Bikini Body Tips

Zoals ik jullie eerder vertelde kon de Bikini Body Workout door omstandigheden helaas niet meer doorgaan, maar dat wil niet zeggen dat ik geen tips voor jullie heb! We hebben misschien nog zo’n 2 maanden de tijd voordat we onze lijfjes in te kleine bikini’s willen persen, dus mocht je de laatste weekjes nog wat strakker in je vel komen te zitten let dan vooral goed op wat je eet en drinkt.

Ik heb nog nooit gelijnd of een dieet gevolgd en ik heb dan ook dikke respect voor de mensen die dit wel doen en volhouden. Het vergt erg veel discipline en een sterk karakter, dus petje af! Ik ga jullie natuurlijk geen dieet voorschrijven, want ik ben niet deskundig op dat gebied, maar ik wil wel graag met jullie delen op welke soorten eten en drinken ik de komende tijd wat meer zal letten.
I like to party and I like to have a drink, maar alcoholische vernaperingen zijn echte ‘dikmakers’. Oh my God, je wil het niet weten! Een gemiddeld biertje of wijntje bevat zo’n 200 calorieen, om maar niet te spreken van zoiets als Southern Comfort of Bailey’s die wel tweemaal zo veel calorieen bevatten! Mixjes met frisdranken en cocktails zijn vaak ook hoog in calorieen omdat ze veel suikers bevatten. Kijk, als je gaat stappen ga je ook niet de hele avond aan een waterflesje lurken, een (shot)glas vodka is dan de beste keuze. Maar remember girls, don’t party too hard!

Je hoeft ook echt niet de hele avond door te drinken, 4 drankjes op een avond is meer dan zat toch (een per uur)? Als je dus echt een avondje gaat comazuipen drink je denk ik gemiddeld zo’n 8 drankjes, maybe more? Nou reken maar uit, das bijna het aantal calorien wat een vrouw per dag nodig heeft als dagelijkse hoeveelheid, 2000 calorien dus. Dus als je die dag ook gewoon je dagelijkse portie eten en drinken hebt binnengekregen ‘drink’ je er dus een dag extra aan calorietjes bij. Jaha, daar sta je niet bij stil he? Drink dus met mate, niet alleen omdat je jezelf dan beter in de hand hebt (dus geen ‘dames in de dop’ fails), maar ook om je lichaam in balans te houden.
Snacken en snoepen is ook iets waar je op zou moeten letten als je wat strakker in je velletje wil komen te zitten. Chips, chocola en snoepjes vervang ik nu voor ongezouten noten (walnoten, heerlijk!), Japanse mix en gedroogd fruit. Lekker om op te knabbelen voor de tv. Soms neem ik ook stukjes komkommer, Parijse worteltjes of radijsjes mee als snack. Tussen de middag is een bouillon ook erg lekker, gewoon zo’n zakje ‘Opkikker’. Een kom kwark met walnoten, vers rood fruit en een beetje honing is een perfecte lunch of ontbijt. Special K vind ik overigens niet te eten. Ken je die regel, 2 ons groente en 2 stuks fruit? Eet dus niet meer dan 2 stuks fruit per dag. Fruit is gezond door de vitamientjes, maar ze bevatten daarnaast ook veel suikers, houd het dus gewoon bij 2 stuks.

Op brood eet ik kipfilet, kalkoenfilet en Maaslander kaas (lekker met komkommer) of wasa crackers met philadelphia light, tomaat en een beetje peper en zout, nommmm! Ik smeer trouwens al jaren met Becel Light (ook goed voor je rikketik!).
Voor het avondeten ga ik gewoon all the way, niet moeilijk doen, je moet ook gewoon je vetten en koolhydraten binnenkrijgen hoor. Niet elke dag frituren of Maccie D’en natuurlijk, maar een patatje op zijn tijd, gefrituurde kibbeling of een bak roti moet kunnen. Als je nog trek hebt, schep dan alleen extra groente op en laat de aardappelen en het vlees staan. Een glas water drinken voor het eten zorgt dat je minder trek hebt, maar dat zou ik alleen doen als je van jezelf weet dat je te veel eet.
Drink zo veel mogelijk water en groene thee (zonder suiker) en vermijd zo veel mogelijk frisdrank en luxe (Starbucks) koffiedrankjes met opgeklopte melk en siroop en dergelijke. Vruchtensap kun je 1:1 verdunnen met water, want vergis je niet, hier zitten juist veel suikers in. Vaak is het op deze manier ook verfrissender en minder zoet, wat best lekker is. En Coca Cola Zero dan? Tja, daar zitten inderdaad zero calories in, maar dat koolzuur zorgt ervoor dat mijn buik zich een beetje opzet (ben ik hier alleen in?) dus dan krijg ik er alsnog zo’n opgeblazen gevoel van. Daar houd ik niet van, dus ik kan beter zo min mogelijk koolzuurhoudende frisdranken drinken.

Natuurlijk snoep ik op mijn werk gewoon mee als er wordt getrakteerd, maar als je tijdens het boodschappen doen al oplet met wat je koopt en wat je in huis haalt of wat je meeneemt naar school of je werk dan kan dat al enorm schelen.
Naast het opletten op wat je eet en drinkt is het natuurlijk belangrijk om te bewegen. Ik ben sinds vorige maand weer gestart met fitnessen waarbij ik extra aandacht besteed aan mijn benen, billen, rug en buik en mijn conditie op peil houd met cardio. Als ik dit nieuwe eetpatroon en het sporten volhoud tot de zomer weet ik zeker dat ik wat strakker in mijn vel kom te zitten zonder dat het me al te veel moeite of discipline kost (het is gewoon even wat meer opletten, geen mega streng niet-vol-te-houden-dieet ofzo).
Check het aantal calorieen in je eten en drinken via deze link, als je durft. Je zal verbaast staan hoeveel calorien er soms in je snacks zitten! Tegelijkertijd kan je hier goede alternatieven opzoeken. Als laatste wil ik zeggen dat het totaal geen must is om in een strak lijf in bikini te verschijnen op het strand. Doe gewoon waar jij je prettig en gemakkelijk bij voelt! Ik heb niets te klagen over mijn lijf, maar ik voel me nu eenmaal prettiger in bikini als ik een platte buik zou hebben en wat strakkere benen. Ach Sereen, wat klets je nou, jouw buik is hartstikke plat. Ja, als ik rechtop sta en mijn buik aanspan misschien. Maar ik heb stiekeme spekkies hoor! I’ll show ya.
Zo, en nu wil ik er niets meer over horen. Ook al is jouw buik dikker dan die van mij en ‘heb ik niets te klagen’, plat en strak is die van mij zeker niet en dat is wel wat ik nu eenmaal graag zou willen 🙂
Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze informatie en wie weet haal je er wat tips uit voor jezelf. Zijn jullie momenteel ook hard bezig met het verkrijgen van een hot Bikini Body of deert het je allemaal niet zo veel?
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *