Chinese Beauty Secret: Parelpoeder

div dir=”ltr” style=”text-align:left;”>

Parels, I love it! Via mijn moeder ben ik er van gaan houden en heb ik er heel veel over geleerd. Dat er niet alleen ronde witte parels bestaan bijvoorbeeld, maar ook lila, zalm, goud en zilverkleurige. Dat de meeste parels uit mosselen komen (zoetwaterparels) en niet uit oesters (zeeparels) omdat die gewoonweg onbetaalbaar zijn. En dat je kan testen of ze echt zijn door ze tegen je ondertanden te wrijven. Voelen ze ruw aan? Dan zijn ze echt. Gladde zijn nep. Parels zijn niet alleen mooi als sieraad, verpulverd als poeder schijnen ze wonderen te verrichten voor je huid. Daar wilde ik wat meer over weten natuurlijk!

Door parels heel grondig en fijn te verpulveren ontstaat er parelpoeder. Je kunt het kopen in Aziatische landen, maar ook via eBay wordt het veel aangeboden. But it ain't cheap! Na het verpulveren ondergaat het poeder namelijk nog diverse laboratorium testen om te checken of er geen verontreinigen en bacteriën in zitten, pas daarna mag het verkocht worden. Dus als je op het punt stond om je moeders parelketting in de blender te mikken, hold your horses! Het is veiliger om het kant en klaar te kopen.
Parelpoeder is een eeuwenoude, traditionele remedie tegen acne. Daarnaast verminderd het roodheid en zorgt het voor een egale en frisse huid. CiXi, de laatste Dowager keizerin van China, gebruikte parelpoeder als beauty treatment en zij stond bekend om haar prachtige huid.
The Portrait of the Qing Dynasty Cixi Imperial Dowager Empress of China in 1890
Parels zijn rijk aan calcium carbonaat. Onze huid absorbeert de calcium carbonaat waar het als een exfoliant reageert door het natuurlijke proces van het vervellen (dode huidcellen die naar boven worden geduwd en van ons lichaam afvallen) te versnellen. Hierdoor ontstaan er sneller een nieuwe, gave huid.
Parelpoeder kan zowel ingenomen worden (in capsule vorm) als op de huid worden aangebracht. Als je het op de huid aan wil brengen kun je het parelpoeder beter mengen met iets, voor betere opname in de huid. Je kunt er ook maskertjes mee maken.
 • Maak een pasta van parelpoeder met een verzorgende gezichtsolie, zoals Japanse Camellia olie, en brengt dit aan op een gereinigd gezicht. Masseer het in je huid zodat de calcium carbonaat opgenomen kan worden. Als de olie niet geheel in je huid is  getrokken haal je het restant weg met een lotion en breng je je dagverzorging aan.
 • Maak een pasta van parelpoeder met melk en masseer dit voor het slapen gaan in je gezicht. Laat het 20 minuten zitten en verwijder het vervolgens met warm water.
 • Meng wat parelpoeder met eiwit en klop het tot een licht schuimig geheel. Breng het dik aan op je gezicht en was het af met warm water na een kwartiertje. Dit maakt je gezicht extreem glad en zacht.
 • Los een beetje parelpoeder op in lauwwarm water en breng dit aan op een watje. Reinig hier je gezicht mee vlak voor het slapen gaan, gevolgd door een nachtcreme.
 • Je kunt ook een beetje parelpoeder met je dagcreme mengen of met de gezichtsmaskers die je altijd al gebruikte.
Ik heb in elk geval een potje parelpoeder in huis gehaald en ik kan niet wachten om het uit te proberen, ik ben erg benieuwd of dit zal helpen bij mijn acne. Sorry voor de crappy webcam foto's hieronder, maar alle batterijen in huis waren op en ik had een afspraak dus ik moest snel de deur uit!

Hadden jullie hier al wel eens eerder van gehoord, parelpoeder als beauty secret?
Until next time,
Serena Verbon
zp8497586rq

Volg:

5 Reacties

 1. zeynep
  27 april 2013 / zaterdag, 27 april 2013

  En waar koop je dit>?>?

 2. Mariam
  2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

  Hoi Serena,
  En? Had je positief resultaat?

  Groetjes

  • Serena
   Auteur
   2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

   Daarvoor heb ik het te kort gebruikt helaas, kan je er niets over zeggen.

 3. sylvia tatarek
  31 december 2012 / maandag, 31 december 2012

  hoi, een vraagje, waar heb je de parelpoeder gekocht ?

  Groetjes

  • Serena
   Auteur
   1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

   via eBay