De perfecte timing

Op verjaardagen, borrels en op persevents raak ik vaak aan de praat met mensen die ik niet ken. Na een tijdje begin je wat over je werk te praten en het komt best vaak voor dat mensen heel verbaasd reageren op mijn beroep. Wel altijd positief, omdat ze het te gek vinden dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt.

Maar dan komen de vragen en de opmerkingen. Wat ik vaak te horen krijg is de vraag hoe ik dan precies mijn geld verdien. Compleet begrijpelijk, want als je geen blogger dan wel bloglezer bent, heb je gewoon geen clue. Dus dan vertel ik heel netjes dat ik banners op mijn blog heb staan, wel eens een advertorial schrijf en soms een gesponsorde video of Instagram post plaats. Er wordt wat verder gepraat over hoe lang ik het al doe, mijn bezoekersaantallen en wat mijn werk precies inhoudt.

En dan komt deze opmerking; ‘maar jij was er heel vroeg bij! Dus geen wonder dat Beautylab zo’n succes is. Je had gewoon écht mazzel met de perfecte timing’.

En niet alleen mensen zonder enige blogkennis trekken die conclusie, ik krijg deze opmerking ook vaak van andere bloggers, bloglezers, medewerkers van PR bureaus en studenten die mij willen interviewen voor hun afstudeeronderzoek te horen. En om heel eerlijk te zijn vind ik dit wel erg makkelijk gedacht. Het is gewoon zo kort door de bocht! Dankt Apple zijn succes aan het feit dat het al was opgericht in 1976? Is Madonna zo’n wereldster geworden omdat ze in 1982 al een platencontract binnen sleepte?

Natuurlijk, ik snap de gedachte en ik ben het er ook zeker deels mee eens, begrijp me niet verkeerd. Back in the day, en dan praat ik dus over 2009 en 2010, waren er gewoon nog niet zo veel blogs. Dus als één van de weinige beautyblogs val je al snel op en bouw je al snel een groot aantal lezers op. Logisch, want er was verder niet zo veel anders om te bezoeken. Net zoals de eerste YouTube kanalen al snel veel views kregen, want wat was er verder nog te zien op YouTube? Not so much. Dus ik ben het er absoluut mee eens dat het in deze tijd makkelijker was om sneller bekend te worden vergeleken met nu. Want nu heb je gewoonweg meer ‘competitie’ omdat er veel meer blogs zijn dan toen. En het wordt dus steeds moeilijker om op te vallen, want elke dag komen er weer nieuwe blogs bij.

Maar mijn succes puur en alleen op de perfecte timing afschuiven? Nee, dat gaat er bij mij niet in. Sterker nog, ik word er zelfs een beetje fel van als mensen deze conclusie trekken. Maar wat is dan wél de major key to succes?

Hard werken, niet opgeven en gewoon je passie achterna gaan.

Ja doei! Sereen! Wat hebben we nou aan dit vage, dromerige en nietszeggende advies? Wat kunnen we hier nou mee? WHAT DO YOU MEAN?!

Kijk, deze reactie snap ik. Maar soms wordt er voor een interview gevraagd of je in één zin advies wil geven voor beginnende bloggers, of in één zin kan aangeven waardoor Beautylab zo succesvol is, en dan is dit het eerste wat in me opkomt. In werkelijkheid zit het natuurlijk veel ingewikkelder in elkaar. Het is een combinatie van factoren. Ja natuurlijk, de timing heeft zeker een rol gespeeld, maar sinds de start van mijn blog ben ik altijd door blijven bloggen. Soms deed ik het iets rustiger aan, maar ik heb nooit een lange blogbreak genomen, en ik heb ook nooit een blog dichtgegooid en weer een nieuwe geopend. Dat bedoel ik met ‘niet opgeven’. Je moet gewoon volhouden en door blijven gaan, no matter what. Als je echt een succesvolle blog wilt hebben, als je echt je fulltime baan ervan wilt maken, moet je niet opgeven.

Maar met alleen een flinke dosis doorzettingsvermogen kom je er niet. Je moet ook bereid zijn om er hard voor te werken. Maar iedereens perceptie van ‘hard werken’ is weer anders. De één kan het waarschijnlijk ook beter dan de ander. Sommige mensen zijn echte aanpakkers, die gooien de beuk erin en gaan er voor. Terwijl anderen een beetje om zich heen kijken en denken ‘wat kan ik doen?’. Het verschilt gewoon per persoon. Maar waar het hem vooral in zit is de bereidheid. Ben je bereid om je sociale leven op een laag pitje te zetten? Ben je bereid om in de zomer binnen te bloggen terwijl je vriendinnen naar het strand gaan? Ben je bereid om ‘s nachts laat te slapen en ‘s ochtends vroeg uit de veren te gaan, zodat je meer uren in een dag hebt? Ben je dus wel ECHT gemotiveerd om iets van je blog te maken en ben je BEREID om er dingen voor op te geven? Dit is wat ik eigenlijk bedoel met ‘hard werken’. Niet iedereen heeft dit gevoel. Die drang en die passie (kijk, daar hebben we het woord weer!) om er keihard de beuk in te gooien.

Dus als ik meiden hoor zeggen dat ze heel graag van hun blog zouden willen leven, maar het moeilijk vinden om hun blog te combineren met hun bijbaantje, school of fulltime job, dan is dat niet omdat ze niet hard genoeg kunnen werken, dan is dat omdat ze nog niet de motivatie en passie hebben gevonden waardoor ze bereid zijn om er dingen voor op te willen geven. Want ik ben er van overtuigd dat wanneer je echt in iets gelooft, je bergen kunt verzetten. Als jij besluit (en dit is een knopje in je hoofd dat alleen JIJ kan omzetten) om er voor te gaan, om écht iets van je blog te maken, geloof me, dan zal jou dat lukken. Of je er nu school of werk of de verzorging van een kind naast hebt. Je moet het gewoon ECHT heel graag willen.

(ik wil geen mensen tegen de borst stuiten, ik begrijp dat er uitzonderingen zijn, zoals mensen die chronisch ziek zijn. Of geneeskunde studenten die coschappen lopen en bizarre werktijden hebben. Ook al wil je ECHT heel graag, het is niet voor iedereen mogelijk, dat zie ik in)

Ja maar Sereen, jij hebt makkelijk praten. Jij bent er al! En jij was er veel eerder bij dan ik. Toegegeven, om weer even terug te komen op de perfecte timing, dit was zeker een voordeel. Maar met dat alleen kom je er niet. Ik heb er ook keihard voor moeten werken. Ik heb 2 jaar lang keihard de beuk erin gegooid, ik perste er 2 blogartikelen uit per dag NAAST mijn fulltime job van 36 uur in de week. Ik ging op zoek naar originele ideeën, ik zocht de PR contacten op van alle merken waarmee ik wilde samenwerken (gewoon via Google of ik pakte de telefoon), ik maakte vreselijk lange dagen, ik sliep amper, ik zag mijn vriendinnen nauwelijks, ik was echt een zombie in die tijd. Maar hard werk loont!

En vergeet niet, bloggers hebben anno 2016 meer competitie vanwege de flinke hoeveelheid blogs die er in de loop der jaren bij zijn gekomen, maar bloggen is nu gewoon een begrip. Als je nu of onlangs een blog hebt gestart heb je het veel makkelijker dan ik destijds. En dat is wat mensen vaak vergeten! Dus ja, ik was er vroeg bij en dat heeft me zeker geen windeieren gelegd, maar ik had serieuze struggles die de blogger van nu helemaal niet heeft. Toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel wisten ze niet eens waaronder ze me moesten indelen. Niemand snapte wat ik deed!

Als je in 2009 een webshop aanschreef omdat je iets wilde reviewen voor je blog, snapte niemand wat een blog was en wat het hen kon opleveren. Nu is dat gewoon veel makkelijker, omdat webshops snappen wat een blog is en wat ze eraan hebben. Sterker nog, webshops zoeken nu vaak zelf bloggers uit voor samenwerkingen. Dat was in ‘mijn tijd’ echt niet zo. PR contacten? Die heb ik zelf moeten opzoeken. Nu vind je altijd wel ergens op internet welke PR bureaus er allemaal zijn en welke merken ze in hun portfolio hebben. Blogtips? In mijn tijd was er niemand die mij vertelde wat ik moest doen. Ik deed maar wat! Ik heb alles een beetje zelf lopen uitvogelen. Terwijl er nu hele boekwerken zijn geschreven over bloggen en SEO. En ook op mijn blog heb ik blogtips (klik hier voor deel 1 en deel 2) gedeeld om de beginnende blogger op weg te kunnen helpen.

Dus was het echt allemaal zo veel makkelijker vroeger? Ik heb echt moeten vechten voor een beetje respect en ik heb mezelf keihard moeten bewijzen. Ik heb alles zelf moeten uitvogelen. Ik heb de tijd meegemaakt dat bloggers werden gezien als een lachertje door de pers. Deze dingen blijven de blogger van nu gelukkig (iets meer) bespaard. Ik zou zeggen dat het zowel voor- als nadelen heeft gehad.

Net zoals het starten van een blog in 2016 ook zo zijn voor- en nadelen heeft. Ja, je hebt meer competitie, maar de weg is wel ‘vrij’ gemaakt door mensen die al veel langer bloggen dan jij. Je hoeft niet aan te modderen, je kunt het meteen professioneel aanpakken. De blogtips liggen voor het oprapen en binnen no-time heb je een persevent te pakken. Daar hoef je geen twee jaar over te doen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is, wees niet bang om anno 2016 een blog te starten. Je bent NIET te laat. Ja, het is lastiger om op te vallen, maar je hebt in de loop der bloglezende jaren zo veel kennis opgebouwd die wij destijds niet hadden, en dat is alleen maar in je voordeel.

De perfecte timing is NU.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

100 Reacties

 1. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi geschreven! Ik vind het eigenlijk heel knap hoe je in een tijd dat blogs nog niet zo bekend waren als nu, toch een bedrijf van je blog hebt weten te maken. Zelf zou ik dat heel lastig hebben gevonden en ik vind het heel fijn dat blogs tegenwoordig meer serieus worden genomen, dat maakt het toch net wat makkelijker. Hard werken en gemotiveerd zijn is denk ik zeker heel belangrijk als je wil groeien met je blog. Dat vraagt soms om opofferingen, maar als je het echt leuk vindt om te bloggen, is dat ook niet erg. Ik merk bij mijzelf dat mijn motivatie sinds ik een betere camera heb gekocht heel veel is toegenomen; ik heb nu betere apparatuur en wil daarmee ook graag betere kwaliteit leveren. Dat dit soms betekent dat ik door de combinatie met mijn studie nog tot ‘s avonds laat doorga, maakt mij niet uit.

 2. Krich
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Hoi Serena. Dit heeft niets met je artikel te maken maar ik volg je elke dag. Je zou lang geleden een artikel plaatsen over je ervaring dat je een week lang makeuploos heb gelopen. Ik ben erg benieuwd maar heb daar nooit meer wat over terug gelezen.

  • Serena
   Auteur
   6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

   Hi Krich!
   Klopt, ik ben m’n foto’s kwijt geraakt (ok, ik heb ze zelf per ongeluk gewist) dus nu wilde ik het weer een weekje opnieuw doen! Tot nu toe nog niet van gekomen…

   • 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

    Wat dapper dat je een week make-uploos door het leven durft te gaan! Ik zou die uitdaging niet aan durven gaan. Sterker nog, ik durf nog geen stap buiten de deur te zetten zonder make-up.

 3. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  En wat betreft de smoes geen tijd hebben: als je het belangrijk en leuk genoeg vindt, dan maak je er tijd voor. Zelfs ik, moeder van 2 kinderen, ondernemer en bestuurslid bij een stichting heb (lees: maak) er tijd voor. Het is maar net wat jouw prioriteiten en passies zijn.

 4. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wat een duidelijk artikel en zo waar! Natuurlijk was jij 1 van de eerste, maar je hebt helemaal zelf het wiel moeten uitvinden en respect moeten afdwingen voor wat je doet. Niemand wist immers wat bloggen was. En kijk nu wat jij hebt bereikt, helemaal zelf! Je eigen blog vanaf de grond opgebouwd tot een succesvol blog dat het nu is. En dat heb jij bereikt met jouw kwaliteiten! Chapeau!

 5. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik begrijp dat die reactie best vervelend is. Maar ergens zit er ook wel waarheid in. Ook hier in Zwitserland is dat zo. Tegenwoordig begint echt jan en alleman een blog en het is nu moeilijker om je te onderscheiden in de zee van bloggers die er zijn. Jaren geleden was je eerder een uitzondering en werd je dus makkelijker opgemerkt. That said, ik geef je HELEMAAL gelijk wanneer je zegt dat toewijding en hard werken je hebben gebracht waar je nu bent. Zonder dat zou je nu niet staan waar je staat en wie anders beweert is gewoon naief of jaloers.

 6. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik snap je heel erg goed!
  En over dat doorzettingsvermogen en de passie die je moet hebben ben ik het helemaal eens: ik blog nu alweer meer dan 2 jaar en nog altijd heb ik geen hoge bezoekersaantallen. Toch blijf ik doorgaan want ik weet zeker dat ik het op die manier wel ga redden. Wanneer je geen passie of doorzettingsvermogen hebt dan lukt het je niet in de blogwereld.

 7. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik snap je haar Serena en ookal was je een van de eerste, je slaagt er maar weer in om al die bezoekers te behouden, kan niet iedereen zeggen/doen. En jij bent doorgegaan en je hebt alles op je ukkie uitgezocht. Ik spreek niet van geluk of perfecte timing. Je ehbt er ook blogs tussenzitten die op hetzelfde moment zijn begonnen, maar staan die nu waar jij staat, nee he? Jij weet hoe het in elkaar zit, een buitenstaander niet.

 8. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Leuk geschreven en ik snap je wel. Mensen zeggen vaak ‘Timing is everything’, maar je kan nog zo’n goeie timing hebben, je moet er keihard voor werken. Echt een goed artikel 🙂
  xx

 9. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooie samenvatting : De perfecte timing is NU <3

 10. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Goed geschreven! Ik denk ook dat het deels timing is en deels hard werken is om op te vallen. Nu kun je het vooral hebben van hard werken en gunfactor. Zolang je maar blogt omdat je het leuk vind en niet omdat je perse geld wilt verdienen.

 11. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wauw! Ik vind het heel knap hoe je het hebt verwoord! Maar ik denk inderdaad dat je gelijk hebt, doorzetten en motivatie is de key to succes in ieder vakgebied

 12. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Hoi serena,

  Ik heb echt respect voor jou. Het is altijd makkelijk voor anderen om te denken dat het je is komen aanwaaien.

  Ik denk ook dat het excuus van veel mensen, dat er veel concurrentie is, om maar niet te hoeven beginnen.

  Ik weet dat er met bloggen een goed inkomen te verdienen valt, maar als je er je fulltime werk van wilt maken, zul je het ook moeten gaan bescouwen als een bedrijf.

  Als je een offline bedrijf start, moet je ook heel hard werken. Dat is met een blog niet anders.

  Ik denk ook wel dat het komt door de vele rommel over internet marketing. Waarin beloofd word dat je met het internet 200 euro per dag kunt verdienen.

  Ook een passief inkomen verdienen kan, maar voordat je dat punt bereikt, zul je eerst een naam op moeten bouwen en bereid zijn om mensen te helpen.

  Ik hoop dat je ook dit jaar weer heel veel succes hebt.

  Groeten chris

 13. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Grappig om te lezen hoe jij dit omschrijft. Ik blog zelf ook, maar naast mijn fulltime job. Ik heb al best een leuke carrière achter de rug sinds ik ben afgestudeerd zo’n vijf jaar geleden. Tegen mij wordt ook vaak gezegd dat ik ‘geluk’ heb en soms vind ik dat gewoon echt niet leuk. Ik heb namelijk geen geluk, ik werk daar namelijk kei en kei hard voor. Dat ik meteen naar mijn afstuderen een baan had, kwam omdat ik tijdens mijn laatste jaar al nadacht wat ik wilde, hoe ik dit wilde en wat ik daarvoor moest doen. Dat ik recht op dit doel af ging door te solliciteren tijdens mijn laatste jaar en meteen werd aangenomen, had ik dan ook zelf bedacht. Ik had geen geluk dat ik dus meteen een baan had na mijn afstuderen, daar heb ik zelf voor gezorgd. Dat ik een tijdje later een nieuwe functie kreeg binnen het bedrijf waar ik werkte, dat werd ook vaak afgedaan als geluk. Geluk? Ook daar heb ik hard voor gewerkt en mezelf laten zien. Dat ik nu naast mijn fulltime baan een aantal maanden blog en al lekker best wat reacties (vind ik haha) krijg en mijn bezoekersaantallen groeien, ook daar ben ik zelf verantwoordelijk voor.. Terwijl dit ook weer wordt gezien als geluk. Ik ben het dus helemaal met je eens :-)! Als je iets echt heel graag wil, moet je erin geloven en het gewoon doen :-).

  • 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

   Het is inderdaad geen geluk, maar kansen creëren voor jezelf. Er tijd en energie in steken en er keihard voor werken. En wat bloggen betreft, zolang het je passie is, voelt het niet als werken, maar ook bloggen is eigenlijk keihard werken.

 14. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  hard werken en niet opgeven zorgt voor succes, niet geluk en perfecte timing 🙂

 15. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Supermooi geschreven Serena! xxx

 16. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wat een goed artikel en dit is precies wat ik NU nodig heb om motivatie terug te vinden. Ik blog al een hele tijd van blog naar blog.. ook rond 2010, toen een tijdje gestopt en sinds 2013 op mijn eigen blog, helemaal alleen, die sinds vorig jaar februari bij de KVK staat. Ik heb een fulltime baan en vind het inderdaad erg lastig om soms de tijd te vinden en niet m’n bed in te kruipen als ik moe ben…

  Dit artikel ga ik zeker even onthouden en steeds weer teruglezen als ik het nodig heb, dank u 🙂

 17. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Je hebt groot gelijk, je hebt hier keihard voor moeten knokken, dat is geen kwestie van alleen maar goede timing. Ik ben onlangs ook gestart met een eigen blog en website en merk nu al dat het echt veel werk is, maar des te leuker! Ik geniet ervan.

  X

 18. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Over perfecte timing gesproken, ik ben vorige week met mijn blog gestart! Ik heb zeker respect voor wie dan ook op welk moment gestart is met zijn of haar blog. Zoals je zegt, er zitten altijd en eigenlijk ook overal voor en nadelen aan. Leuke post om te lezen! 🙂

 19. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik sluit me hier wel bij aan en puur omdat ik het merk! Als ik een week BAM aan m’n blog werk, non stop (naast m’n fulltime baan dan) en dan ook het stukje promotie / naamsbekendheid genereren mee pak, merk ik het in m’n bezoekers aantallen.

  Helaas verpest mijn reuma veel voor me, na een werkdag ben ik vaak niks meer waard door zeurende ontstekingen in m’n lichaam die energie kosten. Maarrr ik geef niet op! 😀

 20. Kim
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Jij schrijft gewoon goed, bent creatief en hebt inhoud!

 21. Kim
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Leuk artikel!

 22. Maria
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Amen to that!

 23. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wat een fijn artikel! Je hebt helemaal gelijk. Ik ben recent met een blog begonnen. Wat voor mij voorop staat is dat ik er plezier in heb en het leuk vind. Dat ik met mensen kan delen wat mijn passies zijn. Dat vind ik het belangrijkste! 🙂

 24. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik geef je groot gelijk! Het is hartstikke naar om te horen.. je had gewoon geluk dat je toen al begon. Alsof je er zelf niets voor hebt hoeven doen.. om zoiets te behouden moet je ook flink je best doen. Ik ben zelf chronisch ziek, maar ik plaats nu om de dag een artikel en dat is haalbaar. En daar ben ik enorm trots op. Ik werk er hard voor en ik denk dat dat het belangrijkste is. Weten dat je er zelf veel energie in steekt.. maar ook vooral dat je gelukkig wordt van het bloggen. Anders zak je sowieso door de mand.

 25. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Je hebt inderdaad gelijk. Sinds kort heb ik mijn eigen (beauty) blog. Ik zie zoveel beautybloggers die succes of meer viewers hebben. Je kan dan twee kanten uit: zien als concurrentie of zien als inspiratie. Ik zie het als inspitatie en vind het ontzettend leuk om te zien dat anderen succes hebben. Elke keer denk ik dan : One day! Dan kom ik ook zover. Helaas kan ik me nu niet volledig richten op me blog, omdat ik fulltime naar school ga. Dit is toch wel me eerste prioriteit. Maar ik heb mezelf beloofd om 2 keer per weer een post of video te plaatsen en dat lukt al aardig!

  Vroeger of nu. Beauty of niet. Blogger of niet. Mensen die hun geld willen verdienen werken altijd hard

 26. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik lees graag andere blogs, juist door dat iedereen het zoveel mogelijk op zijn eigen unieke manier doet. Alles heeft nu eenmaal voor en nadelen en ik denk dat iedereen naar zijn eigen kunnen moet kijken en voor zichzelf moet gaan en niet kijken wat heeft de ander wat ik nu niet heb. Door jezelf te blijven, houd je het langer vol ook. Mooie post!!

  Liefs Agneta

 27. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik ben ruim 2,5 jaar geleden begonnen met bloggen maar heb niet het idee gehad dat ik te laat was. Simpel weg omdat mijn doel niet persee is om succesvol te worden met mijn blog maar omdat ik er plezier in heb en mijn ei erin kwijt kan. En daarbij is het misschien juist een voordeel dat er zoveel bloggers zijn want dan heb je ook sneller contact met andere bloggers 🙂
  Je hebt een prachtig en inspirerend artikel geschreven! En ik kan mij jouw reactie op die opmerking goed voorstellen. Ja, misschien was de tijd in je voordeel maar daarnaast heb je er kei en kei hard voor gewerkt en dat mag niet worden vergeten!

 28. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik kan niet meer zeggen dan: amen! Goed geschreven en niks gelogen! Het is zoals het is, inderdaad doorgaan en niet opgeven is het halve werk! Liefs

 29. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi artikel Serena!

 30. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik schrijf hier eigenlijk nooit iets, ik lees alles, en met veel plezier.
  Deze keer wou ik reageren, om je mss een beetje een hart onder de riem te steken.
  Bij ieder bedrijf, groot of klein, is de passie, de wil en keihard werken. Die je succes brengt.
  Jij bent succesvol, dus heb je dat gewoon keigoed gedaan.

  Groetjes Christel

 31. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi artikel weer Serena! Ik ben het helemaal met je eens, vind het soms jammer voor jou en andere bloggers die er (relatief) vroeg bij waren dat het zó makkelijk wordt afgeschoven op timing. Terwijl ik denk dat een succesvol blog echt veel meer te maken heeft met een leuke schrijfstijl, mooie foto’s (hier groei je natuurlijk in), onderscheidende artikelen (wat maakt jou anders?) en vooral: hard work and dedication. Ik vind het heel inspirerend om te zien dat jij nu dagelijks kan doen wat je leuk vind (al zul je ongetwijfeld net als bij elk werk er weleens wat minder zin in hebben) en dat heb je echt alleen aan je eigen toewijding te danken! Ga zo door 🙂

 32. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Dit artikel is echt spot on. Ik blog zelf een klein halfjaartje nu en heb nog helemaal niet veel bezoekers, maar ik ben iemand die vooral blogt, omdat ik het leuk vind en er nog geen geld mee wil verdienen. Hierdoor maak ik er soms dus niet echt de tijd voor vrij. Ik heb dankzij jou eerdere posts over bloggen al ingezien dat wanneer je er wel echt geld mee verdienen er veel meer bij komt kijken, maar ik weet ook dankzij jou dat je vooral moet bloggen, omdat je het leuk vind en niet vanwege het geld 🙂

  En het feit dat je één van de eersten was zegt voor mij niet zoveel, ik vind zoiets echt een steek onder water.

 33. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi geschreven! Vind het laatste stukje vooral erg mooi waar je beginnende bloggers een hart onder die riem steekt (heet dat zo of zeg ik nu iets heel raars?). Heel inspirerend in ieder geval! X lisa

 34. Kashmira
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Goed geschreven! Helemaal niet gek dat je een beetje fel word van zo’n opmerking. Ik snap persoonlijk echt niet dat mensen zo’n opmerking maken, het is eigenlijk gewoon een subtiele belediging. Maar ja.. mensen halen succesvolle mensen graag onderuit. Knap dat je er zo professioneel mee omgaat!

  Ik volg je al ongeveer sinds 2009, en ik weet nog dat jij je in die tijd juist zo goed wist te onderscheiden door gewoon echt met goeie ideeën te komen die anderen nog niet hadden bedacht. Waar andere blogs vooral met DIYs, looks en reviews kwamen waar er dertien van in een dozijn gaan (sorry hoor), was (is) jouw blog écht origineel en inspirerend. Ook je schrijfstijl en persoonlijkheid zijn hier een mooie bijdrage aan geweest. Timing heeft misschien inderdaad in je voordeel gewerkt, maar je moet het echt maar zien vol te houden.
  Serena, je bent echt goed in wat je doet en ga vooral zo door!!

 35. Syl
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi geschreven. Ik heb soms het idee dat ik 5 jaar te laat ben. En ja… Sommige dingen in het doorzettingsvermogen vind ik lastig. Laat naar bed… gezellig dagje afzeggen voor een post. Zeker als je veel tijd in een artikel stopt en het is maar door 3 mensen gelezen of aangeklikt.

 36. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik heb maar een woord voor jou, Serena en dat is RESPECT!
  En jij bent een van de inspiratiebronnen geweest voor mij om te gaan bloggen. Ik had nooit gedacht dat ik voeding kan combineren met beauty maar het kan wel want ik geloof erin 🙂
  Nogmaals dank! Liefs!

 37. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wauw wat herkenbaar, zo waar! Echt een mega inspiratie en motivatieboost krijg ik van je geweldige artikel, heel sterk verwoord en wat mag je trots zijn waar je nu staat. Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life! Maar dat het niet uit de lucht komt vallen en het soms heeeeel hard werken is (en investeren van tijd, energie of soms geld) wordt soms vergeten. Inspirerend artikel, super!

 38. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Helemaal met je eens! Je hebt er kei- en keihard voor gewerkt. Ook toen waren er genoeg andere blogs (ook al was het minder dan nu, maar toch). En ze zijn echt allemaal niet zo groot geworden. Kijk maar naar die van mij, ik ben toen ook begonnen, maar zag het echt als iets voor erbij. Mensen die jou zo lang al volgen weten ook wel hoe hard je ervoor geknokt hebt. Ik snap dus heel goed je reactie op dat soort opmerkingen.

 39. Danielle
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Its NEVER too late to start!!

 40. Michelle
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik ben het helemaal met je eens. Het is niet zo alsof elke blogger die relatief vroeg begon heel succesvol is geworden. Dat ligt ook aan je artikelen, het aantal en de kwaliteit ervan. Ik volg best wat blogs maar ik vind bijvoorbeeld jouw reviews altijd het meest inhoud geven en een compleet beeld geven van wat ik van een product kan verwachten! Jouw blog vind ik gewoon 1 van de beste en dat komt echt niet alleen maar doordat je vroeg begon.

 41. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Het siert je dat je zoveel passie en inzet toont voor je blog. En dat straalt Beautylab ook volledig uit!

 42. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Heel mooi geschreven! Wij bloggen nu een jaar en wow, wat is de blogwereld groot! Ik ben wel enorm blij dat wij ermee begonnen zijn, want wat is het leuk 😀

 43. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooie post! Ik blog vandaag precies 3 jaar en liep toen al een tijd met idee rond maar was bang dat ik ‘te laat’ was en te veel competitie zou hebben. Nou ik ben blij dat ik wel gewoon begonnen ben!

 44. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Dit blog heb je voor mij geschreven! Hahaha, je wist het misschien niet, maar het is echt zo. Wow…. heel inspirerend

 45. Sarah
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Heel mooi! Hier heb ik al een blogbreak van een jaar bijna vanwege gezondsheids redenen en nu doe ik t rustig aan tot ik weer wat erbij kan hebben. Bloggen moet natuurlijk ook leuk blijven.

 46. Dewi
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wauw Serena, deze voel ik ff binnenkomen hoor! Je hebt zo gelijk! Ik heb niet per se de droom om een enorm succesvolle blog te hebben, maar denk wel heel vaak met dingen waar ik aan wil beginnen: het is er al, ik ben al te laat. Deze blog was precies wat ik nodig had, ik ga er weer keihard tegenaan!

 47. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Erg mooi stuk Serena! Ik ben het helemaal met je eens en begrijp je ook dat het gewoon eigenlijk niet oké is om tegen jou te zeggen dat je ‘geluk’ hebt gehad met de juiste timing! Jij hebt echt je passie er in gelegd en zoals je zelf al zegt, hard werken werpt zijn vruchten af, if you just believe! Je bent niet voor niets de beste beautyblogger, dat is zeker niet aankomen waaien. Mooi stuk en leuk geschreven zoals altijd! Fijn weekend, liefs

 48. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wat een inspirerend stuk Serena! Ik denk dat je gelijk hebt, want er zijn ook bloggers die 2 jaar geleden zijn begonnen die al een heel mooi netwerk van lezers hebben opgebouwd. Maar ik denk ook dat het in deze tijd moeilijker is om er bovenuit te springen, omdat er al over zoveel geschreven is dat mensen veel meer naar elkaar kijken. Ik denk dat passie het allerbelangrijkste is: zolang je compleet idolaat bent van wat je doet, dan houd je vol. En volhouden loont altijd. 🙂

 49. Kelly
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Je doet het geweldig en daar mag je met recht trots op zijn. Beautylab is kwalitatief zo veel beter dan heel veel andere blogs, dat heeft niets met ‘er op tijd bij zijn’ te maken. Als lezer is het zo fijn om te zien dat je een vlotte, vrolijke en bovendien (halleluja) grammaticaal correcte schrijfstijl hebt, leuke keuzes maakt wat betreft je onderwerpen en reviews en, inderdaad, blogt met passie. Ga alsjeblieft zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *