Diorskin Forever | basis, foundation, matterend poeder en contour

‘Let’s get back to basics!’ moet Dior gedacht hebben, want sinds deze week ligt de nieuwe Diorskin collectie in de winkels. Deze collectie bestaat uit een matterende primer, vernieuwde foundations, matterend poeder en blushes om mee te sculpten. Deze producten zorgen voor de perfecte basis die je gezicht de gehele dag lang voorziet van een goede dekking en een natuurlijke glow, en dat zonder afgeven, uitlopen of overmatige glans. Benieuwd naar mijn ervaringen met de nieuwe Diorskin Forever producten? Lees hieronder dan mijn uitgebreide review!

Diorskin forever review - 2De producten die ik vandaag voor jullie zal reviewen zijn;
– Diorskin Forever & Ever Wear – extreme perfecting & hold makeup base
– Diorskin Forever foundation met SPF35 en shine control
– Diorskin Forever & Ever Control – matte finish invisible loose powder
– Diorblush Sculpt – professional contouring powder blush

Diorskin Forever & Ever Wear – primer base

Diorskin forever review - 3 Ik heb best veel primer bases geprobeerd in mijn leven, maar op de één of andere manier ben ik er niet zo van. Ik was dan ook heel benieuwd of deze base mij wél zou kunnen bekoren. De Diorskin Forever Makeup Base zit in een klein flesje van 30 ml. Het is een mooie strakke verpakking. Het flesje zelf is van kunststof waardoor hij licht is, en door zijn formaat gemakkelijk mee te nemen is op reis en onderweg. Deze base bevat een SPF 20, dus dat is mooi voor de mensen die meteen hun gezicht willen beschermen tegen UV straling.

Diorskin forever review - 14 Haal je de dop eraf, dan zie je een smal toelopend tuutje, waarmee je de base vrij secuur uit het flesje kunt knijpen. Dit is goed controleerbaar, het is niet zo dat er meteen een hele blop op je hand terecht komt. Ik vind het persoonlijk fijn in gebruik omdat je zo zelf kunt doseren hoeveel base eruit komt. Met een pompje kan dat bijvoorbeeld niet.

Diorskin forever review - 15 Wat me meteen opvalt is dat de base een soort van lichte perzikkleur heeft. Verder zie ik geen glinstertjes. De base ziet er gewoon mat uit.

Diorskin forever review - 16 Tijdens het verdelen merk ik dat de base zuinig is in gebruik en dat hij gemakkelijk over de huid glijdt. Sommige make-up bases zijn heel ‘vettig glad’ omdat je overduidelijk de siliconen voelt zitten. Dat vind ik echt een onprettig gevoel geven op de huid (maar dat is natuurlijk persoonlijk). Deze base had dat gevoel NIET en dat is dus meteen al een pluspunt. Na het verdelen is mijn huid echt poezelig zacht en ziet het er egaler en helderder uit. Roodheid lijkt iets afgenomen en mijn poriën zijn zo goed als onzichtbaar. Maar wat ik vooral het fijnst vind is dat deze base mijn huid matteert en de gele ondertoon iets verzwakt. Het lijkt daarom ook wel een soort van CC cream werking te hebben!

diorskin forever baseIk vind het resultaat echt prachtig! De base voelt prettig aan, maakt mijn huid echt fluweelzacht en glad, egaliseert de roodheid en mijn vrij gele ondertoon en is daarbij ook écht een goede base: mijn make-up zit aan het einde van de dag nog helemaal perfect! Na een hele dag is mijn gezicht glansvrij en ziet het er gewoon fris en helder uit, alsof ik mijn make-up net heb gedaan.

Ik heb deze base nu een week getest en ik ben er werkelijk enthousiast over! Ik heb hem met verschillende foundations geprobeerd en zelfs bij de foundations waarvan ik normaal gesproken een beetje ga glimmen, is mijn gezicht mooi glansvrij aan het einde van de dag. Ik gebruik niet of nauwelijks een make-up base, maar vanaf nu introduceer ik deze in mijn make-up routine. Ik vind het echt een topproduct en kan hem jullie zeker aanbevelen, vooral als je een huid hebt die snel glimt en als je ook niet zo dol bent op van die vettige/siliconenachtige bases (want deze bevat wel siliconen, maar voelt niet zo aan).

Diorskin Forever foundation

Diorskin forever review - 6 Ik heb wel eens eerder Diorskin foundation gebruikt, maar dit is een vernieuwde formule die de huid matteert. De vorige formule was dan ook, van wat ik me kan herinneren, iets voller van textuur. Deze foundation biedt een medium tot goede dekking en belooft de gehele dag goed te blijven zitten. Ik ben benieuwd! De foundation zit in elk geval in een mooie, matglazen pompflacon. Mooi strak, maar wel wat zwaarder om mee te nemen en ook is er kans op breekgevaar. Als je stenen tegels in je badkamer hebt, pas dus op!

Diorskin forever review - 17Van Dior kreeg ik de kleur 040 – Honey Beige toegestuurd, een vrij getinte kleur met een warme ondertoon. Heel even was ik bang dat de kleur net iets te donker zou zijn voor me, maar achteraf bleek het een perfecte match! Well done, Dior!

Diorskin forever review - 18 Ook voor deze foundation geldt, a little goes a long way. Hij is erg zuinig in gebruik. De textuur is romig en verdeelt prima over de huid. Ik vind de dekking erg goed (al heb ik wel aanvullend een concealer nodig voor de echt donkere plekjes op mijn gezicht, zoals acné littekens en pigmentvlekjes) en de finish is inderdaad mat.

Alleen op mijn neus laat de foundation een soort van poederlaagje achter, waardoor ik de foundation niet geheel flawless vindt samensmelten met mijn huid. Dit poederige laagje is te voorkomen door een vochtige beautyblender te gebruiken (ik heb het getest) dus dat is wellicht goed om te weten! Als ik de Diorskin foundation aanbreng op deze manier, is hij echt mooi flawless, dus dat kan ik jullie zeker aanraden. Breng je hem aan met je handen of met een kwast, dan zie je toch lichtelijk dat poederige laagje.

diorskin forever & ever controlHier kunnen jullie het verschil goed zien. Ik ben wel meteen een stuk donkerder, maar de kleur matcht goed met mijn hals en omdat ik rondom mijn mond wat gepigmenteerder ben, kan ik beter voor een te donkere foundation gaan in plaats van een te lichte. Bij de meeste mensen is het andersom hoor, daar ben ik me van bewust. Wat ik zo mooi vind is de matterende finish, maar toch zie je een subtiele, mooie glow. Het is niet té mat, het is gewoon heel natuurlijk zo. Ik vind het resultaat erg mooi. En voor de liefhebbers van zonnebescherming, de Diorskin foundation bevat SPF 35.

Dior Backstage Blender

Diorskin forever review - 4Ook Dior springt op de Beautyblender-trein en creëerde een witte variatie op het welbekende roze eitje. Het verschil zit hem vooral in de textuur: deze Backstage Blender is vele malen steviger (als in, je kunt hem niet zo goed fijnknijpen). Hij is dus ook minder bouncy én hij neemt niet of nauwelijks water op. Ik wilde hem namelijk nat maken onder de kraan, net zoals de Beautyblender, maar hij nam geen water op. Vochtig aanbrengen zit er dus niet in.

Diorskin forever review - 5 De vorm vind ik trouwens erg handig zo met dat schuine vlak. Hiermee kun je in één keer grote delen van je gezicht bedekken met foundation, terwijl het puntje ideaal is voor moeilijke plekjes zoals rondom je neus en onder je ogen.

Diors forever review - 5 De Backstage Blender ligt lekker in de hand en de vorm is echt perfect, maar… ik vind hem verder helemaal niets. Hij is veel te compact en te stevig, waardoor je de foundation meer ‘wrijvend’ kunt aanbrengen. Bouncen zit er niet in. Dat mooie, gewilde airbrush effect lukt dus ook niet erg goed. En je kunt hem ook niet nat maken, waardoor foundations met een matterende poederlaag – zoals de Diorskin foundation – niet zo flawless kunnen worden aangebracht. Ik vind dit echt jammer! Ik denk wel dat het de bedoeling was van Dior om de Backstage Blender droog te gebruiken, maar dat levert niet zo’n heel mooi resultaat op, vind ik.

Diors forever review - 6Ik had gehoopt op een goede dupe van de Beautyblender, maar de Backstage Blender is dat helaas niet. Het is gewoon een stevige, veel te compacte spons in een mooie vorm. Ik vind het resultaat niet mooi en ik vind deze spons dan ook zijn geld niet waard.

Diorskin Forever matterend poeder

Diorskin forever review - 7Ik poeder mijn gezicht vrijwel nooit af, omdat ik dat niet nodig vind (ik zorg gewoon voor een goede, matterende foundation), maar heel af en toe heb ik het toch wel nodig. Bijvoorbeeld op een warme, zonnige dag, of als ik een nieuwe foundation probeer die eigenlijk veel te vol is voor mijn huid. En ook in de winter lijkt mijn huid soms wat meer te glimmen dan anders, en dan is een matterend poeder toch wel fijn.

Het matterende poeder die ik nu in gebruik heb is van Guerlain. Het is een compact poeder en ik ben er erg over te spreken. Ik was benieuwd of dit losse, transparante en matterende poeder van Dior het poeder van Guerlain kon evenaren!

Diorskin forever review - 8Wat de verpakking betreft scoort dit poeder sowieso al dikke pluspunten. Los poeder is gewoon erg lastig in gebruik. Of nou ja, als je zo klunzig bent als ik. Meestal verlies ik al een groot deel van het poeder tijdens het opendraaien van de pot, maar bij deze verpakking hebben ze er goed over nagedacht. Er zit namelijk een gaasje voor het poeder. Heel fijn gaas. Normaal zijn het kleine gaatjes, of niets, maar dit gaas houdt het poeder veel beter tegen.

Diorskin forever review - 9 Daarbij bevat het deksel in het midden een verdikking, die precies in het ‘kuiltje’ van het gaasje past. Op deze manier komt er geen poeder omhoog zolang het deksel erop zit geschroefd, zodat er ook geen poeder uit de pot kan kieperen tijdens het open draaien. Echt slim!

Er zit een mini kabuki kwastje bij dit poeder, waarmee je het matterende poeder goed in je huid kunt masseren. Ik heb het poeder vooral aangebracht op mijn T-zone, met extra aandacht voor mijn neusvleugels.

Diors forever review - 8Het poeder is mooi transparant, zodat hij zelfs op mijn getinte huid geen witte waas achterlaat. Het poeder is daarbij niet uitdrogend voor de huid (het accentueert geen velletjes) en maakt de huid inderdaad mooi mat en houdt de huid ook helemaal glansvrij gedurende de dag. Ik ben er zeer over te spreken! Vergeleken met mijn matterende poeder van Guerlain werkt hij even goed. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft denk ik, aan compact poeder of los poeder.

Mocht je fan zijn van matterend los poeder, dan is dit absoluut een aanrader omdat de verpakking superhandig is en omdat hij gewoon zijn werk uitstekend doet! Het geeft je huid een perfecte, zachte en matte finish. Echt top!

Diorblush Sculpt

Diorskin forever review - 12In totaal zijn er 4 soorten Diorblush Sculpt, waarvan ik de kleuren 001 – Pink Shape en 003 – Beige Contour vandaag aan jullie zal laten zien. Diorblush Sculpt is voor Dior de eerste blush waarmee je ook je gezichtscontouren vorm kunt geven door te shapen en te contouren.

De blushes met de roze tinten zijn bedoeld om meer definitie in het gezicht te brengen. De roze tinten moeten worden aangebracht vlak onder het uitstekende deel van de jukbeenderen om zo je gezicht als ware te shapen. De bruinige tinten zijn bedoeld om mee te contouren, en kunnen worden aangebracht in de wangholtes, op de neusbrug en op de andere, gebruikelijke plekken die je donkerder maakt bij contouren. De lichte kleur in het hoekje is bedoeld om mee te highlighten. Ik vind het idee van een contourblush erg leuk, en het is ook zeker handig om beide kleuren in één palette te hebben.

Pink Shape

Diorskin forever review - 11 Diors forever review - 1 Pink Shape bestaat uit een zachte, lichtroze highlighter (links) en een frisroze, felle blush (rechts). De highlighter is niet heel sterk glanzend en metallic, eerder mooi subtiel en naturel. De pigmentatie vind ik erg goed. Het is niet te zwak en ook zeker niet te sterk, wat voor een blush ideaal is.

Beige Contour

Diorskin forever review - 10 Diors forever review - 2 Beige Contour bestaat eveneens uit een zachte, lichtroze highlighter (links) en een bruinige, taupeachtige blush met een wat koelere ondertoon (rechts).

Diors forever review - 9 Hier heb ik zowel de highlighter als de roze blush als de taupekleurige contour aangebracht op mijn wangen. Zoals je ziet is de highlighter vrij subtiel, de glow had wat mij betreft best een stuk sterker mogen zijn, maar voor de liefhebbers van een natuurlijke glans is dit natuurlijk ideaal.

De taupekleurige contourblush is perfect om mee te shapen. Het is in feite een bronzer, maar dan minder warm van ondertoon, waardoor het de ideale kleur is voor veel verschillende huidtinten om mee te contouren. Tussen de highlighter en de contour heb ik de roze blush aangebracht, voor iets meer definitie en kleur. Het is op de foto niet heel goed te zien, alleen.

Diors forever review - 11Ik vind het resultaat mooi, maar in de praktijk vond ik het highlighter vakje te klein. Als je je eigen blush kwast zou gebruiken dan zou die al te groot zijn voor het vakje. Ze hadden het beter 50/50 kunnen doen, denk ik. Ik vind de highlighter ook veel te subtiel, maar dat is persoonlijke smaak.

Diors forever review - 10 De blush en de contour zijn verder erg mooi van kleur, en het is handig dat alles in één palette te vinden is. Ik ben zelf niet helemaal overtuigd, maar ik denk dat dit product wel erg mooi en handig kan zijn voor veel mensen. Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Diors forever review - 12 diorskin before and after Al met al ben ik erg te spreken over deze nieuwe Diorskin Forever producten, met name over de make-up base, de foundation en het matterende poeder. Aan het einde van de dag zag mijn huid er nog perfect en flawless uit, zonder glans, alles zat er gewoon nog helemaal goed op. Wat mij betreft zijn dit dan ook producten die ideaal zijn om op te nemen in je dagelijkse make-up routine, ik vind ze echt top!

De Backstage Blender vond ik daarentegen helemaal niets, en de Diorblush Sculpt is mooi, maar heeft mij nog niet helemaal overtuigd.

Diorskin forever review - 13Diorskin Forever 2016 – prijslijst
– Diorskin Forever Primer Base 30 ml – €43,50
– Diorskin Forever Foundation (verkrijgbaar in 12 kleuren) 30 ml – € 51
– Diorskin Backstage Blender sponge – €20,50
– Diorskin Forever Loose Powder 8 gram – €49,50
– Diorblush Sculpt 7 gram – €46,50

De nieuwe Diorskin Forever producten liggen sinds 17 januari in de winkels en zijn onder andere te koop via de Bijenkorf, parfumerie Douglas en parfumerie Ici Paris XL, zowel in de filialen als online. 

Wat vinden jullie van de Diorskin Forever producten, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

70 Reacties

 1. 24 maart 2016 / donderdag, 24 maart 2016

  Hoe je er goed uitziet op een foto is een vraag die velen zich stellen.

  Niet onbelangrijk want HD ( high Defenition) camera’s van nu kijken dwars door de gewone make-up heen!
  Het opmaken voor photoshoot’s, trouw albums en niet te vergeten selfie’s is daarom wat anders dan je dagelijkse make-up routine.

  En je make-up vraagt speciale aandacht > http://www.emeralbeautylife.nl/shop/ultra-hd-foundation-sand-beige/

 2. Gusone Sophie
  29 januari 2016 / vrijdag, 29 januari 2016

  Dear,

  Very interesting makeup collection from Dior !!! I love it…especially Diorskin Forever Loose Powder & Diorblush Sculp. But what about the ingredients ? Can you add here or send me pics of their full ingredient list please ?

  Kind regards,

  Sophie

 3. 24 januari 2016 / zondag, 24 januari 2016

  Wat een heerlijk uitgebreid artikel! Hou zo van jou posten. Prachtige foto’s! Kan ik me inschrijven voor een volgende workshop? Zou die dolgraag bij je willen volgen! Heb ook zo genoten van de workshop indie lakken maken met (jou) en Caroline van Lacquester!? Let me know! Lfs Natas

 4. 22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  De primer lijkt mij erg fijn! Toen ik de foundation zag dacht ik dat hij te donker voor je zou zijn maar hij past echt perfect.

 5. Myrte
  20 januari 2016 / woensdag, 20 januari 2016

  Die primer lijkt me geweldig! Alleen die prijs.. zijn er goede dupes van?

 6. 20 januari 2016 / woensdag, 20 januari 2016

  Prachtige producten. Ik ben eigenlijk vooral onder de indruk van de foundation. Ik vind ‘m zo een mooi effect geven. Ik ga een keertje kijken bij de parfumerie of ze ‘m ook in een kleur hebben die licht genoeg voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *