De lekkerste cinnamon rolls

Mijn mama maakt de allerlekkerste cinnamon rolls. Lekkerder dan die van Cinnabon, echt waar! Ze zijn lekker smeuïg en sappig, een beetje zacht, maar ook een beetje knapperig en natuurlijk superzoet. Het is best een klusje om ze te maken, maar als je ze gaat maken dan heb je er meteen een hele hoop zodat je er heel veel mensen gelukkig mee kunt maken.

Hieronder de video waar ik laat zien hoe je de lekkerste cinnamon rolls kunt maken;


Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Stap 1: gistmengsel

  • 100 gram kristalsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 480 ml volle melk
  • verwarm op een middelmatig vuurtje (niet aan de kook brengen)
  • zet het apart zodat het weer afkoelt tot warm
  • voeg 1 zakje gist (Dr. Oetker, 7 gram) toe en laat dit staan
  • voeg 450 gram bloem toe (witbroodmix kan ook, maakt het iets knapperiger)
  • laat het geheel 1 uur rijzen op een warme plek

Stap 2: gistmengsel afmaken

  • 3 gram bakpoeder
  • 3 gram baking soda
  • 60 gram meel
  • 8 gram zout
  • mengen en minimaal 1 uur in de koelkast zetten

Stap 3: uitrollen en vullen

  • rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 70 x 25 cm
  • smelt 225 gram boter en verdeel het over je deeg
  • bestrooi ruim met kaneel
  • bestrooi met 200 gram kristalsuiker of basterdsuiker
  • rol het deeg strak op

Stap 4: snijden en bakken

  • snijd de rol in gelijkmatige stukken van 1 – 2 cm breed
  • plaats ze met de snijkant naar boven in ingevette ovenschalen of bakvormen, niet te dicht bij elkaar
  • laat alles nogmaals 20 minuten rijzen op een warme plek
  • bak alles hierna zo’n 15 – 18 minuten af in een voorverwarmde oven van 190 graden

Stap 5: frosting

  • 250 gram poedersuiker
  • 90 ml volle melk
  • 30 gram gesmolten boter
  • snufje zout
  • een paar flinke scheuten Douwe Egberts koffiesiroop met karamelsmaak
  • giet de frosting over de versgebakken cinnamon rolls

cinnamon rolls_2 cinnamon rolls_1 cinnamon rolls_3Dit recept zorgt voor zo’n 3 goedgevulde ovenschalen (25 – 30 cinnamon rolls). Het oorspronkelijke recept is van The Pioneer Woman, maar mijn moeder heeft het hier en daar in de loop van de tijd aangepast. Het recept zoals het nu is vind ik veel lekkerder! Vooral omdat ze bloem heeft vervangen voor witbroodmix, waardoor ze iets knapperiger worden bovenop en dus iets minder zompig. Love it so much!

Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

151 Reacties

  1. lousaa
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wow wat een werk! Ik maak ze zonder gistmengsel maar met bakpoeder en baking soda. En geen olie maar boter. En in het deeg weinig suiker maar in het kaneelmengsel en in de frosting wel veel. Mijne zijn zo klaar. Dat vind ik er nu juist zo fijn aan.

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Deed mijn moeder eerst ook, maar sinds ze gist gebruikt zijn ze ongeveer 50 x lekkerder geworden. Dat is de extra tijd meer dan waard, trust me on this 😉

  2. Marjolein
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ziet er heerlijk uit alleen mega ongezond volgens mij haha. Toch zeker het proberen waard!

  3. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Oh my! Dit ziet er zooo lekker uit 😀 Wil ik zeker eens een keertje maken 🙂

  4. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Klinkt én ziet er heel lekker uit! Mmmm..

  5. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ik heb dit eigenlijk nog nooit gegeten! Verkopen ze dit in Nederland ook (kaneelbroodje? Ofzo?)

    Het ziet er mij iets te zoet uit, dus zou het niet aandurven om zo’n hele lading te gaan maken, hehe. Vind het wel heel leuk om een video van zoiets wat ik nog nooit gegeten/gemaakt/gezien(?!) heb 🙂

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Haha ja als je niet zo van zoet houdt dan ga je deze niet lekker vinden 😉 Ik denk dat ze het meest vergelijkbaar zijn met Cinnabon. Er zit 1 zaakje in Den Haag (dacht ik).

  6. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Mijn hemel, dit ziet er ZO lekker uit. Ik kreeg meteen het pavlov effect HAHA! Dit ga ik echt een keer maken!

  7. Mariska
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Lekkerder dan die van cinnabon? Dat is wel een gewaagde uitspraak sereen :p

    Ik zal ze gaan proberen!

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Echt!! Ik praat geen onzin! 🙂

      • Mariska
        26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

        haha ik geloof je en het is in ieder geval al een stuk goedkoper dan Cinnabon + Ik hoef niet helemaal naar R’dam Alexandrium ervoor (a) . Mijn vriend en ik gaan ze morgen maken 🙂 #treatyoself

  8. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Nom nom het ziet er heerlijk uit! Alleen mijn goede voornemen om minder te snoepen is bij deze verbroken.. Naja, ‘treat yo self’ haha:)

  9. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Oh my… Serena, je helpt me niet met vermageren, haha.

  10. Karlijn
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Serena! Ziet er super uit, deze ga ik een keer maken! Maar vraagje, waar koop je die ontzettend handige wegwerpbakken voor de oven?

    Liefs!

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Hee Karlijn! Mijn moeder heeft ze gevonden bij de Budget Store. Ze zijn heel handig!!

  11. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Hoi,

    Ik zit nu in het laatste jaar van de havo en moet een profielwerkstuk maken. Omdat ik veel beautyblogs lees, heb ik dit als onderwerp gekozen. Nu heb ik ook een enquete moeten maken. Het gaat over in hoeverre lezers de beautyblogs betrouwbaar vinden. Zouden jullie deze enquete a.u.b. willen invullen? Je bent er maar ong. 10 minuutjes mee kwijt. Ik zou er erg mee geholpen zijn! Je komt bij de enquete als je op mijn naam klikt.

    Alvast bedankt!

    Groetjes,

    Nikki

    P.S. ik heb deze reactie ook al op andere blogs geplaatst, want ik heb zoveel mogelijk reacties nodig van verschillende lezers. Als je hem al eerder ingevuld hebt hoef je hem niet nog eens in te vullen 😉

    • Nikki
      27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

      Aaaah! Ik wilde net de reacties gaan bekijken, ondertussen zijn het er al 165, zie ik dat ik maar 75 reacties kan bekijken anders moet ik betalen :(. Ik Baal hier echt van! Toen ik het account aanmaakte stond er dat er geen limiet aan het aantal reacties zat, maar blijkbaar dus wel aan het aantal reacties dat ik mag bekijken (vind ik nogal misleidend maarja). Nu twijfel ik of dat ik het dan gewoon met die 75 reacties moet doen of op een andere site opnieuw maken en het jullie nog een keer vragen om in te vullen. Een klasgenoot heeft namelijk een site gevonden waarbij er een limiet is van 500 reacties. Ik weet alleen niet of jullie hem nog een keer in zouden willen vullen? Als ik hem opnieuw maak, dan kan dat pas vanaf vanmiddag want ik moet zo naar stage. Wat moet ik doen?

  12. MarinaCarola
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Aaaaaaah die ga ik maken! Mijn zus is allergisch voor ei en tarwe en er zit geen ei in! Bloem en meel kan ik van spelt gebruiken, echt een toprecept voor mij! Meteen deze week uitproberen!

  13. Annika
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    In Zweden hebben ze ook zoiets: kanelbullar heten die. Die maken wij thuis altijd, HEERLIJK! Maar volgens mij zijn kanelbullar meer broodjes en dit zijn echt meer snoepjes. Vind ik niet erg 🙂

    • maaitea
      27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

      jaah kanelbullar!!!

  14. Lut
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Dit ziet er heeeerlijk uit! Deze maak ik zodra mijn examens voorbij zijn onmiddellijk!

  15. Larissa
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ooooh, ik heb zoveel trek nu, haha

  16. chucky1012
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Mmmmm……. dat ziet er heerlijk uit en makkelijk om te maken 😉

  17. Annelies
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Suuuupermooie top!
    Waar komt die vandaan?

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Geen idee, uit Larissa’s kast geplukt 🙂

      • Lisa rose
        26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

        Volgens mij komt hij bij de webwinkel choies weg, ik kan me daar een shoplog van.herinneren.

        • 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

          Ja die komt van de choies, heb hem ook! Larissa had hem idd in een shoplog laten zien!

  18. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Heerlijk vooral met glazuur

  19. Jolien
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wat fijn dat je moeder dit recept wilde delen serena! Ziet er geweldig lekker uit! Ga ik zeker eens proberen.

  20. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wauw die zien er heel erg lekker uit! 🙂

  21. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wat een leuk filmpje! Wil zelf ook al een hele tijd cinnamon buns maken, maar kom er maar niet aan toe. Ik denk dat ik dit recept ga gebruiken, ziet er namelijk goed uit!

  22. Cve
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Op welke manier kun je deze het beste bewaren? Ze zien er echt heeerlijk uit!

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      In de koelkast en niet langer dan een week.

  23. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Het ziet er heerlijk uit! Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt. Stuur maar een stukje op met de post, haha. Jammer dat je niet kan ruiken of proeven via het internet. Dat betekent dus dat ik ze zelf maar een keer moet maken

  24. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Dat ziet er lekker uit!

  25. Maaike S
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ziet er erg lekker uit, maar er gaat wel ontzettend veel suiker in zeg! :O

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Jep, en veel boter. Het is dan ook niet bedoeld als gezonde snack, eerder als een behoorlijke ‘treat yo self’ snack.

  26. Kim
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ziet er lekker uit!
    Maar waarom komt er niks meer online op foodio?
    Zijn jullie gestopt met foodio???????

  27. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Oohh dit lijkt me echt superlekker!

  28. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    ohhhh, heerlijk! nu heb ik zin in een cinnamon rolllll.
    xo, cheyenne

  29. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ze zien er in ieder geval heerlijk uit, fijne video ook!

  30. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ohhhhh god! Ik heb honger nu :p Toch maar eens maken!

  31. Joyce
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Lekker!!! Ik maak ze ook af en toe als ik tijd heb heerlijk! Ik doe door mijn frosting een klein beetje roomkaas is ook lekker.

  32. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Mmmm, wat lekker! Dit recept ga ik zeker een keer gebruiken!

  33. yasmine
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ziet er super lekker uit! ^^

    Wat is het verschil tussen bloem en meel? Staat die meel dan gelijk aan maizena?

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Dit vond ik online: Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel. Alle overige vezeltjes worden er na het malen uitgezeefd, waardoor er een wit graanpoeder overblijft. Bloem wordt gebruikt voor de bereiding van witbrood.

      Voor bruin brood wordt tarwemeel gebruikt waarbij de zemelen en kiemen (buitenkant korrel) gedeeltelijk zijn uitgezeefd. De kleur van “meel” is daardoor heel lichtbruin.

      Maizena is maiszetmeel en dus echt heel wat anders.

  34. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wauw die zien er echt lekker uit!

  35. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ziet er onwijs lekker uit! Als k een keer tijd heb ga ik ze maken.

  36. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Oooh ze zien er echt verrukkelijk uit!! Deze moet ik gewoon een keer maken!

  37. Sande Nova
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wat leuk! Ik was altijd al op zoek naar een goed en duidelijk recept! Nou ik ga deze opslaan en samen met mijn moeder een keer maken!
    Dank je! XXX

  38. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Hmm, dit kan niet anders dan heerlijk zijn!

  39. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Oh wauw, dat ziet er zo lekker uit en ik heb daar nu zo een zin in.. X

  40. Emma
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    aaah als mijn moeder zelf pizza bakt dan maakt ze soms extra deeg om van de rest dit te maken als toetje/ontbijt.. we vechten erom! ZO LEKKER overigens maakt mijn moeder een mengseltje van boter, bruine suiker en kaneel en dat smeert ze op het deeg 🙂

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Maar is het dan niet meer broodachtig (wat me overigens ook lekker lijkt hoor)?

      • Geneveve
        27 januari 2014 / maandag, 27 januari 2014

        Het is inderdaad wel broodachtig, bij mij op werk (domino’s) doen we het net zo met de cinna stix 🙂

    • lousaa
      26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

      Zon mengseltje is wel handig ja. Scheelt veel werk!

  41. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Dit vond ik zoooooooo lekker! Ik ga ze snel eens maken!

  42. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Woow, ziet er lekker uit! Ga ik zeker ook een keertje proberen te maken 🙂

  43. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    De verkeerde video is gelinkt!

  44. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Ik zeg mijn dieet bij voorbaat al gedag. Ga nu het filmpje kijken en dan wellicht naar de winkel crossen en dit maken. Kun je ook ooit een blogpost schrijven over hoe je wél ruggengraat krijgt?

  45. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Hmm, je maakt me hongerig! Ziet er heel erg lekker uit.

  46. Ingrid
    26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wat een werk, maar oeeehhh die wil ik proeven!!
    Toch meer eens proberen!!! 🙂

  47. 26 januari 2014 / zondag, 26 januari 2014

    Wajooo, ziet er TE lekker uit! Ga ik sowieso maken eenmaal ik terug thuis ben na de examens! Heb er wel erg honger van gekregen, en heb niets lekkers liggen :'(
    Ga wel het recept door 2 delen denk ik, want wat je hiervan krijgt lijkt me een jaarvoorraad cinnamon rolls :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *