DIY: Get excited and make things!

Get excited and make things! Ook al ben je geen knutselkoningin, iedereen kan dit. En remember, het is bijna Moederdag, en moeders worden altijd een beetje sentimenteel wanneer hun kind met iets handgemaakts komt aanzetten (tenminste, mijn moeder heeft na al die jaren nog steeds met liefde een paar knutselfails van mij en mijn zusjes bewaard).

Deze DIY is goedkoop en erg kunstig en mooi. Je hoeft je in elk geval niet te schamen wanneer je dit aan je allerliefste mama cadeau doet. En ik weet zeker dat het gewaardeerd wordt! Ook leuk voor jezelf natuurlijk 🙂

Wat heb je nodig?


 • olieverf, inkt of andere soort verf
 • kwastjes
 • fotolijstje
 • emmertje met letters van de Hema
 • stevig stuk papier of karton
 • liefde
 • een leuke quote

Het emmertje met letters vind je bij de kinderknutselafdeling. Ze zijn van schuimrubber en een kant plakt (wanneer je de strip verwijdert). Het emmertje is heel goedkoop, namelijk €2,50. De letters zijn van schuimrubber en dus wat dikker. Er valt daarom prima mee te stempelen!


Je begint met je blanco vel papier of karton. Teken met potlood de contouren waarin je je quote kunt stempelen. Het contour bepaal je door de grootte van je fotolijstje. Kies een leuke quote uit en leg hem uit.

*edit* omdat ik zo druk bezig was met het uitzoeken van de lettertjes (en omdat ik ZO excited was!) valt het me nu pas op dat ik het woord ‘exited’ verkeerd (dus zonder C) heb geschreven. Suf zeg! Tippie van mij: dubbelcheck de spelling voordat je gaat stempelen! 🙂


Vervolgens pak je je verf en begin je kleuren te mengen. Ik wilde mijn quote laten overlopen in kleuren: van groen naar geel naar oranje, roze, paars en als laatste blauw. Een soort ombre regenboog!


Er zijn twee manieren om te stempelen. De eerste manier is om het lettertje in de verf te drukken en vervolgens op papier. Oefen dit een paar keer op een oefenstukje papier. Verwijderen van het achterkantje is trouwens niet noodzakelijk. Sterker nog, ik denk dat je die beter kunt laten zitten voor een mooier resultaat.

Als je het een beetje in de vingers hebt, ga je door met de letters van je quote. Wat je trouwens ook kunt doen, in plaats van in de verf drukken, is met een kwastje de achterkant schilderen. Ik heb gemerkt dat ik dit zelf fijner vond werken. Ook omdat je nu echt ziet wat je met verf bedekt. Met drukken in de verf kun je nog wel eens een plekje overslaan namelijk!


Wees gewaarschuwd: je vingers worden vies!


Het mengen van verfkleuren en het uitzoeken van je letters duurt denk ik het langste, want het stempelen zelf is zo gefixt. Hoe meer letters je hebt gestempeld, hoe beter het gaat!


Tadaaaah! Goed laten drogen, uitknippen en inlijsten die handel.


Ik heb deze quote uitgekozen om JULLIE te motiveren ook iets creatiefs te doen en om iets te maken. Iets te creëren, helemaal zelf. Ook motiveert het mij om meer leuke DIY’s voor jullie te bedenken. Ik heb deze quote dan ook in mijn huiskamer neergezet, om mij hier aan te herinneren.


Een aantal inspirerende (en leuke) quotes wanneer je dit als moederdagcadeautje wilt geven:

‘Age is of no importance unless you are a cheese’ 

‘What I love most about my home is who I share it with’

‘I have a great mom and I love her’

Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb gemaakt om iets creatiefs te doen. Get excited and make things! 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

117 Reacties

 1. 20 oktober 2014 / maandag, 20 oktober 2014

  Wat een leuk ideee!
  Op mijn blog is ook een leuke DIY te vinden.
  Liefs Nadine
  nadinenaomi.wordpress.com

 2. 10 mei 2014 / zaterdag, 10 mei 2014

  Heel erg leuk Serena!
  Helaas is het morgen al moederdag, dus kan ik het nu niet meer maken!
  Het is nu 22:10 en me vader is jarig xd.

 3. 9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Jij bent echt één van de weinige beautybloggers die mij zoveel inspiratie geeft. Ik ben zelf creatief aangelegd, maar heb de inspiratie vaak ‘s nachts en dan vergeet ik het in de ochtend weer…

 4. leen
  10 mei 2012 / donderdag, 10 mei 2012

  je hebt me geinspireeerd serena! ik heb een kleinigheidje voor moederdag gemaakt met die foamletters! ik stuur je zondag wel een foto op twitter!

  • Serena
   Auteur
   10 mei 2012 / donderdag, 10 mei 2012

   gaaf! ben benieuwd!

 5. justiine
  8 mei 2012 / dinsdag, 8 mei 2012

  awhh, zo mooi! had beter wat sneller mijn internet vermaakt dat ik dit nog kon doen!
  heb momenteel al een massagebon voor mijn mama gekocht, omdat ze het verdiend na de zware jaren die we samen hebben doorgemaakt, ik denk dat ze dat ook wel zal leuk vinden :p

 6. Esmee
  8 mei 2012 / dinsdag, 8 mei 2012

  weet iemand hoe groot de letters zijn ongeveer?

  want ik vind ze heel leuk

 7. louise
  2 mei 2012 / woensdag, 2 mei 2012

  Ik vind dit echt superleuk, ik ga dit zelf ook maken (maar dan op een schilderijtje) en met deze tekst:

  You are the person who makes this house ‘home’ for us.

  XOXO louise

  bedankt voor de inspiratie:)
  Lovee

 8. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ontzettend leuk idee. Ik heb nog een canvas doek liggen en zit eraan te denken om het misschien daarop te doen. Maar dan wil ik eerst de achtergrond een lichte kleur geven. Maar ik twijfel nog, want de fotolijst vind ik ook heel erg leuk.

 9. Suzanne
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Super leuk idee, ik denk dat ik die middelste ga gebruiken want ik zeg dat namelijk wel eens tegen mijn moeder, ik vind ons huis namelijk echt niet mooi, maar de mensen erin wel 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *