Getest | BaByliss Sensor Föhnborstel Set

Beauty is echt mijn ding, en dan vooral skincare en make-up. Ik ben ook absoluut dol op alles wat met haarverzorging en haarstyling te maken heeft, maar op dit gebied ben ik toch een beetje een… klunsje. Ik kan niet invlechten, krullen maken lukt me alleen met de stijltang, en zelf dát heb ik sinds 5 jaar pas onder de knie. Ik weet niet, ik mis gewoon die handigheid denk ik.

Maar, dat wil nog niet zeggen dat ik de moed opgeef. Elke keer als er een nieuwe tool op mijn deurmat valt ben ik vastberaden om hem te testen en om er alles uit te halen wat erin zit! Vorige week heb ik de nieuwste BaByliss Föhnborstel Set uit de intelligente Digital Sensor lijn gekregen. Dit is een luxueuze, high end lijn waarbij de tools voorzien zijn van een DIGITALE SENSOR. Deze sensor maakt het ons een stukje makkelijker door als ware voor ons te ‘denken’.

Hoe dit precies zit leg ik je later uit, want eerst wil ik je laten zien – in samenwerking met BaByliss – hoe ik de Föhnborstel Set voor het eerst uitprobeer in onderstaande video, en er meteen mijn eerlijke mening over geven:

Look & feel


De tools van de nieuwe Digital Sensor lijn zijn allemaal prachtig om te zien. Gehuld in een mat, donkerblauw jasje vind ik deze nieuwe Föhnborstel Set erg chique en classy. De knopjes vormen een mooi contrast in mat roségoud.


Over de knopjes gesproken, dat is niet zo ingewikkeld. Met de onderste knop zet je het apparaat aan. Er zijn 3 standen: zacht, intens en Cool Shot. Die laatste is bedoeld om mee te eindigen, zodat je de haarschubben van je haar grotendeels afsluit en ze een mooie glans zullen krijgen. Daarnaast blijft je styling, door het sluiten van de schubben, ook nog eens beter zitten. Met de bovenste knop kun je zowel naar links als naar rechts roteren. Dit is bedoeld voor de borstel-opzetstukken.

Ook is deze tool wat smaller dan de meeste heteluchtborstels, waardoor hij lekker in de hand ligt, en hij is daarnaast helemaal niet zwaar. Hierdoor is werken boven je macht helemaal geen probleem. Het snoer is zo’n anderhalve meter lang en draait geheel om zijn as, wat de heteluchtborstel lekker veel bewegingsvrijheid geeft.

Opzetstukken

De Föhnborstel Set bevat 4 opzetstukken;


50mm borstel
– deze keramische en aluminium borstel is bedoeld om lang haar mee te föhnen. Je gebruikt de heteluchtborstel op handdoekdroog tot droog haar (het haar moet voor zo’n 80% droog zijn). Hiermee creëer je hetzelfde effect als wanneer je je haren in een salon laat föhnen met een losse föhn en ronde borstel. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar het is loeizwaar en mega vermoeiend, vooral als je boven je macht moet werken. Ik heb die handigheid om met twee handen te werken ook gewoon niet en bovendien bleef die ronde borstel steeds in mijn haar steken, the horror!

Met deze borstel creëer je feitelijk hetzelfde effect, maar dan is het wél goed te doen voor de gemiddelde consument. Zelfs voor klunsjes zoals ik. De truc is om de hele tijd in beweging te blijven. Rol je haar in en trek de borstel dan handmatig steeds een stukje naar beneden, herhaal dit en werk de roller steeds verder omhoog. Het resultaat is een droge lok haar die mooi gepolijst is en aan de onderkant een kleine slag vertoont. Ook zorgt het voor een mooi volume in mijn haren. Prachtig! Alsof je net van de kapper komt!

40mm borstel
-deze borstel is bedoeld om kort(er) haar mee te föhnen of bijvoorbeeld je pony of punten mee af te stylen. Ik heb midden- tot lang haar en ik heb deze gebruikt omdat ik hiermee iets meer slag mee creëer dan met de 50mm borstel. Wat ik trouwens fijn vind aan deze borstels is dat de haartjes (gemaakt van echt everzwijnhaar, trouwens) niet zo dicht op elkaar staan. Op deze manier trek ik de roller gemakkelijk weer uit mijn haren en hoef ik niet bang te zijn dat hij erin blijft klitten. Het ging me echt gemakkelijk af en ik voelde me hartstikke professioneel toen ik bezig was, haha!

Zoals je kunt zien bevatten de borstels bovenaan minder gaatjes dan onderaan en dit is met opzet gedaan. De motor van deze heteluchtborstel zit in het handvat en blaast vervolgens lucht naar boven richting de borstel. Aan de bovenkant wordt de lucht teruggekaatst via de borstel. Dus bij een reguliere borstel komt vooral aan de bovenkant de lucht weer naar buiten (dit merk je omdat de bovenkant van de borstel een stuk heter is). Door de gaatjes te verdelen zoals in deze borstel, komt er nu overal evenveel lucht uit, is de borstel gelijkmatig verhit en is je lok dus op iedere plek even mooi!


3D Styling Control Brush
– deze borstel is bedoeld om weerbarstige haren mooi stijl en gepolijst te krijgen. Deze borstel moet gebruikt worden op handdoekdroog haar. Ideaal voor mensen met krullen, een (lichte) slag of snel pluizend haar.

2-in-1 Straightening Head – dit opzetstuk is bedoeld voor volume vanaf de haaraanzet (met deze kop kun je gemakkelijk bij de haaraanzet komen). Ideaal voor mensen met sterk krullend haar of zelfs kroeshaar. Je maakt je haren er mooi stijl en glad gepolijst mee.

Digital Sensor

Wat deze lijn zo innovatief en intelligent maakt is de aanwezigheid van een digitale sensor. De sensor ‘herkent’ welk opzetstuk je op de föhnborstel hebt geplaatst en past hier zijn blaaskracht en temperatuur op aan, zodat jij dat niet steeds apart hoeft in te stellen. Scheelt weer! De sensor controleert bovendien continue of de temperatuur nog steeds juist is, zodat het nooit te heet zal worden. En dat is weer gezonder en veiliger voor je haar.

Conclusie


Omdat ik alleen mijn stijltang gewend ben (die ik alleen gebruik om krullen te maken), was ik een beetje angstig om deze Föhnborstel Set te gebruiken. Kan ik dit wel? Maar wat blijkt, ik kan er na de eerste keer gebruik al prima mee overweg. Met de 40mm borstel heb ik lekker veel volume en een mooie slag in mijn haren gecreëerd. Ik was zo’n 10-15 minuten bezig, helemaal niet zo lang dus, en het resultaat mag er zijn.

Het geeft mijn kapsel wat meer allure en een glamourous uitstraling. Het zag er precies zo uit alsof ik net van de salon kwam, prachtig! De BaByliss Sensor Föhnborstel Set ziet er daarnaast chique uit, ligt lekker in de hand en is heel gebruiksvriendelijk. Een hele fijne aanvulling op de hairtools die ik al had. Ik ga deze tool dan ook zeker vaker gebruiken op de dagen dat ik mijn haren nét even iets extra’s wil geven.

Prijs & verkrijgbaarheid


De BaByliss Sensor Föhnborstel Set heeft een adviesverkoopprijs van €145,00 en is reeds verkrijgbaar via 
de BaByliss webshop, BCC, Bol.com, Coolblue en Media Markt.

Misschien is dit een goed idee voor onder de boom? De BaByliss Sensor Föhnborstel Set is een prachtig, luxe kerstcadeau om zowel te geven als te krijgen.

Wat vinden jullie van deze nieuwe hairtool van BaByliss, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

37 Reacties

 1. koen
  2 mei 2019 / donderdag, 2 mei 2019

  Welke zijn de temperaturen van deze Babyliss AS500E?

 2. Eveline
  18 december 2017 / maandag, 18 december 2017

  Klopt de adviesprijs wel zie hem bij babyliss staan voor €145,- en bij bcc voor €175,- staan

 3. Tury
  15 december 2017 / vrijdag, 15 december 2017

  Mag ik vragen welke WordPress-plugin je gebruikt voor de reacties die mensen hier kunnen invullen? Ziet er top uit!

 4. bb
  8 december 2017 / vrijdag, 8 december 2017

  Mooi product, mooi resultaat ook. Echter als je kijkt hoeveel goed beoordeelde automatisch roterende fohnborstels er voor 30-50 euro te krijgen zijn vind ik de prijs absurd hoog.

 5. 8 december 2017 / vrijdag, 8 december 2017

  Ziet er simpel uit! Ik heb wel zo’n ronde handborstel in de kast liggen maar daar moet je de föhn handmatig er tegen aan zetten om die volume te krijgen. Ik was altijd eerlijk gezegd beetje sceptisch over zulke föhn borstels maar nu ik het zie bij jou vind ik het er toch heel erg goed uitzien!

 6. 7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

  Deze komt wel bij mij onder de kerstboom denk ik. Scheelt weer dure afspraken bij de kapper.
  Goed review.

 7. Femke
  7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

  Toch jammer dat er alleen van die borstels met echt haar zijn. Ik vin dat geen optie.

 8. Barbara
  7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

  Ik zag zojuist een borstel voorbij komen bij de Lidl voor nog geen 20 euro! Ook roterend en ook met rosé goude accenten, bijna gelijk als deze. Ontwerp van Paris Hilton ofzo? Dacht misschien een tipje voor degene die deze te duur vind.

 9. Ger
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Wat een prachtig resultaat. Mooie foto’s ook, echt sfeervol gemaakt. Die föhnborstel wil ik ook wel voor Kerst. ?

 10. Phoebe
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Hi Serena! Ik wil echt echt echt niet zeuren of vervelend zijn, maar wanneer komt Angel alsjeblieft weer terug?
  Ik mis haar verhalen echt, de zomerstop die ze genomen heeft duurt veeell te lang! ?
  En weer dankjewel voor je super toffe revieuw?? Vind je echt een topwijf!

  • Serena
   Auteur
   7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

   Ik weet het niet, Phoebe! Heb het al een paar keer gevraagd, maar ze heeft geen inspiratie of iets leuks om te vertellen zegt ze steeds. Dus… ik weet het echt niet.

   • Stephanie
    10 december 2017 / zondag, 10 december 2017

    Mss kan Angel een soort hulprubriek doen? Dat je advies kunt vragen over relaties, vriendinnen enzo? Dat ze daar dan heel goed en grappig advies geeft aan meiden?

    • Serena
     Auteur
     10 december 2017 / zondag, 10 december 2017

     Ik zal het voorstellen! Maar we hebben gisteren lang gebeld en ze zei dat ze nog voor het einde van dit jaar een update/stukje zal plaatsen! 🙂

 11. Ier
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Hey, als ik de titel van je filmpje zie, denk ik: whoo, veel volume. Maar dat gevoel krijg ik dan weer niet zo als ik je geschreven review lees. Zorgt het echt voor veel volume? En weet je of dat ook zo is bij fijn of dun haar? Jij hebt van jezelf natuurlijk al wel een mooie bos 🙂

  • Ier
   6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

   Net het filmpje gekeken en vind de thumbnail niet helemaal waarheidsgetrouw in vergelijking met het daadwerkelijke resultaat. Zonde 🙁

   • M.
    7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

    Serena heeft zelf onder de YouTube comments gezet dat ze de thumbnail heeft aangedikt voor extra clicks. Inderdaad niet waarheidsgetrouw dus helaas.

    • Serena
     Auteur
     7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

     In de video laat ik ook een voor- en nafoto zien waarop je heel goed kunt zien wat de föhnborstel voor me doet qua volume, slag en polijsten. Die is wél waarheidsgetrouw! En ik vind het resultaat prachtig (en nee, dat zeg ik niet omdat het gesponsord is, de foto spreekt boekdelen!).

     • M.
      7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

      Hey Serena,

      Dank voor je reactie. Ik begrijp zeker dat de video waarheidsgetrouw is. Ik stel me dan gewoon de vraag, als het resultaat prachtig is, waarom het dan nodig is om een thumbnail toch nog te bewerken? Een prachtig resultaat spreekt toch voor zich?

      • Ier
       7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

       Ik vind het ook wel een beetje misleidend. Ik ben na het kijken van het uiteindelijke filmpje niet meer overtuigd van het volume wat deze tool geeft. Wat M. zegt ben ik het ook wel mee eens.

 12. Daphne
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Hi Serena, wat leuk dat er weer iedere dag artikelen online staan! Die dagelijkse inspiratie heb ik echt gemist. Dankjewel!

  • Serena
   Auteur
   7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

   Ah, dankjewel Daphne! Ik heb het ook gemist, maar zit nu weer lekker in mijn vel én lekker in de blog-flow! Straks een mooie review van de Dior kerstcollectie 🙂

 13. Nadine
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Erg mooi effect, maar hoelang blijft het mooi zitten?

  • Serena
   Auteur
   6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

   hi Nadine,
   de gehele dag blijft het zo! De dag erna zat het zelf nog mooi, alleen iets meer ingezakt en iets minder slag.

 14. Hanea
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Even iets anders. Aangezien je heel erg dol bent op oesters las ik met in de dirk dat ze per 21 december oesters gaan verkopen. 12 stuks voor €6.99 Dit moest ik wel even delen

  • Serena
   Auteur
   6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

   OMG! Tip van de eeuw! Dankjewel, Hanae! 🙂
   Ik geef ’em ook even door aan mijn zusje Tara want die is net zo dol op oesters als ik!

 15. 6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Ik kijk al een tijdje naar het aanschaffen van zo’n borstel en deze klinkt wel heel erg fijn! Mooi effect!

 16. 6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Wauw klinkt goed! Inderdaad een prachtige luxe set voor onder de boom!

 17. Jamie
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Wowwww, zo’n mooi volume en inderdaad alsof je net van de kapper komt! Ik wil hem nu ook, hahaha! ?

 18. Amanda
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Ik heb een ouder model denk ik en ben er ONTZETTEND blij mee, echt fan van Babyliss. Helaas is m’n grootste borstel stuk gegaan (de bovenkant, waarmee je ‘m aan de fohn vastzet) en het lijkt erop dat ik daar niet meer aan kan komen. Wel de kleinere. Maar die loopt vast in mijn haar (als ik ‘m op de hoogste stand zet). Als iemand weet waar je de 5 cm borstel alsnog kunt verkrijgen, dan hoor ik het graag 🙂

  • 6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

   Goedemiddag Amanda,

   Wat fijn om te horen dat je er zo blij mee bent!
   Jammer dat de kleinere vastloopt.

   Bel even met ons servicecentrum en houd het product bij de hand, zodat je het typenummer aan ze kunt doorgeven. Zij kunnen dan voor je kijken of ze het losse onderdeel nog hebben en sturen ze kosteloos naar je toe. Je kan ze bereiken op: 0187 – 488 675. Bereikbaar: 08.30 tot 16.00 uur (ma t/m do) & 08.30 tot 12.00 uur (vr).

   Indien zij geen los onderdeel meer hebben, bekijk dan even hoe lang geleden je het product hebt gekocht. Onze producten bevatten 2-3 jaar garantie. Je kan dan met het aankoopbewijs terug naar de winkel waar je ‘m hebt gekocht en dan krijg je ook gewoon een nieuwe.

   We hopen dat je snel weer aan de slag kunt met een nieuw borstelstuk. 🙂

   Fijne dag!
   Groet,
   Emma – senior brand manager BaByliss Nederland

   • Amanda
    7 december 2017 / donderdag, 7 december 2017

    Emma hartelijk dank, ik ga het (nog eens) proberen. Heb dat eerder geprobeerd, toen is me toegezegd dat ze de grootste borstel op zouden sturen, maar ik kreeg er een gelijk aan de kleinere. Omdat ik de service zo top vind, heb ik er niet om willen zeuren, maar als het mogelijk is, dan zou ik toch idd heel graat de grote borstel willen. Natuurlijk wil ik ervoor betalen 🙂
    Normaals dank, ik ga het gewoon nog eens proberen!

    • 10 december 2017 / zondag, 10 december 2017

     Goedemorgen Amanda,

     Ja, zeker even doen. Welicht is er iets misgegaan of hadden ze ‘m toch niet en dachten ze je hier wel blij mee te maken. Check het even bij ze. 🙂

     Fijne zondag!
     Groet,
     Emma

 19. 6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Wat een mooi effect zeg, het scheelt inderdaad een hoop als je handig met dit soort dingen bent. Zelf ben ik dat helaas absoluut niet. Ik heb zelf een eenvoudige föhn en mijn chi tang en vooral die laatste is voor mij wel echt een must.

 20. 6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  ik vind het effect wel erg mooi 😀 zeker voor de feestdagen kan ik wel wat meer volume gebruiken :3

 21. Liesbeth
  6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

  Jezus over volume gesproken! de horror met een ronde borstel ken ik. Had een keer zown smalle plastic ronde borstel in mn haar vast gedraaid. Duurde een eeuwigheid voor die eruit was en ik ben een hoop haar kwijt geraakt. Aardig traumatiserend. Draait deze borstel wel lekker door of blijft dit ook makkelijk vastklitten in je haar?

  Fijne dag!

  • Serena
   Auteur
   6 december 2017 / woensdag, 6 december 2017

   hi Liesbeth,
   jazeker en dat meld en laat ik ook zien in de video!
   De haartjes van de borstel staan niet zo dicht op elkaar, waardoor ik hem er moeiteloos uit kan trekken zonder dat het gaat klitten. Ik was er ook bang voor, maar gelukkig gaat het dus hartstikke goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *