Blij verrast: Sephora brightening & hydrating foundation

Een tijdje geleden ontving ik een foundation van Sephora. Bij aankomst al was er iets mis, het pompje was van de flacon afgebroken of iets, dus zette ik de foundation als backup neer bij mijn vriend. Bij mijn vriend staan namelijk allerlei make-up producten die ik nog wil testen of die het net niet schoppen tot mijn everyday bakje, omdat ik daar minder vaak kom dan thuis.

Toen ik de foundation gebruikte kwam ik er echter achter dat het een verrekte fijne foundation is! Ik was oprecht verbaast en verrast. Overige make-up van Sephora heeft mij nooit echt kunnen bekoren, maar deze foundation was nice! De kleur matcht perfect, het smeert heerlijk uit, het voelt aan als een hydraterende creme, dekt redelijk goed, is niet te vettig en het allerbeste: je ziet niet eens dat ik wat op heb. De finish is heel natuurlijk. Dit vroeg om meer gebruik, meer testen en een review op Beautylab!


Het gaat hier om een vrij nieuwe foundation van Sephora genaamd de brightening & hydrating foundation. Zoals je ziet is er wat in de tussenwand gelekt. Hieronder een foto van hoe de dop eruit ziet:


De smeerboel hield me in eerste instantie tegen om dit product te gebruiken, maar ik ben blij dat ik het toch heb gedaan. In de flacon zit 20 ml en de prijs voor deze foundation is €17,50. Het is niet budget te noemen, het is denk ik zelfs duurder dan een drugstore foundation gezien de inhoud, dus de prijsrange ligt denk ik tussen drugstore en high-end in.

De foundation belooft heel wat, volgens sephora.com:
“Flatter your natural features with this lightweight foundation, enriched with hyaluronic acid to instantly brighten and hydrate for a radiant complexion. The light-reflecting pigments visibly erase signs of fatigue and soft focus imperfections and an energizing cocktail of pomegranate and kiwi extracts provide the skin with nourishing, reparative vitamins. The featherweight texture provides buildable coverage and your face will feel smooth and naturally beautiful all day. ” 

Hieronder draag ik de foundation in etappes. Links heb ik helemaal niets op, op de foto ernaast heb ik het alleen op mijn rechtergezichtshelft (voor jullie links) aangebracht, op de foto ernaast heb ik de foundation over mijn hele gezicht verdeeld en op de laatste foto draag ik er wenkbrauwpotlood, mascara, eyeliner, blush en lipstick bij, een full face make-up dus. Je kunt op de foto klikken voor een uitvergroting.


Zie je hoe goed de kleur matcht? Ik draag hier nummer 30 – medium – sand. De kleur is perfect voor lichtgetinte huidjes als die van mij, met een gele ondertoon.

Zoals je op de fotocollage kunt zien dekt de foundation hele donkere vlekjes niet (de littekens op mijn kin zijn op de laatste foto nog steeds lichtjes zichtbaar), maar toch vind ik de dekking redelijk goed te noemen. Je krijgt er meteen een egalere teint van, zonder dat het ‘leven’ verliest. Soms zie je wel eens een meisje wandelen met een té egaal gezicht wat er een beetje levenloos uitziet (weet iemand wat ik bedoel?) en dat is met deze foundation zeker niet het geval. Sterker nog, ik vind dat ik hier een mooie, frisse glow van krijg.


De foundation is wat dikker van structuur dan ik gewend ben en smeert soepeltjes uit over de huid als een volle creme. Je hebt maar een beetje nodig, dus hij is vrij zuinig in gebruik. Droogheden als velletjes vallen ineens niet of minder op en dat blijft de rest van de dag ook zo, wat dat betreft komt het zijn hydraterende belofte goed na. De finish is heel natuurlijk. Sommige brightening foundations bevatten nog wel eens lichtreflecterende shimmers. Het schijnt dat deze foundation dat ook bevat, maar ik zie de shimmers niet terug op mijn huid. In de zon hoef je dus niet bang te zijn voor een Twilight effect, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik heb meerdere malen een complimentje ontvangen over mijn mooie egale huid, maar volgens mij zagen mensen gewoon niet dat ik foundation droeg. Zelfs van dichtbij, als de kleur matcht althans, zie je het niet. Prachtig gewoon!

Hieronder een foto aan het einde van de dag. Ik heb de foundation een dag lang gedragen zonder matterende creme eronder en zonder afpoederen, en dan gaat je huid toch wel een beetje glimmen. En daarmee bedoel ik geen Hollywood glow, maar een vette shine:


Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik van nature een gemengde tot vette huid heb en normaliter wel een matterende creme (Mario Badescu oil free moisturizer) onder draag. Draag ik een matterende creme, dan shine ik minder dan hierboven. En heb je een normale tot droge huid, dan denk ik dat je al helemaal geen ‘last’ van glans zal hebben aan het einde van de dag.

Overigens zit er geen parfum en olie in deze foundation, maar wél hyaluronzuur, een zeer sterke moisturizer. Grote voordelen van deze foundation vind ik vooral de vrij goede dekking en de natuurlijke finish. Andere goede bijkomstigheden zijn het hydraterende effect waardoor je huid er meteen gezond en gevoed uitziet: velletjes vallen niet op en je krijgt een mooie glow. Het verdeeld prettig (zowel met de vingertoppen als met een kwast), laat zich goed blenden (je kunt de dekking ook opbouwen) en in mijn geval is de kleur perfect. Ik ben er blij mee en ik kan deze foundation zeker aanraden als al het bovenstaande is wat je zoekt in een foundation.

Sephora brightening & hydrating foundation kost €17,50 (20 ml) en is te koop via Sephora. Verkooppunten vind je op sephora.nl.

Foundation te duur? Binnenkort test ik 5 budgetfoundations, so stay tuned!

Heb jij je perfect match al gevonden wat foundation betreft?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

101 Reacties

 1. lola
  26 mei 2012 / zaterdag, 26 mei 2012

  Heey, mr als j zweet eh of in de zon lekt die foundation dan uit?
  xo’

 2. Tessa
  13 mei 2012 / zondag, 13 mei 2012

  Ik heb ook een huid met een gele ondertoon maar omdat het een raar kleurtje is is de ‘perfecte kleur’ ver te zoeken of eht is te oranje of te geel of te roze deze maar eens proberen ik denk dat ik de eerste of de tweede in het rijtje heb… is er verdoer nog een echte budget tip voor foundation in ongeveer die kleur van dat rijtje? X

 3. Maxi
  10 mei 2012 / donderdag, 10 mei 2012

  Is het een foundation op water basis, of olie basis?
  xx

  • Serena
   Auteur
   10 mei 2012 / donderdag, 10 mei 2012

   het is oil-free, dus ik neem aan op waterbasis dan.

 4. Sas
  9 mei 2012 / woensdag, 9 mei 2012

  Deze foundation klinkt heel erg goed, met name de hydraterende bestanddelen. Zou mijn hele droge huidje nu wel fijn vinden, maar de dekking zou voor mij wel iets meer mogen zijn. Dit wordt ‘m dus toch niet voor mij.

 5. Emmy
  9 mei 2012 / woensdag, 9 mei 2012

  Echt héél erg bedankt voor de tip! De foundation die ik nu gebruik heeft zijn beste tijd bijna gehad, en omdat ik druk aan het sparen ben, was ik op zoek naar een wat goedkopere foundation die toch zijn werk goed doet. Loreal heb ik al eens geprobeerd, maar daar ben ik niet zo over te spreken, dus ik ga zeker eens deze proberen!

 6. Dilara
  7 mei 2012 / maandag, 7 mei 2012

  Leuk artikel! Ik heb dat ook weleens dat ik denk van ‘ heey deze is best goed!’
  Ik had laatst bij een actie dat alle makeup 1€ was, een van rimmel gescoord, helemaal mijn kleur smeert goed enso. Wat was ik blij, maar ook teleurgesteld, ik had er een paar backups bij moeten scoren!

 7. Nico
  6 mei 2012 / zondag, 6 mei 2012

  Ik kreeg bij Sephora wat testertjes mee van deze foundation. Toen ik deze review las ben ik em toch maar even gaan uitproberen. Opzich een fijne foundation, maar ik vind de geur echt verschrikkelijk

 8. Lisa
  5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Ik ben eigenlijk intens gelukkig met mijn hema-foundation van drie euro haha, dekt genoeg voor mij, niet té egaal en is bijna mijn huidskleur. Overigens vind ik het echt ontzettend jammer dat gele tinten foundation gelijk zo donker zijn, ik ben ontzettend geel en kan bijna geen goede lichte géle foundation vinden. Toch eens bij Mac kijken, als ik gestopt ben met roken.

 9. Tiny
  5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Leuk artikel!

  Spelfoutjes:
  Ik was oprecht verbaasD en verrast.
  Het verdeelT prettig.

  Misschien kan Steven het verschil tussen tegenwoordige tijd en een voltooid deelwoord nog ‘ns uitleggen? En anders heb ik nog wel wat tips 🙂

 10. 5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Ziet er goed uit! Niet cakey fzo 😀

 11. Imane
  5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Hey, ik had een jaartje terug ook een foundation van Sephora geprobeerd en die was super.
  Ik had hem gekocht en er zat blijkbaar ook geen stokje aan vast( van die pomp flacon),

  Wat bleek dat wanneer je op het pompje drukte er door middel van die lucht de foundation er gewoon uitkomt (Lastig uit te leggen haha).

  Ik weet niet of dit bij deze foundation het zelfde is.

  XXX

 12. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Wauw, die kleur past inderdaad heel goed bij je! Lijkt me een erg fijne foundation 🙂

 13. Romeexx
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Hoi Serena, een vraagje : Welk foto-edit programma gebruik je , na picnik .. , ik heb er dringend eentje nodig voor een opdracht ..

  • Serena
   Auteur
   5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

   probeer eens picmonkey.com

 14. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Oh hij geeft echt een geweldig resultaat.

 15. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Ik heb het ook nooit zo op Sephora, maar vind de primers wel fijn. Nu ben ik hier ook benieuwd naar!

 16. Roos
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Wat een fijn en uitgebreid artikel! Vind het altijd zo fijn aan jou dat je eerlijk en oprecht overkomt en dat ik bij jou nooit het idee krijg dat je artikelen achteruit gaan of dat je inspiratie opraakt: je artikelen zijn heel veelzijdig en gaan nooit vervelen 🙂 voor mijn gevoel krijg je ook veel minder kritiek of lullige berichtjes dan andere bloggers, komt vooral door je oprechte houding denk ik!

  En over de foundation: ik vind ‘m best duur voor een Sephora foundation. Dacht altijd dat ze een stuk goedkoper waren… komt misschien ook omdat ik altijd insla als het 3 voor €10 is, hehe.

  • Serena
   Auteur
   5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

   Sephora is een ‘eigenmerk’ en dat zie ik zelf dan altijd als een budgetmerk, maar dat is bij Sephora gewoon niet het geval. Ik ben geen fan van Sephora eigenmerk, dus dit was een leuke verrassing! Het is dan wel niet goedkoop, maar als ie op is denk ik wel dat ik een nieuwe ga kopen 🙂

 17. Lina
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Wat grappig, heb deze dinsdag gekocht haha (:

  • Serena
   Auteur
   5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

   En, bevalt ‘ie?? 🙂

 18. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Wauw mooi zeg, ik zou dit wel een goede vinden… Jammer van de prijs, 17,50 is voor een arme student veel!

 19. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Ik gebruik een andere foundation van Sephora en die is ook heel fijn! Gekocht tijdens de 3 voor 10euro actie dus redelijk budget toen haha

 20. Lisa
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Mooie foto’s! En de foundation ziet er ook goed uit! Maar krijg je door die lichtreflecterende deeltjes in de foundation geen wit gezicht als je een foto in het donker maakt met flits? Ik heb nu namelijk een foundation die ook licht reflecterende deeltjes bevat en op foto’s lijk ik dan net een spookje.

 21. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Wauw, dit is precies het soort foundation dat ik zocht! Deze moet ik zeker en vast eens proberen. Alleen een beetje lastig dat we in België geen Sephora winkel hebben en je dus de kleur niet op voorhand kan proberen. Voor een foundation waar je echt tevreden van bent, wil ik er graag 17,50€ aan spenderen.

 22. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Jeej, *doet een dansje* Ik kan eindelijk weer comments achterlaten. ^^ De foundation is inderdaad een amazing match met je huid, op zich vind ik hem nog wel vrij mat hoor, op het einde van de dag. 😀 Altijd leuk om een product te ontdekken waarvan je had verwacht dat hij niet zo perfecto zou zijn. Op dit moment gebruik ik een foundation van Max Factor, in combo met een witte foundation van MAC, geweldige dekking. 😀 Maar still no true match.

 23. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Hij ziet er echt heel mooi uit! Ik heb mijn favoriete foundation al ontdekt; chanel aqua vitalumiere foundation. Het is wel een beetje jammer dat hij zo duur is, maar dat heb ik ervoor over!

 24. Steffi
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Ik gebruik deze foundation al heel lang, het is de enige die ik heb kunnen vinden die precies mijn kleur is (licht en heel erg roze- al moet ik toegeven niet heel lang gezocht te hebben), maar bij lekt de foundation ook in de dubbele wand. Wel heel flauw is dat de dubbele wand er eerst niet in zat, en toen was de inhoud gewoon 30 ml voor dezelfde prijs. Maar alsnog vind ik ‘m heel fijn voor mijn redelijk droge maar verder egale huid!

 25. Melene
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Ik heb het voor de grap omgerekend naar 30 ml omdat 95% van de foundations in dat formaat komt en voor 30 ml sephora foundation betaal je dan 26,55€ vind ik eerlijk gezegd te duur voor een eigen merk foundation en het doorbreken van de wand had ik volgens mij ook op een andere beautysite gelezen. Als hij goedkoper was, dan had ik het zeker een gokje gewaagd ^^

 26. Myrte
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Oeh dat ziet er goed uit, alleen heb ik een vette huid en ben ik bang dat mijn gezicht met een vloeirbare foundation gaat glimmen (:

 27. xAmber
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Ik zie echt totaal geen verschil in de foto’s! wat een geweldige foundation.
  De dop zou mij ook tegenhouden om het te gebruiken!!

 28. Genevieve
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Als ik foundation nodig had zou ik het wel gebruiken denk ik 🙂

 29. Jelena
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Klinkt erg goed! Morgen ga ik naar Amsterdam, dus dan meteen maar even de Sephora plunderen.
  Bevat deze ook SPF?

  • Serena
   Auteur
   4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

   Nee, geen SPF. Zit er een Sephora in Amsterdam? Dacht het niet. Wel in Amstelveen.

 30. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Ziet er mooi uit maar de meeste foundations zijn veel te donker voor mij, ik heb echt een hele lichte huid. Ik denk dat de lichtste kleur te donker voor me zal zijn.

 31. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Ziet er heel goed uit! Ik heb een beetje dezelfde huiskleur als jij en toevallig zocht ik nog een nieuwe foundation, geweldige tip!
  Liefs

 32. Mina
  4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Zier er goed uit! Ik heb nu nog een fijne foundation, maar als sephora weer komt met 3 producten voor 10 euro dan ga ik zeker een kijkje nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *