De perfecte timing

Op verjaardagen, borrels en op persevents raak ik vaak aan de praat met mensen die ik niet ken. Na een tijdje begin je wat over je werk te praten en het komt best vaak voor dat mensen heel verbaasd reageren op mijn beroep. Wel altijd positief, omdat ze het te gek vinden dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt.

Maar dan komen de vragen en de opmerkingen. Wat ik vaak te horen krijg is de vraag hoe ik dan precies mijn geld verdien. Compleet begrijpelijk, want als je geen blogger dan wel bloglezer bent, heb je gewoon geen clue. Dus dan vertel ik heel netjes dat ik banners op mijn blog heb staan, wel eens een advertorial schrijf en soms een gesponsorde video of Instagram post plaats. Er wordt wat verder gepraat over hoe lang ik het al doe, mijn bezoekersaantallen en wat mijn werk precies inhoudt.

En dan komt deze opmerking; ‘maar jij was er heel vroeg bij! Dus geen wonder dat Beautylab zo’n succes is. Je had gewoon écht mazzel met de perfecte timing’.

En niet alleen mensen zonder enige blogkennis trekken die conclusie, ik krijg deze opmerking ook vaak van andere bloggers, bloglezers, medewerkers van PR bureaus en studenten die mij willen interviewen voor hun afstudeeronderzoek te horen. En om heel eerlijk te zijn vind ik dit wel erg makkelijk gedacht. Het is gewoon zo kort door de bocht! Dankt Apple zijn succes aan het feit dat het al was opgericht in 1976? Is Madonna zo’n wereldster geworden omdat ze in 1982 al een platencontract binnen sleepte?

Natuurlijk, ik snap de gedachte en ik ben het er ook zeker deels mee eens, begrijp me niet verkeerd. Back in the day, en dan praat ik dus over 2009 en 2010, waren er gewoon nog niet zo veel blogs. Dus als één van de weinige beautyblogs val je al snel op en bouw je al snel een groot aantal lezers op. Logisch, want er was verder niet zo veel anders om te bezoeken. Net zoals de eerste YouTube kanalen al snel veel views kregen, want wat was er verder nog te zien op YouTube? Not so much. Dus ik ben het er absoluut mee eens dat het in deze tijd makkelijker was om sneller bekend te worden vergeleken met nu. Want nu heb je gewoonweg meer ‘competitie’ omdat er veel meer blogs zijn dan toen. En het wordt dus steeds moeilijker om op te vallen, want elke dag komen er weer nieuwe blogs bij.

Maar mijn succes puur en alleen op de perfecte timing afschuiven? Nee, dat gaat er bij mij niet in. Sterker nog, ik word er zelfs een beetje fel van als mensen deze conclusie trekken. Maar wat is dan wél de major key to succes?

Hard werken, niet opgeven en gewoon je passie achterna gaan.

Ja doei! Sereen! Wat hebben we nou aan dit vage, dromerige en nietszeggende advies? Wat kunnen we hier nou mee? WHAT DO YOU MEAN?!

Kijk, deze reactie snap ik. Maar soms wordt er voor een interview gevraagd of je in één zin advies wil geven voor beginnende bloggers, of in één zin kan aangeven waardoor Beautylab zo succesvol is, en dan is dit het eerste wat in me opkomt. In werkelijkheid zit het natuurlijk veel ingewikkelder in elkaar. Het is een combinatie van factoren. Ja natuurlijk, de timing heeft zeker een rol gespeeld, maar sinds de start van mijn blog ben ik altijd door blijven bloggen. Soms deed ik het iets rustiger aan, maar ik heb nooit een lange blogbreak genomen, en ik heb ook nooit een blog dichtgegooid en weer een nieuwe geopend. Dat bedoel ik met ‘niet opgeven’. Je moet gewoon volhouden en door blijven gaan, no matter what. Als je echt een succesvolle blog wilt hebben, als je echt je fulltime baan ervan wilt maken, moet je niet opgeven.

Maar met alleen een flinke dosis doorzettingsvermogen kom je er niet. Je moet ook bereid zijn om er hard voor te werken. Maar iedereens perceptie van ‘hard werken’ is weer anders. De één kan het waarschijnlijk ook beter dan de ander. Sommige mensen zijn echte aanpakkers, die gooien de beuk erin en gaan er voor. Terwijl anderen een beetje om zich heen kijken en denken ‘wat kan ik doen?’. Het verschilt gewoon per persoon. Maar waar het hem vooral in zit is de bereidheid. Ben je bereid om je sociale leven op een laag pitje te zetten? Ben je bereid om in de zomer binnen te bloggen terwijl je vriendinnen naar het strand gaan? Ben je bereid om ‘s nachts laat te slapen en ‘s ochtends vroeg uit de veren te gaan, zodat je meer uren in een dag hebt? Ben je dus wel ECHT gemotiveerd om iets van je blog te maken en ben je BEREID om er dingen voor op te geven? Dit is wat ik eigenlijk bedoel met ‘hard werken’. Niet iedereen heeft dit gevoel. Die drang en die passie (kijk, daar hebben we het woord weer!) om er keihard de beuk in te gooien.

Dus als ik meiden hoor zeggen dat ze heel graag van hun blog zouden willen leven, maar het moeilijk vinden om hun blog te combineren met hun bijbaantje, school of fulltime job, dan is dat niet omdat ze niet hard genoeg kunnen werken, dan is dat omdat ze nog niet de motivatie en passie hebben gevonden waardoor ze bereid zijn om er dingen voor op te willen geven. Want ik ben er van overtuigd dat wanneer je echt in iets gelooft, je bergen kunt verzetten. Als jij besluit (en dit is een knopje in je hoofd dat alleen JIJ kan omzetten) om er voor te gaan, om écht iets van je blog te maken, geloof me, dan zal jou dat lukken. Of je er nu school of werk of de verzorging van een kind naast hebt. Je moet het gewoon ECHT heel graag willen.

(ik wil geen mensen tegen de borst stuiten, ik begrijp dat er uitzonderingen zijn, zoals mensen die chronisch ziek zijn. Of geneeskunde studenten die coschappen lopen en bizarre werktijden hebben. Ook al wil je ECHT heel graag, het is niet voor iedereen mogelijk, dat zie ik in)

Ja maar Sereen, jij hebt makkelijk praten. Jij bent er al! En jij was er veel eerder bij dan ik. Toegegeven, om weer even terug te komen op de perfecte timing, dit was zeker een voordeel. Maar met dat alleen kom je er niet. Ik heb er ook keihard voor moeten werken. Ik heb 2 jaar lang keihard de beuk erin gegooid, ik perste er 2 blogartikelen uit per dag NAAST mijn fulltime job van 36 uur in de week. Ik ging op zoek naar originele ideeën, ik zocht de PR contacten op van alle merken waarmee ik wilde samenwerken (gewoon via Google of ik pakte de telefoon), ik maakte vreselijk lange dagen, ik sliep amper, ik zag mijn vriendinnen nauwelijks, ik was echt een zombie in die tijd. Maar hard werk loont!

En vergeet niet, bloggers hebben anno 2016 meer competitie vanwege de flinke hoeveelheid blogs die er in de loop der jaren bij zijn gekomen, maar bloggen is nu gewoon een begrip. Als je nu of onlangs een blog hebt gestart heb je het veel makkelijker dan ik destijds. En dat is wat mensen vaak vergeten! Dus ja, ik was er vroeg bij en dat heeft me zeker geen windeieren gelegd, maar ik had serieuze struggles die de blogger van nu helemaal niet heeft. Toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel wisten ze niet eens waaronder ze me moesten indelen. Niemand snapte wat ik deed!

Als je in 2009 een webshop aanschreef omdat je iets wilde reviewen voor je blog, snapte niemand wat een blog was en wat het hen kon opleveren. Nu is dat gewoon veel makkelijker, omdat webshops snappen wat een blog is en wat ze eraan hebben. Sterker nog, webshops zoeken nu vaak zelf bloggers uit voor samenwerkingen. Dat was in ‘mijn tijd’ echt niet zo. PR contacten? Die heb ik zelf moeten opzoeken. Nu vind je altijd wel ergens op internet welke PR bureaus er allemaal zijn en welke merken ze in hun portfolio hebben. Blogtips? In mijn tijd was er niemand die mij vertelde wat ik moest doen. Ik deed maar wat! Ik heb alles een beetje zelf lopen uitvogelen. Terwijl er nu hele boekwerken zijn geschreven over bloggen en SEO. En ook op mijn blog heb ik blogtips (klik hier voor deel 1 en deel 2) gedeeld om de beginnende blogger op weg te kunnen helpen.

Dus was het echt allemaal zo veel makkelijker vroeger? Ik heb echt moeten vechten voor een beetje respect en ik heb mezelf keihard moeten bewijzen. Ik heb alles zelf moeten uitvogelen. Ik heb de tijd meegemaakt dat bloggers werden gezien als een lachertje door de pers. Deze dingen blijven de blogger van nu gelukkig (iets meer) bespaard. Ik zou zeggen dat het zowel voor- als nadelen heeft gehad.

Net zoals het starten van een blog in 2016 ook zo zijn voor- en nadelen heeft. Ja, je hebt meer competitie, maar de weg is wel ‘vrij’ gemaakt door mensen die al veel langer bloggen dan jij. Je hoeft niet aan te modderen, je kunt het meteen professioneel aanpakken. De blogtips liggen voor het oprapen en binnen no-time heb je een persevent te pakken. Daar hoef je geen twee jaar over te doen.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is, wees niet bang om anno 2016 een blog te starten. Je bent NIET te laat. Ja, het is lastiger om op te vallen, maar je hebt in de loop der bloglezende jaren zo veel kennis opgebouwd die wij destijds niet hadden, en dat is alleen maar in je voordeel.

De perfecte timing is NU.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

100 Reacties

 1. 15 februari 2016 / maandag, 15 februari 2016

  Mooi stuk! Raak hierdoor zelf meer gemotiveerd (laatst minder op mijn blog bezig geweest in verband met scriptie wat op dat moment prioriteit had) om binnenkort, wanneer het weer wat rustiger is, weer aan de slag te gaan!

 2. Ikram
  14 februari 2016 / zondag, 14 februari 2016

  Heerlijk inspirational stuk! Komt als geroepen 😀

 3. Jocy
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Mooie post Serena and I totally agree! Toen ik met mijn blog begon in 2009 durfde ik het aan niemand te vertellen en ik combineerde het toen ook met mijn fulltime baan en ik moest een blog updaten voor mijn werk.
  Merk dat mensen het vaak onderschatten omdat het zo ‘leuk; is en dat is het ook maar bloggen/vloggen is 24/7 en de scheiding tussen werk en prive is zo tricky want het loopt vaak door elkaar
  Plus ik weet hoe hard je werkt want toen we naar Polen gingen had je de dag voor vertrek amper geslapen omdat je je posts wou voorbereiden en tijdens de trip maakte je ook altijd tijd om te schrijven en dat noem ik dedication. Ik heb enorme respect voor je work ethic en wens jou en je zusjes nog veel succes toe!

 4. 11 februari 2016 / donderdag, 11 februari 2016

  Hard werken loont inderdaad! Ik merk zelf ook dat ik zelfs plezier heb in het verbeteren van mijn oude artikelen en dergelijke! De fouten eruit halen, SEO optimaliseren… Ik studeer journalistiek & fotografie dus wat dat betreft sluit het ook wel goed aan bij mijn opleiding! Alleen is het soms even een gaatje vinden om foto’s te maken en zo. Ik verheug me wat lichturen betreft echt enorm op de zomer hahaha!

 5. 10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  True! Op een blog zie je een resultaat. Soms krijg je in een post een glimps van de weg naar het resultaat, maar de rest verschuilt zich ” achter de schermen”. Dezelfde opmerking krijg ik in een totaal andere branche naar mijn hoofd geslingerd. Herkenbaar en al helemaal wat je in de reactie zei over het stoppen met fulltime baan, zonder toestemming van familie. Been there. En kijk hoeveel gelukkiger het mij nu ook maakt. Terima kasih voor een nieuwe boost inspiratie!

 6. 10 februari 2016 / woensdag, 10 februari 2016

  Dat je er vroeg bij was, zegt helemaal niets. Je bent gewoon een mega goede blogger, hebt altijd goede content en je hebt je eigen blog goed vindbaar gemaakt. Ik blog ook al vroeg, namelijk sinds 2008. Maar een fulltime blog heb ik niet, sterker nog, ik kom qua aantallen nog lang niet bij jou in de buurt. Dat zegt dus niets. Je hebt een top blog!

 7. 8 februari 2016 / maandag, 8 februari 2016

  Hoi Serena,

  Erg fijn dat je deze artikel hebt geschreven! geeft inderdaad weer wat motivatie aan mensen die twijfelen of minder met hun blog bezig zijn
  En je hebt gelijk niet opgeven en doorzettingsvermogen hebben. En soms ook bepaalde dingen van je af kunnen zetten (in het algemeen hoor) Zo ben ik gekomen waar ik nu ben. Maar dankje in ieder geval ik heb weer motivatie om verder te gaan met bloggen 🙂 xxx

 8. 8 februari 2016 / maandag, 8 februari 2016

  Jij hebt gelijk. Ik dacht toen in 2010 dat je al te laat was om een youtube channel te beginnen. Check al die mensen die nu zo succesvol zijn geworden die in 2010 zijn gestart. Jacksgap etc.

  Moet je nu Nikkitutorial eens zien. Ze wou YT opgeven maar jij bleef aan haar zeuren dat ze niet moest kappen. Kijk haar nu…

 9. 8 februari 2016 / maandag, 8 februari 2016

  Fijn en goed artikel Serena! Goed om te horen.

 10. Mellany
  7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Ik weet dat je hier bent door het harde werk. Dat kunnen we zien

 11. 7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Het is zeker hard werken. Ik ben het ook wel met je eens dat je er zelf veel voor moet doen. Ik zelf werk zelf fulltime en ik heb een kind dus ik kan helaas niet al mijn tijd in mijn blog steken maar dat accepteer ik ook. Ik wil ook geen onzin blogs schrijven maar wel iets waar ik zelf trots op ben. Ik wil er wel moeite voor gedaan hebben anders plaats ik het niet. Resultaat is dat ik ongeveer om de dag een artikel heb. Liefst plaats ik elke dag iets maar dat past nu niet in mijn leven helaas. Tuurlijk lijkt het mij leuk om van mijn hobby mijn beroep te maken maar dat kost tijd. Ik ben een volhouden maar het is wel een lange weg te gaan met veel geduld.

 12. 7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Wauw, wat ontzettend knap en goed geschreven, Sereen! Ik ben het helemaal met je eens! En ohja, trouwens, toen ik mij vorige week inschreef bij de Kamer van Koophandel, wisten ze ook niet waaronder ze mij moesten verdelen! Best gek, toch? 😛

 13. Margot
  7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Ik denk dat het een combinatie is van hard werken, timing en kwestie van geluk hebben dat je er in rolt.

  Ik word altijd een beetje moe van: “als je hard werkt dan kom je er wel.” Ik heb ook geluk gehad in mijn carrière en veel ervan is echt terecht gekomen doordat ik hard heb gewerkt, meer dan andere om me heen en doordat ik goede connecties opbouwde (ik heb een studie gedaan waarin baangarantie miniem was en ik wilde het hoe dan ook waarmaken). Maar ik ken ook andere om me heen (niet enkel mijn studie), die echt gedreven zijn en echt hard werken. Alles op alles zetten en vervolgens toch van een koude kermis thuiskomen. Hard werken loont maar het is niet enkel hard werken denk ik

 14. Denise
  7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Geluk vind ik ook z´n stom woord. Je hebt keihard gewerkt, als iemand dan zegt dat je gelukt hebt gehad ondermijd dat echt het werk wat je erin hebt gestoken. Maar over de timing, ik denk dat het er juist heel veel mee heeft te maken. Maar dan op de manier dat jij altijd een van de eerste was die over de trends schreef, waardoor mensen als eerste op jou site kwamen als ze die trend zochten. (denk aan het lady gaga haar) maar dat is eerder slimme marketing van jou, en dus moeite/werk dat jij erin hebt gestoken dan dat het is omdat je de eerste blog was.

 15. sarah
  7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Jouw blog valt zoveel beter op. Je lees en ziet dat je er hard voor werkt. Jouw artikelen onderscheiden zich van anderen. Veel meer uitgebreider in tekst en foto’s. Video’s met een hele tekst eronder. Ik vind jou echt een van de weinige echte pro’s op bloggebied. In NL de enige pro.

 16. Lisanne
  7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Wat ik me afvraag; hoe zie jij de toekomst van beautyblogs? Het zou zomaar kunnen zijn dat de interesse voor deze blogs verdwijnt, of dat je voor je doelgroep minder interessant wordt. In deze tijd komt er ook makkelijk iets anders voor in de plaats en heeft alles z’n ‘houdbaarheidsdatum’. Ook bloggers worden natuurlijk ouder, met daarbij horende veranderingen in je leven en interesses.
  Je kunt eenmaal als dertiger of veertiger niet interessant blijven voor jonge meiden, denk ik.
  Ben benieuwd wat jou toekomstplannen zijn?

  • Serena
   Auteur
   7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

   hi Lisanne,
   misschien ben ik als dertiger (wat ik dus al ben) of veertiger niet meer interessant voor de hele jonge meiden, maar mijn huidige doelgroep groeit wel met me mee. De leeftijd van de doelgroep wordt dus als ware opgeschoven. Ik heb voor de nabije toekomst alleen maar het plan om zo door te blijven gaan. Als ik ooit stop met bloggen wil ik graag cursussen bloemschikken en productfotografie geven, en een eigen wenkbrauwsalon openen.

   liefs, Serena

 17. 7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Mooi artikel. Hard werken loont! Daar geloof ik in!

 18. 7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

  Goed artikel! Je schrijft ook echt bizar goed! Wees trots op wat je bereikt hebt! Zelf schrijf ik ook op mijn blog en daarnaast schrijf ik ook nog een wekelijks artikel voor een andere site. Ik kan mijn ei kwijt in het schrijven wat natuurlijk super is. Toch vind ik het soms erg lastig om het te plannen zodat ik genoeg kan leren voor school (examenjaar), ook al maak ik lange dagen. Hoe heb jij dat toen gedaan, zodat je school er niet op achteruit ging?

  • Serena
   Auteur
   7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

   hi Myrthe,
   ik zat niet meer op school, ik werkte fulltime, toen ik begon met bloggen. Ik maakte gewoon erg lange dagen en lag om 3u ‘s nachts in bed, de volgende ochtend stond ik om 8u ‘s ochtends op het lab. Probeer eens een uur of anderhalf uur eerder op te staan dan normaal, en ga een half uurtje later slapen. Op die manier heb je 2 uur meer op een dag.

 19. Mare
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  @Serena:
  Wat me ook afvraag: Wanneer kwam voor jou dat omzwaai punt om je vaste baan op te geven? Heeft dat met geld te maken, of juist met gevoel? En hoe stond jouw fam daarin?

  • Serena
   Auteur
   6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

   hi Mare,
   het was al een tijdje een gevoel (en ook omdat ik het fysiek gewoon niet meer trok, zo weinig slaap), maar ik ben pas gestopt toen er 3 maanden achtereen genoeg blog inkomsten binnen kwamen om mijn vaste lasten te dekken. Mijn familie was het er niet mee eens, maar ik had mijn baan zonder hun medeweten opgezegd: als ik ergens mijn zinnen op heb gezet dan ga ik er voor, of mijn familie me nu steunt of niet. Na 2 dagen draaiden ze bij en vertelden ze me dat ze me hoe dan ook zouden steunen en daar was ik natuurlijk heel blij mee, die goedkeuring is toch wel erg prettig. En tot op de dag van vandaag zijn ze mijn grootste fans! 🙂

   • 7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

    Wat goed dat je juist niet met je familie hebt overlegd toen je je baan ging opzeggen. Zo kon je echt 100% afgaan op jouw keuze en je niet laten beïnvloeden door de mening van jouw familie. We leven maar één keer en het is fantastisch als je die grote sprong in het diepe durft te nemen en je zekerheden durft op te geven voor je passie! En kijk nu waar het jou gebracht heeft!

 20. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wat ik me alleen afvraag, van wat je verdient aan je blog; kun jij hiervan leven??

  • Serena
   Auteur
   6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

   hi Iris,
   ja hoor, al 5 jaar lang leef ik er prima van!

 21. Lousaa
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Al mensen dat zeggen is dat niet hun conclusie. Het is een constatering. Een terechte. Het is een niet te verwaarlozen deel van het verhaal, maar zeker niet het hele verhaal.

  Dat gezegd hebbend: als je nu start, doe dan iets anders. Aan nog meer blogs over beauty volgens dezelfde opzet is geen behoefte. Je moet het beter doen en anders.

  • Serena
   Auteur
   6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

   Nee hoor Lousaa, jij was er niet bij toch? De ene keer was het wellicht een constatering, maar ik heb het ook vaak genoeg meegemaakt dat mensen het succes van Beautylab echt puur en alleen afschreven op het ‘geluk’ dat ik er zo vroeg bij was.

   En verder ben ik het met je eens, het is zeker een goed idee om een andere insteek te hebben of een bepaalde niche te zoeken waarmee jij je gemakkelijker kunt onderscheiden. Vroeger dacht je daar niet echt over na, maar nu moet je een bepaalde strategie hebben wil je een beetje kunnen opvallen!

   • 7 februari 2016 / zondag, 7 februari 2016

    Mee eens! Je moet geheel je eigen idee, dat wat jij leuk vindt, verwerken in jouw blog. In je eigen stijl schrijven, al moet je die eerst ontdekken, maar dat leer je gaandeweg. Gewoon je eigen ding doen, omdat jij het te gek vindt, en vooral ook uitgaan van jouw eigen krachten. Dan kom je er vanzelf. En als je enige doel het verdienen van geld is, dan zul je juist niet ver komen. Je moet bloggen omdat het je passie is, dat moet je grootste drijfveer zijn.

 22. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Goed artikel Serena! Ik ben mijn eerste blog in 2014 gestart, hier was ik nog niet klaar voor en ik ben hier ook gewoon mee gestopt. Ik had niet verwacht dat ik er zoveel bezig zou zijn als ik elke dag een artikel online wilde zetten. Nu ben ik in januari een nieuwe blog gestart met een vriendin. Nu wist ik wat ik er voor moest doen, waar ik minder tijd voor heb en ik vind het helemaal niet meer erg! Dit keer wil ik er wel echt voor gaan en er hard voor werken 🙂 Ik sluit mij helemaal aan bij jouw artikel!

 23. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Wat een goed artikel Serena! Ten eerste kan ik me er erg in vinden en ben ik blij je een keer ontmoet te hebben. Ik krijg vaak de vraag hoe ik full time rechten studeren op de uni met hoge cijfers, bloggen, youtube en een sociaal leven combineer, en mijn antwoord lijkt op die van jou: ik doe alleen maar dingen die ik echt leuk vind, waardoor ik super gemotiveerd ben en er waarschijnlijk meer voor ga dan anderen. Thanks voor dit leuke artikel! xo

 24. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Een heel fijn artikel om te lezen. Wat ik vooral lastig vind is het vinden van een niche of juist breder bloggen. En denk dat ervaring en contacten heel erg belangrijk zijn. Ervaring door het doen en contacten leggen met andere bloggers en pr. Liefs

 25. Kau
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  wauw, I love you! (was mijn reactie na het lezen van je laatste zin). Mooie artikel, en ik heb ontzettend veel respect voor wat je doet en hoeveel moeite en tijd je erin steekt in je blogs! Ik vind ook wel dat je een van de weinige blogger bent, waar je daadwerkelijk kan zien hoeveel werk je hebt ingestoken in het reviewen van de producten, zoals mooie foto’s (soms nog mooier dan de campagne foto’s) maar ook de uitgebreide review die je je kijkers meegeeft.

  Daarnaast verdien je echt respect voor het feit dat je de roer had omgegooid destijds, van een laboratorium medewerker (lees: stabiele inkomst) naar een blogger (wat toendertijd nog niet als een serieus iets werd gezien).

  Ik hoop dat je naast al dat hardwerken, het plezier nog blijft ondervinden van het bloggen. Als je even ziek bent of even tussen uit wil, dan krijg mijn zegen hoor 😉

  Succes toegewenst voor beautylab, you are one of the most inspiring person for many of us (ik spreek sowieso uit mezelf, maar ik kan je verzekeren dat je minstens tig mensen hebt geinspereerd met je blogs and peptalks).

  Liefs,

  K

 26. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Eerlijk gezegd gingen mijn haren een beetje (erg) overeind staan bij de woorden “Je was er vroeg bij” Alsof je het zo uit je mouw hebt geschut en daardoor ook zoveel volgers heb gekregen. Niet omdat je leuke en goede artikelen schrijft, waardoor mensen constant terug komen.
  Echt super bizar, maar misschien is dat hoe ik het zie.
  Oké je was een van de eerste die blogde, maar als jij niet vol had gehouden en als mensen jouw blogs niet hadden gelezen (en leuk vonden) dan was je ook opgehouden te bestaan of je had een heel klein blogje gehad (dat laatste heb ik niet goed uitgedrukt) Maar wat mij opvalt is dat veel mensen niet veel van dit medium begrijpen (o jee heb ik dat nou goed geschreven, het zit in mijn hoofd en ik weet niet hoe ik het moet schrijven) en denken dat het niet een echt beroep/werk is. Dat het iets is wat je erbij doet. Ben ook van mening als je nu begint te bloggen in 2016, jou als voorbeeld kan nemen. Samen met een aantal andere bloggers. En als je hard er voor werkt en goede blogs schrijft dat je best wel met kop en schouders boven andere beginnende bloggers kunt uitsteken.

 27. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi geschreven! Ook die laatste zin..

 28. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Dus dat zo! Je hebt het maar weer eens prachtig verwoord. En de resultaten liggen bij deze zelf hoe hard je er voor werkt en wat je doorzettingsvermogen vermogen is. Ik vinder weer een prachtig stuk Serena. Liefs soraya

 29. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik denk dat je het allemaal moet relativeren. Jij viel mss wel sneller op, maar gelijk je zeg, het principe was toen nog niet bekend. Het zal wss moeilijker geweest izjn om op de hoogte gehouden te worden van van nieuwigheden op het gebied van beauty

 30. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Super artikel! Natuurlijk is timing ook belangrijk beter gister dan vandaag starten.. En inderdaad als je een passie voor iets hebt gewoon doen!

  Xxx

 31. Joline
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik snap het helemaal dat je daar een beetje geïrriteerd van wordt. Jouw achtergrond in het lab maakt jouw blog zo goed en daarnaast werd je er super hard voor.
  Jij bent echt niet zo groot geworden omdat je de ‘perfecte timing’ hebt, je bent gewoon goed in wat je doet!

 32. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi gezegd! Je niet tegen laten houden door angst. Doe het met passie en deuren zullen opengaan 🙂

 33. daphne
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi stuk. Ik verbaas me wel om die reacties. Toen jij begon waren er namelijk (wel minder dan nu) beautyblogs. Maar jouw blog was en is gewoon uniek en van een hoog niveau. En nog steeds zie ik verbetering en wordt het niveau nog hoger. Keep it going!
  Volgens mij heb je nu wel iets meer balans. Was het het waard, die tijd van je vrienden niet zien en niet slapen? of zou je als je erop terugkijkt het anders doen?

 34. helena
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Ik ben het eerlijke gezegd wel eens met ‘dat je er vroeg bij was’ en dat dit een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan je succes van nu. Het is voor een blogger van nu veel moeilijker om succesvol te zijn omdat die meer en betere concurrentie hebben. Jij krijgt bijvoorbeeld heel veel opgestuurd, krijgt reisjes aangeboden en noem zo maar op. Dat is voor iemand die dat allemaal nog niet heeft wel een grote concurentie waar je tegenop moet strijden. Terwijl toen jij net begon je nog niet tegen zulke succesvolle bloggers (als jijzelf) op moest concurreren. Je vergelijking met apple vindt ik daarom ook niet helemaal passent, want apple was de eerste met het hele concept van de iphone, de macbook en alle andere producten die erbij horen. Als ik nu een soort gelijk product op de mark breng dan is het voor mij veel moeilijker om net zo bekend en populair te worden als Apple.
  Uiteraard ben ik het met je eens dat “er op tijd bij zijn” niet de enige reden is van je succes van nu, maar het maakt nou eenmaal wel dat je kans op slagen toen der tijd aanzienlijk groter was dan de beginnende bloggers van tegenwoordig!

  • helena
   6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

   Het feit dat bijna alle grote bloggers van tegenwoordig uit die begin periode van bloggen komen zegt als je het mij vraagt ook genoeg. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat die beginnende bloggers allemaal super goed waren en daarom nu zo succesvol zijn en de bloggers die er vandaag de dag bijgekomen zijn allemaal maar middelmoot.

   p.s. mijn reactie is niet lullig bedoeld, enkel mijn mening:)

 35. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Geweldig artikel! Heel inspirerend! Zo’n korte reactie doet best wel tekort aan de lengte van je mooie artikel, maar ik kan verder niet zo veel toevoegen. Je hebt gewoon helemaal gelijk!

 36. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Super sterk artikel en ik ben het helemaal met je eens! Ik volg je blog al sinds je aan ‘The secret garden’ begon. Ik vond laatst in mijn kamer trouwens nog een whipped bodybutter ‘Kaneel appeltje’ i.s.m Boozyshop (hij is wat uitgedroogd, maar ruikt nog steeds heerlijk). Kun je nagaan!

  De blogwereld is ontzettend gegroeid, maar zolang iemand met passie over welk onderwerp dan ook kan vertellen, zul je opvallen. Ga zo door!

 37. Suzanne
  6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Toch weet ik het nog steeds niet, hoor. Ik wil niet arrogant overkomen maar ik ben graag ‘uniek’ in wat ik doe. Ja, er zijn honderden politieagenten, honderden onderzoekers, duizenden mensen met hetzelfde baantje. Maar bloggen zie ik iets anders. Natuurlijk is het werk, full time werk.
  Alleen bij mij kriebelt het een beetje dat dan straks iedereen een blog heeft en je straks raar bent als je geen blog hebt, net zoals met Facebook ofzo. Iedereen wil altijd zo graag zijn mening uiten, maar als iedereen dat online doet, wie wordt er dan nog gezien? Je moet steeds harder gaan schreeuwen om gehoord te worden.
  Ik weet niet of het ergens op slaat wat ik zeg maar ik heb er gewoon niet zo’n goed gevoel bij, dat over een tijd een blog hebben zo normaal wordt beschouwd dat de ‘echte’ goede, zinvolle dingen niet meer gezien worden.
  Een beetje op deze manier: stel iedereen zou een boek schrijven, en er zouden geen uitgeverijen bestaan, je zou je boek altijd kunnen publiceren. Valt dan de echte literatuur dan niet weg tussen alle andere fictie?
  Moeten we het schrijfniveau niet hoog houden? Niet alleen in boeken, maar ook op blogs?

  Zie dit alsjeblieft niet als kritiek. Ik vind jouw blog namelijk van hoog niveau.
  Maar toch knaagt dit aan me om de een of andere reden.

  X Suzanne

 38. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Heeeel herkenbaar! En dan vooral toen ik relatief snel een baan vond na mijn afstuderen en een woning in Amsterdam. Ik had vooral geluk gehad daarmee volgens andere mensen terwijl ik daar zelf 24/7 achteraan zat 😉 Mooi geschreven Serena. Je werkt er super hard voor, je hebt het dik verdient!

 39. 6 februari 2016 / zaterdag, 6 februari 2016

  Mooi inspirerend stuk! Ik ben er pas laat achtergekomen dat bloggen mijn passie is. En met net een verhuizing van website gaat het nog niet zo goed met de bezoekersaantallen. Maar met mijn passie en doorzettingsvermogen kom ik er wel. Hard werken is essentieel, wat je zegt. En ik denk dat jij daar een heel goed voorbeeld in bent. IK ben dolblij met al die tips op Internet, zonder is het echt heel lastig. En jij hebt dat maar gewoon gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *