Bakstenen muur in huis

In mijn vorige interieur post konden jullie de verbouwing zien van de knusse keukenhoek. Hiervoor werd de lambrisering van 2 muren verwijderd. De ene muur is weer netjes gestucd, maar de andere muur… daar wilde ik nog wat speciaals mee doen.


Het gaat om deze muur en dan het stukje links van de deur (met het raam) en het stukje rechts van de deur, die langs het trapje naar beneden loopt naar de huiskamer toe.

De combinatie van zwart staal en baksteen heb ik altijd al erg mooi gevonden, dus ging ik op zoek naar manieren om van deze witte, saaie muur een bakstenen muur te maken. Ik dacht allereerst aan behang met een 3D baksteen motief of aan zelf steenstrips zetten, maar dat werd een lastige klus aangezien deze muur 2 hoeken heeft van 45 graden. Het is sowieso een hele lastige muur met dat raam en die hoge muur die schuin naar beneden loopt. Net toen ik dacht dat ik het maar moest opgeven en de muur gewoon moest verven of voor een heel ander behang moest gaan, ontdekte ik Stonepress.


Dit Nederlandse bedrijf produceert hun eigen individuele ‘bakstenen’ die ze zelf ook kleuren en komen zetten bij jou thuis. Elke steen is anders, verschilt in dikte en heeft zijn eigen onregelmatigheden en kleurtint. Ze hebben daarnaast een unieke techniek van het plaatsen van deze stenen, waardoor het eindresultaat haast niet van een echte industriële bakstenen muur te onderscheiden is. Ze creëren de muur door handmatig steentje voor steentje te plaatsen.


Stonepress heeft een aantal soorten muren waaruit je kunt kiezen en ik koos voor ‘Amsterdam’ met een crèmekleurige voeg. Ze hebben echter ook muren die wat grijzer, donkerder, lichter of juist roder zijn. Als je ze liever eerst in het echt bekijkt dan hebben ze een showroom in Emmeloord.


De mannen van Stonepress zijn vader en zoon en werken al meer dan 10 jaar samen, dus ze zijn perfect op elkaar ingespeeld. Ze werken hierdoor erg snel door en je bakstenen muur is dan ook binnen no-time klaar. Mijn muur had natuurlijk wat lastige hoekjes en een raam, maar gemiddeld zijn ze 1,5 tot 2 uur bezig. Vind ik behoorlijk snel als je bedenkt dat ze het steen voor steen plaatsen.


De muur is niet kaarsrecht en strak, maar ook zeker niet slordig (er zit namelijk wel enige vorm van regelmaat in), waardoor het geheel er heel authentiek en levendig uit komt te zien. Alsof je gewoon een hele oude, handgemetselde bakstenen muur in je interieur hebt. I love it. Ik ben er zo ontzettend blij mee!


Het resultaat is zo gezellig, huiselijk en knus. Echt prachtig! Het maakt de sfeer in de keuken helemaal af. Het mooie is dat je de muur ook deels vanuit de huiskamer kunt zien. De bakstenen muur is echt een statement muur en tegelijkertijd blend hij perfect met de rest van mijn interieur. Alsof hij er altijd al heeft gezeten.

Wat vinden jullie van het resultaat?

Untul next time,
Serena Verbon

Volg:

19 Reacties

 1. Nathalie
  12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

  Is heel mooi geworden zo! De look past er helemaal.

 2. Stefanie
  16 mei 2022 / maandag, 16 mei 2022

  Vind dit echt prachtig!

 3. Stephanie
  6 mei 2022 / vrijdag, 6 mei 2022

  Omg, wat ziet dit er gaaf uit Sereen! Past zó goed bij de zwarte kozijnen in je keuken en het huis in het geheel! ? Ff artikel goed opslaan want dit wil ik ook haha

 4. Rita
  6 mei 2022 / vrijdag, 6 mei 2022

  Prachtige foto’s zijn het geworden, de bakstenen muur maakt het wel echt af!

 5. Mandy
  6 mei 2022 / vrijdag, 6 mei 2022

  Super mooi!! Oogt erg gezellig

 6. Hellen
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Heel erg gaaf!

 7. Louise
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Ben zelf niet zo’n fan van een bakstenen muur Binnenshuis maar hier ziet het er wel tof uit!

 8. Mayté
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Wow wat een enorm verschil! Echt een upgrade, maakt het geheel in keuken en living veel stoerder en minder klassiek!

 9. Petra
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Echt super gaaf! Helemaal met de zwarte dingen er omheen. Echt een stoere keuken is het zo geworden.

 10. Emma
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Oh ik had ook nog een vraag: hoe dik zijn de stenen?
  Liefs!

  • Sandra
   15 mei 2022 / zondag, 15 mei 2022

   Dat vroeg ik me dus inderdaad ook af. Ik heb er 0,0 verstand van, maar het lijken wel slices/repen, om het zo maar ff te noemen. Alsof één zo’n baksteen weer in stukken gesneden is. Desalniettemin is het erg mooi geworden! Complimenten! 🙂

 11. Emma
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Oh dat lijkt me heerlijk! Lekker staren naar de muur en elke keer nieuwe kiertjes, dingetjes ontdekken. Ziet er mooi uit!

 12. iooon
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Wauw. Heel mooi!

 13. Nanine
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Mooi

 14. Vera
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Wat mooi! Je hebt echt een prachtig huis. Je hebt echt een goed oog voor interieur! Ik heb dat helaas niet, dus ben dan extra blij dat ik bij anderen kan (af)kijken?

 15. Evelien
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Zo sfeervol geworden! Vroeger waren die Steenstrips altijd in van die donkere muffe huizen. Maar de manier waarop het tegenwoordig gedaan wordt staat juist best fris.

 16. Vivianne
  5 mei 2022 / donderdag, 5 mei 2022

  Wauw wat een mooi effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *