Bizarre Beauty – Heel No Pain

Als hoge hakken even comfortabel liepen als sneakers, als ik er feilloos mee over kleine rotsteentjes in de binnenstad kon paraderen én als ze geen aanslag waren op je lichaam en gewrichten, dan liep ik serieus elke dag op hoge hakken. Maar ja, helaas is dat nu eenmaal wel het geval en draag ik alleen hoge hakken op feestjes waar ik vooral erg veel zit. Binnenkort wordt er een voetspray op de markt gebracht die ervoor zorgt dat we pijnloos hakken kunnen dragen. Het belooft je voeten tot 3 hele uren te verdoven zodat je nergens last van hebt.

High-Heel-Pain1De voetspray heet ‘Heel No Pain’ en is ontwikkeld door plastisch chirurg Dr. Randal Haworth. ‘De pijn verdwijnt simpelweg zo’n 2 tot 3 uur. Het is in elk geval genoeg om je door een Rode Loper event te slepen’ aldus Dr. Haworth. Het idee om de spray te ontwikkelen kwam voort uit vraag van zijn patienten, die om verdovende injecties vroegen zodat het dragen van hakken comfortabeler zou worden. De injecties gaven wisselend resultaat en verdoofden de voeten compleet, zodat er ook geen pijnreflex meer kon ontstaan.

louboutin silver pumpsHeel No Pain bevat Lidocaïne HCL, een stofje wat ik maar al te goed ken van mijn tijd op het lab. Ik heb 5 jaar gewerkt als farmaceutisch analist op een ziekenhuislaboratorium van de apotheek, en Lidocaine HCL werd vaak opgelost in een gelei waarmee men de huid of de slokdarm verdoofde. De verdoving is slechts oppervlakkig en dus niet te vergelijken met anesthetica of andere medicijnen die zorgen dat je compleet niets meer voelt.

Als je een beetje op je hand smeert en een kwartiertje wacht, merk je de werking al. Als je over je hand wrijft dan voel je het nog wel, maar het voelt alsof je hand slaapt. Het verdooft dus wel een beetje, maar niet volledig. Een collega uit Amerika nam wel eens wat gelei mee naar huis en smeerde dat onder haar oksels voordat ze haar okselhaar liet laseren. Het maakte de behandeling iets verdraagzamer. Salons die wenkbrauwen en eyeliner tatoeëren gebruiken het ook wel eens bij hun patienten. Het is een vrij veilig ‘FDA approved’ geneesmiddel.

heel no painHet is en blijft een geneesmiddel, dus er zijn wel belangrijke voorschriften waaraan je je moet houden. Zo mag je slechts 4 applicaties per 24 uur. Nadat je Heel No Pain op je voeten hebt gesprayed duurt het een kwartiertje voordat het begint te werken. Het werkt overigens niet bij iedereen. Zo’n 70% van de mensen die Heel No Pain probeert merkt het effect, de overige 30% dus niet.

Heel No Pain verdooft de voeten oppervlakkig waardoor het niet ineens is alsof je op Uggs loopt, je hebt namelijk nog gewoon gevoel in je voeten. Het verdooft slechts die zeurende pijn die je krijgt wanneer je een langere tijd op hoge hakken loopt, en zorgt ervoor dat je het net iets langer en gemakkelijker volhoud dan normaal.

sam edelman lorissa nude pumpsMijn mening over Heel No Pain: als je je aan de richtlijnen houdt en dus niet te veel en te vaak sprayt, lijkt het mij een vrij veilig product. Toch moet je wel uitkijken, want de kans bestaat dat mensen zich niet aan de richtlijnen houden of gewoon hun voeten in goedkope, verkeerde schoenen stoppen en dan denken ‘ah ja, ik heb toch Heel No Pain’. Als een schoen knelt en niet lekker zit, dan moet je die schoenen gewoon niet kopen.

Het product lijkt mij zelf ideaal voor die enkele keer dat je lang op hoge hakken moet staan of lopen, zoals tijdens je bruiloft, eindpresentatie, promotie of een belangrijk feest. Het lijkt me niet de bedoeling dat je het elke dag op je voeten sprayt zodat je elke dag in 10 cm hoge hakken op je werk of school verschijnt. Als je je aan de maximale dosis houdt is het vast niet ongezond, maar zelf zou ik het gewoon niet doen. Het is niet goed om elke dag op hoge hakken te lopen, ook al voel je geen pijn, het is niet goed voor je gewrichten.

Je kunt de spray natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Je kunt je huid insmeren voordat je er een tattoo gaat laten zetten, of haartjes laat weglaseren of -harsen. Mensen die aan vechtsport of hardlopen doen schijnen het ook graag te gebruiken.

biochemistry heel no painHeel No Pain spray zal vanaf 2 januari verkrijgbaar zijn via de website Biochemistry.la en ook zal het in Amerika verkocht worden bij Footlocker en Walgreens. Een flesje van 30ml zal $15 gaan kosten.

Wat vinden jullie van Heel No Pain? Een absolute uitkomst of een overbodig onzinproduct?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

101 Reacties

 1. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hmmm, ik weet niet wat ik hiervan moet vinden eigenlijk. Zelf draag ik graag en veel hakken en tja, sommige schoenen gaan dan na een tijdje pijn doen, maar meestal koop ik alleen hakken als ik denk dat ze dat pas aan het eind van een avondje uit gaan doen, dus echt heel veel nut zou het voor mij niet hebben. Lijkt me trouwens ook heel eng als je de pijn niet meer goed voelt als je pijn hebt is daar altijd wel een reden voor.

 2. Tessa
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  vind dit een heel onveilig product. Ik krijg bijvoorbeeld vaak na 2 uur in hakken blaren en heb ook al aan de hand gehad dat ik een week amper kon lopen van de pijn. Lijkt me dat je je voeten iets vreselijks aandoet door ze gewoon tijdelijk te verdoven.

 3. Linda
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Dit lijkt me eerder handig wanneer je een keer een weekendje weg gaat en veel moet lopen. Soms heb je dan aan het eind van de dag zo erg pijn aan je voeten dat je de volgende dag eigenlijk nergens zin in heb. Op dat soort momenten lijkt het me wel fijn, hoewel ik me wel af vraag hoe veel van de pijn dit weg zou halen.

 4. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Mmmm… Ik weet het niet! Ik denk niet dat ik het zelf zou gebruiken.

 5. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  hmmm ik weet het zo niet, ik vind verdovingen maar eng, hoe klein ook!

 6. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Wat een apart product! Ik vind het zeker niet verkeerd dat hij ontwikkeld is. Met bruiloften, gala’s of andere feestjes zou ik dit wel echt een keer willen proberen! En ik moet zeggen dat de prijs mij enorm meevalt daarom, ik had tientallen euro’s hoger verwacht dus ik zou het best willen proberen!

 7. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik draag heel soms hakken en dan krijg ik al pijn, dus als je zo’n flesje koopt is het wel handig dan doe je er gewoon wat langer mee.

 8. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Misschien voor heel af en toe eens…

 9. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Lijkt me een superproduct.
  En het is een lokale verdoving. Lidocaïne viskeus tegen aften is af en toe ook wel lekker.
  Voor alle mensen die zeuren over pijntjes en een functie die het heeft. Nemen jullie nooit een Ibuprofen bij hoofdpijn ofzo?
  Ik denk niet dat deze spray met lage werkzame stof je neurontransmitters in een avondje stappen op hakken om zeep helpen.
  Op een feestje loop ik aan t eind van de avond ook op hakken door. Zo’n spray verlicht dan een beetje. Ideaal want op blote voetjes naar huis is al helemaal not done.

  • Serena
   Auteur
   27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Precies dat, Kissyfur! Het verdooft slechts heel oppervlakkig de pijn en het is niet alsof het je gevoel in je voeten compleet lam legt. En inderdaad, we slikken ook verdovende middelen om hoofdpijn te verlichten. Ik ga er in elk geval naar op zoek mocht ik weer in The States zijn! 😉 Dan zal ik het daarna reviewen, uiteraard!

   • Chantal
    30 december 2013 / maandag, 30 december 2013

    Pijn in mijn voeten ontstaat bij mij proprioceptief. Met name door een andere stand van de voet. Dat zit in het lichaam en daarbij zal een oppervlakkige spray niks bij helpen. Ik twijfel zwaar aan de werking van het product. #nieuwsgierig naar een review#

  • Joni
   27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Inderdaad! En Serena zei zelf ook al dat je het niet moet gebruiken om toch knellende schoenen te kunnen dragen.
   Ik doe regelmatig hostessenwerk en moet soms een hele dag op hakken staan. Zelfs als je schoenen niet knellen doet dat gewoon pijn. Dus dan lijkt me dit wel handig!

 10. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Wie mooi wil zijn moet pijn lijden zeggen ze toch altijd. Ik denk dat het misschien nog wel eens gevaarlijk kan zijn. Pijn is een waarschuwing van je lichaam dat er iets niet goed is. Dan kun je wel 3 uur niks voelen maar als je daarna je hele voeten hebt open gehaald of iets dergelijks, weet niet of je daarna nog zo blij bent.

 11. Suzanne
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het klinkt raar. Ik vraag me af of de mensen die zeggen dat ze minder pijn hebben, niet gewoon minder pijn hebben door het placebo-effect. Verder zou ik zelf altijd kijken of je nou echt hakken van 10cm moet dragen, als je veel pijn krijgt terwijl je op hakken loopt en dat laat merken, ziet het er meteen minder goed uit, dus kan je misschien beter iets lagere hakken aan doen.

 12. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik draag bijna nooit hakken en dan vooral vanwege de pijn, vind het wel mooi. Dit lijkt me wel een idee..

 13. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik vind het toch net ietsje te ver gaan denk ik, ik hou het dan wel bij platte schoenen of van die pads.

 14. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het lijkt me enorm handig!

  Keep on bloggin’,
  Summer

 15. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het is wel een product dat uitkomst kan bieden maar erg goed voor je lijkt me ook niet. Je hebt niet voor niets pijn dus dan is er sowieso ‘iets’. Lijkt me niet goed om dit gevoel te verdoven!

 16. An
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het is promotie, je gaat promoveren. Promovatie bestaat niet. Verder interessant artikel!

 17. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Op hakken lopen moet je trainen. Vlak voor de kerstvakantie heb ik voor het eerst in tijden 2.5 uur achterelkaar voor de klas gestaan op high heels. Geen pretje. Maar ik weet uit ervaring dat als ik 2 x per week op hakken loop op mijn werk ik vrijwel nergens meer last van heb. En dan wel plat en hoog afwisselen natuurlijk.

 18. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik snap wel dat het fijn kan zijn, voor het zetten van een tattoo of laserbehandeling ofzo, maar voor het dragen van hakken vind ik het wel heel ver gaan!

 19. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hm, ik hou er niet zo van om zomaar delen van mijn lichaam te verdoven. Als iets pijn doet, gaat er iets niet goed. Je lichaam geeft niet voor niets aan dat het pijn heeft, dus dat verdoven vind ik dan ‘eng’. Niks voor mij.

 20. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hmmm.. Toch wel een beetje een raar product.. Ik zou het denk ik niet zo snel aanschaffen.

 21. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Bijzonder product! Aan de ene kant klinkt het als een erg handig goedje voor af en toe, maar ik vraag me af of je je voeten niet stuk loopt.

 22. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik geloof hier zelf nooit zo in, ik houd het maar bij lopen zónder daarvoor allerlei sprays te gebruiken.

 23. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Wat handig. Al zou ik het zelf niet zo snel gebruiken omdat ik het maar een beetje eng vind haha.

 24. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Wat grappig zeg :’)
  Zou het zelf niet gebruiken, want ik kan vanwege de pijn dus niet op hakken lopen. En aangezien deze alleen de huid verdooft…

  Maar vind het een grappig product, ben benieuwd of mensen dit echt gaan gebruiken (tsja… ik denk het wel?)

 25. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hmm, een product dat je voeten verdoofd…Ik vind dat persoonlijk erg ver gaan. Pijn heb je immers niet voor niets: je lichaam geeft aan dat er iets is (in dit geval knellende schoenen). Ik heb ook wel eens last van knellende schoenen, maar dan een plekje, bijv. hak. Ik plak er dan een pleister op of ik smeer er een anti blaar crème (stick) overheen.

 26. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik vind dit een beetje creepy…Het klinkt super chill maar ik vind het een beetje eng dat ik niets voel. Dadelijk ligt mijn teen in een of andere rare houding en dan blijf ik op die krengen lopen….kweet niet….

 27. Astrid
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hi Serena, ik wil alleen even kwijt dat je veel ‘dt’ fouten maakt in je artikelen! Dat is zo jammer, want verder schrijf je geweldig!

  • 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Valt mij ook altijd op. Maar eigenlijk zie je het bij alle grote bloggers wel. Maak ze zelf ook, ook al ken ik de regeltjes door en door (in mijn geval dus gewoon slordigheid, niet dubbel gecheckt).

   @Serena, je schrijft steeds verdoofd terwijl het hier soms ook verdooft moet zijn!
   bv: Het verdoofd dus wel een beetje
   Moet verdooft zijn in dit geval 🙂

 28. Judith
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Als er nu eens eerst leuke hakken in maat 43/44 op de markt komen (betaalbare). Dan ga ik wel verder kijken…

 29. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hmm ik weet niet of het idee me echt aanstaat.. Maar opzich is het wel handig

 30. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het klinkt opzich veilig als je inderdaad de regels goed aanhoud. Ik ben wel erg benieuwd of het echt werkt! Wie weet bestel ik zo’n flesje. Wel ideaal tegen pijn van tattoo’s of harsen inderdaad.

 31. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het lijkt een geweldig product maar ik vind het toch op een of andere manier niets..

 32. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hmm, apart product. Het klinkt veel belovend, maar het lijkt me nou niet echt goed voor je… Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden.

 33. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Heel bizar en onnatuurlijk, maar toch heb ik er wel oren naar! Lijkt me heerlijk om je niet meer te moeten verbijten wanneer je je hoge hakken te lang aan hebt. Ik vind die pijn soms echt ondraaglijk!

 34. Iva
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik dacht: yay, ik wil dit! Maar op karakter loop ik mijn voeten al tot bloedens toe kapot, dus ik wil eigenlijk niet weten hoe ze eruit zouden zien als ik dan ook nog een verdovende spray had gebruikt…

 35. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  O jeetje dat lijkt me toch niet bepaald gezond voor je voeten, daar zullen fysiotherapeuten en ergotherapeuten niet achter staan denk ik. Ik kan helaas niet goed op hoge hakken lopen waardoor ik het ook maar gewoon niet doe, hoe mooi ik ze ook vind

 36. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik zou het niet eens een heel gek product vinden. Ik draag doordeweeks eigenlijk geen hakken maar zoals een keer een feestje of bruiloft zou zoiets ideaal zijn. En zeker de diploma-uitreiking bijvoorbeeld.. ik zou het zeker eens willen testen. Nieuwsgierig naar .. mhh.

 37. Esther
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hm ik vind het toch een beetje eng hoor! Ik snap wel dat het niet al te gevaarlijk is, maar ik hou niet zo van het gebruik van medicatie als het niet echt nodig is (dit is voor mij vergelijkbaar met mensen die betablokkers slikken voor hun rijexamen voor het geval ze zenuwachtig worden, ik heb het dus niet over mensen die echt extreme zenuwen hebben en al heel vaak gezakt zijn hierdoor bijvoorbeeld). Dringt dit niet door tot in je bloed verder?

  • S.
   28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

   Zoals Serena al beschreef, is het geen anesthetica, lidocaïne verdooft alleen lokaal de plek waar het in dit geval opgesprayd wordt. Zo wordt er in het ziekenhuis bijvoorbeeld ook wel lidocaïne creme gebruikt, wat eigenlijk hetzelfde principe is als de spray. Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken dat dit in de bloedbaan terecht komt 🙂

 38. Angela
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Voor die weinige dagen in het jaar dat ik hoge hakken draag denk ik dat ik liever pijn heb dan de kans dat ik mijn voeten helemaal stuk loop met blaren omdat ik mijn schoenen niet op tijd heb verwisseld.

  Ik krijg het meeste last van mijn kuiten en rug als ik op hakken loop, jammer(niet jammer) genoeg helpt geen enkel lapmiddel daartegen.

 39. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Wat handig zeg. Zelf heb ik ook zo’n soort spray, die was toen te koop bij Nelson. Is van ‘t merk ‘Bama’ en helpt wrijving in de schoen te verminderen. Helpt echt super goed 🙂

  • 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Oh die heb ik ook! Maar die verminderd niet zozeer pijn, hij maakte je voet gladder (waarschijnlijk d.m.v. siliconen) waardoor inderdaad de wrijving verminderd (wat jij al zei) maar daardoor heb je minder snel last van blaren. Een spray als wat Serena uitlegt is echt meer om de pijn van het dragen van hakken te verminderen.

   • 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

    Aah oké! Nou ik vond dit al ideaal haha, laat staan die andere spray dan. Ben benieuwd! 🙂

 40. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hm.. ik vind het een beetje apart. Vaak geeft pijn toch aan dat het niet helemaal goed voor je is? Dus dan negeer je de signalen van je lichaam…

 41. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Oooh, ik ben echt geïnteresseerd! Draag niet zo heel vaak hakken, en dat is eigenlijk grotendeels omdat het zo’n pijn doet na een tijdje. Maar wat een beauties zijn het toch *-* Waarschijnlijk zou ik zelfs met zo’n spray niet zo heel vaak hakken dragen, maar voor een galabal of iets dergelijks zou het toch echt ideaal zijn! Want elk jaar ga ik naar het faculteit galabal, maar doe niet altijd hakken aan, of heb een paar reserveschoenen mee, want na een tijdje hou ik het gewoon niet meer uit. Dus dit zou echt een ideale oplossing zijn! Zou natuurlijk handig zijn zouden ze het hier ook in de Footlocker verkopen, maar misschien dat ik het wel online bestel. Ben vooral geïnteresseerd omdat je zegt dat het veilig is. Anders zou ik waarschijnlijk best sceptisch zijn :p

 42. Barbara
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik vind het maar vreemd, het kan nooit goed zijn om door de pijn heen te lopen…

 43. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  de laatste keer dat ik hakken droeg vorige week waren het een nieuw paar en die moeten altijd de meest verschrikkelijke blaren veroorzaken. ik heb er nu nog steeds last van xD

  • 28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

   Ja, hier moest ik dus ook gelijk aan denken!

   • 28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

    Hoo, die was voor het berichtje hierboven, over pijn als lichaamsfunctie, bedoeld!

 44. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Wat een vreemd product…. Pijn heeft toch een functie voor het lichaam, dus ik zou zoiets niet snel gebruiken

  • 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Mijn idee! Pijn heeft zeker een functie, het is een waarschuwing van je lichaam. Met zo’n product wordt de consument alleen maar voor de gek gehouden. Je verlegd het probleem…

 45. Amy
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Best handig!

 46. emily
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Wat een handige spray, zelf draag ik geen hakken dus ik heb het nog niet nodig!

 47. doro
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hmm, voor een keertje misschien… Het lijkt me dat je dan vooral de dag erna de pijn zult voelen?
  Serena, leest er niemand je teksten na? Deze staat toch echt wel vol fouten… (verdoofd, waar het verdooft moet zijn, een keer of vijf…)

  • Mieke
   27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Het hele werkwoord is verdoven, dus het voltooid deelwoord is verdoofd, het kofschip gaat niet op.

   • Mieke
    27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

    Ik realiseer me nu dat het misschien op jouw punten niet om het volt.dw. gaat. In dat geval: excuus 🙂

 48. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik draag eigenlijk nooit hakken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *