10 x kerstcadeautjes inpaktips

Cadeautjes zijn leuk om te geven, maar ik vind het bijna nóg leuker om cadeautjes mooi en origineel in te pakken. Het maakt de hele ervaring van het geven en ontvangen van een cadeautje een stuk leuker. En vooral met de Kerst pak ik extra uit (pun intended) met het inpakken. Ik vind het gewoon leuk om er een feestje van te maken!

Vandaag deel ik mijn tips, hacks en DIY ideetjes op het gebied van cadeautjes inpakken in een video. Ik hoop dat jullie er leuke inspiratie mee op doen!

Het belangrijkste is, voordat je begint met inpakken, dat je een vlakke ondergrond gebruikt. Inpakken op een kleed of een bed levert geen mooie, strakke pakketjes op en het gaat ook minder snel. Op de vloer of op de tafel dus! Ook belangrijk; maak het jezelf niet te moeilijk! Cadeautjes met een aparte, lastige vorm stop je liever in een doos (een kant-en-klaar geschenkdoosje, of een oude schoenendoos) zodat je een makkelijke vorm hebt om te verpakken. Of koop een chique cadeautasje en verpak het op zijn Amerikaans met heel veel vloeipapier.

cadeautjes inpak idee2Ook leuk: verpak je cadeautje in een mooie sjaal of een stuk stof. Het staat heel chique en de kans is groot dat deze verpakking wordt gerecycled, dus het is ook nog eens goed voor het milieu.

christmas gift wrapping - 5Geen lint, fancy inpakpapier of strikken in huis? Geen nood, teken ze er gewoon op met een Sharpie! Het geeft een leuk, speels cartoon effect aan je pakje!

christmas gift wrapping - 6Ben je niet goed met de kruisstrik, of wil je gewoon snel iets moois en creatiefs in elkaar flansen? Leg dan eens drie soorten lint over elkaar heen, beginnend bij een breed lint en eindigend met een smal lintje. Je maakt ze simpelweg vast aan de onderkant met een plakbandje. Dit zorgt voor een mooie variatie in kleur, vorm en textuur. Het maakt het pakje interessant, maar het ziet er tegelijkertijd ook heel chique en modern uit.

christmas gift wrapping - 4Misschien heb je nog wat kerstkransjes, fondantkransjes, gingerbread cookies of een zuurstok in huis? Maak het gewoon eens vast aan je pakje! Het ziet er superleuk en feestelijk uit, en op deze manier heeft de ontvanger meteen wat te snoepen 🙂

christmas gift wrapping - 3Voor een paar cent kun je de mooiste kerstornamenten kopen, zoals dit boomstamschijfje (Xenos, €0,29) of het glitterblaadje (Xenos, €2,29 voor 6 stuks). Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kleine kerstballetjes gebruiken, of ornamenten die je nog thuis hebt liggen. Bind ze vast aan je kerstcadeautje zodat het er niet alleen mooi uitziet, maar de ontvanger meteen een extra kleinigheidje cadeau krijgt voor in de boom. Het is supermakkelijk maar je pakje ziet er meteen uit alsof je er uren werk in hebt gestoken!

christmas gift wrapping - 2Wil je een glitter & glamour cadeautje? Probeer dan eens dé kersttrend van dit jaar; Black & Gold. Zelf ben ik niet zo van het zwarte inpakpapier en lint, maar ik moet zeggen dat ik het in combinatie met glanzend goud toch wel heel chique en glamoureus vind staan! Voor een extra grote ‘dot’ op je pakketje strik je simpelweg drie strikken op elkaar en over elkaar heen. Gebruik dan wel extra breed lint voor een groots effect. Zo simpel, maar het ziet er meteen heel indrukwekkend uit!

christmas gift wrapping - 1En last but not least, mijn favoriete manier van alles wat ik jullie heb laten zien. Ik vind dit zo prachtig en eenvoudig, heel puur en natuurlijk. I love it! Je hebt alleen van dat simpele inpakpapier nodig, wat binddraad en natuurlijk mooie takken. Ik heb hier eucalyptus en gipskruid gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een takje van je kerstboom knippen. De rode besjes zijn nep en vond ik nog in een la met kerstdecoraties. Ook kun je er dennenappeltjes aan bevestigen. Of wat dacht je van een stel mooie veertjes? Ook erg mooi is de combinatie met kant. Bij de Xenos kun je klosjes met kanten lint kopen. Deze pakjes doen me op de een of andere manier denken aan een Scandinavische Kerst, echt mooi!

christmas gift wrapping - 7Kortom, het is helemaal niet moeilijk en het duurt niet veel langer om je pakjes nét even iets specialer in te pakken dan normaal. Maak gebruik van geschenkdozen en geschenktasjes, maar maak ook zeker gebruik van leuke ornamenten en accessoires om je pakjes mee op te leuken! Ik ben bij veel winkels geweest en kwam tot de conclusie dat je bij Xenos de beste spulletjes kunt kopen om je kerstcadeautjes mee in te pakken. Daar hebben ze de grootste keuze in lint, ornamentjes, naamlabels en inpakpapier, vond ik (dit artikel is overigens niet gesponsord door Xenos, maar zoals jullie weten ben ik groot Xenos-fan). De takken eucalyptus en gipskruid heb ik vers bij de bloemist gehaald.

christmas gift wrapping - 8Het is zó leuk om je cadeautjes extra mooi in te pakken! Ik weet zeker dat het op deze manier nog leuker is om je cadeautjes te geven en dat het ook zeker gewaardeerd zal worden door de ontvanger. Het feestje begint dan eigenlijk al bij het uitpakken! Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb gegeven met deze tips, hacks en DIY ideetjes en ik ben benieuwd of jullie ze zullen toepassen. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jullie inpaktips!

Ik heb nog wel een paar goede tips online gevonden die ik jullie niet wilde onthouden, zoals het gladmaken van gebruikte lintjes door ze over een gloeilamp te wrijven of je pakjes diagonaal inpakken zodat je slechts één plakbandje nodig hebt (whuuuut?!). En klik hier voor nog meer makkelijke inpaktips.

Wat zou je er van vinden als je zo’n speciaal ingepakt cadeautje zou ontvangen? En maak je ook wat meer werk van het inpakken, of laat je dat liever aan iemand anders over?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

37 Reacties

 1. Marit
  27 december 2015 / zondag, 27 december 2015

  Echt ontzettend leuk!

 2. Amy
  23 december 2015 / woensdag, 23 december 2015

  Hahaha als ik dit zo zie denk ik: wat heb ik mijn cadeautjes toch ontzettend kitscherig ingepakt. ;P Ik heb een klein cadeautje voor iedereen haha maar dit ziet er zo leuk uit!

 3. 21 december 2015 / maandag, 21 december 2015

  Wat een heerlijke kerstachtige video met super leuke ideetjes! Ik vind het zelf altijd erg leuk om de cadeautjes extra speciaal in te pakken zodat uitpakken een waar feestje wordt. Hebben hier al behoorlijk wat mooi ingepakte cadeaus onder te boom staan, dus dat gaat helemaal goed komen! 🙂

 4. 21 december 2015 / maandag, 21 december 2015

  Heel erg mooi ingepakt! Ik vind inpakken ontzettend leuk werk om te doen en heb vroeger wel eens als inpakker geholpen tijdens de feestdagen in té drukke winkels. Zelf probeer ik ook altijd een feestje te maken van het inpakken. Super leuke tips!

 5. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Oh met dat groen is echt een goed idee! Ik heb nog wat groen over van mijn kerststukje wat ik mooi daar voor kan gebruiken. 🙂

 6. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Wat zijn ze leuk ingepakt!!! Zoiets zie ik altijd in kerstfilms.

 7. Ka
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Jij bent zo creatief, dit maakt jou ook tot de leukste en veelzijdige (beauty)blogger

 8. Nienke
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Ik vind deze video echt heel leuk! Veel creatieve ideeen! Ik houd zelf ook van inpakken en ik probeer vaak iets nieuws te verzinnen. Ik vind vooral met die grote strikken mooi en die getekende strikken vind ik ook gaaf! Die ga ik zeker onthouden. Thanks!

 9. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Dat ziet er echt heel mooi uit. Dat maakt het geven ook nog leuker. Ik heb alleen zelf niet veel geduld om het zo mooi te doen, helemaal als het cadeautje een lastige vorm heeft maar ik doe wel mijn best haha….

 10. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Wat heb je dat mooi gedaan! Ik vind het ook heerlijk om pakjes mooi in te pakken, maar dit jaar doen we geen cadeautjes.

 11. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  oh wat gigantisch leuk allemaal. Ik heb daar echt geen geduld voor en ben ook helemaal niet zo creatief

 12. Annemarie
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Ik vind het leuk om zelf kadootjes in te pakken, dus deze tips en trucs onthoud ik zeker. Ik geef dan ook liever met kerst kadootjes dan met sinterklaas. Zo zonde om je mooi ingepakte kadootjes in een zak te stoppen, het staat veel leuker onder de kerstboom.

 13. Lisa
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Deze post komt net als geroepen, aangezien ik mijn cadeautjes nog moet inpakken! De getekende strik is absoluut één van mijn favorieten 🙂

 14. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Ziet er allemaal echt heel erg leuk uit. Vooral het getekende labeltje met strik vind ik eigenlijk nog het tofst.

 15. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Dat ziet er echt kei mooi uit, als je zelf het lint en het labeltje erop tekent, wow! Zulke originele ideeën zeg! Hier kan ik inspiratie uit putten! (:

 16. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Wauw ze zien er echt prachtig uit!
  Ik ben zelf niet zo goed in inpakken maar vind het wel erg leuk om het op een creatieve manier te doen.
  Ik ga je tips zeker onthouden!

 17. natasja
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  waarom zo moeilijk doen ik laat mij kadootjes inpakken

 18. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Wauw, heel creatief! Ik ga zeker eens zelf een strik tekenen, gewoon omdat het er super schattig uitziet!

 19. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Oh wauw je hebt dat echt heel erg mooi gedaan!

 20. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Handige tips! Maar ik wil vooral even zeggen dat ik je echt een van de beste bloggers van Nederland vind. Je artikelen zijn altijd zo informatief (bijvoorbeeld dat artikel van gister over squaleen) en dit artikel is ook helemaal compleet en zelfs uitgeschreven voor de lezers die de video niet kunnen bekijken. Echt super!

  Heel veel liefs en nog veel succes. ❤️

 21. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Erg mooi gedaan! Ik ben altijd blij wanneer een winkel een cadeau mooi voor mij inpakt haha!

 22. Bb
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Leuk! Jouw filmpje over het maken van een strik heb ik ooit eens gezien en die techniek gebruik ik sindsdien al jaren!

 23. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Super mooi gedaan! Ik vind het leuk dat het er ook nog best goed te doen uitziet! Ik ga alvast een paar rollen bruin inpak papier inslaan!

 24. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Dit ziet er prachtig uit! Zo’n mooi ingpakt kadotje wil iedereen wel ontvangen.

 25. Laura J
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Leuke tips!
  Ik vind die met de 3 linten in verschillende breedtes over elkaar heen ook heel mooi. Simpel, maar mooi.
  En die met de takjes natuurlijk!

 26. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Ik ben zo slecht in inpakken dat het verboden zou moeten worden om mij dat te laten doen. Gelukkig zijn er altijd wel mensen in mijn buurt die er verstand van hebben. De ideetjes die je toont vind ik in ieder geval wel top :-
  xx

 27. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Wauw! Die met die takjes vind ik echt ontzettend mooi! Bijna zonde om open te maken!

 28. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Ja, ik maak er altijd wel werk van als ik iets inpak. Dat is gewoon heel leuk om te doen maar ook omdat degene die het krijgt ook verrast wordt. Jouw ideetjes met de takken van verschillende plantjes vind ik erg leuk!! Dat idee ga ik echt onthouden!
  Liefs, Eva

 29. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Gaaf! Leuke tips! Zelf neem ik altijd uitgebreid de tijd om een cadeautje bijzonder in te pakken! Geeft net iets extra’s.

 30. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Wat een mooie cadeautjes heb je gemaakt. Fijne tips, bij mij gaat het altijd mis. Het is bijna zonde om ze uit te pakken!
  Liefs, ,
  Elles

 31. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Wat een leuke ideeën! Vooral de verpakking met de takjes en rode kerst takjes vind ik erg leuk :-)!

 32. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Ah wat een onwijs leuke inpaktips! Zelf vind ik vooral de laatste heel tof. Ik vind dat bruine papier met boomstammetjes en takjes zo mooi!

 33. 20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Jaa, daar zijn de tips van de Douglas (dat was het toch?) Inpakkoninging! Supertof om te lezen en te zien, je hebt echt veel verschillende, leuke maniertjes ontdekt. Ik vind vooral de laatste manier tof, met dat bruine inpakpapier en wat mooie takjes. Ziet er zo leuk uit! Wij doen niet aan cadeautjes met kerst, maar deze tips neem ik wel even mee 🙂

 34. Anna
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Ziet er super mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *