgroothandel? In Soest zit een geweldig mooie. En er zijn zoveel meer mooie steensoorten waarin je echt historie ziet, veel mooier dan dit cleane wit.

  Neemt trouwens niet weg dat je er wat leuks mee hebt gemaakt, met praktische tips.

 20. Ashley
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik vind het project goed gelukt in bij je laptop vind ik het heel mooi.
  Ik vind alleen marmer in het interieur heel kil/koel ogen. Maar dat is natuurlijk smaak gebonden.

 21. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wat een super leuk idee! De beplakte items zien er gelijk een stuk mooier uit. Knap ook dat het je zo netjes gelukt is. Ik ga niet echt mee in de marmertrend en de kurktrend is ook niet echt iets voor mij, maar het blijft leuk om te zien!

 22. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wauw heeeel erg gaaf! Ik ben ook echt dol op marmer

 23. Lianne
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Je zou een fotolijst met een dikke rand ook kunnen beplakken. Of zo’n 5 euro IKEA tafeltje! Ik ken iemand die had allemaal oude stripboeken en hiermee zijn tafel beplakt. Zo mooi!
  Ik dacht dat Big Bazar ze trouwens ook had voor goedkoop. Maar dat kan ik mis hebben. Ze hebben ieder geval wel andere plakfolies.

 24. Julia
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ze hebben ze ook bij de Blokker voor minder! Toevallig heeft mijn zusje dit eergister met haar laptop gedaan en het is echt mooi geworden!

 25. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Super, super gaaf! Ik heb eerlijk gezegd even moeten wennen aan de marmer hype. Ik vind dit er wel heel cool en stylish uitzien. Top diy.

  X

 26. Larissa
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Misschien lees ik er nu al 20 keer overheen, maar waar heb je dat plastic vandaan?

  • Linda
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   Karwei. Staat aan het begin van de alinea waar ze ‘nu echt’ aan de DIY begint 😉

 27. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Oh wat ontzettend gaaf! Daar zou ik nou niet aan hebben gedacht maar ook de koperspray vind ik een onwijs leuk idee… Ik denk dat ik binnenkort maar beide in huis ga halen en flink aan de knutsel ga!

 28. Mieke | Mieksmind
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik heb er al meerdere van alles mee zien beplakken maar het ziet er ook nu weer gaaf uit! Ik stel het kopen van deze rol steeds uit. Toch maar eens aan de slag gaan! Super mooie foto’s

 29. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wat een goed idee zeg, het ziet er allemaal echt heel leuk uit!

 30. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Prachtige foto’s! En wat ziet alles er luxe uit.

 31. Hanan
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wat ik me ALTIJD afvraag bij jou (trouwens)leuke DIY’s:
  Waar laat je alle spullen? Je maakt vaak van die kleine leuke prullaria dingen maar serieus waar laat je alles?Je kan ook niet alles uitstallen in je woonkamer. Heb he speciale kistje waar je de niet gebruikte dingen in stopt?

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

   hi Hanan,

   vaak geef ik het aan mijn moeder, of ik vervang er andere decoraties mee (en die oude bewaar ik dan in een doos of in een la). Maar mijn huis wordt ook steeds voller hoor! Dan zet ik gewoon een extra lijstje op de plank, haha!

 32. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wat leuk en wat heb je die hoekjes van je laptop netjes gekregen!

 33. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Echt een geniaal idee zeg ! Ziet er heel gaaf uit !

 34. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Oh wauw! Ik houd echt van de marmeren trend! Super gaaf zo op je laptop, en die onderzetters zien er ook meteen heel chic uit! Heel tof! Liefs

 35. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Marmer en koper, topcombo <3

 36. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Whuut, super mooi gedaan zeg! Slim ook om het folie te verwarmen bij de hoeken.
  Erg leuk gedaan, het is dat ik geen laptop heb haha.

 37. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Heel gaaf! Ik heb zelf dat folie ook! Ik wil er een grote plank mee beplakken, mooi voor foto’s! Maar de onderzetter zijn ook heel gaaf! Genoeg te beplakken dus:)

 38. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik heb deze toevallig ook gekocht, alleen bij mij komen er zo snel kreukels in! Ga proberen of het nog te redden valt met hitte! XO

 39. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ziet er tof uit! Dit vind ik ook een hele leuke trend!

 40. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Plak op een plank dan is heb je mooie achtergrond voor de foto’s op de blog.

 41. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Mijn laptop ziet er nog prima uit, dus beplakken zou ik zonde vinden al staat het bij jouw macbook wel heel tof!

  Mijn vriend vindt marmer absoluut niet mooi, dus ik kan maar beter niet mijn hele inboedel beplakken.

 42. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Wauw, dat folie is zó tof! Er poppen nu opeens allemaal leuke ideetje in me op van dingen die ik kan gaan beplakken. Als ik die rol in huis haal is binnen een week mijn hele huis marmer, haha! Maar leuk hé, goeie tip. Ik ga de rol zo snel mogelijk kopen 🙂

 43. Syl
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik heb zelf geen laptop, anders was dat het eerste wat vermarmerd werd.

 44. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ziet er super leuk uit. stijlvol en het loopt niet op in de kosten

 45. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik vind marmer te kitch dus mij zul je er niet mee zien. Maar het hele idee van plakken is wel leuk! Ik ga eens zoeken naar andere folies.

 46. 2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Leuke DIY’s :-). Ik heb sowieso alle planken in mijn voorraadkast op deze manier beplakt. Ziet er leuker uit en is goed schoon te houden.. Ik vind die onderzetters wel een heel tof idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *