Budgetlook: €10 make-up challenge

Vorige week postte ik een €20 challenge die ik achteraf gezien niet helemaal goed had begrepen omdat ik niet wist dat daar ook kwasten en dergelijke van gekocht moesten worden. In dat opzicht was het dus geen échte €20 challenge, maar gewoon een budget look met Hema producten :)

But you know me, ik houd wel van een uitdaging, dus ging ik meteen na mijn vakantie naar de Action want ik MOEST EN ZOU deze challenge officieel volbrengen. Nee, sterker nog, ik maak het extra moeilijk voor mezelf en ik verander deze challenge in een €10 challenge. Ha! :)

Om jullie vast een voorproefje te geven, hieronder zien jullie links mijn blote make-uploze hoofd en rechts de looks die ik met de €10 make-up heb gemaakt:

Een complete full face look, zowel een everyday- als een nightlook.

De producten die ik heb gekocht komen allemaal bij de Action vandaan. Ik heb zitten rekenen en Action is nog iets van de helft goedkoper vergeleken met merken als Catrice, Essence en Hema. In plaats van kwasten gebruik ik mijn Kruidvat cosmetic cotton wattenstaafjes. Zoals jullie in dit artikel hebben kunnen zien werken die prima om mee te blenden, maar ik moet zeggen dat ik vooral mijn vingertoppen heb gebruikt als tools.

Bij Action hebben ze een 'minerale' poeder foundation. Ik kocht de kleur 'Fresh Look' omdat dit de donkerste kleur is. Prijs €1,69

Verder zag ik een setje make-up liggen (smokey eyes 3-delig) bestaande uit een mascara, trio oogschaduwpalette en een zwart oogpotlood, samen voor slechts €1,59

Dan heb ik nog 2 lipglossjes gekocht, samen voor €1,98. De ene is roze/nude en de andere is knalrood en aan de ene kant zit de kleur en aan de andere kant een doorzichtige gloss.

En als laatste een liquid eyeliner. Maar wat een crappy kwaliteit was deze, helemaal niet gepigmenteerd. Achteraf gezien zou ik deze weggelaten hebben en gewoon een lijntje hebben getrokken met het zwarte oogpotlood, aangezien die wél lekker zwart en gepigmenteerd is. De prijs van de liquid liner is €0,69.

Qua tools heb ik alleen de Kruidvat wattenstaafjes gebruikt. Een doosje vol met die dingen kost €0,99. Achteraf gezien had ik er ook nog graag een spooly bij willen hebben en dat had ook binnen het budget gepast, zeker wanneer ik de liquid liner had weggelaten.

Goed! Let's start!

Om te beginnen breng ik de foundation aan met het bijgeleverde sponsje. Echt dekkend is het niet, maar het maakt mijn huid wel iets egaler en geeft het een mooie en frisse glow.

Trouwens, ik had leuk gezelschap tijdens het opmaken:

Alhoewel 'leuk gezelschap'. Ze kijkt wel heel ongelukkig zeg, die Coco! :(

Na de foundation doe ik altijd graag mijn wenkbrauwen. Bij gebrek aan een donkerbruin wenkbrauwpotlood gebruik ik het zwarte oogpotlood en poeh, dat is even schrikken hoor. Mijn wenkbrauwen zijn zo wel heel intens! Kun je nagaan, voorheen gebruikte ik altijd zwart om mijn wenkbrauwen bij te tekenen maar bruin vind ik echt een hele verbetering. Na het bijtekenen (voorzichtig en lichtjes) werk ik het bij met een cosmetic cotton. De brede kant gebruik ik om alles uit te vagen. Om heel eerlijk te zijn miste ik hier echt een spooly! Die had ik er nog graag bijgekocht.

Dan de ooglook. Omdat het oogschaduwpalette niet super gepigmenteerd is breng ik eerst een 'basis' aan van zwart oogpotlood wat ik uitvaag met vingertoppen en wattenstaafje. Als ik vervolgens oogschaduw aanbreng 'pakt' de kleur wat beter. Ik breng de kleuren aan met mijn vingertoppen en blend/vervaag alles met de wattenstaafjes.

Ik weet niet waarom ik de ooglook niet eerst helemaal afmaak, maar ik had denk ik gewoon zin in blush! :) Ik pak de lipgloss met de nude/rose kleur en blend het op mijn wangen. Ik moet snel zijn want het is een soort stain, dus als het eenmaal opgedroogd is kan ik het niet meer corrigeren!
Vervolgens de liquid liner (die echt crappy is, ik moest er drie keer overheen en daarna heb ik het nog wat donkerder gemaakt met oogpotlood).

Hierna nog wat laagjes mascara en het geheel nog iets zwaarder aangezet met het zwarte potlood en voila, bijna af…

De look kan vervolgens twee kanten op: met een nude lip of met een knallende glanzende rode lip! Net waar je zin in hebt die avond.

En wil je echt knallen en er supervampy uitzien, dan kan je je ogen nóg zwaarder aanzetten (met oogpotlood en de donkerste kleur uit het palette) en er een lichte winged look van maken, like this:

Nog even alle make-upjes bij elkaar opgeteld:

 • Foundation – €1,69
 • Smokey eyes 3-delig (mascara, oogschaduw trio en oogpotlood) – €1,59
 • 2 x duo lipgloss – €1,98
 • Liquid liner – €0,69
 • Kruidvat wattenstaafjes 'cosmetic cotton' – €0,99

Totaal €6,94

Zoals je ziet is er nog ruimte in het budget! Achteraf gezien had ik de liquid liner weggelaten, dan zou ik nog €3,70 overhouden. Hier zou ik een bruin wenkbrauwpotlood voor scoren en een spooly. Of een eyeshadowbase zodat de ooglook mooier en langer blijft zitten en een poederblush omdat je toch wel snel moet werken met die lipgloss/stain. Of… de foundation omruilen voor een vloeibaar en dekkender exemplaar. Anyways. De look is erg goed gelukt moet ik zeggen, en dat voor €7 – ik geef mezelf even een schouderklopje! :)

Hieronder heb ik de €10 challenge uitgewerkt. Het verhaal is als volgt…

*sprookjesmodus aan* 'Wat een rotdag' denk je, terwijl je zo hard mogelijk tegen een paaltje probeert te trappen van woede. Vandaag had je een shopdag Amsterdam gepland, maar in de hobbelende trein viel je in een diepe slaap en toen je wakker werd in Amsterdam was je tas weg, inclusief mobiel en portemonnee. Na een uur bij het politiebureau te zijn geweest loop je nu weer de straat op. BAM! Een man botst keihard tegen je aan. Kan deze dag nog erger? Net op het moment dat je je omdraait om hem er eens flink van langs te geven krijg je een vlaag van herkenning. 'Sorry, so sorry! Didn't see you there' zegt het knappe Hollywood gezicht. Een moment lang staren jullie elkaar aan. Hij lacht. Jij lacht. Hij wil het goedmaken door je te trakteren op koffie. Jullie drinken gezellig wat op een terrasje. 'I gotta go back to the hotel' zegt hij na een uur. 'But, can I see you tonight for diner?'. 'Hells yeah!' denk je. Maar één probleem: je hebt geen tijd (en ook niet genoeg geld) om snel terug naar huis te gaan om je even op te frissen, om te kleden en op te doffen. Je checkt je broekzakken. Kleingeld. Je telt €10 bij elkaar. Mwah, moet lukken, toch? Hoe groot is de kans dat je opnieuw wordt uitgenodigd voor een etentje met [vul hier de naam in van jouw celebrity crush]? Precies, nul komma nul! Die kleding moet dan maar even zo blijven, maar een mooie en complete full face make-up look is wel een must voor vanavond. Nog twee uurtjes voordat hij je weer komt oppikken bij het koffietentje, dus opschieten geblazen! Make-up, kwasten en andere tools, je moet het er maar mee doen, met die 10 euro! *sprookjesmodus uit*

Ik daag jullie uit om deze challenge aan te gaan! Laat het me vooral even weten wanneer het gelukt is. Veel lastiger zo met slechts €10 in plaats van €20, maar hierdoor wel uitdagender én leuker, vind ik zelf! :)

Until next time,150 Reacties

 1. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Hahaha, wat knap dat je het is gelukt! Mijn mascara kost alleen al 10 euro. Een spooly is inderdaad altijd echt handig om erbij te hebben, wenkbrauwpotlood kan ik in ieder geval echt niet goed vervagen met mijn vingers of een wattenstaafje. Ik vind je look mooi gelukt! De pigment van de oogschaduw valt me trouwens ook reuze mee.

 2. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Hele mooie look en dat voor minder dan 10 euro! Ook een leuk sprookjesverhaal!

 3. E.
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  And you still managed to look like a million bucks ;-)

 4. Dorana
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wat goed! Ik wist niet dat action dit had!!

 5. Hanna
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Mooie look, alleen wat ik me afvraag is dat die nude lipgloss heel erg matt lijkt,, of ligt dat aan mij?

  • Serena
   Auteur
   18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Ja hij is mat, want de gloss heb ik er hier niet overheen aangebracht.

 6. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ik ga deze challenge binnenkort even uitproberen :D Je hebt echt een super look kunnen maken ^^ Vind het erg goed gelukt!

 7. H
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Woow echt supergoedd !

 8. Stephanie
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Grappig ik heb die eyeliner ook en ik heb juist nog nooit zo’n goede eyeliner gehad! Pik en pikzwart en 1 lijntje is al voldoende. Misschien een meer uitgedroogde versie die je had?
  Goeie look, en het palletje ziet er eigenlijk best wel ok uit!

 9. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wow mooie look :D x

 10. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Je hebt gelijk zeg, over de wenkbrauw potlood; hier zie ik het heel duidelijk! Ik heb bij mezelf niet echt het idee dat ik het zo donker maak! (heb toch best ‘dun behaarde’ wenkbrauwen van mezelf)

 11. Annelise
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Echt knap! Zo’n mooie look voor maar 10 euro, zou mij waarschijnlijk niet lukken ;)

 12. Genevieve
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wauw het ziet er ZO super uit! En dat voor zelfs minder dan 7 euro!

 13. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Tien euro? What! Niet stiekem vals gespeeld? Haha, no it’s a joke. Het ziet er fantastisch uit! Zo zie je nog eens dat het ook met simpele make-up kan! Misschien is de 5 euro nog wel een uitdaging voor je? Je gaat zo goed! :D

  • 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Dat zou best eens haalbaar kunnen zijn….
   Op de braderie flink afdingen bijvoorbeeld.
   Zitten vaak van die make-up dames.

 14. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Oh and I forgot to say that this green eyeshadow looks really good on you! :) I dont like MAX products that much though :(

 15. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  You should really tell us how you got rid of your acne! Your skin looks beautiful now without make up too! (I have been following your blog for more than a year and I think your skin changed a lot! :) )

  • Serena
   Auteur
   18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Thanks! For me, Philosophy’s Microdelivery Peel performed miracles on my skin. You should really give it a try, even though it’s €70. It’s totally worth it!

 16. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Toffe look is het geworden! Ik moet zeggen dat ik me vaak verbaas over de kwaliteit van de make-up dingetjes van Action. Die eyeliner is inderdaad helemaal niets, maar ik gebruik met veel plezier de mascara en de blushes!

 17. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ik denk dat ik deze challenge wel aandurf! Ik zal eens kijken wat ik ervan kan maken volgende week

 18. seher
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  woooow wat mooi voor geen 10 euro!
  trouwens ik vind je haar echt suuuupermooi het staat zo weelderig en sexy zou je een artikel willen maken hoe je zoveel volume hebt
  ik heb echt zoveel geprobeerd en mijn haar blijft gewoon plat op me hoofd hangen
  helemaal fohnen kan ook niet echt want dan worden mijn krullen stijl
  ik wil ooook zulk mooi haar !!

 19. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Super leuk gedaan Serena ;) das zeker een schouderklopje waard!

 20. idontknow2010
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Eerst en vooral: zeer mooie look,zeker voor 10 euro.
  Ik heb eigenlijk een vraagje en ik kan hem maar niet stellen op formspring omdat ik mijn account moet bevestigen maar ik krijg geen mail op mijn email-adres om dit te doen..maakt niet uit. Ik hoop dat je mijn vraag hier kunt beantwoorden Ik heb namelijk heel erg last van puisten en had in een filmpje gezien dat zeezout hier tegen helpt. Klopt dit?

  • idontknow2010
   18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Ik heb in het filmpje begrepen dat het de puisten uitdroogt,maar ik ben bang dat mijn huid als reactie hierop meer talg zal produceren waardoor ik nog meer puisten zal krijgen. Alvast bedankt voor je antwoord! c:
   Voor het geval je je afvraagt welk filmpje het was: http://www.youtube.com/watch?v=r0YFcBTtlFY

   • 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

    Serena heeft een hele tijd geleden een DIY receptje op haar blog geplaatst.
    Een aspirine masker.

    Heeft mij heel erg geholpen toen ik over ging van de pil naar spiraal.
    Had zoveel puisten echt niet normaal.
    Heb dit masker toen 2x in de week aangebracht en na een maand zag mijn gezicht er heel wat beter uit.

    Heb het nu een paar maanden helemaal niet meer gedaan en het is me aan te zien.
    Dus binnekort maar weer doen.

    Hieronder de link:
    https://www.beautylab.nl/2011/06/video-diy-aspirine-masker/

    • idontknow2010
     20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

     Heel erg bedankt voor je antwoord!
     Zal het proberen maar zijn de puisten erger geworden toen je ermee (met het aspirinemasker) stopte?

 21. Rhonda
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Super leuk dat je dit gedaan hebt. Vooral het sprookjes mment, haha. De look is mooi geworden, had ik nie verwacht.

 22. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Dit stukje laat maar weer eens zien dat mooie make-up helemaal niet duur hoeft te zijn.
  Hoe was de kwaliteit?
  Bleef het goed zitten gedurende de dag?

  • Serena
   Auteur
   18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Ja prima, wel wat creasen maar had dan ook geen eyeshadowbase gebruikt en heb nu eenmaal vettige oogleden. Foundation is wel erg lichte dekking, maar wel mooie finish. En oogpotlood was bij mij dus wel erg goed gepigmenteerd en vrij creamy (maar niet te, dus hij liep niet uit).

   • 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

    Dat oopotlood heb ik ook…3 zelfs..zijn bij mij kurkie droog..krijg er geen kleur af…Misschien verkeerd pakje gekocht.
    Of ze hebben intussen de formule veranderd.

    Maar ben erg benieuwd naar de oogschaduws.
    Zal binnenkort eens kijken bij de Action.
    Zou de challenge zo aan gaan…maar staat een beetje raar op een muziek/entertainment blog haha.

    Hoewel…de look van Lady Gaga voor €10,-.
    Heb ineens inspiratie hihi ;-).

 23. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  ik vind de ooglook echt super mooi :D

 24. hannah
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  naaais

 25. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  super handig!

 26. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ziet er toch prima uit?! Bij de Action hebben ze ook nog blush en trio oogpotloodjes, om het helemaal af te maken. Voor zo’n uitdaging moet zeker bij de Action zijn!
  Groetjes Hennie

 27. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  wat een leuk artikel en zeker een hele mooie look!

 28. duygu
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Mischien kon je het borsteltje van de mascara wassen om te gebruiken als spooly?

 29. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Je hebt de uitdaging glansrijk doorstaan- wat een voorbeeld!

 30. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ik durf de uitdaging wel aan te gaan! Zal ik via twitter laten weten wanneer het me gelukt is? :)

 31. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Buiten het feit dat je el cheapo bent gegaan vind ik dat je een hele mooie look hebt gemaakt met de spullen die je hebt gekocht, de keuze is ook altijd beperkt dan. Vooral het kiezen voor twee kleuren lippenstift en een pallet voor je ogen maakt het helemaal geweldig, je kan redelijk veel combo’s maken zo.

  Leuk hoor, geeft ons allen moed als we ergens zijn en we hebben geen make-up bij ons…. ff snel wat halen onder een tientje.

 32. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Dat heb je knap gedaan!

 33. meisjeee
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  WAUW, het staat je echt PRACHTIG gewoon, en je wenkbrauwen, waauwieeee, ze zijn echt supermooi, zo dun en donker. Echt een prachtige look, voor 10 euro nog wel…

 34. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ik vind de oogschaduw best mooi eigenlijk

 35. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  wow, réspect! 10 euro is niet veel en het valt er niet van af te zien dat het zo cheap is! well done!

 36. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Heel erg leuk dat je nu zo een challenge hebt gedaan, de mensen met weinig budget kunnen zo ook leuke make-up kopen door jou. De look is erg geslaagd, misschien dat ik het paletje zelf s wel haal!

 37. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Serena, schrijf een boek, alsjeblieft. *wil meer lezen*

 38. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Mooiii! Ik kan helemaal niks met oogschaduw , dus ik kan je uitdaging niet aangaan. sowwyyy

  • 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Daar is maar één ding aan te doen.
   Oefenen,oefenen,oefenen.

 39. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wauw, die met die rode lippenstift staat je echt fantastisch!

 40. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wat een mooie look en dat voor nog geen 10 euro!

 41. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Leuk verhaal! En mooie look.. ik heb veel dezelfde producten thuis liggen van de Action. Misschien kon je trouwens de mascarakwast schoonmaken en daarna als spooly gebruiken.

 42. Lola
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Supermooie look, en dat voor nog geen 7 euro, respect!

 43. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Nicely done!

 44. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wow, 10 euro! Had ik maar een Action in de buurt, haha. Ik vind dat je een toffe look hebt gemaakt en ik ben denk ik nu al fan van de lipstains van Action, wat staan die je mooi!

 45. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Super toffe look voor zo weinig geld! Super leuk gedaan. En als je had gezegd dat de look gemaakt was met producten van, weet ik veel, Maybelline oid had ik je ook geloofd haha!

 46. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Knap hoor! En die lipglosses zijn wel goed zeg!

 47. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wat mooi! En je ziet op je gezicht toch niet of de makeup nou van de action of van chanel is. :)

 48. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ik ga eens kijken of me dat ook gaat lukken. Is het de bedoeling dat lezeressen hun jou hun resultaten laten zien?

  • Serena
   Auteur
   18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Niet per se de bedoeling, maar dat zou ik persoonlijk wel gaaf vinden om te zien!

 49. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Wauw, echt heel goed gedaan, en de make-up van action is best nog goed.
  liefs,