Batiste Droogshampoo voor Brunettes

Een tip voor de brunettes onder ons: Batiste droogshampoo voor brunettes! De laatste keer dat ik in London was (van de zomer, met Nena) probeerde ik 5 flessen mee te smokkelen, maar ik was vergeten dat ze niet in mijn handbagage mochten en toen moest ik ze achterlaten bij de douane. Ik balen, joh! Gelukkig is dit product nu sinds een tijdje gewoon in Nederland bij de drogist te koop.

batiste droogshampoo brunettes03Nu het herfst is en we langzaam naar de winter gaan worden mijn haren niet alleen statischer, ook worden ze sneller vet. Met koud weer wordt je huid droger, en dus ook je hoofdhuid. Als reactie produceert het meer talg en daarom krijg je (helaas, helaas) sneller een vette kop met haar.

aint nobody got time for thatIk heb geen zin en tijd om elke dag mijn haren te wassen en daarom is droogshampoo voor mij een goede oplossing om wasbeurten langer uit te stellen.

batiste droogshampoo brunettes02Batiste droogshampoo voor brunettes is er in 2 varianten;

  • voor de medium brunette –  donkerblond tot lichtbruin haar
  • voor de dark brunette –  bruin tot zwart haar

batiste droogshampoo brunettes04Het gebruik van droogshampoo is niet moeilijk. Goed schudden. Neem de bus vervolgens op zo’n 30 cm afstand van je hoofd, druk de knop in en spray de inhoud op je vette haaraanzet. Even doorborstelen en klaar! Op de achterkant staan de instructies, mocht je het voor het eerst gebruiken en alles nog na willen lezen.

batiste droogshampoo brunettes05Het verschil met deze speciale droogshampoo voor brunettes is de toevoeging van kleurdeeltjes. ‘Normale’ droogshampoo laat bij mij een witte waas achter. En omdat ik donker haar heb, zie je dat erger dan wanneer ik blond haar zou hebben. Door de toevoeging van kleurdeeltjes laat deze droogshampoo een lichtbruine waas achter, die al snel verkleurd naar een bruine waas. Oftewel, een onzichtbare waas wanneer je een brunette bent.

batiste droogshampoo brunettes07Bij de linkerbus kun je goed zien dat deze droogshampoo kleurdeeltjes bevat.

batiste droogshampoo brunettes08Vet haar.

batiste droogshampoo brunettes10Droogshampoo sprayen.

batiste droogshampoo brunettes09In het begin dacht ik ‘hallo, ik zie gewoon een witte waas hoor’ maar na een paar seconden veranderd de kleur van wit naar lichtbruin naar bruin. Het heeft denk ik even tijd nodig om te oxideren aan de lucht.

batiste droogshampoo brunettes12Even alles doorborstelen.

batiste droogshampoo brunettes11Het resultaat: een matte, frisse en niet vette coupe! Spray alleen bij je haaraanzet, anders kan het geheel er een beetje dof uit komen te zien.

batiste droogshampoo brunettes13Een tip: gebruik een borstel om je haren naderhand door te borstelen in plaats van even woelen met je handen, want de gekleurde deeltjes kunnen, vooral in het begin, afgeven op je handen.

batiste droogshampoo brunettes06Na een spraybeurt met Batiste droogshampoo voor brunettes kan ik er weer een dag tegenaan! Veel sneller en gemakkelijker dan elke dag mijn haren wassen nu ze zo snel vet worden. Ideaal! Ik voel me ook zekerder met deze droogshampoo, omdat ik niet bang hoef te zijn dat mijn haren ergens een wit/grijs waasje laten zien als ik er even met mijn handen doorheen ga.

Dit is absoluut mijn favoriete droogshampoo en ik kan het aanraden voor elke brunette!

blondes have more fun but brunettes remember it the next dayDe Batiste droogshampoo voor brunettes bevat 200ml en kost €5,58 per stuk. Je koopt Batiste bij Kruidvat, Trekpleister, DA en DIO drogisterijen.

Bij welk team hoor jij, team blondine of team brunette?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

98 Reacties

 1. Daantje
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Top dat deze er nu ook zijn voor brunettes. Ik wil hem ook. Nadeel… In belgie kan ik ze niet vonden. Iemand enig idee waar ik ze jan kopen?

 2. Miranda
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Team Red! 😉

 3. Shari
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Héél handig, deze bruin gekleurde droogshampoo’s! Ik gebruik zelf de variant van Aldi (België), hier hadden ze dit tijdje geleden in aanbieding. Deze werkt ook super!

 4. karima
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Is droogshampoo nou hetzelfde als volumepoeder? De ingrediënten/resultaten?

 5. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  haha ik had precies hetzelfde met de droogshampoo. Op een gegeven moment keek ik in de spiegel en had ik bruine vlekken op mijn gezicht. Dat kwam dus doordat ik eerst aan mn haar had gezeten en het daarna uit mijn gezicht had geveegd. Dus je moet er erg mee oppassen en je handen goed wassen! 🙂

 6. Gwen
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik gebruik het zelf ook.. Het werkt wel goed tegen vet haar. Maar als ik het eruit moet wassen komt er wel echt vies bruin water naar beneden.. Dus dat vind ik wat minder.

 7. Julie
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  In België verkopen ze deze variant nog niet maar ik ga het toch regelmatig eens checken want ik ben er al lang op aan het wachten 😀

 8. Marjolein
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Team brunette!
  Deze shampoos zijn al ongeveer een half jaar te koop. Zelf zou ik er eerder een review van hebben geschreven maar hij is heel fijn. Ik heb hem oook

 9. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  ik heb m zelf ook, en het werkt echt onwijs fijn!

 10. mara
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Team ginger, mag dat ook? 😀

  Ik heb echt nog nooit droogshampoo geprobeerd, maar mijn haar wordt ook niet vet. Na 2 weken ja, maar ik was het in de tussentijd wel een paar keer haha

 11. Iva
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Heb vanmorgen nog een shitload van dit spul in mijn haar gesmeerd. ‘t ziet er nu weer prima uit! Ik was mijn haar alleen op dinsdag en zaterdag, dus op vrijdag is mijn haar altijd het vetst. Kan niet zonder deze brunette versie, zo’n witte vereist veel te veel ‘uitwoelwerk’ en daar ben ik te lui voor.

 12. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Als brunette moet je gewoon een aparte droogshampoo hebben. Die standaard versies werken gewoon niet. Ik gebruik de brunette droogshampoo van Lee Stafford. Ook zeker een aanrader.

 13. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Oooh, eindelijk! Wil die al langer, met dat ik zo’n donker haar heb, snapte nooit waarom ze die hier niet verkochten. Ga zo snel mogelijk eens naar de Kruidvat.

 14. Syl
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  ik heb de gewone versie…alleen die grauwe witte waas staat me tegen. misschien deze eens proberen

 15. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik vind batiste altijd best duur maar ze hebben wel goede producten! Deze droogshampoo is heel slim van ze!

 16. Cherrelle
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik koop altijd de versie voor brunettes in kruidvat, die vind ik fijn maar eigenlijk heb ik wel donkerbruin haar dus misschien dat ik de volgende keer de dark brunette mee neem.

 17. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Brunette! Ik ben alleen heel ouderwets met dit soort dingen, als het vet is gewoon wassen, punt. Als je naar zweet stinkt spuit je ook niet 10 flessen deo op om het te verbergen toch?

 18. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Goede review, duidelijke foto’s van de werking ook! Ik gebruik deze zelf ook op dit moment en ik moet zeggen dat ik het inderdaad fijner vind werken dan een gewone droogshampoo. Nu hoef ik me tenminste niet meer druk te maken om die witte waas! Wel vind ik de geur van deze droogshampoo niet zo aangenaam.

 19. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik gebruik de medium & brunette versie hier van en daar ben ik erg tevreden over. Toch vind ik dat er nog wel een wat wittige waas blijft, maar een stuk minder dan met gewone droogshampoo.

 20. Faat
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Fijne review! Ik ga deze halen!

 21. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Handig, ik heb blond dus voor mij maakt het niet veel uit. Maar kan mij voorstellen dat dit heel handig is voor donker haar!

 22. Shir
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik heb deze ook. Had eerder al gelezen over een witte waas die droogshampoo achter kan laten dus heb toen de donkere variant gehaald. Ik vind hem fijn maar heb verder geen ervaring met andere merken. Dit is mijn eerste droogshampoo 🙂

 23. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Team Brunette hier;)

  Hoewel droogshampoo wel echt een handig iets is gebruik ik het echt nooit omdat met al het “gedoe” ik net zo snel ben als ik het toch even was.

 24. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik ben donkerblond haha, zit er net tussenin! Ik ben zelf geen fan van droogshampoo’s.

 25. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Helaas is deze bij mijn Kruidvat (een hele grote!) uit het assortiment gehaald! Net als alle Batiste droogshampoo’s. Ah boe!

 26. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Is droogshampoo ook ideaal voor krullend haar? Ik heb er laatst één geprobeerd van Andrélon, maar dat was echt geen succes. M’n haard werd er super-mega droog van en dat komt natuurlijk omdat krullen van nature al wat droger zijn dan sluik haar.

  Krullende meisjes, iemand ervaring met een goede droogshampoo?

 27. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik ben team blondine, maar zelfs ik heb wel eens last van een waas bij droogshampoo, daarom gebruik ik het ook niet zo vaak. Wel fijn dat ze nu ook voor brunettes er één hebben die niet zo opvalt als de originele droogshampoo.

 28. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Fijn, zo’n variant voor de brunettes!

 29. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik heb deze een tijd geleden gebruikt en toen werkte ie op de een of andere manier niet zo fijn, maar nu ziet het er toch wel weer goed uit… Misschien deed ik iets verkeerd, haha 🙂

 30. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik ben wel fan van de xxl volume variant. Mijn haarkleur schommelt tussen blond en bruin, maar vooral nu het winter wordt en mijn zonnige coupe soleil ook gewoon terug donkerder wordt, zou ik de medium brunette variant wel kunnen gebruiken.

 31. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Haha dat laatste plaatje :p
  Ik zit er tussenin, sommigen zeggen dat m’n haar donkerblond is, anderen vinden het toch echt lichtbruin :p ik ben iig blij met m’n haarkleur 🙂

 32. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Leuke afbeeldingen tussendoor:) Ik ga deze denk ik ook halen! Klinkt goed.

 33. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Wat erg dat je ze eerder moest achterlaten bij de Douane. Ik had dat vorig jaar met mijn net nieuwe chanel parfum. Ik kon wel janken!

 34. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Wist ik dit maar voordat ik de volume variant gekocht had met het idee “Oh joh, gewoon wat harder die waas er uit schudden” … nee.
  Dit is top! 😀

 35. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Handig!! Ben zelf brunette dus dit is ideaal!

 36. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Team preciesertussenin! Heel vaak zeggen mensen dat ik donkerblond haar heb, terwijl ik het meestal zelf meer lichtbruin vind. Ik heb de spray voor brunettes ook. Nog niet uitgeprobeerd, maar ik ben wel heel erg benieuwd nu!

 37. Mulaty
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Whahaha de uitspraak van de brunette op het plaatje.
  Team brunette.

 38. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Deze droog shampoo ga ik zeker proberen!

 39. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik ben een blondine dus ga ik voor de orgininele variant, wel een hele goede review voor de brunettes 🙂

 40. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Wat handig! Fijn dat ‘ie speciaal voor brunettes is 🙂

 41. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik zelf ben geen brunette, maar voor een vriendin van mij is deze droogshampo wel handig. Zal haar wel even de link doorgeven van dit artikel. 😉
  Ik ben trouwens team blondine. =)

 42. 8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Onwijs handig, ik ben ook altijd bang voor de witte waas!

 43. debo
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Bedankt voor je review!!! Ik ga ehm strakjes ook halen. Ik had die eerst van andrelon voor bruin haar.. maar daar hield ik een witte waas van over. Eindelijk nu een product voor donker haar! Dat zn belofte waarmaakt.

 44. Karlijn
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Fijne review weer :). Deze ga ik zeker halen! Ik heb vaak last van die witte waas. Alleen ik twijfel een beetje over de kleur aangezien ik van mezelf donkerblond haar heb, maar door verven (met henna) nu (donker)bruin haar heb. Waarschijnlijk wordt het even testen wat werkt, maar zou jij er een aanraden?

 45. Donya
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Team brunette! Ik gebruik de ‘witte waas variant’ al een tijdje en die vond ik erg fijn (op de witte waas na) dus ik neem aan dat de nieuwe Batiste helemaal perfect is. Ik ga hem vanmiddag gelijk kopen, dankjewel voor de tip!

 46. chucky1012
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Hihii leuke post! Dit ziet er hand en zuinig in gebruik uit.

  Happy Friday……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *