De lekkerste cinnamon rolls

Mijn mama maakt de allerlekkerste cinnamon rolls. Lekkerder dan die van Cinnabon, echt waar! Ze zijn lekker smeuรฏg en sappig, een beetje zacht, maar ook een beetje knapperig en natuurlijk superzoet. Het is best een klusje om ze te maken, maar als je ze gaat maken dan heb je er meteen een hele hoop zodat je er heel veel mensen gelukkig mee kunt maken.

Hieronder de video waar ik laat zien hoe je de lekkerste cinnamon rolls kunt maken;


Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Stap 1: gistmengsel

  • 100 gram kristalsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 480 ml volle melk
  • verwarm op een middelmatig vuurtje (niet aan de kook brengen)
  • zet het apart zodat het weer afkoelt tot warm
  • voeg 1 zakje gist (Dr. Oetker, 7 gram) toe en laat dit staan
  • voeg 450 gram bloem toe (witbroodmix kan ook, maakt het iets knapperiger)
  • laat het geheel 1 uur rijzen op een warme plek

Stap 2: gistmengsel afmaken

  • 3 gram bakpoeder
  • 3 gram baking soda
  • 60 gram meel
  • 8 gram zout
  • mengen en minimaal 1 uur in de koelkast zetten

Stap 3: uitrollen en vullen

  • rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 70 x 25 cm
  • smelt 225 gram boter en verdeel het over je deeg
  • bestrooi ruim met kaneel
  • bestrooi met 200 gram kristalsuiker of basterdsuiker
  • rol het deeg strak op

Stap 4: snijden en bakken

  • snijd de rol in gelijkmatige stukken van 1 – 2 cm breed
  • plaats ze met de snijkant naar boven in ingevette ovenschalen of bakvormen, niet te dicht bij elkaar
  • laat alles nogmaals 20 minuten rijzen op een warme plek
  • bak alles hierna zo’n 15 – 18 minuten af in een voorverwarmde oven van 190 graden

Stap 5: frosting

  • 250 gram poedersuiker
  • 90 ml volle melk
  • 30 gram gesmolten boter
  • snufje zout
  • een paar flinke scheuten Douwe Egberts koffiesiroop met karamelsmaak
  • giet de frosting over de versgebakken cinnamon rolls

cinnamon rolls_2 cinnamon rolls_1 cinnamon rolls_3Dit recept zorgt voor zo’n 3 goedgevulde ovenschalen (25 – 30 cinnamon rolls). Het oorspronkelijke recept is van The Pioneer Woman, maar mijn moeder heeft het hier en daar in de loop van de tijd aangepast. Het recept zoals het nu is vind ik veel lekkerder! Vooral omdat ze bloem heeft vervangen voor witbroodmix, waardoor ze iets knapperiger worden bovenop en dus iets minder zompig. Love it so much!

Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

151 Reacties

  1. 3 augustus 2014 / zondag, 3 augustus 2014

    Ik heb ze vandaag gemaakt, ze zijn opzich lekker met het deeg was veels te slap en ze zijn niet mooi rond geworden waardoor ze een beetje verfrommeld erbij liggen. Die van jou zien er in ieder geval een stuk beter uit! Maar oefening baart kunst!

  2. Linan
    30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

    heeyy,

    zou je deze cinnamon rolls ook eventueel een nachtje bewaren in de koelkast nadat je ze afgebakken hebt en alles er over heen hebt gedaan?

  3. Linan
    30 juni 2014 / maandag, 30 juni 2014

    heeyy,

    zou je deze cinnamon rolls ook eventueel een nachtje bewaren in de koelkast nadat je ze afgebakken hebt en alles er over heen hebt gedaan?

  4. XXX
    20 april 2014 / zondag, 20 april 2014

    Ik heb dit net voor de 2de keer gemaakt voor bij pasen en ooooh het is zoooooo lekker echt niet normaal

  5. Birgit
    2 maart 2014 / zondag, 2 maart 2014

    bedoel je met witroodmix echt zo’n kant-en-klare mix? Of gewoon ‘bloem voor wit brood’? En pas je in het eerste geval iets aan van de hoeveelheid gist?

    x

    • Serena
      Auteur
      3 maart 2014 / maandag, 3 maart 2014

      Eerste geval en nee.

      • carmen
        2 mei 2015 / zaterdag, 2 mei 2015

        het recept is zo duidelijk en nog snappen mensen het niet, hoe lees je dan???? sorry voor mn comments

    • carmen
      2 mei 2015 / zaterdag, 2 mei 2015

      Bloem is bloem, meel is meel en broodmix is broodmix

  6. Michelle
    23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

    Ahh! Het ziet er zo lekker uit! Ik ga ze vandaag maken voor m’n verjaardag morgen. Ik hoop dat het lukt en dat het lekker wordt haha ๐Ÿ™‚ Dankje voor het recept lieve Serena <3

  7. Claire
    4 februari 2014 / dinsdag, 4 februari 2014

    Ik heb ze gemaakt maar bij mij is het deeg best wel hard uitgevallen. Ik weet niet of ze hard horen te zijn maar in het filmpje zien ze er zacht en smeuiig uit terwijl die van mij best wel firm zijn en krokant op sommige stukjes. Weet je misschien of dit hoort en/of hoe het komt?

  8. Corinne
    2 februari 2014 / zondag, 2 februari 2014

    Hee, waarmee zou je eventueel de Douwe Egbert koffielikeur mee kunnen vervangen? Ik vind het een beetje zonde om het alleen aan te schaffen voor dit recept, maar zonder de koffielikeur is de frosting misschien wat saai? Zou je er ook ‘gewone’ filterkoffie in kunnen doen?

  9. Floor
    2 februari 2014 / zondag, 2 februari 2014

    Ze zitten in de oven! Ziet er al heerlijk uit ๐Ÿ™‚

  10. Milou
    1 februari 2014 / zaterdag, 1 februari 2014

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze waren echt heerlijk! Spijt dat ik er niet meteen 25-30 had gemaakt haha;)

  11. mandy
    1 februari 2014 / zaterdag, 1 februari 2014

    Haaiii serena,
    omg dat ziet er echt te lekker uit!!!! Maar ik had dus een vraagje gebruik je gewone boter of roomboter?? En maakt het ook uit als je halfvolle melk gebruikt??
    Dikke kus Mandy xxxx

    • Serena
      Auteur
      1 februari 2014 / zaterdag, 1 februari 2014

      Margarine, maar roomboter is natuurlijk lekkerder, en halfvolle melk kan ook!

  12. Nicole
    1 februari 2014 / zaterdag, 1 februari 2014

    Hoeveel gram poedersuiker voeg je nou toe? In je filmpje zeg je 125 g en in het recept staat 250 g. Ik wil het vanmiddag gaan maken, dus daarom vroeg ik het me af.

    • Charlotte
      1 februari 2014 / zaterdag, 1 februari 2014

      Ik vraag het me ook af… Het deeg staat momenteel in de koelkast

      • Lieke
        10 februari 2014 / maandag, 10 februari 2014

        Jaaa, zou het ook graag willen weten. Wat hebben jullie uiteindelijk gedaan? Deeg moet nog uurtje in de koelkast staan.

  13. evelien
    31 januari 2014 / vrijdag, 31 januari 2014

    Jammie Jammie!!! Ik ga het dit weekend maken.
    Als je wittebroodmix gebruikt moet je dan evengoed de gist toevoegen? Er zit namelijk in t broodmix wat ik heb ook al gist.

  14. 31 januari 2014 / vrijdag, 31 januari 2014

    Ik krijg zo’n enorme trek van dit soort dingen …

  15. Milou
    29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

    Zou je het deeg een nachtje in koelkast kunnen bewaren om het de volgende ochtend af te maken/bakken?

  16. Mischa
    29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

    Ziet er lekker uit! Waar kan ik de Douwe Egberts koffiesiroop kopen. In mijn supermarkt (Albert Heyn XL) verkopen ze deze siroop niet.

    • Nicole
      1 februari 2014 / zaterdag, 1 februari 2014

      Bij de Jumbo hebben ze het sowieso!

  17. Kelly
    29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

    Het lijkt me echt superlekker, en ook een duidelijk recept!
    Wel even een vraagje; in het recept en in de video staat 250 gram poedersuiker, maar jij zegt dat het 125 gram is. Is het dan echt 125 gram of was het een verspreking?
    Anyway, je doet het supergoed!!

  18. noaa
    28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

    Ziet er super lekker uit!
    Smaakt het trouwens niet een beetje het zelfde als bolussen?

    • Kelly
      29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

      Nee, het smaakt absoluut niet hetzelfde als bolussen.
      Bolussen worden gemaakt van deeg en veel minder kaneel.
      Je gebruikt bij een bolus tarwebloem en geen meel. Daarnaast wordt er minder melk voor gebruikt en is er geen frosting overheen zoals bij de cinnamon rolls ๐Ÿ˜‰

      Als je een recept voor bolussen zoekt; deze zijn superlekker: http://kleinstukjedan.nl/de-zeeuwse-bolus/

  19. kristie
    28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

    ziet er heerlijk uit!
    deze moet ik zeker een keer proberen!!

  20. 28 januari 2014 / dinsdag, 28 januari 2014

    Hmmm hier krijg ik honger van!! Ziet er zo lekker uit.

  21. Soraya
    27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Kan je volle melk ook vervangen door half volle melk?

    • Serena
      Auteur
      27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

      dat kan.

  22. 27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Vanmiddag gemaakt ze waren echt goddelijk, thnx Serena.

  23. Chaima
    27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Omg, thanks Serena voor dit recept :)!!!
    Love it!

    Liefs,

  24. 27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Dit ziet er werkelijk heerlijk uit!! Misschien ga ik dit binnenkort eens maken ๐Ÿ™‚ deze dingen zijn namelijk zoveel lekkerder als ze vers zijn.
    En af en toe heb ik opeens de kriebels en ga ik een middagje bakken.

  25. Geneveve
    27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Is baking soda echt needed?

  26. 27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Oooooh ik ga de video maar niet aan klikken want ik probeer gezond te eten momenteel en de foto’s doen me het water al in de mond lopen! ๐Ÿ™‚

  27. Ester
    27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Ooooh, ik denk niet dat ik het geduld heb om ze te maken! Ze zien er wel heerlijk uit!

  28. Faat
    27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Dit wil ik proberen! Wat ziet dat er lekker uit!

  29. Birgit
    27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

    Yum-mieeee! Zou het ook goed lukken met halve hoeveelheden om eens te proberen?

    • Serena
      Auteur
      27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

      Dat denk ik wel hoor!

  30. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ohhhh wat superlekker! Ik nam dit atijd in Curacao, bij de bioscoop ๐Ÿ™‚

  31. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Zou je hier de melk gewoon kunnen vervangen door sojamelk?

    • Serena
      Auteur
      27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

      Geen idee eigenlijk, denk van wel, ik zou zeggen: test het en laat weten of het is gelukt. Succes!

  32. Claudia
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    kan ook gewoon met croissantdeeg, kaneel en suiker! voor de luie mensen onder ons, ;-))ook heel lekker!!!

  33. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wouw, ziet er lekker uit ga ik zeker is proberen!

  34. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Op de foto’s ziet het er heerlijk uit! Het filmpje kan ik nu niet kijken, maar ik ga hem zeker onthouden voor als ik weer eens iets lekkers wil maken

  35. vief
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ziet er goed uit, dit ga ik een proberen volgende week!

    Serena, mag ik nog even vragen welke maat je hebt in een Kenzo tshirt? Ik heb een mooie online gezien die ik wil bestellen, maar ik kom niet uit de maat. Het schijnt wat kleiner uit te vallen lees ik links en recht op google?

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Ja veel kleiner! Ik heb maat L. Welke ga je bestellen? I love Kenzo ^^

      • vief
        26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

        Was al aan het denken aan een M, maar dan wordt het denk ik ook L! Ik ga de grijs met witte tijgerkop bestellen ^^.

  36. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    OMG slecht voor mijn dieet ik krijg hier honger van haha her ziet er echt super lekker uit!!

  37. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Oh ik ben dol op cinnamon rolls. Wat doe je me aan haha! Ze zien er goddelijk uit in ieder geval ๐Ÿ™‚

  38. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ze zien er zo heerlijk uit! Mmmm!

    Liefs,
    Karlien

  39. Maaike
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Lekkerder dan Cinnabon… HOE IS DAT MOGELIJK? Ik ga dit zeker proberen ๐Ÿ™‚ Thanks!

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Hahaha! ^^

  40. Lara
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Calorieen bom! Hahahah maar t is het waarschijnlijk wel waard:)

  41. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wauw, dat ziet er super heerljk uit, ik ga het zeker is maken! Wel een werkje maar wat lijkt het mij goddelijk!

  42. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Omg, stuur dit naar me op aub!! Ziet er echt goddelijk uit ๐Ÿ˜€

  43. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Mega suiker en calorie bom! Haha. Maar ziet er wel echt onwijs lekker uit!! Jammer dat het best veel werk is want dat geduld heb ik dus noooit ;(

  44. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Jummie! lekker ๐Ÿ™‚ x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *