Calvin Klein Downtown & Kenzo Flower in the Air

Vandaag review ik twee parfums die recentelijk op de markt zijn verschenen; Calvin Klein Downtown & Kenzo Flower in the Air. Beide parfums bevatten roze peper als geurnoot, wat het een kruidig en pittig karakter geeft. Ik was benieuwd of deze parfums dan ook een beetje met elkaar te vergelijken zouden zijn, of dat ze juist totaal van elkaar verschillen. Lees verder voor een omschrijving van mijn geurbelevenissen van deze parfums.

Calvin Klein Downtown

Calvin Klein is in mijn ogen een echt ’90s merk. In deze tijd droeg men de jeans lekker laag en baggy zodat de welbekende Calvin Klein boxershort er bovenuit kon piepen. Calvin Klein was destijds razend populair. Alles waar ‘Calvin Klein’ op stond liep als een trein, zo ook de parfums. Eternity, Obsession, Escape, One en Be, wie kent deze klassiekers niet?

De periode erna kwamen er eigenlijk alleen maar variaties uit op de eerder genoemde parfums, tot in 2005 de populaire geur Euphoria werd gelanceerd. Na talloze variaties op dit parfum werd in 2010 de geur Beauty gelanceerd, die iets minder enthousiast werd ontvangen. Maar nu, in 2013, wil ik jullie voorstellen aan de allernieuwste creatie van Calvin Klein parfums genaamd Downtown.

calvin klein downtown perfume3

De campagne

In deze korte film speelt Rooney Mara de hoofdrol. Herkennen jullie haar uit de film The Girl with a Dragon Tattoo?

Eerste indruk

Downtown is een parfum voor de moderne en zelfverzekerde vrouw. Het is spannend, origineel, krachtig en vrouwelijk. Mijn eerste indruk is poederig, ik vind de geur een klein beetje lijken op Lei van Emporio Armani, wat op zich niet zo gek is omdat beide geuren vrij poederig en houtachtig zijn met peer in de top.

Na een tijdje is de roze peper en de wierook goed waarneembaar, waardoor het kruidige aspect meer naar voren komt. Hierdoor vond ik de geur lichtelijk vergelijkbaar met Si, Lolita van Lolita Lempicka. Si, Lolita is namelijk ook een poederig parfum met de kruidige geur van peper.

calvin klein downtown perfume2

Het parfum

Downtown begint lekker fris en sprankelend met geurnoten van citroen, bergamot, neroli, groene peer en pruim. Toch ruik je meteen bij het begin ook de poederige noten en bespeur ik ergens in de verte iets kruidigs en houtachtigs. De viooltjes in het hart zorgen voor de zachte, lichtzoete poederige geur. Gardeniabloemblaadjes zorgen voor de exotische geur van een lichte en frisse bloementuin en roze peperkorrels geven het parfum wat pit. De basis is warm en sensueel en bestaat uit cederhout met vleugjes wierook, vetiver en muskus.

Downtown is een vrouwelijke, zachte en poederige geur, maar de roze peper en de kruidige houtnoten geven het een pittig en krachtig karakter. Het is daarom een typisch najaarsparfum: het is warm en vertrouwd, heel erg vrouwelijk en sensueel. Een perfect parfum voor mensen die houden van zachte, bloemige en poederige geuren in combinatie met kruidig en houtachtig. Downtown is geen hele opvallende geur, waardoor het prima te dragen is voor elke dag.

Ondanks het feit dat het een eau de parfum is, vind ik dat de geur vrij snel afzwakt. Het blijft echter wel uren na aanbrengen waarneembaar, maar de geur ligt dan heel dicht op de huid. Downtown is daarom een geur die je draagt voor jezelf, om je innerlijke kracht en individualiteit te versterken.

calvin klein downtown perfume1

Prijzen;

 • eau de parfum spray 30 ml €44
 • eau de parfum spray 50 ml €59
 • eau de parfum spray 90 ml €77
 • body wash 200 ml €26
 • body lotion 200 ml €29

calvin klein downtown perfume4Kenzo Flower in the Air

Kenzo bracht in 2000 het onwijs populaire parfum Flower uit. Wie kent het niet, het welbekende klaproosjes parfum. Deze opvallende, poederige geur herken ik uit duizenden. Inmiddels zijn we alweer 13 jaar verder en vond Kenzo het de hoogste tijd voor een nieuwe interpretatie op de originele geur. Flower in the Air is daarom een stuk moderner, sprankelender en een stuk minder poederig.

kenzo flower in the air perfume2

De campagne

In onderstaand filmpje zien we actrice/model Shu Qi als getuige van een wonder: klaprozen stijgen op en nemen bezit van de hemel. Dit staat symbool voor de betoverende vrolijkheid en vrijheid van het parfum.

Eerste indruk

Ik verwachtte een parfum dat zou lijken op de originele Kenzo Flower uit 2000, maar niets is minder waar. Flower in the Air is allereerst een stuk minder poederig en veel sprankelender, fruitiger en vrolijker. Het doet me niet zo zeer denken aan een ander parfum wat ik ken. Wel valt me op dat de geur van rozen en framboosjes als sterkste geurnoot aanwezig is, waardoor de eerste indruk vrij zoet en snoeperig is.

kenzo flower in the air perfume4

Het parfum

Kenzo Flower in the Air begint vrij zoet en fruitig omdat de geurnoot van sappige frambozen goed waarneembaar is. Heerlijk! Ergens in de verte ruik ik iets kruidigs en pittigs, namelijk de geur van roze peper. Ook Downtown bevat roze peper, maar in Kenzo Flower in the Air is het geen hoofdnoot, slechts bedoeld ter ondersteuning van de framboosjes, om het zoete iets af te zwakken en meer diepte te geven.

Het hart bestaat uit zoete, lichte bloemige geuren van rozen, magnolia’s en gardenia’s. Fris, vrouwelijk en delicaat. Deze bloemen zorgen voor een licht poederige, sensuele en elegante touch in het parfum. De basis van dit parfum bestaat uit witte muskus. Ik ben verzot op muskus, het ruikt lekker zepig en schoon, maar ook sensueel, warm en verleidelijk.

kenzo flower in the air perfume5Kenzo Flower in the Air is een geur die veel vrouwen lekker zullen vinden. Het is sprankelend bijna knapperig te noemen, fruitig en zoet, maar dan op een frisse en vrolijke manier. Ja, ik word echt helemaal happy van Flower in the Air. Je zou zeggen dat het hierdoor een lente- of zomerparfum is, maar door de roze peper krijgt het parfum net iets meer warmte en diepgang waardoor het ook zeker gecshikt is voor het najaar. Dit parfum kan gewoon het hele jaar door!

Ondanks de zoete noten vind ik het geen kinderlijk parfum, ook niet bedwelmend. Vooral wanneer de basisnoten steeds duidelijker worden en de top en het hart iets afzwakken veranderd Flower in the Air in een heerlijk, bijna verslavend parfum dat goed op de huid blijft nageuren.

kenzo flower in the air perfume6

Prijzen;

 • eau de parfum 30 ml €56
 • eau de parfum 50 ml €79
 • eau de parfum 100 ml €108

kenzo flower in the air perfume3Beide parfums bevatten roze peper, maar bij Downtown vind ik dit veel duidelijker aanwezig dan bij Flower in the Air. Downtown is een warme, poederige en kruidige geur en Flower in the Air is sprankelend, zoet en fruitig. Zowel Calvin Klein Downtown als Kenzo Flower in the Air zijn reeds te koop bij de meeste parfumerieën, luxe drogisterijen en de Bijenkorf of via de webshops van Douglas en Ici Paris XL.

De foto’s zijn gemaakt door mij.

Tot welk van deze twee parfum voel jij je het meest aangetrokken?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

56 Reacties

 1. 14 maart 2014 / vrijdag, 14 maart 2014

  Echt een heerlijk parfum, en wat een mooie post, nog nooit zoveel informatie gezien over een parfum 🙂

 2. Sarah
  22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Je parfum reviews zijn zo goed altijd!!! Ik heb altijd echt een supergrote drang om naar de parfumerie te lopen. Supergoed beschreven altijd en ik kijk ook vaak uit naar je foto’s! Prachtig… down town lijk meer iets voor mij..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *