Blondie met witte chocolade en frambozen

Door Nena – Vorige maand was ik jarig en zoals elk jaar vind ik het leuk (en lekker) om zelf gebak te maken. Ik besloot om dit jaar weer eens iets nieuws uit te proberen en vond een recept voor een zomerse Blondie. Een Blondie is eigenlijk hetzelfde als een Brownie, maar omdat het met witte chocolade is gemaakt in plaats van met bruine chocolade heet dit een “Blondie”. Ik besloot om voor de Blondie met witte chocolade en frambozen te gaan en plaatste een foto op Instagram (je kunt me volgen via @nenaburger).

Blondie

Niet alleen op mijn verjaardag was dit heerlijke gebakje een groot succes, ook op Instagram kreeg ik regelmatig de vraag voor het recept! Vandaag dus hoog tijd om dit recept met jullie te delen!

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 personen

Voorbereiding 20 min en ongeveer 60 minuten in de oven.

Ingrediënten.png

  • 4 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 225 gram witte chocolade (Ik gebruik drie repen van 75 gram)
  • 200 gram boter
  • 130 gram bloem
  • 2 snufjes zout
  • 200 gram verse frambozen
  • 50 – 100 gram geraspte kokos (net wat je lekker vindt) of vervangen voor bijvoorbeeld nootjes of chocolade rasp als je niet van kokos houdt.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

eieren.png

Breek de eieren in een grote kom. Ik begin altijd met de eieren voor het geval er eventueel een rot ei tussenzit. Dit ruik je namelijk al snel, ook al ziet het ei er van binnen en van buiten normaal uit! Het is zonde om de eieren dan al bij de andere ingrediënten gevoegd te hebben. Deze kan je dan namelijk weggooien. Iets wat me al een paar keer is gebeurd…

eieren en suiker.png

Klop de eieren en meng het met de kristal suiker.

mengen.png

Zet de kom even aan de kant en plaats een klein pannetje op het vuur.

boter smelten.png

Smelt de boter. Tijdens het smelten kan je de chocolade repen vast in kleinere stukken breken.

chocolade smelten.png

Wanneer de boter helemaal gesmolten is haal je de pan van het vuur. Zet hem op een hittebestendige ondergrond en voeg de gebroken chocolade stukken toe. De chocolade begint nu langzaam te smelten. Roer het geheel tot een massa.

ei en chocolade.png

Klop vervolgens het boter-chocolademengsel samen met het eimengsel. In het begin lijkt het alsof het niet goed mengt, maar dit zal je zien veranderen. Blijven roeren…

mengen 2.png

Al snel zie je een mooie egale massa ontstaan.

bloem toevoegen.pngVoeg nu de bloem toe. Roer het door met een spatel tot een gladde massa. In het begin lijkt het een beetje te klonteren en heb je de neiging om de bloem eerst te zeven, maar geloof mij. Het komt goed.

beslag.png

Na eventjes roeren zie je een mooi glad en romig beslag ontstaan. Het Blondie beslag is nu bijna af!

zout.png

Voeg twee snufjes zout toe en roer dit ook nog even goed door met de spatel. Nu is het beslag klaar.

beslag in vorm.png

Giet het beslag in een vorm van ongeveer 30 cm x 20 cm. Ik heb een hittebestendige ovenschaal voorzien van een laagje bakpapier. Of misschien heb je wel een echte brownie bakvorm? Gebruik deze dan.

frambozen.png

Bestrooi de frambozen over het beslag.

kokos.png

Verdeel nu 2/3 van de geraspte kokos mooi oven de frambozen en druk de frambozen iets in het beslag.

extra kokos.png

Verdeel tenslotte het restant van de kokos. Als je heel erg van kokos houdt, dan kan je er voor kiezen om een dikkere laag  aan te brengen. Ik vind zo’n 50 – 75 gram voldoende. Bak de Blondie ongeveer 60 minuten in het midden van de op 175ºC voorverwarmde oven. Ik zet altijd een wekker na 50 minuten om te controleren of de Blondie niet te hard gaat of de kokos aanbrandt. Ook controleer ik door middel van een satéprikker of de Blondie al gaar aan het worden is. Wanneer de Blondie gaar is kleeft er namelijk geen beslag meer aan de satéprikker. Anders moet hij nog wat langer in de oven.

blondie uit de oven

Na 50 – 70 minuten (afhankelijk van je oven, dit is echt even uitproberen) is je Blondie klaar!

gesneden

Laat goed afkoelen voordat je stukken gaat snijden.

Blondie3

Blondie2

Eet Smakelijk!

Hebben jullie al eens een Blondie gebakken? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over dit recept wanneer je het gemaakt hebt! En heb je het nagemaakt? Stuur me gerust een foto via Instagram of Twitter, dat vind ik leuk!

Liefs, Nena

Mochten jullie me nog niet op Instagram volgen, dan is dit mijn account: @nenaburger. Ook op Twitter ben ik te volgen via: @nenaburger.

 

Volg:

116 Reacties

  1. 7 april 2022 / donderdag, 7 april 2022

    als ik amandelmeel wil gebruiken, hoeveel gram heb ik dan nodig voor dit recept?

  2. Elke
    21 juli 2019 / zondag, 21 juli 2019

    In een woord verrukkelijk. Mijn collega’s wilde meteen het recept hebben. Heb er nu ik hem vaker heb gemaakt iets meer chocolade en iets minder suiker in gedaan en ook wat blauwe besjes toegevoegd. Hij staat nu weer in de oven en gaat mee op vakantie naar de camping.

  3. 15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

    dit recept zoek ik nog altijd even op- inmiddels al vijf keer gemaakt en iedereen is fan! dankjewel 🙂

  4. Ingeborg & Dana
    15 december 2015 / dinsdag, 15 december 2015

    Wij gaan de blondies vanmiddag maken voor school. We gaan zeer genieten van de frambozen uit de vriezer! En we gaan zeer veel lol beleven. Dikke vette kus van Ingeborg & Dana

  5. jessica
    12 augustus 2015 / woensdag, 12 augustus 2015

    Heb net weer de blondie gemaakt voor een verjaardag morgen.
    Ik denk echt de 20e ofzo! favoriet bij iedereen 🙂 thanx for sharing!!

  6. 7 april 2015 / dinsdag, 7 april 2015

    Ik heb deze blondies nu al een paar keer gemaakt op verjaardagen enzo en ze zijn altijd een groot succes! Mensen bleven maar stukjes pakken! Echt heerlijk en makkelijk te maken!

  7. Linda
    13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

    Dit recept net gemaakt maar dan zonder frambozen en met nootjes. Het is gewoon cake geworden..niks smeuigs zoals je verwacht bij blondies….misschien heb ik de eieren met suiker te schuimig geklopt?

  8. 27 augustus 2014 / woensdag, 27 augustus 2014

    net geprobeerd 🙂 maar een versie met Bananen gemaakt. Nu in de oven, ben benieuwd.

  9. Birgit
    18 juli 2014 / vrijdag, 18 juli 2014

    Ik heb alle ingredienten in huis, ga het zometeen maken voor mijn verjaardag morgen. Lijkt me onwijs lekker!

  10. Lisa Rhemrev
    8 juli 2014 / dinsdag, 8 juli 2014

    Al een aantal keren gemaakt, en hij blijft super lekker! Ook niet moeilijk om te maken 🙂 heerlijk recept!

  11. 28 juni 2014 / zaterdag, 28 juni 2014

    Your blondies looks so yummy! I have to give it a try!
    I didn’t understand a word but I think google will help me to translate it. Thanks for sharing this recipe.
    Wishing you a great weekend!

    • Sabien
      28 november 2015 / zaterdag, 28 november 2015

      That’s sweet 🙂

  12. 18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

    Hij staat nu in de oven, en nee natuurlijk wordt hij niet gaar als je de oven op 150 zet. #blond

  13. Jorike
    5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

    Ziet er heerlijk uit maar ik HAAT kokos. Is het zonder ook even lekker?

    • Serena
      5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

      Voor jou lijkt het me zelfs lekkerder, aangezien je kokos HAAT 😉

  14. Pauline P
    30 mei 2014 / vrijdag, 30 mei 2014

    Klinkt goed!
    Als je twijfelt aan de leeftijd van je eieren, kun je ze even in een bakje water doen voor je ze breekt. Als ze gaan drijven kun je ze weggooien, als ze de bodem blijven raken kun je ze nog gebruiken.

  15. 30 mei 2014 / vrijdag, 30 mei 2014

    Hmmm! Caloriebommetje, maar kan niet anders dan lekker zijn! Goed idee met die frambozen!

  16. 29 mei 2014 / donderdag, 29 mei 2014

    Dit ziet er heerlijk uit, heb het artikel even opgeslagen voor later!

  17. 27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

    Ik word dikker alleen al door het kijken naar dit recept! Maar ga het toch proberen binnenkort, denk ik zo..

  18. Jenny
    26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

    Ziet er superlekker uit Nena!
    Ik wil dit recept graag uitproberen met mijn vriendin, maar zij houdt niet zo van kokos.
    Kan ik de kokos weglaten of misschien vervangen voor wat anders?

    Liefs,

    • Nena
      Auteur
      28 mei 2014 / woensdag, 28 mei 2014

      Hoi Jenny,

      In het artikel geef ik ook wat suggesties:

      “50 – 100 gram geraspte kokos (net wat je lekker vindt) of vervangen voor bijvoorbeeld nootjes of chocolade rasp als je niet van kokos houdt.”

      Je kan de kokos weglaten of vervangen door iets wat ze wel lekker vindt.

  19. Denise
    26 mei 2014 / maandag, 26 mei 2014

    Wauw Nena, bedankt! Ik weet welk gebak ik serveer met mijn verjaardag! Haha

  20. Floriene
    25 mei 2014 / zondag, 25 mei 2014

    Omg ziet er lekker uit Nena!
    Even een vraagje: zijn de blondies een beetje chewy/taai ?

    • Nena
      Auteur
      25 mei 2014 / zondag, 25 mei 2014

      Nee niet taai. Eerder smeuïg als hij niet te lang in de oven heeft gestaan. Wel erg machtig en compact.

  21. Lisa
    24 mei 2014 / zaterdag, 24 mei 2014

    De mijne zit in de oven hoor, ben benieuwd 🙂

  22. Suzanne
    23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

    Hmm, dat ziet er lekker uit zeg! Mooie foto’s, werd er direct door aangetrokken. Bedankt voor het recept, ik ga het ook een keer proberen.

  23. 23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

    Ok, dit gaat mee op vakantie voor de uren onderweg in de wagen, ik kwijl hier bijna…

  24. 23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

    Dat ziet er ZO lekker uit, ben een beetje hongerig na het concert van Nick en Simon gister in Dublin. Ik ga snel maar even wat te eten pakken nu haha!

  25. 23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

    Ik heb nog nooit een blondie gegeten maar als ik dit zo zie loopt me het water in de mond hihi 🙂

  26. 23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

    Dit ziet er heerlijk uit serena!
    Liefs lonneke

    • lisselot
      23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

      Er staat aan t begin “door nena” 😉

      • 4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

        Your thnniikg matches mine – great minds think alike!

  27. Faat
    23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

    Oh wat heerlijk….ga ik morgen meteen maken!

  28. Jessy
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Hmm, lekker! Ik heb eigenlijk nog nooit een Blondie geprobeerd, maar ik ben gek op chocolade dus ik denk dat ik dit binnenkort een keer ga maken. Ziet er superlekker uit!

  29. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    My god, wat heb ik hier zin in!! Ziet er echt superlekker uit, ook met die framboosjes erin.

  30. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ziet er echt superlekker uit! 🙂 x

  31. t.
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Wow deffintly gonna make that!

  32. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ik word er hongerig van! Ziet er erg lekker uit, ik wil dit echt eens proberen 🙂

  33. Laura
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Wouw dat zie er heeel lekker uit. Ik wil em zelf graag uitproberen. Op hoeveel graden zet je de oven? Groetjes Laura

    • Lola
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      175 graden, staat aan het begin van het recept 😉

      • Marco
        23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

        Ohjaa overheen gelezen, dank je!

  34. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dat ziet er lekker uit! Zeker het proberen waard

  35. Kayleigh
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dit ziet er weer es te lekker uit! Dit recept ook maar es toevoegen aan mn receptenboek 🙂

  36. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Wauw, dat ziet er heerlijk uit. Ga ik gauw ook proberen of een leuke variatie daar op 🙂

  37. Sascha
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Wat ziet het er heeeerlijk uit! Dit ga ik zeker binnenkort namaken.

  38. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ahh dit ga ik zeker eens proberen! Ik ben de laatste tijd heel veel bezig met lekker eten/koken en dit komt op mijn lijstje!

  39. Sandra
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Ziet er lekker uit. Lijkt alleen wel of hij niet helemaal gaar is, dat hij nog nat is van binnen. Maar weet niet of dat hoort bij blondies.

  40. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

  41. 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Mmmm..Dit ziet er lekker uit =)

  42. Berber
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Hij staat nu in de oven! Ben benieuwd 😀

    • Nena
      Auteur
      22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

      Ooooeh leuk en lekker! Laat je me weten hoe hij smaakt? 🙂

  43. Annika
    22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

    Oooh wat ziet dat er superlekker uit! En wat een mooie foto’s!
    Normaal houd ik niet zo van witte chocola, dus ik eet ook eigenlijk alleen maar (heel veel) pure chocola. Maar met frambozen lijkt het me wel een goede combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *