Brownies in a Jar

Zijn jullie ook al Kerstcadeautjes aan het inslaan? Vandaag heb ik een leuke DIY voor jullie die erg leuk is om cadeau te doen tijdens de Feestdagen. Het is eenvoudig en snel gemaakt, ziet er superschattig uit en DIY cadeautjes zijn net een tikje persoonlijker en leuker om te geven (en te krijgen!). Bovendien kost het niet veel geld, dus dit is meteen een goede budgettip.


Als je de video niet kunt bekijken, klik dan hier.

Wat heb je nodig?
Neem een pot waar minstens zo’n 600 gram in past (0,75L) en vul het laag voor laag met de volgende ingrediënten;

 • 150 tarwebloem
 • 65 cacao poeder
 • 4 g zout
 • 135 fijne suiker
 • 135 bruine suiker
 • Eventueel toppen met stukjes chocolade of nootjes

Gebruik als pot een leuke wekpot, jampot of spoel je oude groentepotten om. Mooie potten koop je bijvoorbeeld bij Blokker, Xenos of Dille & Kamille. De Mason Jars van Ball die wij gebruiken zijn in Amerika erg populair en krijgen ook steeds meer fans in Europa. Gelukkig kun je deze leuke potten nu ook online bestellen in de Nederlandse webshop Superfood Kitchen.

kerstBLOG (1)Maak een lintje met een kaartje aan je pot vast met gebruiksaanwijzingen voor de ontvanger:

 1. Meng de inhoud van 1 pot met 125 ml zonnebloemolie en 2 kleine eieren. Meng dit tot een stevig deeg.
 2. Verdeel het deeg in een overschaal van 18 x 25 cm, belegd met bakpapier. In deze maat ovenschaal worden de brownies zo’n 2 cm hoog.
 3. Eventueel kan je nog extra noten in het beslag drukken.
 4. Bak de brownies gaar op 170 graden Celsius gedurende 25 minuten.
 5. Enjoy!

Wij hebben de tekst geprint op stevig papier en toen uitgeknipt en dubbelgevouwen. Op de voorkant heb ik een mooie kerststicker geplakt. Je kunt – als je een mooi handschrift hebt – het kaartje ook met de hand schrijven. Zo maak je het nog persoonlijker. Wat ook mooi staat, plak een stickeretiket met de gebruiksaanwijzing op de pot. Eventueel kun je ook nog een (kleine) garde of houten lepel aan de pot vastknopen om het er extra leuk uit te laten zien. Wees creatief!

brownies in a jarZijn jullie al geabonneerd op Foodio? Dit is het foodkanaal van mij en mijn zusjes en we plaatsen elke dinsdag een nieuwe video. We waarderen het enorm als je je zou willen abonneren en zo ben je ook altijd als eerste op de hoogte van een nieuwe video. Abonneer hier! Komende dinsdag plaatsen we een video die goed van pas komt tijdens de feestdagen en hierna gaan we filmpjes opnemen in een keuken. Excited!

We hopen dat we jullie met deze DIY leuke (cadeau)inspiratie hebben opgedaan. Zou jij de Brownies in a Jar leuk vinden als cadeautje?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

66 Reacties

 1. 22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  Deze ga ik o.a. maken om cadeau te geven. Misschien een ietsje andere mix wel. Super leuk idee dus weer bedankt voor deze leuke tip!!

 2. 22 december 2013 / zondag, 22 december 2013

  Hey, super leuk k heb het net gemaakt maar het wordt superklonterig klopt dat? Vond het beetje raar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *