Cupido is een asshole

Door Angel – I am so fucked. Het is gedaan met me. Mijn leven zoals ik het kende, is voorbij. Mijn comfortabele, rustige, gecontroleerde leven waarin alles op zijn plek stond, waar geen onrust was en waar niemand aan mijn kop trok, is weg. Mijn perfecte, uitgebalanceerde leven is verleden tijd. Nee, ik ben niet ernstig ziek. Hoewel het er misselijkmakend veel op lijkt.

verliefdTot mijn grote verdriet wil ik je langs deze weg meedelen dat ik… -ik krijg het bijna mijn strot niet uit- … verliefd ben. Niet op iets gemakkelijks als een paar kakelverse schoenen, een splinternieuwe tas of op een puppy van acht weken. Ook niet op iets simpels als Pierce Brosnan, op een stapel goudstaven ingelegd met blauwe diamanten of op mijn nieuwe interieur. Ik ben verliefd geworden op datgene dat ik angstvallig al twee jaar op afstand houd; op een levende man. Het is een nachtmerrie, en niet zonder reden. De laatste keer dat ik verliefd was is me bijna fataal geworden.

Voor sommige mensen is verliefd zijn het mooiste dat er is. Dat zijn normale mensen. Mensen die iemand leuk vinden, ermee afspreken, een beetje verliefd worden, nog een keer afspreken, vrienden worden, nog een beetje verliefd worden, verkering krijgen, zich na een aantal jaren gaan vervelen, het uitmaken, rouwen en vervolgens verliefd worden op iemand anders.

Ik ben abnormaal. Wat ik mis, is algemene interesse in de medemens. Ik kies een paar mensen uit die in mijn leven laat en die geef ik alles wat ik heb. Deze desinteresse is er dan ook verantwoordelijk voor dat ik niet bijster geïnteresseerd ben in de gemiddelde man die mij aanspreekt. Gek genoeg maakt mij dit als jachtobject voor sommige mannen juist interessanter. Deze desinteresse baart mij lichte zorgen. Als ik niemand interessant genoeg vind om een luchtig gesprekje mee aan te gaan, wordt het verdomd lastig de spreekwoordelijke spelt in de hooiberg te vinden. Gelukkig heb ik ondanks mijn verveelde, ongeïnteresseerde houding in uitgaansgelegenheden, kennelijk toch een ingebouwde radar om een eventuele match te vinden. En daarmee wordt de luie, passieve houding van mijn antenne met zoekfunctie naar Prince Charming gecompenseerd. De kans dat cupido zich in mijn leven laat zien, is vrijwel nihil. Maar als het dan gebeurt, gaat het desastreus mis. Niks roze bril, terminaal overspannen.

We zaten in een restaurant. Voor me stonden twee halfvolle glazen wijn, wat leeg gegeten borden, en daarachter in het zachte licht een flikkerende kaars zat hij. Een halfgod met bloedmooi gezicht, een dik pak donker haar en een stel krankzinnige blauwe ogen waarmee hij me kalm en beheerst aan zat te kijken.

En dan heb je me.

Hongerige ogen en graaiende handen, graag. Maar wel op het juiste moment. Dit exemplaar leek geduldig en oprecht geïnteresseerd. Het type man dat allang heeft gezien dat er een stevige batterij in mijn broek zit maar over voldoende zelfbeheersing en fatsoen beschikt om zijn aandacht te concentreren op wat er uit mijn mond komt.

Ik deed iets wat ik nooit doe. Waar ik normaal gesproken geen enkele behoefte voel om ook maar iets aan informatie te delen, was ik nu anderhalf uur aan één stuk aan het woord. Alles kotste ik eruit. Wie ik ben, wat ik doe, wat ik wil, wat ik niet wil, wat ik vind en wat ik niet vind. Toen ik tussen twee zinnen door gehaast adem haalde om verder te praten, zag hij kans om de rekening te vragen en ik liep blind met hem mee terug naar zijn huis. Op straat tetterde ik eindeloos door over van alles en over helemaal niets. Mijn radar was verdacht stil. Nietsvermoedend blaatte ik druk verder over de grootste, meest oninteressante hoop bullcrap die je je kunt voorstellen.

“Wist je trouwens dat er in bepaalde vissen heel veel zware metalen zitten door de oceaanvervuiling? En dat wij die dus ook binnen krijgen? Maar dat het nog altijd beter is om wel vis te eten omdat de vitaminen A, D en B12…”

Hij pakte mijn hand, tilde hem op, gaf er een kus op en zei “Ik vind het leuk met je.”

Ademloos keek ik hem aan.

BAM.

Dat was het. De alles vernietigende explosie. De fatale kortsluiting. Ik was verslagen en reddeloos verloren. Mocht je de ijdele hoop hebben dat het leven makkelijker wordt naarmate je ouder wordt, vergeet het maar. Deze grove inschattingsfout kun je jezelf besparen door simpelweg aan te nemen wat deze oude rot in het vak je nu gaat vertellen. Er verandert geen ene reet. Je wordt ervaringen rijker. Maar illusies armer. Vloog je op je 16e tegen het plafond als je een sms’je binnen hoorde komen? Dat doe je op je 33e nog. Wat ik door de jaren heen wel heb weten te ontwikkelen is de kunst van het ‘cool’ zijn. Iets wat voor mij inmiddels net zo vanzelfsprekend is geworden als adem halen. Aan iemand trekken, om aandacht smeken of mezelf opdringen is een persoonlijke doodzonde. Ik trek nog liever mijn eigen voortanden dan dat ik iemand teveel wordt.

Al die jaren van coolness-training, fine-tunen en implementeren… It’s all gone. Op de tweede date heb ik alle regels van mijn zelfgeschreven etiquettebijbel gebroken door te zeggen dat ik verliefd op hem ben. Schandalig vind ik het. Ik heb er nog spijt van en schaam me intens. Ik moet met een hamer op mijn vingers slaan om hem niet van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat te spammen.

MuurAls ik zit te werken, moet ik om het kwartier opstaan en mijn kop door een betonnen muur heen beuken tot het bloed uit mijn ogen loopt om ‘hem’ van mijn netvlies te krijgen. Van de week vroeg ik me af of ik eigenlijk wel verliefd ben of dat ik niet gewoon een beroerte heb gehad. Woorden buitelen in de verkeerde volgorde uit mijn mond. Sommige woorden zijn compleet verdwenen uit mijn vocabulaire. In onze what’s app sessies maak ik kapitale spelfouten en dat terwijl ik de grootste letternazi ben. Ik heb mijn haar gewassen met bodylotion.

haarlakIk spuit er toilet verfrisser in, in plaats van haarlak… en toen ik van de week in de Albert Heijn stond zag ik dat ik twee verschillende schoenen aan had.

ToiletMaar deze slaat werkelijk alles en heb mezelf ook streng toe moeten spreken: “Angel. Na het schijten, moet je je kont afvegen. Niet je neus snuiten, doortrekken en doodleuk weglopen.”

Ik lijd aan serieuze concentratieproblemen. Als ik in een gepassioneerde kus verwikkeld ben, vraag ik me hysterisch af of ik geen joekel van een bul aan mijn neusvleugel heb hangen, of ik geen meter bruin plee papier uit mijn broek heb wapperen en of ik er überhaupt wel aan heb gedacht een broek aan te trekken voordat ik in de auto stapte. Mijn hormoonfabriek draait op volle toeren en ik maak zoveel adrenaline en dopamine aan dat ik mezelf vandaag van pure ellende bijna door een raam heb gegooid. Eten doe ik al twee weken niet meer. De hele dag ben ik bezig met complexe NASA berekeningen om de perfecte reactie op het perfecte moment te becijferen. Ik irriteer me aan mijn plotselinge, mateloze interesse op voetbalgebied. “Hoe heeft Ajax het gedaan?’’. Ik irriteer me aan mijn droge mond. Doodziek ben ik ervan.

Ze zouden een uitkering moeten hebben voor verliefde mensen. Als je verliefd bent, moet je niet hoeven werken. Je bent namelijk totaal niet productief. Sterker nog, ik ben op dit moment arbeidsongeschikt.

Ik voel me beroofd. Beroofd van mijn stabiele, beheerste karakter. Beroofd van mijn leven als zelfstandige, geëmancipeerde vrouw. Beroofd van mijn imago als onmogelijk jachtobject dat zich door niemand laat vangen. Ik hoop dat dit de laatste keer is want deze verliefdheid kost me tien jaar van mijn leven. Als dit nog een week duurt, laat ik me gedwongen opnemen.

I am so fucked. Damn you, Cupido.

Hoe gaan jullie om met verliefdheid?

Liefs,
Angel

Facebook: The Beauty Bakery
Twitter: @thebeautybakery
Instagram: @thebeautybakery
Website: TheBeautyBakery.nl

 

zp8497586rq

Volg:

161 Reacties

 1. Ilse
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahahaha, je verwoordt zo perfect hoe ik me voelde toen ik verliefd werd! En niemand geloofde me :”)

 2. Norma
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Dit gevoel gaat over….geniet ervan mop

 3. Syl
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  ah hahaha, wat is het toch weer een heerlijk verhaal. Ik herken een vriendin van mij precies in jouw verhaal.

 4. Felicia
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  ‘Als ik niemand interessant genoeg vind om een luchtig gesprekje mee aan te gaan, wordt het verdomd lastig de spreekwoordelijke spelt in de hooiberg te vinden.’

  Nailed it.

 5. charlotte
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Angel je kan echt leuk schrijven! als je een boek geschreven zou hebben ga ik nu gelijk naar de winkel om het te kopen!!

 6. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha super leuk geschreven!

 7. Ingrid
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Geniet er zoveel van als maar mogelijk is!

 8. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha fantastisch stuk! Super leuk om te lezen!
  Verliefd zijn is niet altijd even makkelijk, ja…

 9. Margot
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahahahah heldin! Je schrijft heerlijk!

 10. assiepoester
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahahhaha!! Je schrijft echt werkelijk fantastisch!! Mijn vijdagmiddag kan iniedergeval niet meer stuk.

 11. assiepoester
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahahhaha!! Je schrijft echt werkelijk fantastisch!! Mijn vijdagmiddag kan iniedergeval niet meer stuk.

  Ik en nu wel erg nieuwsgierig, maar ben je echt verliefd? :O

  • Angel Raterman
   21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

   Yep. Echt verliefd. Schijtziek ben ik ervan.

   • assiepoester
    21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

    Ah joh. Komt goed! Gewoon lekker genieten van de tijd samen. Wie weet waar het naar toe leidt.

 12. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ik zie het gewoon voor me, haha! Heel leuk geschreven!!
  Het komt wel goed, schatje 😉

 13. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha wat kun je altijd toch leuk schrijven! en ik herken het dat verliefdheid verschrikkelijk is! ene kant voel ik mij dan altijd abnormaal gelukkig en andere kant word ik juist depressief, omdat ik zoveel zenuwen heb haha, maar het komt vast wel goed! (:

 14. Melanie
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Oei oei, jij bent verliefd! Dat is duidelijk! En wat kun je dit weer geweldig in woorden omschrijven, ik lig gewoon werkelijk in een deuk! Prachtig. Ik wens je heeeeel veel sterkte met je verliefdheid, maar ook heel veel plezier, geniet ervan.

 15. Sande Nova
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Geweldig weer… ik wil later een boek! Angel on tour de amour!

 16. marjam
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ik lees dit zo lekker weg! Wat een humor, goede zins opbouw heerlijk!! Schrijf een boek daar zijn we allemaal aan toe haha!

 17. Joëlle
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahaha wat ben je toch ook hilarisch! Gefeliciteerd met je nieuwe vlam, geniet er van zou ik zeggen. Ik ben nu 1,5 jaar verliefd op één en dezelfde en het blijft zo ontzettend leuk!

 18. Anne
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Normaal reageer ik nooit, maar dit stuk vind ik echt geweldig. En die ‘spelt’ is je meteen vergeven 😉 You go Angel!!

 19. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha, super leuk geschreven.

 20. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha, super leuk geschreven.

 21. silvia
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  ik blijf om je lachen angel. want wat schrijf jij toch altijd leuke stukken.
  verliefdheid gaat vanzelf over dus alles komt weer goed en dan ben je snel weer je oude jij.

  x

 22. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ik heb mijn haar gewassen met bodylotion haha!

 23. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ik denk dat mijn “leuke contact” voorbij is. ik was juist productiever tijden “het contact”

 24. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  :’) HERKENBAAR

 25. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Niks mooier dan verliefd zijn en dat het wederzijds is, love it!

 26. Mariëlle
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Zo herkenbaar!! Alleen hem op m’n netvlies, smachten en hunkeren, VRESELIJK! En dat ondertsteunt door sexy r & B ballads en andere romantische crap en ik ben ruim 1 jaar ouder dan jij……

  • Mariëlle
   21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

   Ruim 10 jaar ouder moet het zijn……

 27. Mariëlle
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Zo herkenbaar!! Alleen hem op m’n netvlies, smachten en hunkeren, VRESELIJK! En dat ondertsteunt door sexy r & B ballads en andere romantische crap en ik ben ruim 1 jaar ouder dan jij……

 28. Tasha
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha wat hilarisch! Ik reageer normaal nooit op artikelen, maar ik moet toegeven dat dit mijn favo artikelen zijn die ik lees! Ze zijn zo hilarisch en ontzettend eerlijk. Ga zo door!

 29. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahaha aah wat een leuk stukje 😀 Ben er dol op <3

 30. diana
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahahhaa verliefd zijn is echt moeilijk

 31. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Wat heerlijk geschreven. Sterkte meid! Vergeet niet er ook een beetje van te genieten ;-).

 32. Denise
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Weer heel erg leuk geschreven Angel! En ookal is het in het begin allemaal zo onwennig en spannend, het wordt vanzelf leuk en vanzelfsprekend haha.

 33. Valérie
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Angel,
  Van harte gefeliciteerd met dit stukje menselijke ervaring. Helaas heb ik dit al tientallen keren mogen meemaken, fijn om te horen dat mijn reacties erop zeer normaal zijn.
  Leuk stukje weer, geniet ervan!
  X

 34. kim
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Ik blijf lachen om deze artikels

 35. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hoe ga ik om met verliefdheid? Nou, gewoon niet. Gewoon laten gebeuren en je machteloos erin storten is het enige dat helpt. Thanks for the Friday smiles. 🙂

 36. Kim
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Als letternazi heb je de “speld” in deze hooiberg wel over het hoofd gekeken.

  • Angel Raterman
   21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

   Noooooo! You´re right! Zie je… verliefdheid zuigt hard.

   • Lou
    21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

    Ach, de functie letternazi vereist heus geen hoogbegaafde taalkundige knobbel, maar gewoon een feilloos gevoel voor het afzeiken van iedere schrijf- en spreekfout die je tegenkomt. Ongeacht het feit dat je zelf ook heus niet alles foutloos in het land der woorden onderbrengt.
    En ondertussen zou ik gewoon heel veel bezigheden zoeken waarbij je zo weinig mogelijk woorden hoeft vuil te maken 😉 Genoeg inspiratie voor een date, hahaha!

    Sterkte Angel, vlieg voorlopig nog maar niet van je roze wolk: een Angel op een roze wolk is helemaal zo’n gek idee nog niet 😛

   • Sterre
    22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

    You’re right! Love sucks!

 37. Karlijn
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Dat ass tho

 38. Karlijn
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Dat ass tho

 39. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahah geweldig weer! Ik ben wel heel benieuwd hoe dit verder gaat, hij klinkt als een hele charmante man 🙂
  Ik werd ook altijd een ramp als ik verliefd was, meestal kwam dat door de zenuwen. Maar ik voel me bij mijn vriend nu na twee jaar zo op mijn gemak dat die zenuwen gelukkig al heel lang weg zijn haha.

 40. Anne van Bergen
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Geweldig! Heerlijk! Fantastisch! Angel doe ons een plezier en schrijf een boek! Doe jezelf daarmee ook een plezier en wordt er miljonair mee! Leuk stuk

 41. Anne van Bergen
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Geweldig! Heerlijk! Fantastisch! Angels doe ons een plezier en schrijf een boek! Doe jezelf daarmee ook een plezier en wordt er miljonair mee! Leuk stuk

 42. Amy
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Dem curves tho.

 43. Amy
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Dem curves tho.

 44. Susan
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  GEWELDIG!!!!! Maar geloof mij, zelfs na je 40e veranderd er NIETS op dat gebied!

 45. anna
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  wauw! wat kan je goed schrijven!

 46. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Haha geniaal stuk weer! Leuk, leuk! Komt allemaal goed. Verliefdheid gaat voorbij, dan ben je binnen no time weer jezelf. Dan nog maar eens zien of jullie elkaar nog steeds zo leuk vinden 😉

 47. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahah ik lig in een deuk, crush on!

 48. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Angel wat schrijf je toch heerlijk! Ik kan nooit m’n lach inhouden en zo verklap ik standaard bij jouw artikelen dat ik helemaal niet aan het werk ben maar eventjes m’n blogs aan het bijlezen ben. Oeps. Ondanks dat je me altijd aan het lachen maakt heb ik het toch ook soms wel met je te doen hoor ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *