Stapelreview: Nieuwe Herengeuren

Herengeuren? Beautylab is dan wel gericht op vrouwen, maar ook de heren worden niet overgeslagen. En niet om die 4 mannelijke bezoekers tevreden te stellen, maar jullie dames hebben vast wel een vriend, man, verloofde, vader, beste vriend of broer die op zoek is naar een nieuwe geur of die jullie een parfum cadeau willen doen. Lees verder voor echte mannelijke opinies over een aantal nieuwe herengeuren.

In dit artikel worden de volgende herengeuren besproken;
  • Esprit for men – Urban Nature
  • Davidoff – Champion Energy
  • Marc Jacobs – Bang Bang
  • David Beckham – Homme

Damesgeuren zijn mijn specialisme. Vaak herken ik de geurnoten en weet ik in welke categorie een parfum valt. Als ik parfums eerder heb geroken dan weet ik de naam en het huis ook nog wel te benoemen. I’m nerdy like that. Ik vind parfums gewoon erg interessant en ik vind het leuk om me erin te verdiepen. 

Herenparfums echter zijn onbekend terrein voor mij. Gelukkig stond er een gewillig testpanel voor me klaar die me met alle liefde wilde helpen, bestaande uit Roy (links) en Maarten (rechts). 
Roy en Maarten hebben elk parfum op hun huid aangebracht en hier een goede mening over gevormd. Echte meningen van echte mannen! Hier hebben wij vrouwen wat aan. Ik kan wel heel leuk omschrijven hoe zo’n geur is opgebouwd en hoe ik het vind ruiken, maar uiteindelijk willen we gewoon weten of het een aanrader is voor je vader, broer, vriendje, etc. of niet.
Nu zijn de onderstaande meningen slechts gebaseerd op twee personen, dus moet je er natuurlijk niet blind op vertrouwen. Toch is het fijn om te weten wat zij er van vinden en kun je hierdoor wel of niet geïnteresseerd raken in een bepaald parfum. We hadden er veel lol in, maar uiteindelijk hebben de boys wel heel serieus hun mening gevormd om een zo’n goed mogelijk beeld van de geur aan jullie door te geven.

Esprit for men – Urban Jungle
Top: groene peer, bergamot, peper
Hart: geranium, koriander, natuurlijke hars van cisterroos (amberachtige, kruidige struik)
Basis: cederhout, muskus, pathoulie, tonkaboon
Prijzen; 30 ml €16, 50 ml €25
Verkrijgbaar; vanaf oktober 2011 in warenhuizen, drogisterijen en parfumerieën
Roy – Ik vind dit een beetje een damesgeur, zo komt het op mijn over. Ruik ik nou bloemen? Het is een simpele geur met weinig diepgang.
Maarten – Deze geur is een beetje flets, niets bijzonders en zal het beter doen op mijn toilet als luchtverfrisser. Het is geen sterke geur en ik ruik hem nu al niet meer zo goed, ik denk dat deze geur snel vervliegt en dat is zeker een minpuntje.

Davidoff – Champion Energy
Topnoot: Grapefruit, bergamot
Hart: Galbanum, verse kruiden
Basis: Cederhout, eikenmos
Prijzen; 30 ml €39,  50 ml €54, 90 ml €72
Verkrijgbaar; vanaf september 2011 in luxe drogisterijen en parfumerieën
Maarten – Ik vind dit een lastige geur om te omschrijven, het is een complexe geur met geurnoten die ik niet eerder heb geroken in andere parfums. Het is wel erg lekker allemaal. Roy, zeg jij het maar hoor.
Roy – Dit is mijn favoriet! Deze geur vervliegt niet snel en dat vind ik erg fijn. Het ruikt erg fris en dat is wel eens lekker voor de afwisseling omdat ik normaal gesproken de wat zwaardere parfums gebruik. Zelf heb ik Dior Homme, Armani Code en Boss Soul.

Marc Jacobs – Bang Bang
Topnoot: citroen, venkel, cardemom
Hart: Sandelhout
Basis: kasjmier, muskus
Prijzen; 30 ml €41, 50 ml €56, 100 ml €76
Verkrijgbaar; vanaf augustus 2011 in alle luxe drogisterijen en parfumerieën
Roy – Dit is een geur die goed blijft hangen, dat vind ik een voordeel. Het is een zware, kruidige geur en zulke geuren zijn eigenlijk pas echt lekker na een uur. Je moet er van houden. Ik houd er wel van.
Maarten – Dit is een geur voor een echte mannelijke man. Zelf ben ik meer van de frisse geuren, maar deze vind ik ook erg lekker. 

David Beckham – Homme
Top: citrus, gember, hete peper
Hart: kasjmierhout, leer, rozemarijn
Basis: mahoniehout, patchoeli, muskus
Prijzen: 30 ml €21, 50 ml €31, 75 ml €41
Verkrijgbaar;  vanaf september 2011 bij parfumerie en drogist

Roy – Lekkere geur, niet te zwaar. Een echte sportgeur, zo eentje die je opdoet na het voetballen bijvoorbeeld.
Maarten – Van alle geuren is dit mijn favoriet. Ik vind deze echt heel lekker, fris, niet te sterk en niet te kruidig. Alles klopt aan deze geur.

Zo, dat waren de meningen van Roy en Maarten. Stapelreviews zijn kort en bondig en geven je meteen een duidelijk beeld van het product. Hopelijk hebben jullie wat aan deze review gehad en helpt het je op weg als je op zoek bent naar een lekker herenparfum.
Welke herenparfums zijn bij jullie favoriet? 
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *