Acne behandeling bij LaserSkinClinics

Larissa is vorig jaar gestopt met de Diane anticonceptiepil en toen overgestapt op de Microgynon, waardoor haar huid heel onrustig werd. Inmiddels is ze sinds 2 maanden weer aan de Diane, maar de puistjes zijn gebleven. Ze had altijd een vrij droge en gevoelige huid vrij van onzuiverheden, maar door de hormoonschommelingen ontstonden er in een korte tijd onderhuidse bulten, puistjes, mee-eters en heel veel roodheid. Ik heb haar huid nog nooit zo erg gezien. Eerlijk gezegd, heb ik mijn eigen huid zelfs nog nooit zo erg gezien, en ik heb vroeger behoorlijk veel last gehad van acne.

Hieronder foto’s van haar huid voor de acne behandeling. Eerlijk gezegd valt het op de foto’s nog wel mee omdat het licht Larissa’s gezicht wat egaler maakt en omdat je het reliëf niet goed kunt zien;

laserskinclinics_05 laserskinclinics_07 laserskinclinics_06 laserskinclinics_08Ik weet hoe rot het is om je letterlijk en figuurlijk slecht in je vel te voelen en ik zag Larissa zich steeds meer terugtrekken. Elke dag baalde ze weer als ze in de spiegel keek en ging ze alleen de deur uit met een dikke laag foundation. De ontstekingen deden ook gewoon pijn. Gelukkig kwam ze onlangs een oud-klasgenootje van de middelbare school tegen. Raquelle is huidtherapeut en werkt bij LaserSkinClinics in Zwolle. Ze raakten wat aan de praat over Larissa’s huid en Raquelle wilde haar heel graag helpen. Omdat er ook een vestiging dichter bij ons in de buurt zit, namelijk in Bussum, besloot Larissa om langs te gaan voor een acne behandeling.

LaserSkinClinics is, zoals de naam al doet vermoeden, een laserkliniek gespecialiseerd in huidtherapie en lasertherapie. Niet alleen om acne littekens en andere littekens mee te vervagen, maar ook worden de lasers ingezet voor definitief ontharen en huidverjonging.

laserskinclinics_02Vorige week maandag had Larissa een afspraak en omdat ze het een beetje spannend vond ben ik met haar meegegaan. Zelf vond ik het ook wel interessant, want ik heb nog nooit in het echt gezien hoe een laser wordt gebruikt op de huid. Van Larissa mocht ik foto’s maken voor Beautylab, zodat ik verslag kan doen van de acne behandeling.

laserskinclinics_03Voordat er ook maar iets gedaan wordt is het belangrijk dat er een intake gesprek wordt gehouden. De huidtherapeut bekijkt de huid en samen met de klant bepalen ze welke behandelingen er moeten plaatsvinden en hoeveel er ongeveer nodig zijn om de huid weer te krijgen zoals ‘ie was. Omdat de acne behandeling vrij heftig is gebeurt dit slechts één keer per maand en volgens Raquelle had Larissa zo’n 4 tot 5 behandelingen nodig. Daarna, als de huid vrij is van onzuiverheden, kan er eventueel nog gekeken worden naar het weglaseren van acne littekens om de huid glad en egaal te krijgen.

Larissa’s huid produceert extra veel talg en haar dode huidlaag is te dik, waardoor er talgophopingen ontstaan die niet naar buiten kunnen en dus de boel verstoppen en ontsteken. Het doel is dus vooral om haar dode huidlaag dunner te maken en deze daarna met huidverzorging dun te houden zodat er geen verstoppingen meer kunnen ontstaan.

laserskinclinics_01laserskinclinicsNa het intake gesprek gaat Larissa op de behandelstoel liggen en wordt haar huid gereinigd. Bij LaserSkinClinics gebruiken ze producten van Louis Widmer.

laserskinclinics_12 laserskinclinics_11Na de reiniging krijgt ze een micro-dermabrasie behandeling. Micro-dermabrasie is een niet chemische peeling waarbij de huid met 100% zuivere microkristallen wordt afgeschaafd. Je kunt het zien als een soort zandstralen van de huid. Ze komen met een harde snelheid uit het apparaatje zetten en kaatsen tegen de huid. Dit maakt de huid gladder en dunner, zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van collageen. Op den duur zal de huidconditie verbeteren en niet alleen gladder worden, maar ook minder onzuiverheden produceren. Micro-dermabrasie doet volgens Larissa geen pijn. Ik heb ook wel eens een micro-dermabrasie behandeling gehad en ik vond het inderdaad ook geen pijn doen.

Na de micro-dermabrasie wordt Larissa’s huid ontdaan van comedonen. Dit is wél vrij pijnlijk, want de comedonen zitten diep in de huid en kunnen er eigenlijk alleen uit nadat er een gaatje in wordt geprikt met een naald. Dat prikken doet geen pijn, maar daarna wordt er behoorlijk kracht gezet om de comedoon uit de huid te drukken en dit is geen pretje. Maar goed, het duurt maar even en het is voor een goed doel. Je ziet comedonen in eerste instantie niet zitten, maar ze zijn er wel en ze zorgen dat je huid er niet glad en zelfs een beetje bobbelig uit ziet. Ik denk dat Raquelle er wel 50 heeft verwijderd! Comedonen zijn toekomstige puistjes, dus het scheelt een hoop ellende nu ze zijn verwijderd uit Larissa’s huid.

Na het verwijderen van de comedonen is het tijd voor een chemische peeling met 50% glycolzuur. Glycolzuur is een AHA (alpha hydroxy acid) die de lijmlaag tussen de dode huidcellen lekker los en week maakt, zodat de huid nog zachter, gladder en iets dunner wordt gemaakt. Het klinkt nu alsof Larissa’s huid ontzettend dun wordt afgeschaaft en dat lijkt misschien niet ‘gezond’, maar let wel dat Larissa’s huid behoorlijk was verdikt en het echt nodig had om een dunnere huid te krijgen. Op deze manier kunnen onzuiverheden ‘doorbreken’ en naar buiten komen in plaats van de boel te verstoppen. Ook wordt de huid gestimuleerd om te herstellen en dit zorgt voor een betere weerstand.

De 50% glycolzuur peeling is vrij intens en Larissa voelde het dan ook zeker een beetje branden. Na een halve minuut nam dit brandende gevoel al snel af en uiteindelijk wordt het geheel al na 2 minuten afgespoeld met water.

laserskinclinics_04Na de glycolzuur peeling zijn we nog niet klaar, want nu gaat het echte werk pas beginnen: de laser! Raquelle, Larissa en ik zetten alledrie een brilletje op ter bescherming van onze ogen en Raquelle zorgt er voor dat de laser op goede afstand op de huid wordt aangebracht en dat de laser steeds in beweging is.

laserskinclinics_13 laserskinclinics_14 laserskinclinics_15De huid wordt rood, echt alsof Larissa 8 uur lang heeft liggen bakken op het strand. Maar wat gebeurt er nu precies bij een laser behandeling? Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door pigmenten of door het water in de huid. Daarbij wordt de tiegediende laserenergie omgezet in warmte, die door het collageen van de huid heen dringt. Ter plekke worden fibroblasten (bindweefselcellen verantwoordelijk voor de vernieuwing van de huid) gestimuleerd. Dit maakt de huid sterker, egaler en poriën verkleinen. Een goede afsluiting van de acne behandeling.

laserskinclinics_16Larissa’s huid is echt ‘mishandeld’ als ik het zo even kan noemen. Het is gezandstraalt, er is in geknepen, er is een 50% glycolzuur peeling overheen gegaan en als afsluiter is ze gelaserd waardoor haar hoofd er zo rood uitziet als een kreeft. Waarom doe je dit jezelf aan, vraag je je misschien af. Met het vooruitzicht op een betere huid doe je alles, geloof me. Deze behandeling is vrij heftig en intens, maar ik weet zeker dat het dunner maken van de huid, het secuur verwijderen van alle comedonen en het laseren Larissa’s huid na iedere behandeling steeds mooier zal maken.

De eerste maand kon de acne erger worden (omdat de huid nu dunner is krijgen onzuiverheden ineens vrij spel in plaats van dat ze de huid verstoppen, en breken dus naar buiten), maar daarna kan het alleen maar bergopwaarts gaan. Larissa heeft nog een lange weg te gaan, maar ik zal jullie over een aantal maanden weer een update geven zodat we kunnen zien hoe haar huid er aan toe is. Ik ben zeer benieuwd, maar wel heel positief, en Larissa gelukkig ook. Ze heeft weer hoop gekregen en brengt elke ochtend en avond trouw haar meegekregen Louis Widmer producten aan.

larissa huidDe eerste week na de behandeling had ze vooral veel velletjes, maar nu die zijn verdwenen zie ik al dat haar huid er een stuk gladder uitziet. Eerst was het heel bobbelig en had ze veel ontstekingen en roodheid, dat lijkt nu ietsje minder. We hebben in Stockholm de Armani Luminous Silk foundation gekocht die prachtig dekt, matteert en een mooie glow geeft (het is mijn lievelingsfoundation!).

nelly event larissaMet de behandeling achter de rug, hoop op een betere huid én een goede foundation merk ik meteen verschil: Larissa is minder bezig met haar uiterlijk (voorheen checkte ze heel vaak de spiegel en was ze zelfbewust van haar huid) waardoor ze weer een stukje zelfverzekerder en vrolijker in het leven staat. En dat is voor mij, als grote zus, natuurlijk geweldig om te zien. Vooral omdat ik weet hoe het is om een rothuid te hebben, ik weet precies hoe ze zich voelt.

Heb jij ook last van acne of andere huidaandoeningen? LaserSkinClinics heeft een vestiging in Zwolle en Bussum en misschien een tip, met een aanvullende zorgverzekering wordt een groot deel van de acne behandelingen gewoon vergoed.

Larissa zat een beetje aan te rommelen met huidverzorgingsproducten, maar soms heeft je huid echt meer nodig dan dat. Als je dit herkent en je baalt van je huid, kan ik je echt aanraden om naar een huidtherapeut te gaan. Het is even eng en ‘een grote stap’, maar Larissa is achteraf gezien heel blij dat ze is gegaan en aan deze ‘reis’ is begonnen.

I’ll keep you posted!

Heb jij last van acne of acne littekens? En heb je wel eens aan huidtherapie of lasertherapie gedacht?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

246 Reacties

 1. anoniem
  23 november 2014 / zondag, 23 november 2014

  hee.. ik heb het zelfde maar dan op mn wangen, ik voel me er niet goed bij en ben dit jaar over gestapt naar een andere school en er worden veel vervelende rot opmerkingen gemaakt over mn acne op mn wangen.Op dat moment haat ik mezelf en hoop ik nooit meer naar school te hoeven ik haat school alleen door mn acne, heb er inmiddels 4 jaar last van en ik voel me zo depresief. Me ouders zeggen dat pillen toch niet werken en dat behandeligen te duur zijn. Ik weet het niet meer, en ik ben bang voor alles op school. Foto’s/selfie’s zien dr niet uit, op dit moment ben ik heel blij dat heeft gewerkt bij Larissa..! Als ik uit huis ben is dat het eerste wat ik ga doen! Ben bkij voor je!
  xxxx

  • Marielle
   8 februari 2015 / zondag, 8 februari 2015

   Acne op de wangen kan wijzen op een voedingsintolerantie waarschijnlijk voor melk en of gluten. Wanneer je dit blijft negeren kan je kans hebben op een darmperforatie en zware reuma,…

   Zelf had ik ook al enkele jaren acne op de wangen dat met niets leek weg te gaan zelfs niet met “super” producten die erg veel sterren hadden gekregen en heel goede ingrediënten hebben zoals Uncover en Paula’s Choice. Door te stoppen met melkproducten is alles sterk verminderd. wanneer ik soms is iets eet waar melk aan toegevoegd is komen de grote onderhuidse ontstekingen terug en laten acne littekens achter en rode/ paarse vlekken die niet meer weg gaan. Ook had ik vaak last van hormonale acne op mijn kin. Het was vooral erger geworden toen ik stopte met de pil. Ik heb veel artikels gevonden over vlees en de hormoon industrie en eet nu nog maar 1 tot 2 X per week een beetje vlees en de acne op mijn kin is ook sterk verminderd hierdoor. Wel telkens als ik vlees heb gegeten merk ik dat het iets erger word dus denk er aan vlees volledig te bannen. Wanneer jij dit eventueel ook zou doen is het verstandig van een multi vitamine te nemen (zeker wanneer je melk ook gaat vermijden), omega 3 vitamine, eventueel ook nog extra vitamine b12 (moet niet per se omdat veel multis veel vitamine b12 hebben), aminozuur taurine en L-carnitine (omdat deze brood nodig zijn en alleen maar in vlees zitten!). Als je soya producten gaat eten let er dan op dat ze GMO vrij zijn en het bio label dragen (omdat soya gemisch gemanipuleerd is). Succes!

 2. 24 oktober 2014 / vrijdag, 24 oktober 2014

  Hey,

  Ik heb al sinds groep 6 last van acne.
  ik heb eerst de diane-35 geslikt, maar vanwege de slechte recensies ben ik overgaan op een andere pil. Toen ik voor het eerste begon met de pil was ik 14. Naast de pil had ik ook een fruitzuur kuur(duur een half jaar). Om de 2 weken moet ik dan langs komen. Door dit zuur wordt je huid dunner, waardoor het niet gaat verstoppen.

  Nu een jaar later ben ik weer begonnen met een fruitzuur kuur, ik ben gestopt met de pil maar ik slik nu doxsisicline(weet niet precies hoe je dit schrijft), alles bij elkaar, dus de fruitzuur en de doxsisicline zouden de acne van binnen en van buiten moeten stoppen.

  Het is het zeker waard om de eerste stap te zetten, en dat is een afspraak maken met een dermatoloog.Die kan je verder verwijzen.

 3. amy
  14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

  ik hoop dat het beter gaat met je huid! maar kijk alsjeblieft goed uit met lasers, er zijn ontzettend veel negatieve verhalen over te vinden op internet, lasers die zelfs de porien/littekens erger maakte en dat wil je natuurlijk niet!!

 4. Anne
  3 augustus 2014 / zondag, 3 augustus 2014

  Ik heb echt exact hetzelfde als Larissa. Overgestapt van Diane op Microgynon en na een half jaar nu weer terug bij de Diane. Ondertussen slik ik hem alweer 4 maanden maar blijf veel last houden van ontstekingen. Ben erg benieuwd naar een update!

 5. Kylee
  20 juli 2014 / zondag, 20 juli 2014

  Graag een update, of iemand die hier ook geweest is.. Zit er zelf ook over na te denken om hier een keer langs te gaan, hoop dat dit de moeite waard is !

  XO.

 6. anouk
  11 juli 2014 / vrijdag, 11 juli 2014

  Zou je ons een update kunnen geven? Ben erg benieuwd!

 7. anouk
  11 juli 2014 / vrijdag, 11 juli 2014

  Zou je ons een update kunnen geven? Ben erg benieuwd!

 8. amy
  28 juni 2014 / zaterdag, 28 juni 2014

  hoe is het nu met larissa? ik heb dit zelf ook en weet goed hoe moeilijk dit kan zijn, maar ze blijft een prachtige meid!

 9. Nikki
  13 juni 2014 / vrijdag, 13 juni 2014

  Hoi Serena, ik ga er morgen heen. Het is bij mij minder ”erg” als bij Larissa, maar heb alsnog wel nare plekken. Door jullie blog heb ik de afspraak gemaakt bij de Clinic. Ik zal jullie benoemen!
  Ik heb heel erg benieuwd hoe het met Larissa haar huid nu is!

  Groet,

  Nikki

  • Kylee
   20 juli 2014 / zondag, 20 juli 2014

   Hoe was je ervaring ? X

 10. Jaline
  29 mei 2014 / donderdag, 29 mei 2014

  Ik plaats dit omdat mijn ouders nooit akkoord zullen gaan met zoiets en mij niet begrijpen hierin. Ik ben 14 en heb al sinds groep 6 last van acné en dat voornamelijk op mijn wangen. Ik ben al een keer naar de huisarts geweest, en hij gaf mij toen een medicijn mee wat redelijk hielp. Naar ik mag niet de hele tijd aan zo’n medicijn, mijn ouders zeggen vaak doe er dan niet zo veel make up, of van dat heb je niet nodig. Maar anders voel ik me onzeker en gewoon niet mooi want mij zus heeft soms een puistje hier en daar, en mijn vriendinnen ook. Nu is het zo dat ik van alles probeer om mijn foundation goed te laten zitten; geen cake effect of vlekken/vegen zoals dagcrème, primer en met een kwast of sponsje aanbrengen en ik gebruik nu een Max Factor foundation. Maar hef lukt niet. Ik probeer van alles maar het wil niet. Dus ik probeer nu goed te eten, veel fruit en water maar daarmee gaat mijn foundation niet beter van zitten. Dus nu mijn vraag: heeft iemand advies over acné en foundation aanbrengen, hoe je dat het beste kan doen, welke kwasten/technieken enzovoort. Ik weet het echt niet meer. Ook als iemand begrijp wat ik bedoel of het ook meemaakt. Alvast bedankt voor iemand die reageert.

  • Lieve
   29 mei 2014 / donderdag, 29 mei 2014

   Hey Jaline

   Over make-up zelf in combinatie met acne, heb ik helaas niet veel verstand. Wel heb ik ervaring met aanhoudende acne (en ik ben 23), die nu wel minder hevig is dan vroeger. Ik snap dat het vervelend is, want een mooie huid hebben is ook als een droom voor mij.

   Misschien kan je je ouders overtuigen van effectief eens naar een huidarts te gaan? Zij hebben meestal verschillende soorten behandelingen. Zo zijn er naast medicijnen, ook zalf zoals Benzac (apotheek) en pilletjes zoals zinktabletjes (compleet onschadelijk en te verkrijgen bij de drogist).

   Maar misschien ligt het helemaal niet aan hoe je je huid behandelt en hangt het af van je hormonen (bij sommigen is de anticonceptiepil een oplossing om die hormonen in balans te krijgen). Daarnaast kan het ook aan een (allergische) reactie op voeding liggen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die door een overgevoeligheid aan voedingswaren met lactose acne krijgen. Het is dus bij jou erg belangrijk dat je met iemand professioneel op zoek gaat naar de oorzaak van je acne, want het kan echt aan heel veel oorzaken liggen. En aangezien jij je gezicht netjes verzorgt, zal het daaraan niet liggen. Ik wens je veel succes, ik ben absoluut geen medisch expert maar spreek gewoon uit de dingen die ik zelf wat ondervonden heb. Veel liefs xx

  • Lisa
   30 mei 2014 / vrijdag, 30 mei 2014

   Hoi Jaline, misschien dat ik je wel kan helpen met je probleem omdat ik zelf ook best erg last heb van acne…
   Ik heb zelf een foundation van BE (onder andere te koop bij ici paris xl) die is matterend en dat zorgt er dus voor dat je puistjes niet zo glimmen. Die foundation stip ik hier en daar wat op mijn gezicht met mijn vinger en blend het daarna goed in met een kwast (Ik gebruik zelf een kwast die recht is afgesneden en heel dik is) daarmee ‘veeg’ ik niet over mijn huid, maar ‘duw’ ik het er als het waren in. Op deze manier blijft het bij mij heel goed zitten! Ook kan je onder je foundation nog een concealer gebruiken, die je aanstipt op je puistjes (en ook weer erop ‘duwt’) dit zorgt ook voor extra dekking. Ik hoop dat je er wat aan hebt! En… super veel jonge meiden hebben last van puistjes, dus don’t worry; je bent niet de enige!
   Liefs Lisa

 11. romy
  27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Ik heb ook zo.n soort behandeling gehad maar ik was allergisch voor een stofje wat er in die producten zat (louis widmer en veel andere producten) maar ik wil ook graag af van mijn acne maar ik kan bijna nergens tegen dus wat moet ik nu doen?

 12. 25 mei 2014 / zondag, 25 mei 2014

  Ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg! Interessant artikel trouwens 😀

 13. jolé
  25 mei 2014 / zondag, 25 mei 2014

  hey, ik vond dit artikel leerzaam om te lezen omdat ik vanaf mijn 7e ook al last heb van acné en ik ben nu 12 en heb het nog steeds. als ik op bepaalde momenten heel veel puistjes heb dan ben ik ook veel rustiger in de klas en praat en vraag ik ook minder omdat ik dan eigenlijk niet wil dat veel mensen naar me kijken want ik ben dan ook heel erg onzeker, dus toen ik las dat Larissa zich veel terugtrok kwam dat mij heel bekend voor. maar als mijn huid er af en toe redelijk goed uitziet dan ben ik echt super druk en praat ik ook veel en dat is eigenlijk wie ik ben, dus ik haat het echt dat ik last heb van acné en dat ik dan zo onzeker ben. ik loop nu wel bij een dermatoloog en ik krijg allemaal zalfjes maar ik heb niet echt het idee dat het ooit bij mij weg gaat 🙁 en om zo’n heftige behandeling te laten doen op mijn 12e lijkt me ook niet zo verstandig. en wat ik wil doorgeven aan Larissa is dat ze hoe dan ook een mooie meid is! en ik heb heel veel respect voor haar dat zij er zo over wilt praten en het wilt laten zien want dat zou ik echt nooit durven.
  xx Jolé

 14. Eveien
  23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

  Wat een geweldig artikel! En ook echt super knap dat je dit met ons wilt delen, Larissa! Het is zeker niet makkelijk om te leven met een onzuivere huid en dat het ook nog pijn deed:(. Wat bij mij heel erg heeft geholpen zijn de producten van paula’s choice en met name de BHA exfoliant. Ik kan iedereen haar producten aan raken, zit voor iedere huidtype en probleem wat bij.

  Ik hoop dat de behandelingen aanslaan en ben zeer benieuwd naar de up-dates.

 15. Sanne
  23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

  Ik wil een tip geven, haal een recept bij de dokter voor Differin gel! Ik zat 2 maanden geleden nog helemaal onder, met veel onderhuidse (pijnlijke) ontstekingen. Na een maand smeren werd mijn huid al een stuk rustiger. Nu, na 2 maanden, heb ik bijna geen acne meer! Je moet dus wel geduld hebben maar het werkt echt heel goed. En je kunt het dus gewoon via de dokter halen. 🙂

  • romy
   27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

   Gebruikte jij naast de differin gel nog iets anders want bij mij werkt het nie zo goed? Misschien doe ik iets fout

 16. Mariska
  23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

  Tof dat ze je dit artikel liet maken. Heel leerzaam!
  Ben benieuwd hoe het straks eruit ziet.
  Ik weet hoe naar het kan zijn, dus heel dapper van haar!

 17. Alexandra
  22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

  Heel interessant voor mij als schoonheidsspecialiste. En dapper. Krijgen wij ook updates? Ik ben namelijk zo benieuwd!

  • Serena
   Auteur
   22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   Jazeker! Niet elke maand denk ik maar misschien na 3 behandelingen en dan na 6 (aan het einde).

 18. Carlijn
  22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

  Hi Serena (en Larissa natuurlijk!),

  Ik moest gewoon even reageren op dit bericht. Ik herken de problemen zo erg in jou verhaal! En ik begrijp ontzettend goed hoe Larissa zich gevoeld moet hebben de afgelopen tijd.. Ik had nog nooit iemand gezien waarvan de huid er echt hetzelfde uitziet als bij mij..

  Ik heb ook al jaren (wat zeg ik, eigenlijk al wel 10 jaar, ik ben nu 23) ontzettend last van onzuiverheden, grote poriën, onderhuidse bulten en puistjes. Ik ben er op mijn 14e voor behandeld door de huidarts en heb toen ook veel producten van Louis Widmer en Mediopics gebruikt. Uiteindelijk heeft het voor mij niet zo veel resultaat opgeleverd en ben toen na 2 jaar behandeld te zijn gestopt en aan de pil gegaan, in de hoop dat dat misschien zou werken voor mij (lasertherapie, peelings en micro-dermabrasie werd daar toen nog niet gebruikt). Door de pil werd het wel beter en “leefbaar” voor mij en met foundation was het redelijk goed te camoufleren.

  De laatste maanden is het bij mij ook weer erger geworden(mijn hormoonhuishouding is ook altijd al een zooitje). De dokter heeft mij toen weer doorverwezen naar de huidarts en ik dacht zelf ook dat, 10 jaar na dato, ze echt wel nieuwe technieken zouden moeten hebben. Dit was het geval! Joepie!!

  Ik ben twee weken geleden weer voor het eerst geweest en heb toen ook de reiniging, micro-dermabrasie en peeling gehad. Bij mij is het iets erger geworden, maar dat komt volgens mij huidarts inderdaad doordat de ontstekingen nu sneller naar boven komen (en tot zover geen onderhuidse bulten meer, YAY!). Volgens mij lijken onze behandelingen wel op elkaar. Het enige wat ik niet heb gehad is de laser, maar daar ga ik zeker de volgende keer naar informeren!

  Ik wilde mijn verhaal gewoon even met jullie delen, en ik weet echt hoe vervelend het is Larissa! Heel veel sterkte met de komende behandelingen, de mijne is aanstaande maandag weer. Ik zal jullie site’s in de gaten houden en ik hoop op een tussentijdse update omdat ik oprecht heel benieuwd ben hoe bij jou zal verlopen.

  Groetjes Carlijn

  Ps. Serena, ontzettend goed artikel, precies dezelfde info als mijn huidarts me heeft gegeven.

 19. Sandy
  22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

  Hoi Serena,

  Wat rot voor Larissa. Ik weet hoe ze voelt, want ik heb dat ook gehad.
  Ze kan ook de Bio Peeling proberen van Neoderma.
  Ik doe deze peeling ook en het werkt bij mij super.

  Groeten, Sandy

 20. Jolanda
  22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

  Wat fijn dat ze zich weer beter voelt! Ik heb zelf ook de Diana pil geslikt voor mn acné, maar omdat die gevaarlijk blijkt te zijn ben ik ermee gestopt. Er zijn geruchten dat iedere pil werkt tegen acné, dus ben ik aan het twijfelen of ik met een andere pil zal starten. Ik heb ook naar aanleiding van jouw goede ervaring de la roche posay effeclar duo creme gekocht, ik moet nog beginnen, dus benbenieuwd! Nog even een vraagje over jouw favoriet foundation van Armani, licht deze je huid op bij het maken van foto’s met flits? Mijn zus gaat zeer binnenkort trouwen en ik zoek nog een goede foundation die ik kan gebruiken deze dag. Groetjes Jolanda.

 21. 21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Wat sneu voor je zusje dat ze zo’n last heeft gekregen van acne. Op de foto’s na de behandeling ziet haar huid er een stuk rustiger en egaler uit! Ik hoop dat het zich blijft verbeteren en ze zichzelf niet meer wil / hoeft te verhullen achter een laag foundation.

 22. cora
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Ik heb ook een (basic) acne behandeling gehad met een peeling en het uitknijpen van comedonen etc. Echt niet prettig idd! Daarna kwam het helaas net zo gauw weer terug 🙁 heb ook van alles geprobeerd en mijn heilige graal bleek in een tube van 3 euro te zitten,benzoylperoxide 5%. Nu kan niet iedereen erover maar bij mij werkt het fantastisch. Amper mee eters meer,geen pijnlijke onderhuidse pukkels etc. Gebruik het nu 2 jaar en geen nare bijwerkingen. Alleen een mooie huid gelukkig 🙂 zo fijn dat larissa zich weer wat beter voelt,het geeft echt een fikse deuk in je zelfvertrouwen die rotpukkels

  • cora
   21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

   Oja,die benzoylperoxide maakt je huid ook dunner zodat pukkels sneller naar de oppervlakte komen en het voorkomt mee eters

 23. Nadia
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Zelf ook voor het eerst laten doen, gelukkig had ik het niet zo erg. Het deed inderdaad wel pijn, maar het is het waard!
  Daarna zag je bij mij geen rode vlekken en ik merkte ‘s avonds echt verschil

 24. 21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Wat een interessant artikel, goed geschreven! Gelukkig heb ik hier zelf niet zo’n last van, klinkt als een heftige behandeling! Maar wat geweldig dat het nu al beter gaat, dan is het niet voor niks geweest!

 25. Anouk
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Heel erg knap dat Larissa toestemming heeft gegeven om dit online te zetten. En ook die ‘confronterende’ foto’s.. Ik heb er heel veel bewondering voor dat ze zo dapper is om dat maar online te gooien! Vooral omdat een onzuivere huid je zo ontzettend onzeker maakt.. Ik herken ‘t!
  Maar bedenk je wel (heb je waarschijnlijk allaaang gedaan): verslagen als deze maken beautysites eigenlijk zo mooi. Dat je niet alleen maar als een perfect popje voor de dag komt (dat is ook wel eens leuk..) maar ook de werkelijkheid laat zien. Al hoop ik uiteraard dat deze behandelingen goed aanslaan!! Ik ben ontzettend benieuwd naar de update!

  • Mariska
   23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

   Mooi gezegd!

 26. Danielle
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Oh wat fijn! Mijn zusje heeft het ook heel heftig, ik zal haar dit zeker laten lezen!

 27. Lara
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Ik heb ook lange tijd last gehad van onderhuidse bultjes, toen ben ik naar een dermatoloog geweest in het ziekenhuis en heb een kuur gekregen. Dit moest ik 2 maanden slikken en alles droogte uit, mn neus zat ‘s morgens vol met bloed propjes en had elke dag spierpijn. Nu ben ik er wel vanaf en heb een super mooie huid en heb ook geen puistjes meer terug gezien! Ga nu wel nog langs de huidtherapeut om wat littekens te laten verwijderen. Gebruik nu lichte poeder en vind het perfect. Droeg eerst foundation, maar schaamde me om mn hoofd ergens neer te leggen, dat je dan afdrukken ziet. En je kleding! Bah! Hoop dat deze oplossing wat voor je is Larissa, anders toch even naar de dermatoloog voor die kuur, Isotretinoïne heet het!

  • Lara
   21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

   Ohja, let er wel op dat je niet TEVEEL puisten krijgt. Ik heb eerst namelijk geprobeerd bij een huidtherapeut, en kreeg verschillende chemische behandelingen maar mijn huid reageerde er juist ERGER op. Ik ben toen zelf naar de dokter gestapt voor een doorverwijzing en ze zei meteen dat je acne niet kan bestrijden met behandelingen maar het eerst moet afremmen, vandaar de Isotretinoïne…

 28. Yvette
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Heel dapper, en heel erg interessant. Zo veel meiden kampen met acné. Het is erger als het lijkt want het psychische effect wordt onderschat, je wordt er heel onzeker van. Alternatief is ook Acid-A-Vid, vitamine A zuur behandeling. Je hebt dan ook een week of 2 een rode schilferende geïrriteerde huid, vervolgens went je huid eraan. Alle onderhuidse comedonen komen eruit, en je mag er absoluut niet aan zitten (mission impossible), als je het wel doet wordt het heel erg. Ik smeer nu circa 3 maanden, resultaat is erg goed. Hele gladde huid, alle onderhuidse bultjes zijn eruit gekomen.. Dit middel pakt ook hyperpigmentatie en zwangerschapsmasker/pigmentvlekjes aan, en het is ook echt minder geworden. ook kraaiepootjes en rimpeltjes (fijne lijntjes) worden minder. Ik durfde bovenstaande behandeling niet aan. Ik blijf pukkeltjes houden, het aanpassen van eetgewoontes heeft ook veel geholpen. Weinig suiker en witmeel. Toch denk ik dat ik ook nog aan de laser ga voor de littekentjes m.n. van het knijpen. Want we maken het ook zelf veel erger door er altijd maar aan te zitten. Je beschadigd je huid zo, maar eraf blijven is zo moeilijk.

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   Haha mission impossible inderdaad! Jouw product klinkt ook erg goed en ik lees het inderdaad vaker van het veranderen van mn eetgewoonten.. geen suiker? Oef nog een mission impossible-re! 😉 Fijn dat je huid zo opknapt!

 29. Rosanne
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Enig idee hoe zij qua verzekering/vergoeding zitten (aangezien microdermabrasie meestal een duur grapje is)? Kan het niet op de site terugvinden.
  Ben erg benieuwd naar de resultaten!

 30. betje
  21 mei 2014 / woensdag, 21 mei 2014

  Ik heb hetzelfde als larissa! Ik heb alleen geen echte acne maar vooral heel veel comedonen.. Ik heb ook zon vreselijke dikke huid en ga daarvoor nu ong 2jaar al naar de huidtherapeut. Die haalt dus ook alle comedonen weg met naaldjes. Nadeel is dat bij mij steeds alles terugkomt omdat ik zon dikke huid heb. Misschien moet ik ook maar eens aankaarten dat mijn huid dunner moet worden gemaakt.

  • 22 mei 2014 / donderdag, 22 mei 2014

   Ik denk zeker dat het verdunnen van de huid een goede.optie kan zijn voor je! En na 2 jaar kan het geen kwaad om iets anders te proberen denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *