3x NYC Mascara

Door Nena – Allereerst wens ik jullie nog een hele fijne tweede Kerstdag! Vandaag laat ik jullie kennismaken met drie budget mascara’s van Kruidvat. In deze (kleine) stapelreview komen 3x NYC Mascara’s aan bod. Alweer anderhalf jaar geleden konden jullie lezen dat mijn all time favorite mascara er eentje van Max Factor was en wel de Xperience. Helaas ging deze mascara niet veel later uit het assortiment…

In mijn zoektocht naar de meest geschikte vervanger stuitte ik op mijn huidige favoriet: Scandaleyes Lycra® Flex van Rimmel London. Een fijne mascara, die mijn wimpers buigzaam houdt en goed blijft zitten. Einde zoektocht zou je denken? Als het om mascara gaat, ben ik altijd op zoek naar het beste van het beste. En waarom zou deze dan niet nog een stukje goedkoper kunnen? De afgelopen weken testte ik de NYC Big Bold, NYC Big Bold Volume en NYC Big Bold Curl mascara voor jullie uit.

mascara's 1

Drie NYC ‘BIG’ mascara’s.

NYC Big Bold

Big Bold

Deze mascara is alweer enige tijd (januari 2012) verkrijgbaar. Onder het mom van groot, groter, grootst, belooft deze mascara weelderige wimpers van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. En dit alles zonder klontjes! De formule is rijk aan keratine en zorgt voor perfecte gedefinieerde wimpers. De Big Bold mascara maakt je wimpers voller en langer dan ooit te voren! En dat is nou precies wat we moeten hebben.

BB brush

Zoals je al een beetje hebt kunnen zien is het borsteltje van Big Bold ontzettend groot. Het borsteltje is voorzien van wat langere haartjes, zodat je je wimpers er goed mee kunt separeren. Ook komt er voldoende product van het borsteltje af, waardoor je meteen een heel oog van een goede laag mascara kunt voorzien. Nou Ik ben benieuwd! Hieronder een collage waarbij ik aan de linker kant geen mascara draag. En op de foto’s rechts draag ik Big Bold.

Big Bold collage

Ik vind het resultaat wat tegenvallen. Ik vind het ‘Big Bold’ gehalte wat laag. Mijn wimpers lijken wat lengte te krijgen, maar zoals je ziet worden mijn wimperuiteinden daar niet mooier op. Het borsteltje separeert mijn wimpers goed en ook komt er voldoende product van het borsteltje af. De mascara blijft gedurende de dag goed zitten en wordt erg hard. Ik vind dat persoonlijk niet zo fijn, want de mascara droogt ook nog eens erg snel. Als je dan nog wat extra mascara wilt aanbrengen, dan blijft je borsteltje echt in je wimpers hangen… Niet zo heel fijn dus.

NYC Big Bold Curl

curl

Een klein jaar na de lancering van de Big Bold mascara komt NYC met de Big Bold Curl mascara. Deze mascara geeft je wimpers tot 12 keer meer volume en 99% meer lift. Elke wimper krijgt de Big Bold Curl-behandeling en zelfs de allerkleinste wimpertjes die lastig te bereiken zijn. Geen klontjes en op en top gekrulde wimpers. Je wimpers worden verveelvoudigd tot wel 147%. De Big Bold Curl maakt ze niet alleen voller en weelderiger, maar lift ze dus ook nog.

Je hoeft niet meerdere laagjes aan te brengen, want met dit borsteltje breng je iedere keer precies genoeg volume per oog aan. Deze mascara was geen onbekende voor mij, want ook deze had ik al eens gereviewd op Beautylab.nl.

NYC-collage

Collage uit de review van 18 maart 2013 op Beautylab.nl.

Hieronder nog even een collage van voor en na het gebruik van de Big Bold Curl mascara:

big bold curl collage

Ik vind dit wederom een prettige mascara die zich mooi op mijn wimpers laat aanbrengen. Het borsteltje is wat groot en dus wel even wennen. Ik heb maar weinig last van klontjes en mijn wimpers krijgen mooi extra volume en lengte. De mascara blijft redelijk goed zitten, want aan het einde van de dag had ik heel licht een klein ‘waasje’ onder mijn ogen. Als je last hebt van vettige oogleden, dan is deze mascara misschien niets voor jou. Ik vind hem persoonlijk erg mooi op mijn wimpers en door de prijs (goed prijs/kwaliteit verhouding) vind ik het ook echt een goede mascara!

NYC Big Bold Volume

volumeTenslotte de nieuwst Big Bold mascara van NYC en wel de Big Bold Volume mascara. Deze ‘volume by the lash’ mascara, zorgt ervoor dat elk wimpertje apart wordt voorzien van een goede dekking. Sterker nog elke wimper krijgt tot wel 12 keer meer volume! Geen vlekken, geen klontjes. Ook het borsteltje is heel anders dan die van de vorige Big Bold mascara en bevat korte rubberen haartjes.

Zou deze mascara dan wel voor onwijs veel volume zorgen?!

big bold volume collage

Helaas, dit is geen goede mascara voor mijn wimpers. Het borsteltje separeert mijn wimpers niet goed. Hij laat zelfs meerdere wimperhaartjes aan elkaar kleven en voorziet dan dit bosje wimpers van volume. Ik vind het borsteltje dus niet zo geschikt voor mijn wimpers. En ook de mascara zelf droogt al erg snel en wordt zeer hard. Een voordeel is dat de mascara gedurende de dag heel goed blijft zitten en geen vlekken veroorzaakt.

Conclusie

winnaar

Wat mij betreft is de Big Bold Curl mascara de absolute winnaar van deze drie mascara’s van NYC! Wederom komt deze dus als beste uit mijn test! Goede prijs/ kwaliteit verhouding, een groot en prettig borsteltje en geeft mooie volume en lengte.

collage4

De Big mascara’s van New York Color kosten €3,99 voor 12 ml.

Zijn jullie al bekend met de NYC mascara’s van Kruidvat? En hebben jullie een favoriet?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

 

Volg:

47 Reacties

 1. 18 juli 2023 / dinsdag, 18 juli 2023

  Weet jij nog waar ze die verkopen die big bold curl van de nyc

 2. lovemascara
  17 april 2014 / donderdag, 17 april 2014

  ik gebruik de roze big bold mascara en bij mij werkt die goed als je het eerst een beetje aan een lotion doekje(reinigingsdoekje) afveegt.

 3. Lola Reggy
  31 december 2013 / dinsdag, 31 december 2013

  Persoonlijk vind ik NYC helemaal geen fijn merk…. En als ik die klonterige borsteltjes zie hoef ik al niet meer. The Big Bold Curl is inderdaad de beste als je het vergelijkt met de andere 2. Ik heb per ongeluk een keer een setje bij Mac gekocht net voor kerst. En normaal haat ik mascara’s. Ik skip ze liever. Ben er nog niet een tegen gekomen die met mijn korte wimpertjes overweg kon. Maar die van Mac verbaasde me enorm. Toen ik die joekel van een kam zag, borsteltje kun je het niet noemen, dacht ik wat is dit nu weer?? Maar het werkt als een trein!

  • 18 juli 2023 / dinsdag, 18 juli 2023

   Weet jij nog waar ze die verkopen die big bold curl van de nyc

 4. 28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

  Mijn favo is maybeline die heeft zulke goedemascara tenminste dat is mijn mening

 5. kim
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik gebruik al heel lang I♡extreme van Essence, kost maar €2.89 en werkt echt perfect. Nu ben ik toch wel heel nieuwsgierig naar de NYC mascara’s. Ik ga big bold curl proberen denk ik..

 6. Femke Weijman
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  ik heb zelf de mascara met de gele huls maar die vind ik superfijn, bij mij maakt hij ze bijna dubbel zo lang, blijft geweldig zitten en volume van hier tot tokyo !

 7. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Fijne review! Ik vind deze borstels zo fijn werken. Ze nemen alle haartjes goed mee en maken je wimpers goed zwart. Big Bold Curl is mijn favoriet 🙂

 8. melissa
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Je schrijft echt goede uitgebreide reviews Nena, super handig 🙂 Heb zelf geen ervaring met de mascara’s van NYC maar heb wel vorige week 2oogschaduw palletjs gekocht, alle producten bij NYC waren 2 voor 5 euro bij de kruivat. Dus heb de producten die normaal gezien het duurste zijn gekocht, haha!

 9. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Mooie duidelijke foto’s! Ik vind de gele juist wel erg fijn!

 10. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik vind de Big Bold Curl inderdaad ook de mooiste!

 11. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  die eerste is inderdaad erg mooi!

 12. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Mooie mascara’s

 13. Amira
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Nu heb je mij toch wel nieuwsgierig gemaakt.
  Goede review, heel duidelijk uitgelegd met duidelijke voor en na foto’s.

  Ik gebruikte eerst mascara’s van max factor, maybelline en l’oreal. Op een gegeven moment switchte ik naar Catrice Glamour Doll mascara. Voor maar 4 euro!
  Sindsdien gebruik ik de glamour Doll. Mijn zus heeft em op mijn aanraden ook gehaald, en die was ook om! Misschien kun je eens de Catrice Glamour Doll reviewen.

 14. Annika
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Ik vind ze eigenlijk allemaal niet zo geweldig.
  Ik heb voor Sinterklaas een hele mooie mascara gekregen. Maxfactor false lashes of zoiets. Hij ziet er heel natuurlijk uit, maar je wimpers worden er toch een stuk langer en dikker door. Zeker weten mijn nieuwe favoriet!

 15. Lis
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Goede en duidelijke review, laatst was er bij Trekpleister (misschien deze week ook nog?) een actie, 1+1 gratis op alle NYC make-up…ideaal om eens wat dingen uit te proberen 🙂

 16. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Neuh, ik blijf trouw aan diorshow iconic overcurl

 17. Viviana
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Nena, je foto’s.
  Mag ik éven je een gígántisch compliment maken? In de tijd dat ik beautylab volg, zijn jou artikels zo óntzettend veel beter geworden, om nog niet gesproken te hebben over je foto’s.
  Ze zijn prachtig!

  Goed, goed, in dit artikel zie je er niet zo veel van, maar bijvoorbeeld je latste review van KOH.

  Keep up te good work!

  Enne.. Begin je ook nog eens je eigen blog? 🙂

  • Viviana
   26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

   Laatste*

  • Nena
   Auteur
   26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

   Wauw, bedankt Viviana voor je mooie compliment!! 🙂
   En ja ik ga steeds meer ontdekken wat ik uit m’n spiegelreflex camera kan halen 😉

   Liefs Nena

   P.s. Ik heb een full-time baan, dus m’n eigen blog zit er (voorlopig) niet in. Ik vind deze afwisseling juist heerlijk!

 18. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Hee,
  De Big bolde volume heb ik geprobeerd en die is heel fijn! De andere twee mascara’s heb ik nog nooit uitgeprobeerd, maar lijken me goed!

  XXX Floor

 19. Claudia
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Bij mij wordt die gele wel mooi

 20. Myrthe
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Ik vind de Curl variant echt héél fijn, ben zo klaar en mijn wimpers blijven de hele dag lang en gekrult!

 21. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Ik vind ze allemaal eigenlijk veel te dikke, plakkerige wimpers geven. Heb zelf nog geen fijne NYC mascara ontdekt. Mijn absolute favoriet is Darling Lashes van Gosh 🙂

 22. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Mooie hulzen! Ziet er allemaal goed uit.

 23. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Big Bold Curl mascara heeft idd wel het beste effect en ziet er het mooist uit!
  Echt frusterend al die valse beloftes!

  Liefs,
  Karlien

 24. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Ik heb nog geen enkele NYC mascara gebruikt en deze reviews hebben me ook niet overtuigd om ze te proberen. Big Bold Curl is duidelijk de betere van de 3 maar ik denk dat er mascara’s zijn die je wimpers veel mooier maken dan deze dat doen. Interessante review en ook erg duidelijke foto’s: top!

 25. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Wat heb je al mooie wimpers zeg!

 26. Iva
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Yay, een fijn Nena-artikel! Ik mis je artikelen 🙂 De lycraflex kocht ik naar aanleiding van jouw lovende review. Ik vond ‘t eerst maar niks, die grote borstel, maar inmiddels is het ook mijn favoriete mascara!

 27. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  De groene en de gele spreken mij wel aan! Kijken of die groene net zo goed is als de overcurl van Dior.

 28. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Wat een klein prijsje zeg! Zeker het proberen waard 😉

 29. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Ja die is fijn!

 30. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Ik was erg benieuwd en ik denk dat ik de blauwe eens ga proberen 🙂

 31. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Fijn prijsje zeg! En jij ook een fijne tweede kerstdag 🙂

 32. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Big Bold Curl is echt mijn favoriete budget mascara!! Ik vind ‘m zo ontzettend fijn en goed, terwijl ik die oranje Big Bold ook verschrikkelijk vond.

 33. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Big bold spreekt mij wel aan. Het kwastje ziet er fijn uit.

 34. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Hmm, alle drie de mascara’s zien er op het borsteltje vrij klonterig uit. Deze laat ik even liggen! Wel weer een top review met duidelijke foto’s Nena!

 35. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Jij ook fijne 2e Kerstdag gewenst! NYC Big hold vind ik ook het mooiste resultaat geven!

 36. Chiara
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Wauw jij hebt zulke mooie wimpers!
  Persoonlijk lijkt mij Big Bold Curl ook de fijnste. Ik vroeg me alleen af of die ook waterproof is?

  • Nena
   Auteur
   26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

   Nee, de mascara’s zijn alle drie niet waterproof.

   • Chiara
    26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

    Okee, bedankt voor je reactie!

    Nog een fijne 2e Kerstdag trouwens (:

 37. 26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Wauw, Big Bold ziet er inderdaad goed uit! Ik vind de reviews van Nena altijd supergoed <3

 38. Chloe
  26 december 2013 / donderdag, 26 december 2013

  Nena schrijft echt fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *