Carmen Straight to Go

Soms krijg je een beautyproduct of stylingstool thuisgestuurd dat bijna te goed om waar te zijn is. Het lijkt op het eerste gezicht heel erg handig, maar blijkt dan achteraf toch nog een aantal minpunten te bevatten.

carmen straight to go_01De Carmen Straight to Go is een draadloze tang, dus ideaal voor op reis of onderweg. Wil je je coupe in de trein nog even wat meer sjeu geven door er krullen in te maken? Of kom je er na een lange vliegreis achter dat je perfect gestijlde haren hier en daar wat pluis beginnen te vertonen? Of ben je op school, kantoor of in de kroeg? Hoppa, tover de Carmen Straight to Go tang uit je tas en werk je kapsel even snel bij. Ideaal! Of niet?

carmen straight to go_02 carmen straight to go_03De Carmen tang is snoerloos, zodat je de tang overal kunt gebruiken en je dus niet speciaal op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact. Naast het voordeel dat de tang dus ideaal is voor onderweg en op reis, zit er ook een hittebestendig reiszakje bij (handig, dan kun je de tang er meteen in opbergen als je klaar bent en alles in je tas terug stoppen). De tang is gecoat met ‘tourmaline’oftewel het bevat een laagje verpulverde Toermalijn, dat is een edelsteen, en de platen zijn bewegend en keramisch.

carmen straight to go_05carmen straight to go_06De inhoud van de doos: een hittebestendig reiszakje, de oplader en de tang.

carmen straight to go_07carmen straight to go_11De tang is niet heel groot, maar groter dan sommige speciale reistangen die ik wel eens heb gezien. In totaal is de tang 19 cm lang. Wat dat betreft is dit een goed formaatje. Het ligt lekker in de hand en is makkelijk te hanteren.

carmen straight to go_13 Voordat je begint moet je de tang opladen met behulp van elektriciteit en daar heb je dus deze adapter voor nodig.

carmen straight to go_14 Het snoer is vrij lang, dat is fijn, en terwijl de tang aan het opladen is kan het niet aan gaan en opwarmen, dus dat is ook nog eens extra veilig.

carmen straight to go_15Wanneer de tang aan het opladen is zie je bovenop de blauwe bolletjes knipperen. Wanneer alle bolletjes blauw zijn is de tang opgeladen.

Maar nu komt het… dat is dus pas na zo’n 2 tot 2,5 uur! Ik vind dat behoorlijk lang, maar op zich kun je de tang ‘s avonds opladen zodat je het de volgende ochtend mee kunt nemen in je tas. Het is te doen.

carmen straight to go_10Er zit een slotje op de tang, aan de achterkant, die je eerst dient te ontgrendelen. Zit de tang op slot dan is het zegmaar dichtgeklapt, maar ontgrendel je het dan gaan de platen uit elkaar staan.

carmen straight to go_09 De tang zet je aan met het knopje aan de binnenkant. Volledig opwarmen tot de warmste stand (dus wachten tot het lampje ging branden die aangeeft dat de tang goed op temperatuur is) duurt naar mijn mening vrij lang, namelijk zo’n 5 minuten.

carmen straight to go_12Ook de temperatuur is te reguleren. Er is keuze uit 140, 160 en 180 graden Celsius. Persoonlijk vind ik dit veel te laag, ik zet het liefst 230 graden op mijn haren, anders ‘gebeurt’ er gewoonweg niets.

Nadat de tang volledig is opgeladen kun je het slechts 25 minuten gebruiken. En dat terwijl het opwarmen ook al zo’n 5 minuten in beslag nam. Dan heb je nog maar 20 minuten over, en dat vind ik erg kort. Het is dus niet bedoeld om je gehele kapsel te stijlen of te krullen, dat zullen de meeste mensen niet redden.

Vooral ik niet aangezien ik veel en lang haar heb en het met maximaal 180 graden allemaal niet zo vlot gaat. Ik heb dus ook geen na-kapsel wat ik jullie kan showen, aangezien de krullen die ik erin probeerde te maken heel lafjes waren en ik binnen de 20 minuten niet mijn gehele coupe kon behandelen. Ik had het ongeveer voor 2/3 gedaan en toen was ‘ie op!

carmen straight to go_08De meeste stijltangen kunnen gebruikt worden om krullen mee te maken, maar bij deze tang lukte dat niet goed, ik zou deze tang dus alleen aanraden om mee te stijlen en dan dus alleen als je het thuis al hebt gedaan. De Carmen Straight to Go is echt alleen bedoeld voor touch-ups, aangezien het na volledig opladen slechts 25 minuten te gebruiken is. Op zich wel handig natuurlijk, en door het compacte formaatje, de vergrendeling en het hittebestendige tasje ideaal (en veilig mee te nemen) in je handtas.

Persoonlijk vind ik het niets, maar dat is omdat ik de stijltang alleen gebruik voor krullen of een slag, en omdat ik echt die 230 graden Celsius nodig heb voor mijn haren, en omdat ik het belachelijk vind dat je de tang 2,5 uur moet opladen om het vervolgens nog geen half uur te kunnen gebruiken.

Voor mij heeft het geen toegevoegde waarde, maar ik ken wel meiden die elke dag hun haren stijlen en dan lichtelijk in paniek raken als het vochtig weer is of regent buiten. Voor hen is het dan een uitkomst om deze Carmen Straight to Go tang in hun tas mee te nemen, lijkt me! Gewoon voor touch-ups op school, kantoor, vlak voor je spannende date, in de club, etc.

De Carmen Straight to Go snoerloze stijltang kost €49,99 (inclusief 2 jaar garantie).

Wat vinden jullie van deze snoerloze stijltang? Is het wat voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

71 Reacties

 1. Emmie
  27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Jammer dat je bij het testen van een stijltang alleen maar test of de tang krullen kan maken. Het belangrijkste voor mij was om te weten of de stijltang ook goed stijlt (waar deze voornamelijk voor bedoeld is), wat totaal niet aan bod is gekomen. Het is een beetje een nutteloze review, erg jammer!

 2. Meike
  16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

  Hmm, jammer dat ie niet zo goed bleek als verwacht! ik laat mijn haar altijd knippen en verven bij day and night in amsterdam, top kapper! zoek nog een nieuwe stijl/krultang dus ga aan hun wel ff advies vragen 🙂

 3. renoeka
  16 februari 2014 / zondag, 16 februari 2014

  Vind de prijs dan ook wel een beetje duur voor zo een reistang waar je niet eens zo heel lang mee kan doen.

 4. Pauline
  15 februari 2014 / zaterdag, 15 februari 2014

  Voor mij misschien ook wel een handig product, ik heb maar erg dun haar! Én het lijkt me ideaal om zonder snoer te werk te kunnen gaan.

 5. Fenna
  15 februari 2014 / zaterdag, 15 februari 2014

  Wel handig ja, maar misschien niet heel erg handig door de wachttijden steeds

 6. geneviëve
  15 februari 2014 / zaterdag, 15 februari 2014

  Iedereen beschouwt het als crappy maar ff serieus, hoeveel stijltangen zijn nou snoerloos? En voor 50eu en snoerloos kan je niet verwachten dat het na een kwartier al opgeladen is en je er 2uur mee verder kan. Ik snap dat het voor veel geen uitkomst is maar voor veel misschien wel.

 7. 14 februari 2014 / vrijdag, 14 februari 2014

  Wat een superhandig ding! Ziet er echt heel fijn en goed uit 🙂

 8. Annika
  14 februari 2014 / vrijdag, 14 februari 2014

  Eigenlijk zouden ze er een externe batterij bij moeten doen, want 25 minuten is echt niks als je eenmaal aan mijn krullenbol begonnen bent.

 9. 14 februari 2014 / vrijdag, 14 februari 2014

  Jammer!
  Voor mijn haar zou het misschien wel gaan ik heb heel dun (en heel dood.. heheh) haar.
  Ik zag ook eens een vrouw in de trein met ook zo iets met een een ronddraaiende borstelkop waarmee ze gewoon in de trein haar pony omkrulde. Ik dacht echt, give me that.
  xxx

 10. Maud
  13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  Hmm, valt een beetje tegen! Ik moet eerlijk zeggen dat het me juist wél een toevoeging had geleken om de na-foto’s in te voegen. Je geeft als reden dat het niet gelukt was om iets moois met de tang te maken en dat de batterij weer te snel leeg was, maar dit zijn juist de dingen die goed zijn om te weten. Niet alleen de mooie dingen hoeven op de foto wat mij betreft, ook de tegenvallers! Verder duidelijk en helder 🙂

 11. Joyce
  13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  Ik heb zelf best fijn en dun haar. 180 graden voor mijn haar is meer dan genoeg. Met een stijltang maak ik meestal krullen en dit kan ik binnen 10 minuten / kwartiertje. Ik denk dat het daardoor voor mij wel zou kunnen werken. Jammer dat het niet voor iedereen werkt.

 12. 13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  ben nu wel erg benieuwd naar het resultaat 😀

 13. 13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  hmmm ik zou het niet zo snel gebruiken!

 14. Louise
  13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  Lol, alsof je in de kroeg even je haar gaat stijlen… :p

 15. Laura
  13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  Eerlijk artikel, maar het leest ietwat irritant dat je af en toe het verkeerde aanwijzend voornaamwoord gebruikt. Bijvoorbeeld: ‘ als de tang aan het opladen is kan het niet aan gaan’, je schrijft niet het tang dus is het woord het niet helemaal op zijn plaats. Lastig uit te leggen, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel haha 🙂

 16. 13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  Nee, bij mij klinkt ie ook niet zo goed in de oren!

 17. Mnemo
  13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  Ik heb mijn bob binnen 5 min helemaal gestijld, dus hij lijkt me hartstikke handig!
  Even iets anders: je zegt dat t handig om je kapsel te updaten als het buiten geregend heeft. Maar het is geen stijtang voor op nat haar, toch?

 18. Laura
  13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  Inderdaad op het eerste gezicht dacht ik wauw zo handig! Maar nu sjeetje hij kan niet een warm en je kan hem niet lang gebruiken..

 19. Nixi
  13 februari 2014 / donderdag, 13 februari 2014

  Het enige wat ik kan bedenken waar dit handig voor is zijn meiden met slag in hun haar en een pony. In de ochtend stijl je je pony en als je tussen door zweet of je beland in een regenbui ziet je pony er niet meer uit. Dan kan je in 5 minuten een touch up van alleen je pony doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *