Getest | Primark PS PRO “Artis” brushes

Je ziet ze ALL OVER Instagram en menig beautyguru zweert erbij; ik heb het natuurlijk over de Artis make-up brushes. De originele penselen zijn bést duur, maar gelukkig zijn er ook veel goedkopere dupes op de markt verkrijgbaar. Ook Primark is op de Artis bandwagon gesprongen en heeft maar liefst 3 verschillende formaten opgenomen in hun PS PRO beauty assortiment. Vandaag probeer ik ze voor jullie uit!

De Primark PS PRO brushes zien er allereerst superchique uit. Gewoon eenvoudig zwart met strakke, witte letters. De borsteltjes zijn gemaakt van synthetische haartjes die onwijs dicht op elkaar staan, zodat de kwast zelf heel vol, compact, maar ook heel zacht en fluffy is. Hiermee kun je je make-up perfect in je huid masseren zodat er een flawless, airbrushed, Instaperfect resultaat ontstaat.

Ik heb ze in de video gebruikt voor mijn foundation, concealer, bronzer, blush én oogschaduw. Je kunt ze namelijk voor zowel vloeibare als poeder make-up gebruiken. Het is wellicht eventjes wennen (ze voelen toch anders aan en houden anders vast dan de ‘traditionele’ make-up kwasten), maar je hebt het al snel onder de knie en contouren is ineens een fluitje van een cent.

Wow, I love it! De grote maat is perfect voor je foundation, het middelste maatje is geschikt voor contouren en het aanbrengen van bronzer en blush, en het kleinste maatje is ideaal voor je neus contour, concealer en highlighter. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier zeer goed over te spreken ben!

Prijzen;
Groot €5,50
Middel €4,00
Klein €3,50

Deze “Artis” dupes zijn onderdeel van de PS PRO lijn van Primark. Volgens mij zijn deze make-up brushes te koop bij elk filiaal in Nederland, maar zelf kocht ik ze tijdens de opening van hun gloednieuwe filiaal op de Dam in Amsterdam. Zijn jullie hier al geweest? Maar liefst 7 verdiepingen groot! Voor mij is dit het meest handige en dichtstbijzijnde filiaal nu. De beauty afdeling bevindt zich meteen op de begane grond.

Wat vinden jullie van deze make-up brushes? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Happy Holidays!
Review | Etos Sparkling December make-up collectie

Comments

  altijd welkom!

  *

 1. Hoi serena!

  Hoe maak jij deze brushes schoon?

 2. Heel veel succes met de verhuizing Serena! Kom maar lekker bij ook tijdens de feestdagen. Prettig dat er een logo voor sponsoring komt, top. Ik vind sponsoring prima, dan kan ik zelf wel afwegen wat er van te vinden, over nieuwe producten horen. Neemt een stuk twijfel weg, van huh is dit een review of anders. Happy 2017 alvast van een 40+ fan

 3. @lieke Als je beautylab echt zou volgen, zou je weten dat Serena druk bezig is met verhuizen. Dus beetje onnodig om zo kattig te doen! Verder n leuke en nuttige review Sereen, liefs x Deboor

  • Ik vind mij reactie alles behalve kattig geformuleerd/overkomen. Ik weet dat Serena aan het verhuizen is. Beetje kattig van jou om er maar vanuit te gaan dat ik haar niet goed volg ;) Ze heeft ook een soort van vakantierooster ingelast vanwege alle drukte. Daar heb ik toen heel begripvol op gereageerd. Ik weet hoe druk en stressvol een verhuizing kan zijn.
   Maar het is toch niet gek dat mensen het vervolgens jammer vinden als de posts die volgens het vakantierooster online zouden komen, niet online komen?

 4. leuk filmpje!!! en je haar is mooi :)

  welke highlighter gebruik je hier? Ik gebruik de bobby brown omdat jij daar altijd zo enthousiast over was, maar ik heb niet het idee dat hij zo mooi glanst als deze die je hier gebruikt!! ben heeel benieuwd!!

 5. Je nieuwe haarkleur is erg mooi, wat ik van de lok vind? Even wennen hoor. Maar het valt wel weer mooi vol. Erg leuk die betaalbare borsteltjes van de Primark. Zeker omdat het zo bevalt, mijn nieuwsgierigheid heeft het overwonnen. Liefs Soraya

 6. Waar is de Instalab van deze week? :) Vorige week was ie ook al later.. Door het inconsequent uploaden van posts (maar wel weer veel gesponsorde posts die worden geplaatst) merk ik dat ik steeds minder vaak op je blog kom. Jammer!

  • Ik laat het de laatste tijd ook de helft van de week afweten. Naar mijn mening is de verdeling spon en gewoon erg uit balans. Zelfs een failed it or nailed it, logisch dat je positief bent.. En ik zeg dit puur omdat ik het zo jammer vind!

 7. Ik lig echt dubbel hier. Nou ja, je bent op de goede weg door je haar weer donker te maken. Laat het gewoon groeien en bij voorkeur op 1 lengte. Laagjes maken in dit geval burgerlijk. Serena, ik ontdekte je blog twee jaar geleden en je was zo’n authentieke beauty. Probeer naar die Serena terug te keren.

 8. Ziet er echt geweldig uit!

 9. Wauw dat ziet er veelbelovend uit zeg! Ik heb toevallig zo’n soort kwast ontvangen in de beautybox van StyleTone en die bevalt heel goed. Die is alleen voor oogschaduw dus ben benieuwd hoe zo’n soort kwast werkt over mijn gehele gezicht!

 10. Heel interessante review… Ik ga er ook naar op zoek om deze brushes te testen

 11. Ik was eerst sceptisch over deze kwasten. Maar ga nu toch kijken voor de grootste voor foundation en de kleinste voor concealer!

 12. Hoi Serena,
  Mooi je haar zo! Welke concealer en blush gebruik je?

 13. Zuigen die kwastjes veel foundation op? Ik gebruik nu de real techniques spons maar ik merk eigenlijk niet heel veel verschil tov mijn vingers

 14. Toen je begon dacht ik huh wat is er anders ….je haaaaar leuk staat goed. Ja beters dat donkeren ja ga eens kijken voor due borstels meschien doe ik dan wat vaker make-up op ppphhaaaaa haat get om der af te halen ppphhsaa was mooi resultaat

 15. ik kan er zelf niet goed mee overweg haha XD doe mij maar de “ouderwetse” soort kwasten :D

 16. Ik heb deze inderdaad ook zien liggen, gelukkig heb ik al een dupe setjes van de Artis in mijn bezit. Persoonlijk vind ik dat ze niet veel verschillen van de Artis brushes, het gaat meer om het materiaal en merk dat verschilt. Ook bij mijn dupe brushes merk ik dat ze gewoon heel goed werken, alleen dat de haartjes net even wat anders zijn en dan de handvaten van plastic zijn ipv ijzer zoals bij Artis. Hele fijne brushes, maar toch hou ik het liever bij mij ‘normale’ brushes ;p

 17. Hier was ik ook benieuwd naar! Thanks! ziet er inderdaad goed uit, lijkt heel makkelijk aan te brengen met deze kwastjes

 18. Oeh, hier was ik al zo benieuwd naar, thanks voor de fijne review!

 19. Aaaah ik ben zo blij dat je deze brushes hebt gereviewd! Ik zie ze al een tijdje hangen bij ons in de primark, maar twijfelde steeds of ze wel goed zouden zijn. Nu ga ik ze definitely halen!

 20. Bedankt voor het testen- ik breng mijn CC cream altijd aan met mijn vingers en dat wordt toch een beetje een knoeiboel. Ik ga gauw naar Primark om deze brushes te kopen.

 21. Ik was al heel erg benieuwd naar deze kwasten.

 22. Hoi serena, de kwasten lijken mij indd ook heel fijn!! Je makeup zit echt super mooi!! Ik vraag me alleen af welke highlighter je hebt gebruikt? Kus