Catrice longlasting brow definer

Eén van de eerste producten die ik uit het nieuwe Catrice schap rukte was de Catrice longlasting brow definer. Omdat ik niet gezegend ben met volle, perfect gevormde wenkbrauwen is het voor mij echt een must om ze in te kleuren en te vormen met een wenkbrauwproduct. Ik ben er dan ook altijd als de kippen bij als er nieuwe wenkbrauwproducten uitkomen en sta helemaal te trappelen om het uit te proberen!

Catrice longlasting brow definerIn totaal zijn er 3 kleuren beschikbaar;
James Blond – een lichte kleur voor blonde mensen
Flashy Brows – een lichtbruine kleur voor de mensen met donkerblond of lichtbruin haar
Chocolate Brow’nie – een donkerbruine kleur voor de mensen met donkerbruin en zwart haar

Vandaag review ik Chocolate Brow’nie voor jullie.

catrice longlasting brow definer_17 Ik ben bekend met wenkbrauwpoeder, wenkbrauwpotloden en wenkbrauwgels, maar een wenkbrauwproduct in de vorm van een soort stiftje kende ik nog niet. Ik was reuze benieuwd! Catrice noemt dit product bovendien longlasting, dus ik neem aan dat ze bedoelen dat het veegproof en wellicht ook waterproof is. We zullen het meemaken!

Catrice longlasting brow definer Het stiftje is in feite geen stiftje. Als je goed kijkt zie je dat het een heel fijn kwastje is, bestaande uit allemaal kleine haartjes. Het is een beetje vergelijkbaar met concealers en highlighters in pen-vorm, die hebben ook zo’n puntje. Bij dat soort producten moet je meestal onderaan de pen draaien en klikken om er product uit te krijgen, maar dat hoeft bij deze brow definer echter niet. Er komt meteen product vanaf zodra je het op de huid aanbrengt, zoals bij een eyeliner stiftje.

catrice longlasting brow definer_21 Met de longlasting brow definer kun je wat dikkere en wat fijnere streepjes zetten, het is maar net hoe hard je drukt. De kleur is diep donkerbruin met een subtiel warme ondertoon. Ik heb liever een bruine kleur met een koele ondertoon, omdat warme bruintinten soms nog wel eens wat rood kunnen overkomen, maar we zullen zien.

catrice longlasting brow definer_01catrice longlasting brow definer_02 Kijk, dit zijn dus mijn naakte wenkbrauwen. Ze zijn een beetje karig, ik weet het, want mijn huid schijnt er gewoon doorheen. En als je zo’n volle, donkere bos met haar hebt dan lijkt het wel extra op te vallen dat ze zo dun bezaaid zijn. Ik vind het daarom stukken mooier staan als ik mijn wenkbrauwen aanzet en de vorm een beetje bijschaaf. Het maakt mijn gezicht en oogopslag vele malen sprekender!

catrice longlasting brow definer_04De Catrice longlasting brow definer gebruik je op dezelfde manier als een wenkbrauwpotloodje, je tekent er gewoon een vorm in en kleurt je wenkbrauwen in.

catrice longlasting brow definer_05Omdat het puntje zo fijn is kun je in principe alleen maar lijntjes zetten, het is niet mogelijk om snel grotere vlakken in te kleuren, zoals dat wel mogelijk is met een potloodje of met poeder. Hierdoor duurt het inkleuren iets langer en ziet het er eerlijk gezegd ook een stuk onnatuurlijker uit.

catrice longlasting brow definer_06 Voila, klaar. Een heerlijke plastic fantastic brow. Een prachtige vorm, dat wel, maar hij ligt er wel erg dik bovenop en glanst ook nog eens. Hij lijkt heel erg nep en totaal niet natuurlijk.

catrice longlasting brow definer_07 En omdat het inkleuren praktisch niet gaat, zie je de streepjes dus echt zitten. Nope, this ain’t pretty.

catrice longlasting brow definer_08 Wat een verschil!

catrice longlasting brow definer_09 Op deze manier heb ik mijn linker wenkbrauw ingekleurd. Het uiteinde vind ik persoonlijk best mooi, je kunt met dit product een hele strak gevormde wenkbrauw creëren, als je dat mooi vindt. De aanzet van mijn wenkbrauw moet echter best veel ingekleurd worden en dat inkleuren gaat gewoon niet zo goed met deze pen.

Catrice longlasting brow definerHello scouse brows!

catrice longlasting brow definer_11 Omdat het een longlasting wenkbrauw product is, droogt het vrij snel op en kun je het niet vervagen. Zelfs als je heel snel bent, lukt het niet. Ik heb daarom een spooly gepakt en ben deze heel ruig en hard over mijn wenkbrauwen gaan vegen. Echt alsof ik mijn tanden aan het poetsen was, van links naar rechts en dan lekker hard borstelen.

catrice longlasting brow definer_14 catrice longlasting brow definer catrice longlasting brow definer_12 Op die manier lukte het om de longlasting brow definer toch enigszins uit te vegen en de lijntjes iets te vervagen, wat er veel natuurlijker uitzag. Maar ik moest wel echt heel hard vegen met die spooly!

catrice longlasting brow definer Het uiteindelijke resultaat ziet er toch wel mooi uit, maar ik moet zeggen dat ik de kleur toch nog een tikkeltje te warm vind en dat ik ze er toch ook een ietsiepietsie te ‘hard’ eruit vind zien. Met een potloodje of met poeder bereik ik een natuurlijker resultaat en dat vind ik toch mooier.

catrice longlasting brow definer_19Met de Catrice longlasting brow definer kun je hele strakke, donkere wenkbrauwen tekenen die goed blijven zitten en niet vlekken of uitlopen. Persoonlijk houd ik van wenkbrauwen die er natuurlijker uitzien en ik heb een product nodig dat ik mooi kan uitvagen, dus de brow definer is helaas niets voor mij. Het kost me te veel tijd en ziet er in mijn ogen net iets te onnatuurlijk uit. Mijn voorkeur gaat uit naar potloodjes en poeder of een gel die je mooi kunt uitvagen.

Als je wenkbrauwen niet zo dun bezaaid zijn zoals die van mij, en je dus geen grote vlakken hoeft in te kleuren en te vervagen, dan denk ik dat dit product wel eens wat voor je zou kunnen zijn. Zo niet dan kun je dit product denk ik beter aan je voorbij laten gaan.

catrice longlasting brow definer_16De Catrice longlasting brow definer kost €3,39 en is verkrijgbaar in 3 kleuren. Catrice is te koop bij geselecteerde Kruidvat filialen of online via kruidvat.nl

Wat vinden jullie van de Catrice longlasting brow definer, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

85 Reacties

 1. anne
  14 juli 2016 / donderdag, 14 juli 2016

  ik heb hem net gekocht en ook meteen opgedaan. Ik vind dat het er niet slecht uitziet bij mij en ook helemaal niet zo plastic-achtig als bij jou. ik ben zeker tevreden met dit product!

 2. Naomi
  22 april 2016 / vrijdag, 22 april 2016

  Ik gebruik het graag zo nu en dan, ligt eraan wat voor look ik doe:-), vind het tot nu toe super fijn! Enige nadelen voor mij zijn dat het vrij snel opgaat en je het niet rechtop moet zetten in bijv een bakje, want dan komt het er moeilijker uit.
  Ik hou juist heel erg van een strakke wenkbrauw, het ziet er bij mij gelijk heel netjes uit de hele dag!

 3. Marina
  29 september 2014 / maandag, 29 september 2014

  Hey Serena,
  Volgens mij is het bij deze vloeibare brow definers de bedoeling dat je kleine strokes tekent, zodat je als het ware haartjes bijtekent. Dan zou het er natuurlijker uit moeten zien. Misschien zou je dat ns kunnen proberen?

  • Serena
   Auteur
   29 september 2014 / maandag, 29 september 2014

   hi Marina, dat heb ik ook gedaan aan het begin van mijn wenkbrauwen, maar dat vond ik geen succes.

 4. 27 september 2014 / zaterdag, 27 september 2014

  Ik vind dit ding nu al te veel gedoe, haha.

 5. 27 september 2014 / zaterdag, 27 september 2014

  Hmm mijn wenkbrauwen lijken heel erg op die van jou, alleen zijn die van mij nog wat dikker. Nog meer ruimtes om in te kleuren dus. Dit wordt hem dus niet voor mij. Jammer, want het leek me zo’n handig product.

 6. Jamie-lee
  27 september 2014 / zaterdag, 27 september 2014

  Wat gek! Op de laatste foto lijk je totaal iemand anders. Raar dat een wenkbrauw dat zo kan bepalen.

 7. Merve
  26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Inkleuren is niet de beste optie met deze ‘pen’.
  Haartjes tekenen en daarmee de wenkbrauw opvullen geeft een heel natuurlijk effect, doordat de haartjes van de stift zo zacht zijn. Haartjes bijtekenen en daarna met een spooly blenden, geeft een erg mooi resultaat.

 8. janni
  26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Gatlelijk, sorry, het is voor je eigen goed :/

 9. 26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Ik heb zelf totaal geen gekleurde wenkbrauwhaartjes waar door ik echt een product nodig heb. Ik denk dat ik deze oversla en het bij het poeder hou van catrice

 10. 26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Jammer dat hij zo hard staat, al is hij vervaagd al een stuk mooier!

 11. 26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Ha fijn, weet ik ook weer dat ik die kan overslaan. Ik doe mijn wenkbrauwen nu al een tijdje (naar een tip van jou) met taupe color tattoo. Heel blij met die tip!

 12. 26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Ik was hier zo erg benieuwd naar! jammer dat ie toch een beetje tegen valt. Je kunt er wel mooie strake lijnen mee zetten maar het ziet er wel wat minder natuurlijk uit idd. Ik denk dat het wel mooi is als je al volle wenkbrauwen hebt en nog wat gaatjes wilt opvullen.

 13. Anna
  26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Ik vind het eindresultaat heel mooi! 🙂

 14. Janine
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ik had hem toevallig gister ook gekocht in dezelfde kleur maar ik vind t ook 3x niks!
  Ik blijf lekker bij mn Artdeco stiftjes.

 15. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ik heb dezelfde gekocht maar dan voor blondines. Het was een beetje grijs. Vond het ook niet zo mooi. Ik heb nu een Sleek brow pencil gekocht in de kleur medium (717). Is beetje wax-achtig. Heel fijn! Ik blijf het Hema-potlood ook goed vinden.

 16. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Op zich is het eind effect wel mooi. Maar alleen met de stift niet.

 17. Annika
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Oef! Dat is wel heel erg erop getekend!
  Maar ik denk dat je dat effect al snel krijgt met zo’n stiftje.

 18. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ik vind het niet zo heel mooi.

 19. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Wat een interessant product. Het lijkt me toch wel eng om met zo een stift je wenkbrauwen te doen. Het lijkt me zo moeilijk hem natuurlijk aan te brengen.

 20. Laura
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Pixiwoo gebruikte ook een wenkbrauw stift van sigma. Zij gebruikten hem om ‘haartjes’ bij te tekenen. Dunne lijntjes door de wenkbrauwen heen. Dus niet om de hele wenkbrauw in te kleuren. Misschien dat dat beter werkt.

  • Nynke
   25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

   Dat is wat ik ook dacht! Ik denk dat zo’n pen zich daar goed voor leent 🙂

 21. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Mooi als je serieus doorborstelt! Soap & Glory heeft ook zo’n product 🙂

 22. Alba
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Sorry dat ik het zeg, maar: afschuwelijk! Fijn dat je het gereviewd hebt, deze laat ik liggen. 🙂

 23. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Hmm als ik het zo zie denk ik ook niet dat het echt iets voor mij is. Ik hou het toch liever bij mijn vertrouwde Eyebrow Filler van Catrice.

 24. Syl
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ik vind hem niet zo mooi. Dus bedankt dat ik weer €3,40 bespaar

 25. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Wauw wat een verschil zeg! Ik heb zelf ook geen volle wenkbrauwen en ze zijn net iets lichter dan mijn haarkleur. Wat ik vooral lastig vind is aan beide kanten ze gelijk te krijgen. Heb je hier ook tips voor?

 26. Jessy
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  lol, ik moest echt gniffelen om die eerste ingekleurde wenkbrauw. Het ziet er inderdaad niet zo geslaagd uit. Ik was zo benieuwd naar deze stift, maar ik houd het dus lekker bij de eyeliner-stiften 🙂

 27. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Doe mij jou ‘gewoon’ bijgetekende maar.
  Deze vind ik inderdaad niet echt mooi. Toch ben ik benieuwd hoe hij bij lichtere wenkbrauwen zou uitpakken maar dan bijgetekend met de lichte variant natuurlijk 🙂

  Mooie foto’s trouwens 🙂

  Fijne donderdag iedereen!

  XoXo Melanie

 28. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Dan denk ik dat is dit product beter aan me voorbij kan laten gaan. Heb namelijk hele licht blonde wenkbrauwen dus mijn hele wenkbrauw moet worden ingekleurd. Jammer, had er wel meer van verwacht!

 29. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Na het uitvegen vind ik het effect heel mooi! Misschien is iets om de lijntjes met de brow definer te doen, vooral de uiteindes, en er dan met poeder over heen te gaan, dan krijg je denk ik een hele strakke wenkbrauw, maar wel goed ingevuld en niet dat heftig glanzende

 30. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Haha plastic fantastic, briljant! Nee, geef mij maar gewoon het old fashioned wenkbrauwpotlood of poeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *