De nieuwe Peugeot 108

Afgelopen donderdag ben ik door Peugeot overgevlogen naar Parijs voor de perslancering van de nieuwe 108. De 108 vervangt de populaire 107 en is net even iets beter, mooier, high tech en te customizen naar je persoonlijke voorkeur. Zo is de 108 verkrijgbaar in maar liefst 8 kleuren, kun je kiezen uit 7 verschillende thema’s, 3 verschillende interieurs, 5 soorten bekleding, een 3-deurs of 5-deurs én is er de optie voor een open dak. Geen cabrio, maar gewoon een heel groot open dak. Op deze manier creëer je je eigen unieke design en onderscheid je je van de massa!

Peugeot-108-68Een andere nieuwe bijkomstigheid is het flashy touchscreen scherm, geïntegreerd in je dashboard. Hier kun je je smartphone op aansluiten zodat je direct toegang hebt tot je eigen muziek, video’s, Google Maps als navigatiesysteem en je telefoonlijst waarmee je telefoontjes kunt plegen. Oh, en mocht er een smsje binnenkomen dan leest de auto die aan je voor. Wel zo veilig. Ook laat het touchscreen een ‘reverse cam’ zien, oftewel wat er achter je auto gebeurt wanneer je naar achteren rijdt, zodat je gemakkelijker kunt in- en uitparkeren en in principe nooit meer tegen paaltjes, stoepjes of spelende kinderen of katten zal aanrijden. De nieuwe 108 rijdt ook nog eens zuinig, namelijk 3,8 L op 100 km.

In Parijs heb ik een proefritje gemaakt zodat ik dit nieuwe model goed kon uittesten. Sterker nog, ik heb deze nieuwe Peugeot 108 gewoon even tegen de voet van de Eiffeltoren gezet. Gewoon, omdat het kan! Nou ja, eigenlijk kan het natuurlijk niet, maar het leverde wel een stoere foto op. Rijden in Parijs is niet zo erg als je van te voren denkt. Zo lang je maar niet op die traumatische rotonde bij de Champs Elysees terecht komt (en je de navigatie goed in de gaten houdt, en je een oplettende passagier bij je hebt) is er niets aan het handje!

Hieronder een fotoverslag van het event. Mijn reis begint in Houten en eindigt met het testritje in Parijs.

peugeot 108 event parijs-01 Met mijn handbagagekoffertje, rugzak en flesje Evian (ik had megadorst) wachten op de trein op station Houten. Het rugzakje is van Steve Madden en bestelde ik via Sarenza.nl, mijn paarse koffertje kocht ik een paar jaar geleden bij Lidl.

peugeot 108 event parijs-02 Omdat ik niet heel veel mee kon nemen moest ik één paar schoenen uitkiezen, en dat werden deze Nikes Air Revolution Sky High. Hier kan ik lekker op lopen én autorijden.

peugeot 108 event parijs-03 Op Schiphol had ik enorme trek gekregen! Ik bestelde bij Bubbles een lekkere Caesar salade met sardientjes.

peugeot 108 event parijs-04Almost ready to board! Het roze notitieboekje met ‘Travels and Experieces’ is van Smythson, mijn headphones zijn van Frends, mijn telefoon is een Samsung Galaxy Note 3.

peugeot 108 event parijs-05 Oui, je suis à Paris! Bij aankomst op het vliegveld werden we naar Hotel Moliter gereden. Een onlangs gerenoveerd hotel iets buiten het centrum van Parijs. Ik denk dat het hotel jullie straks wel bekend voor zal komen, maar dat zien jullie bij de foto’s hieronder. Het bed sliep ZO lekker. Echt zo’n dromerig wegzakbedje.

peugeot 108 event parijs-06 De badkamer. Heel strak en luxe ingericht, maar toch ook warm door het gebruik van hout.

peugeot 108 event parijs-07 De badkamer had een prachtige inloopdouche met een heerlijke stortdouchekop. En kijk, hele luxe doucheproducten van Clarins. Mijn haren heb ik gewassen met de shampoo en conditioner en wow, het shined echt als een gek!

peugeot 108 event parijs-08 Ook de handzeep en bodylotion waren van Clarins. Wat een mooi luxe display, hè?

peugeot 108 event parijs-09 Mirror selfie! De witte Tee is van Marc Jacobs en er staat ‘1984’ mijn geboortejaar. Het is een heren maat S.

peugeot 108 event parijs-10 De rest van de hotelkamer.

peugeot 108 event parijs-11 Uitzicht vanaf mijn hotelkamer. Hotel Moliter staat bekend om zijn geweldig grote zwembad. Dit is echt een zwembad waar je flinke baantjes kunt trekken, zo groot is het er. Het is het zwembad waar Pi het over heeft in het boek ‘The Life of Pi’. Of er ook daadwerkelijk gefilmd is in dit zwembad denk ik niet, omdat het hiervoor echt een soort van graffiti skatepark was en het laatst pas is gerenoveerd en dit jaar is heropend.

peugeot 108 event parijs-12 Hotel Moliter beschikt over één van de grootste en mooiste zwembaden in Parijs. Je kunt het je toch niet voorstellen dat er een hotel in Parijs is met zo’n BIG ASS zwembad?

peugeot 108 event parijs-13 Mooie bloemetjes bij the pool.

peugeot 108 event parijs-14 Men heeft er bij de renovatie rekening mee gehouden dat de oude look & feel in stand werd gehouden. De blauwe deurtjes moeten pashokjes voorstellen (dit is echter alleen voor de sier). Net zoals vroeger.

peugeot 108 event parijs-15 Ik besloot nog wat te werken in het zonnetje bij het zwembad. Ik bestelde een strawberry daiquiri, want TREAT YO SELF.

peugeot 108 event parijs-16 En ach, gooi er dan ook maar meteen een mandje broodjes en een groente + dips bij.

peugeot 108 event parijs-17 Donderdagavond was de persconferentie. Er werd gesproken in het Frans, dus kregen wij een hoofdtelefoontje op waarin een tolk alles vertaalde in het Engels. Op deze manier konden wij het gewoon goed volgen.

peugeot 108 event parijs-18 De presentatie was vrij technisch, maar wel erg leuk en speels in elkaar gezet en dus zelfs voor mij goed te volgen en helemaal niet saai!

peugeot 108 event parijs-19 De focus werd voornamelijk gelegd op de mogelijkheid om de nieuwe 108 flink te customizen. Ik vind het echt iets voor deze tijd, want mensen vinden het belangrijk om zichzelf te onderscheiden en houden van die persoonlijke touch. Waar ik vooral erg van onder de indruk was is de touchscreen in het dashboard, omdat die synced met je smartphone en je dus heel gemakkelijk je eigen muziek kunt luisteren. Ook heb je meteen een navigatiesysteem als je de app Google Maps op je telefoon hebt staan (dan hoef je dus geen TomTom aan te schaffen) en kun je veilig bellen. Dan heb je dus ook geen Parrot of een vergelijkbaar systeem nodig. Lekker makkelijk!

peugeot 108 event parijs-20Na de presentatie waren er cocktails en kunstige (en lekkere!) hapjes.

peugeot 108 event parijs-21 En daarna was het diner! De eerste gang was een zalm sashimi met een fris sausje van passievrucht.

peugeot 108 event parijs-22 De non-vis/vegetariërs kregen ook een waar kunstwerkje voorgeschoteld.

peugeot 108 event parijs-23 Daarna kregen we een lekker stukje runderwang (zo zacht als suddervlees, het viel praktisch uit elkaar) met worteltjes.

peugeot 108 event parijs-24 En als dessert een soort tom pouce van passievruchten, room, biscuit en rood fruit. Mijn favoriete gang!

peugeot 108 event parijs-26Na het diner besloten we nog even een drankje te doen op het dakterras.

peugeot 108 event parijs-25Vanaf daar hadden we een mooi uitzicht over het blauw verlichte zwembad. Een magisch gezicht!

peugeot 108 event parijs-27 Samen met Laura Gommans van NSMBL en haar eigen blog, The World Looks Red.

peugeot 108 event parijs-28 Op het dakterras werden hapjes klaargemaakt met kruiden uit eigen tuin. Wat een superleuk ‘kruidenmuurtje’ is dit! Niet alleen praktisch, maar ook decoratief en meteen een mooie scheidingswand tussen de keuken en het terras.

peugeot 108 event parijs-29 Na een heerlijke nacht slapen in het droombedje stonden we vroeg op voor de testrit. But first.. een stevig ontbijtje! Of nou ja, stevig. Ik eet wat fruit, een gepocheerd ei (ja, ik dacht ook dat het mozzarella was) en een broodje met gerookte zalm en augurkjes.

peugeot 108 event parijs-30 Laura en ik reden samen in één auto, omdat Laura in Amsterdam woont en dus geen rijbewijs nodig heeft. Maar stiekem vond ik het superfijn dat ze met me meereed, omdat je dan 4 ogen hebt in plaats van 2. En ja het is toch Parijs waar we moesten rijden, een stad die niet per se bekend staat om hun heren in het verkeer (lees: toeteren en van baan wisselen zonder knipperlichtje is hier meer aan de orde). We hadden een doel gesteld: de auto onder de Eiffeltoren parkeren, snel wat foto’s schieten en dan weer verder touren.

peugeot 108 event parijs-31 Mission accomplished.

peugeot 108 event parijs-32 Op de terugweg kwamen we een ander mooi plekje tegen waar je een iets beter uitzicht had op de Eiffeltoren.

peugeot 108 event parijs-33 Dus ook hier moesten we even een fotootje schieten!

peugeot 108 event parijs-34 Yo, what’s up. Me? I’m just testdriving the brand new Peugeot 108 in the middle of Paris. No big deal.

Nee serieus, zenuwachtig was ik niet, maar ik vond het zeer zeker wel spannend. In dat geval is een navigatiesysteem en een oplettende bijrijder perfect gezelschap! En ach, na een tijdje worden je handjes minder klam en ga je iets relaxter op je stoel zitten. Uiteindelijk viel het reuze mee!

peugeot 108 event parijs-36 De 108 rijdt echt megalekker! Hij trekt snel op, rijdt licht en stuurt soepeltjes. Een lekker sportief bakkie dat ideaal is als stadswagentje.

peugeot 108 event parijs-37 Na het testdriven chillden Laura en ik nog even met een drankje bij het zwembad. Check hoe cool die sticker is die Laura over het lichtgevende Appeltje heeft geplakt! Ik denk dat ze hem van Etsy.com heeft, die hebben veel van dat soort dingen.

peugeot 108 event parijs-38 Hierna was het tijd voor lunch! We trapten af met een frisse caprese salade bij restaurant Cap Seguin.

peugeot 108 event parijs-39 Gevolgd door één van de lekkerste stukjes vis die ik ooit heb geproefd! Heel mals en zacht van smaak, op een bedje van spinazie en tomaatjes. Ernaast ligt – geloof ik – aardappelpuree met pompoen.

peugeot 108 event parijs-40 En mijn favoriete gang: het dessert! Een chocolade lavacake (dat het binnenste chocola nog zacht is en eruit stroomt als je het openmaakt) met een bolletje frambozenijs. Zo lekker!

peugeot 108 event parijs-41Hierna reed iedereen weer terug naar Hotel Moliter, waar we de auto’s moesten inleveren (helaas, helaas!) en waar de Dutchies terug naar het vliegveld werden gebracht. Ik blijf echter nog 2 dagen extra, dus ik ga pas zondag terug naar Nederland.

Helemaal links zien jullie Jan-Henk (niet Henk-Jan? Nee, Jan-Henk) Zandberg van The Post Online. Daarnaast met de bril is Henk, de grondlegger van de blogs (bedankt Henk!) en oprichter van o.a Dutch Cowboys. In het midden staat Bart van Peugeot, die mij heeft uitgenodigd voor dit leuke event. Dankjewel, Bart! Het knappe ‘Doutzen Kroes’ achtige meisje is Kimberly, die een wedstrijd had gewonnen via de Peugeot Facebookpagina, daarnaast staat Laura en dan kom ik. Ik heb het erg gezellig gehad met iedereen en ik ben weer heerlijk verwend met luxe hotelkamers en lekker eten. Gosh, wat heb ik toch een topbaan!

peugeot 108 event parijs-35Ik vond het Peugeot event zeer interessant, weer eens anders dan anders, en het was te gek om als één van de eersten in de nieuwe Peugeot 108 te rijden door Parijs! Het is een lekkere compacte, zelfverzekerde stadsauto, van binnen zeer luxiueus ingericht met de nieuwste snufjes en technieken en met een elegante en chique uitstraling. De 108 rijdt naar mijn mening erg fijn en lekker soepel en ik vind het een plus dat ‘ie erg zuinig rijdt. De nieuwe Peugeot 108 is verkrijgbaar vanaf €9690,- wat ik een zeer schappelijke prijs vind in dit segment.

Wat vinden jullie van de nieuwe Peugeot 108, is het iets voor jullie?

PS. ik ben vandaag en morgen nog in Parijs, hebben jullie nog wat leuke tips voor mij?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

79 Reacties

 1. 4 april 2015 / zaterdag, 4 april 2015

  grappig, ik was op zoek naar de naam van je headphones, kom ik op dit artikel terecht. Ik was al een beetje aan het rondneuzen over de 108. Ik hoop namelijk dit jaar dichterbij mijn werk te gaan wonen waardoor ik mijn dure diesel auto de deur uit ga doen. 108 staat hoog op mijn lijstje, leuk bakkie!

 2. Roxanne
  9 juli 2014 / woensdag, 9 juli 2014

  Die schoenen zijn bij mij vandaag binnen gekomen #lovethem

 3. 9 juli 2014 / woensdag, 9 juli 2014

  Super leuke blog. Parijs is een prachtige stad.

  Ik rijd nu sinds 2009 in de peugeot 107. Eerst had ik een 3-deurs, toen kwam twee jaar (?) geleden het nieuwe model uit. Die had ik toen genomen maar dan 5-deurs. Ik ben zo verliefd op deze auto. Hij rijd heel licht, stuurt lekker. Is compact maar ook mooi.

  Ik heb natuurlijk al even een kijkje genomen bij de opvolgers van mijn ‘bat-mobile’ zoals ik hem noem. Ik vind hem er eigenlijk niet op lijken. De twee vorige modellen leken erg op elkaar. De verkoper zei: Hij is volwassen geworden. En dat is die zeker. Desondanks dat die misschien niet veel groter is, oogt die wel groter. Hij is iets zwaarder maar het gaat niet ten koste van je wegenbelasting, dit is dan natuurlijk weer wel fijn.

  Het concept met kiezen van thema’s vind ik erg mooi en leuk bedacht. In mijn huidige auto heb ik ook een thema. Het bevat een paarse bloem als accent. Maakt het niet iets schattiger ofzo. Haha.

  Binnenkort dus zelf ook maar even een proef zitje maken. Ik ben benieuwd!

 4. kimmie
  7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  Parijs is zo een mooie stad ik ben er echt verliefd op geworden.

  Leuk dat je de 108 hebt mogen testen. K vind het een leuke auto, maar geef mij mijn tuutje maar.

  Grtz

 5. Kim
  7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  Wauw wat gaaf, en je bent vandaag nog in Parijs als het goed is.. Als je tijd hebt, ga dan eens langs Laduree op de Champs-Elysees, en haal een doosje macarons.. Best aan de prijs, maar het meer dan waard, en de winkel zelf is een feest om in rond te kijken. Verder zit aan de Champs-Elysees ook nog een heerlijk groot filiaal van Sephora, maar jij hebt die in Amerika al leeg gekocht zag ik 😉
  Ik vind zelf Jardin des Tuileries heerlijk om doorheen te slenteren, met alle fonteintjes en beelden en mooie bloemperkjes. Anyway, genoeg dingen te doen in Parijs dus jij vermaakt je vast wel, veel plezier nog!

 6. Mirte
  7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

  Pure liefde voor die schoenen!

 7. Iva
  6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  Cool! Zo’n klein bakkie rijdt wel lekker in de stad!! Ik mag in september een nieuwe leaseauto uitzoeken, formaat slagschip, ik zou eens voor de 508 kunnen kijken. Testritjes zijn tenslotte altijd leuk om te maken!

 8. 6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  Mn oma heeft een 107 en ik vindt het een rampeding. Ik wordt er ook echt misselijk in. Wie weet is deze een stuk fijner, Achteruitrij camera’s zijn gewildig, in mn uberspacy lesauto nissan Juke zat er ook een. Ook een leuke car met veel costum mogelijkheden!

 9. 6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  Ik krijg gelijk de kriebels om mijn 107 in te ruilen hihi! Wat mega tof dat je in Parijs kennis kon maken met de 108, rij maar door naar Nederland hoor! 🙂

 10. 6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  De Peugeot ziet er leuk en stoer uit.

 11. 6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  Zalig, dat hotel, het eten, alles! Inderdaad, een topbaan heb je, daar valt niets tegenin te brengen! 😉
  Ik vind het wel een mooie wagen en binnenin ziet ie er ook oké uit. 🙂

 12. 6 juli 2014 / zondag, 6 juli 2014

  Wauw wat een geweldig hotel, daar zou ik heeel graag nog eens overnachten. Ook het eten ziet er super uit!

 13. Ik
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Grappig ben net terug van Parijs
  Met school

 14. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  wat een geweldige foto’s en wat een mooi hotel zeg! gaaf!

 15. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  leuke foto’s en wat een leuke en mooie auto! x

 16. Jan-Henk Zandberg
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Hey Serena,

  Amusant en inzichtelijk stuk, hoor. Ennuh, thx voor de collegiale thepostonline-link!

  Groet!

  Jan-Henk – inderdaad, je had het goed 😉

 17. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Wauw wat een leuk fotoverslag! Parijs is zo’n leuke stad en zo te zien zat je echt in een super mooi hotel 🙂

 18. Anniek
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Super mooie foto’s! Dat hotel lijkt me geweldig, alleen dat zwembad is prachtig!

 19. Jessica
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Oh superleuke foto’s! Ik ben al meerdere keren in Frankrijk geweest, maar nog nooit in Parijs?

  ‘Krijg’ jij deze auto trouwens gewoon? Tof!!

  • nabila
   5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

   Nee..

  • Serena
   Auteur
   7 juli 2014 / maandag, 7 juli 2014

   Nee hoor Jessica, was het maar zo’n feest! Ik heb er alleen een testritje in gereden.

 20. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Wat een ontzettend leuk verslag Serena!
  Ik word er helemaal vrolijk van.
  En wat ziet al dat eten er heerlijk uit.
  Liefs lonneke

 21. Ingrid
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Heel leuk verslag en wat een mooe auto en heerlijk hotel.

 22. Anna30
  5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Wat heerlijk, lekker meegenieten! Sjiek allemaal. Ik wil ook zulke pompflessen van Clarins in mijn badkamer 🙂

 23. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Wat maak jij toch toffe dingen mee! Je bent echt zo`n groot voorbeeld!

 24. 5 juli 2014 / zaterdag, 5 juli 2014

  Wat gaaf dat je dit mocht doen! Leuk autootje is de nieuwe Peugot 108. Mooie foto’s heb je ook weer gemaakt Serena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *