DIY | fotolijst met waslijntje

Waarschijnlijk heb je dit idee al wel eens vaker voorbij zien komen, maar de ‘Fotolijst met waslijntje’ stond al maanden op mijn To Do lijstje, dus ik heb hem toch maar gemaakt en natuurlijk heb ik er wel mijn eigen draai aan gegeven. Deze DIY is zo ontzettend snel en simpel, echt, zelfs mensen met twee linkerhanden kunnen dit!

Het staat ontzettend leuk en sfeervol in je slaapkamer, woonkamer of in je werkkamer, je kunt er alle kanten mee op het is ook nog eens een leuk cadeautje om weg te geven. Kijken jullie mee hoe ik deze fotolijst met waslijntje binnen 5 (!!) minuten in elkaar heb geflanst?

fotolijst met waslijntje - 1 Wat heb je nodig? Een fotolijstje. Neem de lijst zo groot of klein als je wilt. Zelf koos ik voor een 20 x 30 cm lijst, omdat deze een perfect formaatje heeft om er 4 waslijntjes in op te kunnen hangen. Verder heb je nodig kleine wasknijpertjes (ik kocht dit potje bij Hema), draad (ik koos voor leuke kleurtjes, maar je kunt ook wat steviger touw kiezen of juist doorzichtig visdraad) en punaises. Echter heb je de punaises achteraf gezien niet nodig, maar wat je nog wel nodig hebt is een lijmpistool of een tube met hele sterke lijm.

fotolijst met waslijntje - 2 Allereerst verwijder je het glas en de achterkant van je fotolijstje. We hebben namelijk alleen de lijst nodig. Begin daarna met het afmeten van het draad. Keer de lijst om, leg de draad aan de ene kant van de lijst en trek hem strak (niet té strak) naar de andere zijde. Knip de draad vervolgens af en gebruik deze lengte om de andere stukken draad te knippen. Ik heb er in totaal 4 nodig, maar dit hangt af van de grootte van je lijst.

fotolijst met waslijntje - 3Bepaal waar je onderste waslijntje moet komen. Omdat je er dingen aan gaat hangen, moet hij niet te laag worden geplaatst.

fotolijst met waslijntje - 4 Omdat ik een pietje precies ben, vind ik het prettig om de waslijntjes met gelijke afstand van elkaar op te hangen. Ik leg er daarom een meetlatje naast en zet een stipje waar ze straks moeten komen te hangen. Je kunt dit echter ook heel goed op de gok doen, hoor!

fotolijst met waslijntje - 6 Ik had van te voren bedacht om de draadjes met punaises vast te klemmen door ze in de achterkant van de lijst te drukken, maar Larissa was bij me op bezoek en zei ‘waarom lijm je ze niet gewoon vast?’. Krek, daar had ze een punt. De lijst was ook veel te hard voor de punaises en met een lijmpistool kan ik bij wijze van spreken nog een baksteen tegen mijn plafond lijmen, zo sterk is dat spul. Dus zodoende pakte ik mijn lijmpistool, liet een flinke druppel lijm op de aangegeven plek vallen en drukte er mijn draadje in vast. Het droogde al snel op en alles zat muurvast.

fotolijst met waslijntje - 5 Dit herhaalde ik aan beide kanten.

fotolijst met waslijntje - 7 Eventueel overtollig draad knipte ik weg en klaar is je fotolijst met waslijntjes!

fotolijst met waslijntje - 8Hartstikke leuk om polaroidfoto’s, knipsels of pasfoto’s aan op te hangen. Een leuke, speelse interpretatie van de klassieke fotolijst. Ook erg leuk om hier foto’s aan op te hangen van jou en je beste vriendin, als cadeautje.

fotolijst met waslijntje - 11 fotolijst met waslijntje - 13 fotolijst met waslijntje - 12 fotolijst met waslijntje - 10 Of wat dacht je van een memoboard? Ik gebruik zelf altijd kleine memobriefjes om van alles en nog wat te onthouden, maar nu kan ik ze allemaal kwijt op één plek. Lekker overzichtelijk én het ziet er nog leuk uit ook! Het staat supervrolijk en speels op je bureau of in je werkkamer.

fotolijst met waslijntje - 15 fotolijst met waslijntje - 16 fotolijst met waslijntje - 17 fotolijst met waslijntje - 18Zin in een bosje bloemen, maar dan anders? Ik heb wel eens gezien dat mensen bloemen met een plakbandje tegen de muur aan tapen, maar ik bedacht me dat je ongeveer hetzelfde effect krijgt wanneer je bloemen vastknijpert aan je waslijntjes. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je je muur beschadigd en kun je het lijstje nog verplaatsen. De roosjes blijven zo zonder water zo’n 2-3 dagen mooi (afhankelijk van de kwaliteit) en zullen daarna drogen, wat ook een mooi en romantisch effect geeft. Of je ververst ze steeds, dat kan natuurlijk ook. Ik vind dit echt een creatieve, mooie manier om bloemen in je huis te halen!

Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb gegeven met deze snelle en gemakkelijke DIY! Mocht je nog ergens een oud fotolijstje hebben liggen, dan weet je hoe je het nieuw leven kunt inblazen!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

39 Reacties

 1. Stasja
  26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Hoi!
  Wat een leuke DIY. Ga ik zeker eens proberen.
  Zou ik mogen vragen waar je die leuke cactus vaas vandaan hebt en hoe duur ‘ie is?
  Als je dat nog weet natuurlijk! 😉

  Groetjes
  Stasja

  • Serena
   Auteur
   26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

   hi Stasje,
   gekocht bij Mooi & Belle, een woonwinkel in Utrecht.
   Maar dacht ook bij de Bijenkorf te koop!

 2. 18 juli 2015 / zaterdag, 18 juli 2015

  Leuk idee en wat een mooie foto’s!

 3. Ka
  18 juli 2015 / zaterdag, 18 juli 2015

  Je bent de leukste en meest creatieve Nederlandse beauty blogger. Love this DIY!

 4. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat een leuk idee! Die onthou ik zeker 🙂

 5. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wauw wat een leuke DIY! Deze wil ik binnenkort een keertje gaan uitproberen 🙂

 6. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Ziet er heel leuk uit! Ik had het al een paar keer zien voorbijkomen op Pinterest en ik had het toen al op mijn ‘to do’-lijstje gezet 😀

 7. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  ik deed zoiets voor mijn oorbellen ^^ Met bloemen ziet het ook heel leuk uit!! 😀

 8. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat een ontzettend leuk idee! Met die roosjes eraan is ook heel gaaf.

 9. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Weer zo’n leuke DIY! Die polaroids staan er erg leuk in, net als de lijstjes.

 10. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat een leuke DIY! echt heel zomers
  liefs. Jonne

 11. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat een superleuke diy! Dit wil ik echt een keer proberen! Mooie foto’s trouwens, de laatste paar met die ideetjes. Ik vind vooral met rozen echt prachtig!

 12. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Die met die bloemen is echt een te gek idee!

 13. Britt
  17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat een simpel maar ontzettend leuk idee!

 14. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Heel leuk gedaan! Ik vind die met de bloemen heel vrolijk staan, originele manier van bloemen in huis idd! Toffe DIY!

 15. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Super leuk! Het brengt mij ook op ideeen 🙂

 16. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Dat ziet er echt leuk uit! Ook ideaal om cadeau te geven! =D

 17. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Echt een leuke diy, met de foto’s en bloemen vindt ik het mooist!

 18. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Superleuk je komt wel vaker ideeën tegen die al vaker zijn gemaakt maar dat maakt het juist een sport om er dan zelf iets anders van te maken en wat je zelf leuk vind of mooi in je eigen huis staat.
  heel erg leuk met die bloemen

 19. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Vooral met die bloemen ziet er super mooi uit!

 20. Ilse
  17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Leuke DIY!

 21. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Ik heb dit idee al wat vaker gezien, vind deze erg leuk!!

 22. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Erg leuk, vroeger heb ik dit ook wel eens gemaakt. Leuk zo met die bloemen, staat lekker fleurig.

 23. Butterfly
  17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Leuk! Deze ga ik hoe dan ook maken voor mijn nieuwe kamer.

 24. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Heel leeuk! Ik zag dit van de week bij mijn tante. Ze maakte een Ramadan kalender, met elke dag een cadeautje voor de kleintjes. Dat zat dan vast aan een wasknijper.

 25. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wauw dit heb ik nog nooit gezien, echt een leuk idee! Met foto’s of bloemen vind ik hem het leukst.
  Liefs, Iris

 26. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Zoals altijd Sereen, wat een leuke en originele DIY! Ik hoop dat je DIY’s nooit zullen ‘opgaan’, want ze zijn echt inspirerend (ook al ben ik vaak te lui om ze na te maken haha)!

 27. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat origineel met die bloemen eraan! Sowieso ziet het er echt heel erg leuk uit! Ik had het eerlijk gezegd nog nooit gezien, maar ik ga dit zeker weten namaken! Dan met de foto’s denk ik, super leuk! Liefs

 28. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Ah wat leuk Serena! Vooral zo met die bloemenknoppen eraan, maakt het heel zomers :). Ik heb zelf net een polaroidcamera gekregen en zocht nog een manier om foto’s op te hangen, maar dit is leuk zeg!

 29. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat een leuke DIY, en helemaal niet zo moeilijk. Ik vind vooral het lijstje met de polaroids en de bloemen een erg leuk idee. Ik denk dat ik deze DIY snel een keer ga doen.

 30. Dagmar
  17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Prachtige foto’s altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *