DIY Emergency Travel Kit

In mijn Mega Amerika Beauty Shoplog zagen jullie onder andere de Minimergency Kit voorbij komen, een klein en compact toilettasje bomvol handige ‘lifesavers’ zoals flosdraad, een tampon, doorzichtige nagellak, een pleister en een pijnstiller. Jullie waren heel erg te spreken over dit kitje, dus ik dacht dat het misschien wel leuk zou zijn om zelf een DIY Emergency Kitje samen te stellen.

Allereerst moet je een etuitje vinden die niet al te groot is, maar ook niet al te klein. Al je lifesavers moeten erin passen, maar het etuitje moet wel compact en klein genoeg zijn om niet een te grote plek in je handtas in te nemen.

diy emergency travel kit-11Zelf gebruik ik dit kleine toilettasje van Armani. Wel een stuk groter dan het Minimergency kitje, maar hier kan ik dan ook veel meer in stoppen en het tasje is alsnog compact en handig genoeg voor in de gemiddelde handtas! Hij is namelijk vrij plat.

Wat stop ik allemaal in dit DIY Emergency Travel kitje?

diy emergency travel kit-01 Voor een frisse adem en schone tandjes: mondspray, kauwgom (gewoon twee uit een strip knippen), een tandenstoker/flosdraadje (ik heb thuis zo’n grote zak liggen waar ik er eentje uit heb gevist) en een lippenbalsem voor zachte, gehydrateerde lippen. Tevens handig voor andere droge plekken zoals hielen, ellebogen of knieรซn.

diy emergency travel kit-02 Oh, oh, ongesteld? Een inlegkruisje en een tampon redden je dag.

diy emergency travel kit-03 Vieze handjes? Een pakje zeepblaadjes (van die dunne, eenmalige zeepvelletjes) en desinfecterende handgel.ย Ook handig, een reispakje met vochtige doekjes.

diy emergency travel kit-04 Smelly? Een mini deodorant, een body mist en een parfumproefje zorgen dat je binnen no-time weer ruikt als een prinsesje. PS. een deodorant doekje in een sachet neemt minder plek in dan een mini deodorant en de body mist is misschien wat overbodig als je er ook een parfumproefje bij doet. Maar het paste in mijn toilettasje, dus vandaar! Heb je minder ruimte dan kan je op deze manier ruimte besparen.

diy emergency travel kit-05 Mini EHBO kit: een Hansaplast waterproof pleister, Rennie, Aspirine en Ibuprofen.

diy emergency travel kit-06 Gat in je panty? Gescheurde nagel? Afgebladderde nagellak? Geen nood met deze nail polish remover pads, doorzichtige nagellak en vijl. Het mini vijltje heb ik ooit eens uit een hotel meegenomen, maar kun je ook vinden in nagelsticker-verpakkingen of ย bij de drogist. Je kunt ook een nagelknippertje inpakken, daar zit ook een vijltje in. De mini topcoat van OPI is lekker klein en handig om mee te nemen en wattenstaafjes zijn altijd een goed idee om uitgelopen make-up mee te corrigeren, oren mee schoon te maken of een vlekje mee weg te poetsen.

diy emergency travel kit-07 Dit losse, kleine grut heb ik voor het gemak in van die kleine reispotjes gedaan, anders vind je het zo lastig terug in je etui. Een haarelastiekje, twee kleine zwarte rubberen elastiekjes, oorbelachterkantjes (gewoon van een oud paar oorbellen gepakt) en stroeve haarpinnetjes.

diy emergency travel kit-08 Voor droge oogjes heb ik er ook oogdruppels ingedaan, deze druppels geven je meteen een frissere uitstraling. Blijf je onverwachts bij iemand slapen? Dan haal jij je make-up er af met deze Cleansing Wipes. Ga je onverwachts stappen en heb je wat glamour nodig? Dan ben je ready-to-go met deze mini rode lipgloss van Armani (ooit cadeau gekregen bij aankoop van mijn foundation). Eventueel kun je ook nog een condoom in je Kit stoppen (hee, beter safe than sorry) en lensdragers kunnen er een lensdoosje met een mini flesje lenzenvloeistof bij doen.

diy emergency travel kit-09Deze mini verpakking Poo-Pourri kreeg ik op Vidcon: moet je poepen (yes, I said it)? Spray dit dan in de wc-pot, doe je ding, en niemand ruikt dat je nummer twee hebt gedaan. Of het werkt weet ik niet want ik heb het nog niet getest, maar altijd handig wanneer je bij iemand thuis bent en je moet nodig, maar je vindt het vet voor schut om te gaan. Soms kom je er gewoon niet onderuit, dus dan kan Poo-Pourri zeker uitkomst bieden! Rechts heb ik twee stukjes dubbelzijdig tape uit een velletje geknipt. Altijd handig om je (strapless) jurk of topje op zijn plek te houden bijvoorbeeld.

diy emergency travel kit-10Nou, dat was mijn inhoud van mijn DIY Emergency Travel Kit! Maar liefst 28 items om mezelf uit de brand te redden bij welke noodsituatie dan ook! Door je eigen kit samen te stellen kun je de inhoud aanpassen aan je persoonlijke wensen. Als het goed is ken je jezelf wel een beetje, dus weet je wat er sowieso in moet komen te zitten en wat je best kunt weglaten. Nog een laatste tip: gebruik je iets uit je kit, vergeet het dan niet aan te vullen!

Welke items zou jij sowieso in je eigen gepersonaliseerde Emergency Kitje stoppen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

101 Reacties

 1. Eva
  23 augustus 2014 / zaterdag, 23 augustus 2014

  Wow, dit is echt superhandig! Ik ga het morgen gelijk samenstellen voor school! Dan doe ik het maandag in mn locker ๐Ÿ™‚

  Eva

 2. Ilse
  2 augustus 2014 / zaterdag, 2 augustus 2014

  Net die van mij gevuld. Hij gaat maar net dicht, maar de belangrijke spullen zitten erin!

 3. Anouk
  21 juli 2014 / maandag, 21 juli 2014

  Echt super handig!
  Ik zal het voortaan ook mee nemen.

 4. Debora
  10 juli 2014 / donderdag, 10 juli 2014

  Dit is 1 van de handigste artikelen dat ik ooit gelezen heb.

 5. Claudia
  9 juli 2014 / woensdag, 9 juli 2014

  Oehh, ik las dat die Poo-pourri echt werkt! Probeer je hem een keer uit? Haha. Ik wil hem al proberen sinds ik die malle reclame video op YouTube langs zag komen.

 6. 9 juli 2014 / woensdag, 9 juli 2014

  Super leuk en handig deze blog. Ik ben bang dat als ik mijn handtas omkieper er wel de helft van wegkan en plaats kan maken voor zo een handig kitje. Ik blijf die tas elke keer maar volproppen. Haha. En maar klagen dat die zwaar is.

 7. 7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  Wat een leuk artikel! Zo’n tasje moet ik echt eens samenstellen, als ik iets nodig heb, heb ik het meestal niet bij..

 8. Annika
  7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  Dit is echt iets wat iedereen bij zich zou moeten hebben. Het is alleen echt iets voor mij om hem dan te vergeten…

 9. Leticia Gizela
  6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  Wauw wat handig dit is echt DE oplossing voor mij, ik sjouw namelijk altijd met een grote en zware toilettas rond.. waar trouwens niet eens de helft van deze handige dingen zoals pleisters inzitten!
  Ik ga nu gelijk mijn mini emergency kit maken thank you!

 10. mmmijke
  6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  superslim, ik zou zelf alleen nog een spiegeltje en een mini borstel of kam toevoegen. Er bestaan ook van die spiegel-borstel uitvouwbare dingen haha

 11. Trien
  6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  hรฉ sjiek zeg, ga er meteen aan beginnen, maar waar kan je body mist kopen??

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

   Drogist en parfumerie. Of The Body Shop.

 12. Nienke
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Handig!

  Mijn vriend lacht me altijd uit, want ik neem niet een klein kitje met handige spullen mee… Ik smijt gewoon de hele EHBO tas in mijn handbagage (volledige toilettas met al het denkbare er in).

  Sinds ik 1 keer kotsend (voedselvergiftiging) heb doorgebracht op de kleine wc van een intercontinentale vlucht ben ik echt op alles voorbereid. Haha. Daar offer ik graag de helft van mijn kofferinhoud voor op ๐Ÿ˜‰

 13. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Leuk! Ik heb ook een aantal van deze dingen in een etuitje/tasje in mijn tas zitten. Ik heb daar ook nog een klein spiegeltje in om te checken als er iets is. Stel er zit iets in je oog.

 14. Amel
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Heel handig! Kleine, losse spulletjes in een klein potje is een slim idee.

 15. Merel
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Geweldig hoe jij altijd heerlijk open bent over dingen! Poo-pourri, geniaal!

 16. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Mijn kitje is niet zo vol maar heb er ook blaarpleisters, mascara en een borstel met spiegel in.

 17. Marieke
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Super handig! Ik ga volgende week naar Griekenland en ga dit zeker onthouden om mee te nemen ๐Ÿ™‚

 18. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Stumbled across your blog on bloglovin, love the lil’ cute ideas, such as the paper hand soap, poo-pourrie, and the breath mist ๐Ÿ™‚

  the bags are adorable as well!

 19. Salima
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Handiiiig!

 20. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Slim idee! Vind dit echt heel handig en leuk. Als ik zo’n kitje zou samenstellen zouden er sowieso aspirines, een nagelvijltje, desinfecterende handgel en lippenbalsem in zitten.

 21. maaitea
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  briefje van 50 euro, voor als je misschien een taxi moet betalen ouzo

 22. Danielle
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Tampons, lipbalm, vochtige doekjes en papieren zakdoeken, de rest kan ik zonder.

 23. steffie
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  superleuk, ga ik zeker zelf eens in elkaar steken ๐Ÿ™‚

 24. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Wat een leuk idee, ik heb zulke dingen eigenlijk altijd bij, maar dan zit het echt overal in mijn tas. Dit is een hele goede oplossing ๐Ÿ™‚

 25. Syl
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Ik heb een plat gaas etuitje van Kiko cosmetics waar ik al dat soort dingen altijd in doe.

 26. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  ik heb zulke dingen altijd al bij me, maar dan all over the place in mijn tas XD

 27. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Vroeger had ik ook zo’n kit bij. Nu heb ik nog maar een klein zakje met een spiegeltje, medicijnen, parfumstaaltje, tandenstokers en elastiekjes en schuivertjes. De rest (make-up hoofdzakelijk) heb ik eruit gezwierd omdat ik het toch nooit nodig had, blijkbaar ๐Ÿ™‚

 28. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Hartstikke leuk dat je hier je eigen versie van gemaakt hebt ๐Ÿ™‚ Handig voor op reis, een weekendje weg of voor elke dag.

 29. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Wat een handig en leuk artikel! Waar kan je van die zeepdoekjes voor je handen kopen? Ik ken ze helemaal niet.

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

   hi Saar, misschien dat The Body Shop ze heeft, en anders Etsy.com

 30. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Erg handig zo’n kit. Mijne zal alleen wel wat kleiner zijn. Tampons, pijnstillers en elastiekjes zitten standaard in mijn tas. Ik denk ook dat ik daar wat kleingeld aan toe ga voegen. Ik moest een keer op het station erg nodig naar de wc, en moest daar betalen: 50 cent. Ik had “slechts” 49 cent, maar kwam er niet in. Een beetje kleingeld kan een lifesaver zijn.

  • Syl
   4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

   49 cent? Jij komt zeker uit Belgiรซ? ๐Ÿ˜‰
   In NL doen we niet meer aan 1 en 2 cent.
   Jammer want alles word naar boven afgerond.

   • Wendy
    5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

    Ja hoor ook hier in nl wordt er nog met 1 & 2 cent gewerkt.. Bv. bij de aldi krijg ze nog vaak genoeg ik mijn handen..
    Ze zijn wel erg vervelend want ze nemen ze alleen niet overal meer aan helaas..

    • Luna
     7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

     Ik zit zelf in een supermarkt achter de kassa, en hoe vaak ik wel niet mee maak dat mensen kwaad worden omdat we geen 1 en 2 centen aannemen… het punt/probleem, is dat de Duitse winkels (lidl, aldi) wel 1 en 2 centen geven en dan houd het ook op. Verder krijg je nergens 1 en 2 centen en wordt overal alles afgerond. Wil je dus precies 48 cent betalen en geen 50, zul je moeten pinnen, en eerlijk waar, zulke mensen heb je genoeg… Maar goed, als er een sticker hangt met dat je het niet aanneemt/accepteert, dan mag je het bij de wet weigeren. Net zoals briefjes van 100, 200 en 500, want waar worden die nu aangenomen? Nergens. En hoor je daar mensen moeilijk over doen? Nee.

     *Sorry, kassa frustratie, maar wel grappig idd om te zien dat als je mensen uit andere landen komen, ze gewoon dat gebruiken ;-)*

   • Masha
    5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

    We hebben hier in Nederland ook gewoon 1 en 2 cent.. Inderdaad wordt een bedrag van 1,98 2 euro maar bij een toilet waar je 50 cent moet betalen kun je gewoon je 1 en 2 centen gebruiken, waardoor je dus inderdaad 1 cent te kort kan komen.

 31. Ruth
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Dit is erg handig en een goed idee van je Serena. Ik ga dit binnenkort samenstellen.

  Greetzzzzz

 32. Jamie-lee
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Wat een geweldig idee! Toen ik je amerika shoplog zag dacht ik al: “he, wat jammer dat we dat niet in Nederland hebben!” Maar nu met deze post ga ik morgen maar eens snel naar de stad om een mini tasje te vullen!

 33. Maria
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Heeel handig. Dit wil ik ook doen:)

 34. Bianca
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  een spiegeltje is ook wel handig ๐Ÿ™‚

 35. Bianca
  4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Review van Poo-Pourri ๐Ÿ˜‰

 36. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Oh wat onwijs handig zeg! Heel erg leuk bedacht! Ik heb dat standaard kitje weleens vaker gezien, er zitten daar extra naaigaren in en weet ik ‘t wat, vrij overbodig. Ik kan toch niet goed naaien. En zeker niet in het openbaar haha. De jouwe vind ik echt toepasvol! =D Alleen de nagellak remover + blanke nagellak, dubbele tape, potjes met elastiekjes (ik heb een boblijn), mondspray en bodymist zou ik er uit halen. Gebruik ik simpelweg niet! En in plaats van een zo’n raggertje, een doosje tandenstokers. Gosh ik ga eens zo’n klein tasje zoeken en vullen haha.

 37. 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

  Na je Amerika shoplog was ik zelf ook al aan de slag gegaan om zo’n emergency kit samen te stellen. Zelf heb ik het in zo’n fluwelen zakje gedaan. Minimaal.

  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *