2 handige beautyhacks (die je veel geld besparen!)

Gratis producten, geld besparen, dit klinkt mij als échte Hollander uiteraard als muziek in de oren. En al helemaal als het op beautygebied aankomt! Normaal gesproken geven jullie geld uit door de reviews en artikelen die ik schrijf, maar vandaag zorg ik er juist voor dat jullie geld in je zak kunnen laten. En niet de standaard ‘wacht tot er een aanbieding is’ of ‘knip je tubes open’ tips, maar tips waarvan je wellicht nog niet eerder hebt gehoord.

Hier komen mijn 2 handige beautyhacks waarmee je geld bespaart;

Beautyblender cleanser voor €0,-

geld besparende beauty hacks_ - 2Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben helemaal verknocht aan mijn roze eitje. Ik gebruik mijn Beautyblender elke dag om mijn foundation mee aan te brengen. Ik moet toegeven, ik was hem niet elke dag, maar zeker wel 2-3 keer in de week. En vooral voordat ik er een video mee ga opnemen, anders ziet het er niet zo mooi uit, haha! Maar goed. Dat wassen.

Voorheen gebruikte ik de officiële solid cleanser van The Original Beautyblender à €19,95 omdat ik die erbij had gekregen, maar toen die eenmaal op was dacht ik ‘ja, en nu?’. Ga ik werkelijk 20 ekkies uitgeven voor een ‘speciaal’ stuk milde zeep in een rond doosje om mijn sponsje mee schoon te maken? Dat moet goedkoper kunnen, vond ik.

geld besparende beauty hacks_ - 1Natuurlijk zijn er ook goedkopere solid cleanser dupes te vinden, of je gaat zelf in de weer met babyshampoo, maar het allergoedkoopste alternatief is, hier komt ‘ie, een hotelzeepje! Je vind ze helemaal GRATIS EN VOOR NIETS in je hotelkamer deze zomervakantie. Vergeet niet om het zeepje elke dag even in je koffer of toilettas te verstoppen, zodat er de volgende dag weer een nieuwe voor je klaar ligt (yes, we cheap).

geld besparende beauty hacks_ - 3 geld besparende beauty hacks_ - 4Een hotelzeepje heeft de perfecte grootte om je precious Beautyblender mee schoon te maken. Maak zowel het zeepje als je Beautyblender nat onder de kraan, houd het zeepje in je ene hand en de Beautyblender in je andere hand en wrijf ze tegen elkaar aan. Knijp in je Beautyblender en wrijf extra goed over de plekken waar je vlekken ziet, net zo lang totdat hij weer helemaal fris en roze is. Spoel je Beautyblender daarna goed na, net zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt, zodat alle zeeprestjes zijn verdwenen.

geld besparende beauty hacks_ - 5Ik doe dit nu al maanden zo en het werkt echt PERFECT! Het is de goedkoopste en volgens mij ook de snelste manier om je Beautyblender goed en grondig te reinigen. Je hebt het zeepje ook altijd bij de hand en je hoeft dus niet eerst babyshampoo met olijfolie te mengen in de keuken (een welbekende DIY om je kwasten en sponzen mee te reinigen). Sidenote: vaak zijn hotelzeepjes geparfumeerd, dus als je huid erg gevoelig is en niet tegen parfum kan, is deze hack wellicht niet voor jou geschikt.

Een week lang gratis crème (of iets anders)

geld besparende beauty hacks_ - 6Ken je die sachets gevuld met dag- of nachtcrème, oogcrème, cleansers of andere skincare producten? Je ziet ze wel eens in magazines geplakt, of je krijgt ze cadeau bij de drogist of parfumerie wanneer je iets hebt gekocht. Je kunt er natuurlijk ook om vragen als je gericht naar iets op zoek bent. Wat ik vroeger deed is zo’n zakje open scheuren en dan kon je de inhoud één, hooguit twee keer gebruiken. De inhoud droogt namelijk al snel op wanneer er veel lucht bij komt.

geld besparende beauty hacks_ - 7 Van Katja, die de PR en communicatie doet van L’oréal Luxe, kreeg ik de tip om deze sachets niet open te scheuren, maar om er een gaatje in te prikken met een naald.

geld besparende beauty hacks_ - 8 Op deze manier kun je er precies genoeg product uit krijgen door zachtjes in het sachet te knijpen. Hierdoor gebruik je nooit te veel, waardoor je er zuiniger mee kunt doen, maar ook droogt het product niet uit, waardoor de inhoud langer goed blijft.

geld besparende beauty hacks_ - 9Vooral voor oogcrèmes is dit een goede tip, want hier heb je helemaal niet veel van nodig. Door een gaatje in een sachet te prikken kun je er zo rustig 5 tot 7 dagen mee doen. En vooral als het sachets zijn van luxe beautymerken is dit een enorme geldbesparende tip! Plus, mocht je 2 weken op vakantie gaan dan kun je bijvoorbeeld ook gewoon 2 sachets meenemen. Scheelt onwijs veel ruimte en gewicht in je koffer.

Wat is jouw allerbeste geldbesparende beautytip? Deel het in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. 5 augustus 2016 / vrijdag, 5 augustus 2016

  Oh wat handig deze tips! Dit wist ik ook niet van de Samples! :-)

 2. Henriëtte
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Bedankt voor de tips, super!

 3. Nicky
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Die laatste tip kreeg ik van een super vriendelijke verkoopster bij Kiehl’s in Antwerpen. Als ik er kom om iets te kopen, vraagt ze zelfs specifiek van welke producten ik graag testertjes wil en geeft ze me die tip mee zodat ik er langer mee doe. Dat noem ik nou eens klantvriendeljkheid!

 4. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Wat een twee handige tips :D Wat je ook kunt doen met van die testers, is zo een in heel klein plastieken potje doen :-)

 5. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Wat een handige tips zeg! Vooral die tweede

 6. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Oh wat een handige tips, ben sinds kort ook fan van mijn blender-spons. Ik bestel ze trouwens op Aliexpress… Prima producten!

 7. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Vooral een gaatje in een zakje prikken vind ik een erg goede tip. Hotelzeepjes heb ik niet en ik verblijf niet zo vaak in een hotel haha.

 8. Mylaine
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Of je koopt sunlite Zeep bij de ah en maakt het daarmee schoon :P kan iedere huid tegen, is goedkoop en ook toegankelijk voor mensen die nooit in een hotel komen haha. Sunlite Zeep gebruiken wij bij de opleiding Make up en hair artist ;)

  • Henriëtte
   4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

   Hey, goede tip, bedankt!

  • 6 augustus 2016 / zaterdag, 6 augustus 2016

   Leuke tips Serena,
   Ook de tip van Mylaine is een hele fijne aanvulling hierop.
   Gebruiken jullie de Sunlite zeep ook om de penselen mee te reinigen?

 9. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Ah wat een handige en simpele tip voor de creme! Dat ik hier niet eerder aan gedacht heb haha.

 10. Cheyenne
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Nog beter het gaatje in een hoekje te prikken zo dat je daar alles naar toe kan knijpen :D

 11. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  handige tip die met dat naaldje :D

 12. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  De hotelzeep voor beauty blender-tip gebruik ik toevallig sinds deze zomer ook. Maar dat gaatje prikken Is echt een goede, nieuwe truc!

 13. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Handig dat van die testers! Ik gooi ze vaak weg omdat ik ze vergeet te gebruiken… Zonde he?

 14. Louise
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Handige tip van die naald alleen dan moet ik volgende week niet vergeten een naald mee te nemen op vakantie haha.

  • Lise
   4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

   Kan ook met een veiligheidsspeld bv ;)

   • Louise
    4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

    Uiteraard, maar ook die heb ik niet standaard mee op vakantie! Ik ga die speld gelijk op mn checklist zetten voor mn vakantie volgende week!

 15. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  oh heel handig van die sachets, ga ik zeker gebruiken!

 16. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Je laatste tip is echt fantastisch ;) Ik heb zo vaak van dat soort sachets en flikker ze 2 dagen na openen altijd maar weg. Dit ga ik echt gebruiken ;)

 17. Diana
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Verrassend goede tips!! Je moet er maar opkomen he, zo’n naald.

 18. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Als ik een product in zo’n sachet echt interessant vind knijp ik m gewoon leeg in een klein reispotje. Dan blijft het ook lang goed en kan je prima doseren.

  • Hasmin
   4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

   Ook een goeie tip zeg!!

 19. Meryem
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Ik las dit voor aan mij moeder, we vinden het een leuke artikel. Ze had wel een kleine Tip! Voor de sachet plak er een plakbandje op, zorg wel dat om het gaatje niet vet is.

 20. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Handig! Ik bewaar testers eigenlijk altijd voor mee op vakantie. Nu kan ik er dus ook nog langer mee doen :D

 21. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Geweldige tips! Ik heb nog steeds geen beautyblender, maar wanneer die zakjes uitdroogden baalde ik altijd als een stekker dus ik ga dit zeker proberen!

 22. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Oh handig die testers! Zo zonde altijd!

 23. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Vooral de tweede tip vind ik erg handig. En ook nooit bij stil gestaan, maar deze tip ga ik zeker gebruiken. Liefs soraya

 24. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Ik knipte altijd een zo klein mogelijk hoekje van mijn proefverpakkingen om er langer mee te kunnen, maar dit is nog een heel stuk slimmer!
  En ook goed om te weten dat er elke dag een nieuw zeepje ligt! Ik dacht dat je het je hele bezoek met één moest doen haha!

 25. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Die tweede tip is echt ideaal! Ik verkwist altijd zoveel van mijn testers omdat ik ze laat uitdrogen! Ik ga het uitproberen :D

 26. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Vooral die tweede tip lijkt mij handig!

 27. Claudia
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Hihi ik was net reviews aan het zoeken over Oval Brushes omdat ik al maaaanden loop te twijfelen of ik er nu eentje zou aanschaffen of niet… Zag dat jij de Mac Oval 6 brush in 2014 had gereviewed, en daar onderstaande had geschreven:

  “Iemand vroeg of ik het vergelijkbaar vond met de beautyblender, en mijn antwoord is simpelweg ‘nee’. Nu ben ik nooit een groot fan geweest van dat druppelvormige, roze sponsje. Ik vond het dan ook een gedoe om het steeds onder de kraan te houden en dat ‘bouncen’ leek wel uren te duren. De Oval 6 is vergeleken met de beautyblender stukken sneller en ook heb ik het idee dat het minder product ‘opzuigt’ waardoor je zuiniger met je foundation kunt doen.”

  Ik vermoed dat je intussen van mening veranderd bent? :-P

  Maar goed, nu ben ik er dus nog steeds niet uit of een Oval brush een aanvulling zou zijn… Wil het wel al lang proberen, als ik Youtube video’s zie van mensen die hun opmaken met enkel deze kwasten denk ik wow… flawless :)

  • Serena
   Auteur
   4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

   Ben inmiddels groot fan van de beautyblender!! De oval gebruikte ik niet meer omdat hij op een dag gewoon brak! Dus dat vond ik echt slecht. Hopelijk zijn de andere (niet van MAC) van stevigere kwaliteit.

   • Claudia
    5 augustus 2016 / vrijdag, 5 augustus 2016

    Wow! Ok, voor een brush van € 50 is dat wel schandalig! Maar als je resultaat van beautyblender vergelijkt met dat van een oval brush, zou je dan nog steeds beautyblender verkiezen? Ik gebruik nu al een lange tijd een blender van Kiko (ook zo’n roze) en héél tevreden van. Maar vraag me af of ‘the real deal’ dan nóg beter is :-)

  • Jolien
   4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

   Martine van LLG had ook een oval 6 brush van mac en die was ook al gebroken. Een oval brush van mac lijkt me dus geen aanrader..

 28. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Superhandig om met een naald een gaatje te prikken in een sachet. Ik loop altijd heel hinderlijk te klooien met die dingen.

 29. Ier
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  En als je geen hotelzeepjes hebt, dan maar een goedkope overnachting boeken ;)

 30. Tamara
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Dit zijn echt handige tips ! Fijn, ik ga er zeker gebruik van maken!

 31. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Haha, ideale tips voor ons gierige Hollanders! :D

 32. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Waaaaah!! Vooral die laatste, waarom heb ik daar zelf nooit aan gedacht??? Ik vind het altijd zoooo irritant, van die opengescheurde verpakkingen die je vervolgens eigenlijk direct na gebruik al weg kunt gooien! Thanks voor de tip, die ga ik zeker toepassen!

 33. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Testers zijn ideaal voor op reis! Dan neem ik ze altijd mee. Zeker met een stedentripje ofzo :)

 34. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Ik gebruik de testers altijd als ik op reis ben, ideaal! Dan hoef ik niet van die 100ml producten aan te schaffen. Ik gebruik mijn nep wimpers totdat ze letterlijk helemaal versleten zijn. Wanneer ze er niet meer mooi uitzien knip ik ze door het midden en gebruik ik ze aan de uiteinden van mijn wimpers voor een extra vavavoom effect op casual days.

 35. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Oeh de laatste tip van de naald is handig.. die wist ik niet! Ga ik toch eens proberen :)

 36. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Wat een goede tips zeg! Die met dat zakje is echt een hele goede en ga ik zeker toepassen in het vervolg.

 37. Syl
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Ik stop altijd watjes in een oud Lush doosje en die doordrenk ik met micellair water. Geen gedoe meer met lekkende flesjes enz.

 38. Carina
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Je doet echt eeeeuwen met een hotelzeepje dus eentje meenemen is genoeg. Al heb ik een ongeparfumeerd blok zeep gekocht voor mijn kwasten en beautyblender. Gezien mijn huid anders niet zo blij werd.

 39. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Oeh die laatste tip is heel handig!! Ik knipte altijd een klein hoekje af maar dit is nog beter :-)

 40. 4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Wat een handige tips! Alleen het hotelzeepje zal ik niet zo snel kunnen meenemen, want ik kom eerlijk gezegd nooit in hotels….

 41. Marlies
  4 augustus 2016 / donderdag, 4 augustus 2016

  Ik wist deze hacks al maar toch bedankt ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *