3 Simpele Beautytips #2

De vorige ‘3 Simpele Beautytips‘ viel zo goed in de smaak dat ik er een deel 2 bij heb gemaakt voor jullie. Vandaag geef ik jullie tips over het snel smeren van bodylotion, het aanbrengen van selftanner voor beginners en het fixen van een broos oogpotlood. Enjoy!

Snel Smeren!
Hurry, hurry, hurry, quick, quick, quick! Just step on the gas? Nee, smeren met die hap! Volgens dermatologen kun je het beste bodylotion aanbrengen direct na het douchen. Om precies te zijn binnen 3 minuten nadat je onder de douche vandaan bent gestapt! Dat is vrij snel, dus ik zou die fles bodylotion maar vast klaarzetten voordat je onder de douche springt. Als je langer wacht dan 3 minuten verdampt het vocht uit je huid en kun je dit dus niet meer ‘vasthouden’ door middel van een lotion. Een veelgemaakte fout is de term ‘vochtinbrengend’. Cremes en lotions zorgen namelijk niet dat er vocht van buiten naar binnen wordt gebracht, ze zorgen er voor dat het vocht wat nog in je huid zit wordt vastgehouden of niet meer kan verdampen (of een combinatie van beide). Anyways, last van een droge huid? Smeer je dan binnen 3 minuten in na het douchen.

Streepvrije en subtiele selftanner
Gisteren kreeg ik de twittervraag of ik nog tips had voor het aanbrengen van selftanner. Well, as a matter of fact I do! Zoals jullie weten ben ik fan van de selftan tissues van Kruidvat eigen merk, maar deze zijn vrij donker (perfect voor mijn gekleurde Indo-huidje) en dus niet iedereen aan te raden. Als je de eerste (of tweede, derde) keer selftanner aan gaat brengen is het altijd even slikken. Het laatste wat we willen is een gestreepte en gevlekte huid, het moet er wel mooi egaal uitzien allemaal. Een tip is daarom om je selftanner te mengen met bodylotion voor het lichaam of met een dagcreme voor het gezicht. De kleur wordt dan sowieso lichter, dus mocht het niet helemaal egaal zijn aangebracht dan is de schade beperkt. Dit is ook meteen een manier om te zien of de kleur geschikt is voor jou (het kan beter te licht uitpakken, dan te donker). Voor de meiden met een hele blanke huid is het altijd raadzaam om het zo te doen.
Verdere tips zijn om selftanner voor het lichaam van beneden tot boven aan te brengen met ronddraaiende bewegingen. Eerst je benen, dan je bovenbenen, billen, buik, borst en armen. Vraag hulp voor je rug. Vermijd in je gezicht de huid rondom je ogen, je wenkbrauwen en je haargrens en masseer het luchtig in je huid. Good luck!

Breekbaar oogpotlood fixen
Ken je dat? Je bent oogpotlood aan het opbrengen en ZOMAAR breekt de punt af. Argh! Snel pak je de puntenslijper erbij, maar terwijlje slijpt blijft de punt maar breken en afbrokkelen. Grote kans dat we hier te maken hebben met een breekbaar en broos potlood. Misschien heb je je potlood te vaak laten vallen of misschien was het al zo, maar een ding is zeker: vanbinnen zit het niet helemaal lekker. What to do? Plaats je oogpotlood minimaal 2 uur in de vriezer. Wanneer je het oogpotlood weer uit de vriezer haalt zou het weer zo goed als nieuw moeten zijn! Door de koude temperaturen is het potlood wel wat hard, dus teken er eerst even mee op je hand om het potlood op te warmen, voordat je hem meteen aan je oog zet.
Zo, dat waren weer de supersnelle en simpele beauty tips! Ik hoop dat jullie er wat aan hadden. Ik heb er nog meer ‘up my sleeve’ dus een deel 3 staat in de planning :-)
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

  1. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

    WAUWWW dankje!!!
    Ik heb een lipliner gekregen ( echt zooo geweldige donkerrode kleur) maar hij brak steeds. Heb hem net gelijk in de vriezer gestopt! Hoef ik geen nieuwe te kopen schilt =D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *