Cupido is een asshole

Door Angel – I am so fucked. Het is gedaan met me. Mijn leven zoals ik het kende, is voorbij. Mijn comfortabele, rustige, gecontroleerde leven waarin alles op zijn plek stond, waar geen onrust was en waar niemand aan mijn kop trok, is weg. Mijn perfecte, uitgebalanceerde leven is verleden tijd. Nee, ik ben niet ernstig ziek. Hoewel het er misselijkmakend veel op lijkt.

verliefdTot mijn grote verdriet wil ik je langs deze weg meedelen dat ik… -ik krijg het bijna mijn strot niet uit- … verliefd ben. Niet op iets gemakkelijks als een paar kakelverse schoenen, een splinternieuwe tas of op een puppy van acht weken. Ook niet op iets simpels als Pierce Brosnan, op een stapel goudstaven ingelegd met blauwe diamanten of op mijn nieuwe interieur. Ik ben verliefd geworden op datgene dat ik angstvallig al twee jaar op afstand houd; op een levende man. Het is een nachtmerrie, en niet zonder reden. De laatste keer dat ik verliefd was is me bijna fataal geworden.

Voor sommige mensen is verliefd zijn het mooiste dat er is. Dat zijn normale mensen. Mensen die iemand leuk vinden, ermee afspreken, een beetje verliefd worden, nog een keer afspreken, vrienden worden, nog een beetje verliefd worden, verkering krijgen, zich na een aantal jaren gaan vervelen, het uitmaken, rouwen en vervolgens verliefd worden op iemand anders.

Ik ben abnormaal. Wat ik mis, is algemene interesse in de medemens. Ik kies een paar mensen uit die in mijn leven laat en die geef ik alles wat ik heb. Deze desinteresse is er dan ook verantwoordelijk voor dat ik niet bijster geïnteresseerd ben in de gemiddelde man die mij aanspreekt. Gek genoeg maakt mij dit als jachtobject voor sommige mannen juist interessanter. Deze desinteresse baart mij lichte zorgen. Als ik niemand interessant genoeg vind om een luchtig gesprekje mee aan te gaan, wordt het verdomd lastig de spreekwoordelijke spelt in de hooiberg te vinden. Gelukkig heb ik ondanks mijn verveelde, ongeïnteresseerde houding in uitgaansgelegenheden, kennelijk toch een ingebouwde radar om een eventuele match te vinden. En daarmee wordt de luie, passieve houding van mijn antenne met zoekfunctie naar Prince Charming gecompenseerd. De kans dat cupido zich in mijn leven laat zien, is vrijwel nihil. Maar als het dan gebeurt, gaat het desastreus mis. Niks roze bril, terminaal overspannen.

We zaten in een restaurant. Voor me stonden twee halfvolle glazen wijn, wat leeg gegeten borden, en daarachter in het zachte licht een flikkerende kaars zat hij. Een halfgod met bloedmooi gezicht, een dik pak donker haar en een stel krankzinnige blauwe ogen waarmee hij me kalm en beheerst aan zat te kijken.

En dan heb je me.

Hongerige ogen en graaiende handen, graag. Maar wel op het juiste moment. Dit exemplaar leek geduldig en oprecht geïnteresseerd. Het type man dat allang heeft gezien dat er een stevige batterij in mijn broek zit maar over voldoende zelfbeheersing en fatsoen beschikt om zijn aandacht te concentreren op wat er uit mijn mond komt.

Ik deed iets wat ik nooit doe. Waar ik normaal gesproken geen enkele behoefte voel om ook maar iets aan informatie te delen, was ik nu anderhalf uur aan één stuk aan het woord. Alles kotste ik eruit. Wie ik ben, wat ik doe, wat ik wil, wat ik niet wil, wat ik vind en wat ik niet vind. Toen ik tussen twee zinnen door gehaast adem haalde om verder te praten, zag hij kans om de rekening te vragen en ik liep blind met hem mee terug naar zijn huis. Op straat tetterde ik eindeloos door over van alles en over helemaal niets. Mijn radar was verdacht stil. Nietsvermoedend blaatte ik druk verder over de grootste, meest oninteressante hoop bullcrap die je je kunt voorstellen.

“Wist je trouwens dat er in bepaalde vissen heel veel zware metalen zitten door de oceaanvervuiling? En dat wij die dus ook binnen krijgen? Maar dat het nog altijd beter is om wel vis te eten omdat de vitaminen A, D en B12…”

Hij pakte mijn hand, tilde hem op, gaf er een kus op en zei “Ik vind het leuk met je.”

Ademloos keek ik hem aan.

BAM.

Dat was het. De alles vernietigende explosie. De fatale kortsluiting. Ik was verslagen en reddeloos verloren. Mocht je de ijdele hoop hebben dat het leven makkelijker wordt naarmate je ouder wordt, vergeet het maar. Deze grove inschattingsfout kun je jezelf besparen door simpelweg aan te nemen wat deze oude rot in het vak je nu gaat vertellen. Er verandert geen ene reet. Je wordt ervaringen rijker. Maar illusies armer. Vloog je op je 16e tegen het plafond als je een sms’je binnen hoorde komen? Dat doe je op je 33e nog. Wat ik door de jaren heen wel heb weten te ontwikkelen is de kunst van het ‘cool’ zijn. Iets wat voor mij inmiddels net zo vanzelfsprekend is geworden als adem halen. Aan iemand trekken, om aandacht smeken of mezelf opdringen is een persoonlijke doodzonde. Ik trek nog liever mijn eigen voortanden dan dat ik iemand teveel wordt.

Al die jaren van coolness-training, fine-tunen en implementeren… It’s all gone. Op de tweede date heb ik alle regels van mijn zelfgeschreven etiquettebijbel gebroken door te zeggen dat ik verliefd op hem ben. Schandalig vind ik het. Ik heb er nog spijt van en schaam me intens. Ik moet met een hamer op mijn vingers slaan om hem niet van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat te spammen.

MuurAls ik zit te werken, moet ik om het kwartier opstaan en mijn kop door een betonnen muur heen beuken tot het bloed uit mijn ogen loopt om ‘hem’ van mijn netvlies te krijgen. Van de week vroeg ik me af of ik eigenlijk wel verliefd ben of dat ik niet gewoon een beroerte heb gehad. Woorden buitelen in de verkeerde volgorde uit mijn mond. Sommige woorden zijn compleet verdwenen uit mijn vocabulaire. In onze what’s app sessies maak ik kapitale spelfouten en dat terwijl ik de grootste letternazi ben. Ik heb mijn haar gewassen met bodylotion.

haarlakIk spuit er toilet verfrisser in, in plaats van haarlak… en toen ik van de week in de Albert Heijn stond zag ik dat ik twee verschillende schoenen aan had.

ToiletMaar deze slaat werkelijk alles en heb mezelf ook streng toe moeten spreken: “Angel. Na het schijten, moet je je kont afvegen. Niet je neus snuiten, doortrekken en doodleuk weglopen.”

Ik lijd aan serieuze concentratieproblemen. Als ik in een gepassioneerde kus verwikkeld ben, vraag ik me hysterisch af of ik geen joekel van een bul aan mijn neusvleugel heb hangen, of ik geen meter bruin plee papier uit mijn broek heb wapperen en of ik er überhaupt wel aan heb gedacht een broek aan te trekken voordat ik in de auto stapte. Mijn hormoonfabriek draait op volle toeren en ik maak zoveel adrenaline en dopamine aan dat ik mezelf vandaag van pure ellende bijna door een raam heb gegooid. Eten doe ik al twee weken niet meer. De hele dag ben ik bezig met complexe NASA berekeningen om de perfecte reactie op het perfecte moment te becijferen. Ik irriteer me aan mijn plotselinge, mateloze interesse op voetbalgebied. “Hoe heeft Ajax het gedaan?’’. Ik irriteer me aan mijn droge mond. Doodziek ben ik ervan.

Ze zouden een uitkering moeten hebben voor verliefde mensen. Als je verliefd bent, moet je niet hoeven werken. Je bent namelijk totaal niet productief. Sterker nog, ik ben op dit moment arbeidsongeschikt.

Ik voel me beroofd. Beroofd van mijn stabiele, beheerste karakter. Beroofd van mijn leven als zelfstandige, geëmancipeerde vrouw. Beroofd van mijn imago als onmogelijk jachtobject dat zich door niemand laat vangen. Ik hoop dat dit de laatste keer is want deze verliefdheid kost me tien jaar van mijn leven. Als dit nog een week duurt, laat ik me gedwongen opnemen.

I am so fucked. Damn you, Cupido.

Hoe gaan jullie om met verliefdheid?

Liefs,
Angel

Facebook: The Beauty Bakery
Twitter: @thebeautybakery
Instagram: @thebeautybakery
Website: TheBeautyBakery.nl

 

zp8497586rq

Volg:

161 Reacties

 1. Jessie
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahaha super verhaal! ;D

 2. Merel
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Wat een prachtig, grappig artikel. Wat ben je toch ontzettend eerlijk, Angel. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt, ik heb me ook wanhopig gevoeld toen ik verliefd was. Ik kon nergens anders aan denken en veel minder genieten van dingen waar ik maanden naar uitkeek, puur omdat ik de hele tijd ergens anders was met mijn hoofd.
  Maar daartegenover staat wel dat het ook hele fijne punten heeft, als het wederzijds is!

 3. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha geweldig dit! Wat een schrijftalent heb je Angel!

 4. Marlou
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hoi letternazi, het is een speld in een hooiberg, spelt is het graan 😉

 5. chloe
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ohhh ik lig helemaal strak, mensen in de trein kijken me iets wat raar aan maar ik hou het niet meer
  Wat kan jij toch geweldig schrijven je zou een boek moeten schrijven!
  Liefs

 6. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahahaha GE-WEL-DIG!
  Geniet ervan meis!

  Kijk maar uit dan je geen parfum in je mond sprayt okay,,

 7. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hhahahahhah!
  Wat een heerlijk verhaal weer Angel!

  Ik hoop voor je dat het de laatste keer is;)

  Inmiddels ben ik alweer 5,5 jaar verliefd op dezelfde en gelukkig samen:)
  XoXo Melanie

 8. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Wauwww wat mooi. Ik ken het gevoel x

 9. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  je schrijfstijl is echt geweldig!

 10. Jo
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hier eentje van 47 en over haar oren verliefd, herkenbaar!
  Zucht! Mag van mij heel lang duren!

 11. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Je schrijft altijd zo leuk!

 12. Lauren
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  HAHAHAAHHAAHAHAH :’)

 13. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Heerlijk geschreven. Ik ben echt fan van je stukken op Beautylab! 🙂
  Verliefdheid is ook vreselijk af en toe. Sterkte!

 14. Begum
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Voelt hij wel hetzelfde voor jou? Ik ben het helemaal met je eens, verliefdheid zuigt hard!

 15. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahahaha geweldig Angel!

 16. Romy
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  hahaha leuk geschreven!

 17. Aida
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Prachtige stuk! En zeer herkenbaar voor mezelf! Graag deel 2 xd

 18. Linda
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Weer een leuk artikel! Je hebt het wel erg te pakken! Klein puntje van kritiek: het is ergeren aan en niet irriteren aan! Maar ach, komt vast omdat je zo verliefd bent.

 19. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Wederom weer een fantastisch artikel Angel! Je manier van schrijven is zo geniaal 🙂

 20. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  ik heb het nog niet gelezen, maar heb jij dat broekje van de primark hier aan op de bovenste foto of heb je zo’n mooie bolle uitstekende booty van jezelf Angel?????

  • Angel Raterman
   21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

   En hier ga ik nou eens even lekker op reageren. NOPE! Geen broekje met nepkont. All mine 😀 Mijn grootste bezit! Maar… zal binnenkort wel aan de slag moeten hem zo te houden. Al die massa gaat toch een keer hangen.

   • 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

    Maaarrrr… dat je met zo’n kont 2 jaar single hebt kunnen blijven!! Je zal de mannen wel van je weg hebben moeten slaan!

    Ik ben 25 en ik hoop dat ik mijn lichaam aankomend jaar (voor de zomer graag) nog een beetje kan pimpen en er ook zo uitzie!

    Ik haat verliefd zijn ook, maar dat word wel minder na een tijdje!!

 21. suzanne
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Lekker dan angel! Houen die handel! x

 22. Mynthia
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Leukk! Je verteld zo geweldgi leuk Angel! Verheug me gewoon op je artikelen hihi
  Have fun met het verliefd zijn, het zal je vast steeds meer bevallen, laat het gewoon over je heen komen 😀
  Fijn weekend!!
  Ojaa, wat zie je er goed uit meid!:)

 23. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Elke halve minuut kijkt de kat raar naar me als ik weer hardop lach om jouw prachtige omschrijving van je verliefdheid. Rustig maar Rocky…Angel is gewoon strondverliefd!!

 24. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  hehe tijd voor een baby… dat brengt vanzelf de rust weer terug… oerkrachtige rust. alleen jammer dat dit ook weer 5 jaar ouder maakt en je er ook zo weinig van slaapt…. hmmm choices…. hihi Good luck met je verliefdheid.. ENJOY!!!

 25. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ach meid toch, probeer je er doorheen te slaan! Ik kan je helaas niet zoveel tips geven, want ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit geraakt ben door de pijlen van Cupido, bij mij moet je niet wezen dus! Ik wens je veel succes om met je nieuwe positie om te gaan! (geniaal stuk weer, haha! :D)

 26. Marie
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Verliefd zijn is de hel. Sterkte ermee.

 27. Momo
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  En, is het wederzijds? Heb je nu iets met deze man? 🙂

 28. Rosalie
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahaha!

  “Van de week vroeg ik me af of ik eigenlijk wel verliefd ben of dat ik niet gewoon een beroerte heb gehad.”

  Ik ga weer gierend het weekend in!

  Sterkte . (hah)

 29. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Wederom weer ontzettend leuk geschreven, ik herken me overigens echt in die desinteresse!

 30. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ow heerlijk! Ik herken dit zo enorm! Vreselijk om verliefd te zijn haha! En idd… ook op je 33e is dit net zo als op je 16e… misschien nog wel erger… 😉

 31. Emilie
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Het zou geweldig zijn als je boeken zou gaan schrijven

 32. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ge-ni-aal! Hahah prachtige post
  maar ik heb wel met je te doen, ik herken mezelf ook wel een beetje in jou.
  Ah had ik t idee dat ik een strong independent woman was.. Welja, dan wordt je ineens een zielig aanhankelijk kuikentje! BAH, ik haat t! 😉

 33. Annemijn
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  GE-WEL-DIG
  Bravo Angel!

 34. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Briljant geschreven weer. Heel veel sterkte… 😉

 35. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahaha weer een mooi stuk! lach me altijd kapot om je stukjes Angel, ga zo door!

 36. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hoe ik daar mee om ga? Nou niet… het overkomt je en ik laat het ook altijd maar over mij heen komen, er tegen vechten is het niet waard, want dat gevecht win je nooit van je leven, dan ga je er juist alleen maar meer aan denken. Geniet van de momenten en vecht er niet tegen.

 37. hannah
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  ugh dit wil ik ook weer, zit er alweer jaren op te wachten 😛

 38. Uiltje
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hilarisch! En nice curves

 39. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Weer geniaal geschreven. Erg leuk artikel 🙂

 40. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Fantastisch!!! Elke keer als ik zie dat jij weer een artikel geschreven hebt slaat mijn hart een slag over, ga ik rechter op mijn stoel zitten, houd ik mijn adem in en klik ik op ‘lees verder’. Dan ga ik lekker lezen en lachen om de geweldige dingen die jij mee maakt. I love you!

  xxx

 41. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ach shat toch! Je hebt het te pakken, maar wat heb ik genoten van dit stukje waanzin <3 soms moet je gewoon even je hoofd uitschakelen en gevoelens laten komen. And if all else fails, there is always valium 😉

 42. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Wat een geweldig leuk geschreven blogpost! Ik hou zelf van om verliefd te zijn 🙂

 43. Annika
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Zoals jij hem beschrijft had je wel een slechtere kunnen treffen!
  Gewoon zo doorgaan, dan valt hij wel voor je. Ik bedoel, welke man wil nou geen vriendin die sulke mooie verhalen kan vertellen? En dat de hele avond lang 😉

 44. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha, ik herken het gevoel! Je bent écht niet productief als je verliefd bent, je kan alleen maar aan die ene persoon denken. Nu ik 5 jaar samen ben met mijn vriend is dat verliefde gevoel gelukkig veel minder aanwezig. In het begin dat ik naast hem stond, kon ik amper ademen en bloosde ik bij het minste compliment, vreselijk! Ik at niet, sliep niet en zong de hele dag. Niet doenbaar op lange termijn, maar oh zo leuk voor zolang het duurt! Geniet ervan!

 45. Esmee
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha geweldig stuk!!
  Xx

 46. Marloes
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Oh zo herkenbaar. Normale mensen worden rustig verliefd, maar ik, nee ik word gewoon head over heels verliefd op een stel ogen., zonder een woord uit te wisselen. Brrrr vreselijk.

  • 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

   En je bent niet de enige, gelukkig.. haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *