Calvin Klein Downtown & Kenzo Flower in the Air

Vandaag review ik twee parfums die recentelijk op de markt zijn verschenen; Calvin Klein Downtown & Kenzo Flower in the Air. Beide parfums bevatten roze peper als geurnoot, wat het een kruidig en pittig karakter geeft. Ik was benieuwd of deze parfums dan ook een beetje met elkaar te vergelijken zouden zijn, of dat ze juist totaal van elkaar verschillen. Lees verder voor een omschrijving van mijn geurbelevenissen van deze parfums.

Calvin Klein Downtown

Calvin Klein is in mijn ogen een echt ’90s merk. In deze tijd droeg men de jeans lekker laag en baggy zodat de welbekende Calvin Klein boxershort er bovenuit kon piepen. Calvin Klein was destijds razend populair. Alles waar ‘Calvin Klein’ op stond liep als een trein, zo ook de parfums. Eternity, Obsession, Escape, One en Be, wie kent deze klassiekers niet?

De periode erna kwamen er eigenlijk alleen maar variaties uit op de eerder genoemde parfums, tot in 2005 de populaire geur Euphoria werd gelanceerd. Na talloze variaties op dit parfum werd in 2010 de geur Beauty gelanceerd, die iets minder enthousiast werd ontvangen. Maar nu, in 2013, wil ik jullie voorstellen aan de allernieuwste creatie van Calvin Klein parfums genaamd Downtown.

calvin klein downtown perfume3

De campagne

In deze korte film speelt Rooney Mara de hoofdrol. Herkennen jullie haar uit de film The Girl with a Dragon Tattoo?

Eerste indruk

Downtown is een parfum voor de moderne en zelfverzekerde vrouw. Het is spannend, origineel, krachtig en vrouwelijk. Mijn eerste indruk is poederig, ik vind de geur een klein beetje lijken op Lei van Emporio Armani, wat op zich niet zo gek is omdat beide geuren vrij poederig en houtachtig zijn met peer in de top.

Na een tijdje is de roze peper en de wierook goed waarneembaar, waardoor het kruidige aspect meer naar voren komt. Hierdoor vond ik de geur lichtelijk vergelijkbaar met Si, Lolita van Lolita Lempicka. Si, Lolita is namelijk ook een poederig parfum met de kruidige geur van peper.

calvin klein downtown perfume2

Het parfum

Downtown begint lekker fris en sprankelend met geurnoten van citroen, bergamot, neroli, groene peer en pruim. Toch ruik je meteen bij het begin ook de poederige noten en bespeur ik ergens in de verte iets kruidigs en houtachtigs. De viooltjes in het hart zorgen voor de zachte, lichtzoete poederige geur. Gardeniabloemblaadjes zorgen voor de exotische geur van een lichte en frisse bloementuin en roze peperkorrels geven het parfum wat pit. De basis is warm en sensueel en bestaat uit cederhout met vleugjes wierook, vetiver en muskus.

Downtown is een vrouwelijke, zachte en poederige geur, maar de roze peper en de kruidige houtnoten geven het een pittig en krachtig karakter. Het is daarom een typisch najaarsparfum: het is warm en vertrouwd, heel erg vrouwelijk en sensueel. Een perfect parfum voor mensen die houden van zachte, bloemige en poederige geuren in combinatie met kruidig en houtachtig. Downtown is geen hele opvallende geur, waardoor het prima te dragen is voor elke dag.

Ondanks het feit dat het een eau de parfum is, vind ik dat de geur vrij snel afzwakt. Het blijft echter wel uren na aanbrengen waarneembaar, maar de geur ligt dan heel dicht op de huid. Downtown is daarom een geur die je draagt voor jezelf, om je innerlijke kracht en individualiteit te versterken.

calvin klein downtown perfume1

Prijzen;

 • eau de parfum spray 30 ml €44
 • eau de parfum spray 50 ml €59
 • eau de parfum spray 90 ml €77
 • body wash 200 ml €26
 • body lotion 200 ml €29

calvin klein downtown perfume4Kenzo Flower in the Air

Kenzo bracht in 2000 het onwijs populaire parfum Flower uit. Wie kent het niet, het welbekende klaproosjes parfum. Deze opvallende, poederige geur herken ik uit duizenden. Inmiddels zijn we alweer 13 jaar verder en vond Kenzo het de hoogste tijd voor een nieuwe interpretatie op de originele geur. Flower in the Air is daarom een stuk moderner, sprankelender en een stuk minder poederig.

kenzo flower in the air perfume2

De campagne

In onderstaand filmpje zien we actrice/model Shu Qi als getuige van een wonder: klaprozen stijgen op en nemen bezit van de hemel. Dit staat symbool voor de betoverende vrolijkheid en vrijheid van het parfum.

Eerste indruk

Ik verwachtte een parfum dat zou lijken op de originele Kenzo Flower uit 2000, maar niets is minder waar. Flower in the Air is allereerst een stuk minder poederig en veel sprankelender, fruitiger en vrolijker. Het doet me niet zo zeer denken aan een ander parfum wat ik ken. Wel valt me op dat de geur van rozen en framboosjes als sterkste geurnoot aanwezig is, waardoor de eerste indruk vrij zoet en snoeperig is.

kenzo flower in the air perfume4

Het parfum

Kenzo Flower in the Air begint vrij zoet en fruitig omdat de geurnoot van sappige frambozen goed waarneembaar is. Heerlijk! Ergens in de verte ruik ik iets kruidigs en pittigs, namelijk de geur van roze peper. Ook Downtown bevat roze peper, maar in Kenzo Flower in the Air is het geen hoofdnoot, slechts bedoeld ter ondersteuning van de framboosjes, om het zoete iets af te zwakken en meer diepte te geven.

Het hart bestaat uit zoete, lichte bloemige geuren van rozen, magnolia’s en gardenia’s. Fris, vrouwelijk en delicaat. Deze bloemen zorgen voor een licht poederige, sensuele en elegante touch in het parfum. De basis van dit parfum bestaat uit witte muskus. Ik ben verzot op muskus, het ruikt lekker zepig en schoon, maar ook sensueel, warm en verleidelijk.

kenzo flower in the air perfume5Kenzo Flower in the Air is een geur die veel vrouwen lekker zullen vinden. Het is sprankelend bijna knapperig te noemen, fruitig en zoet, maar dan op een frisse en vrolijke manier. Ja, ik word echt helemaal happy van Flower in the Air. Je zou zeggen dat het hierdoor een lente- of zomerparfum is, maar door de roze peper krijgt het parfum net iets meer warmte en diepgang waardoor het ook zeker gecshikt is voor het najaar. Dit parfum kan gewoon het hele jaar door!

Ondanks de zoete noten vind ik het geen kinderlijk parfum, ook niet bedwelmend. Vooral wanneer de basisnoten steeds duidelijker worden en de top en het hart iets afzwakken veranderd Flower in the Air in een heerlijk, bijna verslavend parfum dat goed op de huid blijft nageuren.

kenzo flower in the air perfume6

Prijzen;

 • eau de parfum 30 ml €56
 • eau de parfum 50 ml €79
 • eau de parfum 100 ml €108

kenzo flower in the air perfume3Beide parfums bevatten roze peper, maar bij Downtown vind ik dit veel duidelijker aanwezig dan bij Flower in the Air. Downtown is een warme, poederige en kruidige geur en Flower in the Air is sprankelend, zoet en fruitig. Zowel Calvin Klein Downtown als Kenzo Flower in the Air zijn reeds te koop bij de meeste parfumerieën, luxe drogisterijen en de Bijenkorf of via de webshops van Douglas en Ici Paris XL.

De foto’s zijn gemaakt door mij.

Tot welk van deze twee parfum voel jij je het meest aangetrokken?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

56 Reacties

 1. me
  12 september 2013 / donderdag, 12 september 2013

  Ik heb blijkbaar de hele jaren 90 gemist (alhoewel ik toen toch al echt volwassen was) want ik herken er niets van maar ik ben dan ook zo modegevoelig als een banaan hahaha

 2. Lisanne
  12 september 2013 / donderdag, 12 september 2013

  De flacon lijkt een beetje op Yves Rocher Flowerparty!
  Gauw het luchtje maar eens proberen

 3. door
  12 september 2013 / donderdag, 12 september 2013

  Oh, Kenzo Flower, die doe ik nog steeds regelmatig op… En nu besef ik dat dat flesje al minstens 10 jaar oud moet zijn!? Oei. Misschien toch maar eens weggooien dan 🙂

 4. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Super goede review Serena! Van beide geuren! Zelf lijkt die van Kenzo me het lekkerste.

 5. Tessa w.
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  prachtige omschrijvingen weer! ben erg benieuwd! zelf heeft mijn moeder al jaren CK One, en dat kenmerkt haar enorm. nu ik ver weg ben, heb ik een testertje bij me om af en toe even te snuffelen en de denken aan mama

 6. ssofie
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Downtown! Mooie fles en goed verwoord door jou hoe hij ruikt.

 7. Catho
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Oh wauw, wat een prachtige review van deze parfums!
  Zowel de foto’s als je beschrijvingen van de geuren zijn echt knap!
  Ik denk dat ik me het meest voel aangetrokken tot Kenzo Flower in the Air, zoete geurtjes zijn echt mijn ding!

 8. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Kenzo Flower in the Air lijkt me top! Ik ben sowieso fan van Kenzo Flower, dus deze komt zeker op mijn wish list.

 9. Annika
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Op het eerste gezicht zou ik voor de tweede kiezen. Maar ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht dat je parfum ook kunt aanpassen aan seizoenen. Misschien ook best logisch… Ik draag gewoon altijd wat ik lekker vind.
  Voor de winter zou ik misschien die van Calvin Klein ook wel lekker vinden.

 10. Nicole
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Ja ja, al mijn klasgenootjes waren gek op CK One, toen deze in 1994 uitkwam. Good times.

  • Annika
   11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

   Wow, is die al zo oud dan? Mijn vriendje draagt hem soms (de mannenversie, neem ik aan ;P) en dan vind ik hem echt heeeeerlijk!

   • Nicole
    11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

    CK One is unisex 🙂

 11. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Prachtige foto’s!

 12. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Ik ben erg benieuwd naar de geur!

 13. Jonneke
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Flower in the Air lijkt mij heel lekker. zeker even proberen dus!

 14. Syl
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Heerlijk duidelijk omschreven en wederom prachtige productfoto’s.

 15. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Kenzo Flower In The Air lijkt me een erg lekker parfum! Dat bloemige en de muskus vind ik vaak wel lekker in parfums.

 16. Mayra
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Die van Kenzo lijkt met heerlijk, ik houd wel van dat zoete

  • Serena
   Auteur
   11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

   hi Angela, wil jij voortaan de link naar je website uit de comments laten? Heb het nu zelf verwijderd. Alvast dank.

 17. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Een fijn review! Ik ben benieuwd naar deze parfums.

 18. Yasmine
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Ik keek naar hoe mooi je foto’s waren en toen viel me opeens op dat de viooltjes (CK) op gezichtjes met hoedjes op lijken xD whaha I know, I’m crazy. Flesje en filmpje van Kenzo zyn leuk! Like always een goeie review. Moest idd ook aan je mama denken en zag voor me hoe je aan het parfum zat te ruiken hihi. Ze lyken me beide wel lekker… 🙂

 19. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Supermooie foto’s (maar dat zal je inmiddels wel weten)! Ik ben dol op de ‘gewone’ Flower en herken enkele noten. Ik ben dus heel benieuwd naar Flower in the Air.

 20. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Die van Kenzo lijkt me heerlijk ruiken!

 21. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wat een prachtige foto’s heb je toch weer gemaakt!

  En wat een mooie flesjes hebben deze parfums, alleen daarom hebben ze al een “hebben” gehalte. Tevens lijken de geuren me erg lekker. Al lijkt DownTown me voor het najaar beter geschikt (en dan Kenzo op de wishlist voor volgend voorjaar)

 22. Fatima
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  ben echt toe aan een nieuw geurtje, heb er maar één

 23. ann
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wauw Prachtig foto Serena!

  Mijn voorkeur gaat naar Kenzo Flower. Ik ga straks even langs de Douglas ;D
  bedankt voor de review.

 24. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Jouw parfum reviews zijn altijd mijn favoriet. Ik ken geen enkele blogger die betere parfum reviews schrijft dan jij, prachtige foto’s en super goed tot in de details beschreven wat de noten zijn.
  Ga zo door Serena! X

  • Serena
   Auteur
   11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

   Ah, wat fijn om te horen/lezen, dankjewel Justine! Ik vind parfums dan ook het leukste om te reviewen en te fotograferen ^^

 25. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wat een prachtige flesjes allebei! Ik vind die van Kenzo wel nog mooier! Maar ik moet ze wel echt eerst ruiken, ik ben nooit zo’n ster in geuren herkennen haha.

 26. Maria
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Fijne review! Ik zag Flower in the Air al bij Douglas, maar heb ‘m nog niet geroken. Ik zou ‘m alleen al om het flesje kopen 🙂 Prachtig!

 27. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Goede review, ze lijken me allebei heerlijk ruiken! Maar ik voel me net iets meer aangetrokken tot Kenzo Flower in the Air!

 28. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Kenzo’s flesje vind ik leuker, vroeger had ik Kenzo Flower altijd!
  Maar Downtown heeft mijn aandacht zeker getrokken, ik denk dat ik die geur wel heel graag wil ruiken!

 29. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Die van Kenzo spreekt mij het meeste aan, ik hou van bloemige geuren en van mij hoeft het niet al te poederig te zijn 🙂

 30. melissa
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wou toch wel even iets zeggen tegen je Serena, ik vind je blog echt geweldig en je schrijft goede reviews maar het beste zijn toch wel je foto’s, je maakt echt prachtige foto’s en ik hoop voor je dat je blog ooit de grootste mag worden samen met Vera hihi 🙂

  Kenzo flower spreekt me het meeste aan, lekker zoet mm !

 31. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Lijken me erg fijne geuren!

 32. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Klinkt allebei heel goed. Heel mooie flesjes ook!

 33. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Die van Kenzo lijkt me lekkerder, ik hou niet zo van die hele zwoele, poederige parfums zoals de Calvin Klein one!

 34. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Weer een goed artikel, ik vond de geuren duidelijk omschreven en de foto’s zijn mooi. Die Kenzo geur staat me eerlijk gezegd bij voorbaat al tegen: ik vind Flower zo vies, dat ik er hoofdpijn van krijg… De Calvin Klein geur lijkt me lekker 🙂

 35. Miek
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wat beschrijf je een geur toch mooi, alsof het een heerlijk gerecht is!
  Ik voel me vooral aangesproken door de geur van Kenzo. Jammer dat ik niet binnenkort jarig ben 😉

 36. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Prachtige review en ik moest idd ook aan dat stukje van je moeder denken. Ik vind die campagne van de CK geur zoooo mooi. Geweldig. Kies vaak voor CK geuren (all time fave is Truth) dus denk dat deze er ook bij komt. Binnenkort even snuffelen.

 37. lieke
  11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  🙂

 38. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Beide geuren lijken me heerlijk! Ik zou zo niet kunnen kiezen. Wat ik wel wilde zeggen: wat zijn jouw foto’s (vooral die van parfum) toch altijd prachtig Sereen! Love it. X

 39. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wat een fijne review

 40. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Het lijken me heerlijke geuren!

 41. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Mooie foto’s, Serena! Ik vind de parfums er beide erg mooi uitzien en eigenlijk lijken ze me allebei ook wel lekker. Mijn voorkeur zou denk ik uitgaan naar Flower in the Air.

 42. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Prachtige flesjes, vooral Kenzo. Die lijkt me ook heel lekker ruiken!

 43. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Mooie foto’s. Tijdens het lezen van dit artikel moest ik denken aan die lieve comment van je moeder en zag ik je helemaal voor me, snuffelend aan je arm en verder typend. Made me smile :). Moeders zijn helden.

 44. 11 september 2013 / woensdag, 11 september 2013

  Wat een fijne uitgebreide review!
  Is het alweer 13 jaar gelden dat Kenzo Flower voor het eerst op de markt kwam! Poeh pubersentiment! Ik ben erg benieuwd naar Kenzo Flower in the air. Alleen voor de flacon zou ik hem al kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *