Filmpje: DIY oogmake-up remover

Help, mijn oogmake-up remover is bijna op! Ik bedacht me dat je die gemakkelijk zelf kunt maken. Nu weet ik dat het bekend is dat je met olijfolie op een wattenschijfje prima make-up kunt verwijderen, maar persoonlijk vind ik dat te vettig. Hieronder in het filmpje laat ik jullie zien hoe je een twee-fasen (olie + water) make-up remover kan maken van natuurlijke ingrediënten.

[do action=”ytr”][/do]

Een goedkoper alternatief voor zoete amandelolie is olijfolie en in plaats van oranjebloesem- en rozenwater kun je ook één van beide of hamamelis (toverhazelaar) water gebruiken. Ik kocht deze producten bij Erica, maar het is volgens mij ook te koop bij De Tuinen, bij biologische supermarkten en online via verschillende webshops. Of check eens je locale drogist of apotheek! De mooie Hema zeepdispenser kost €2,95 en is perfect voor deze DIY oogmake-up remover.

Ik hoop dat jullie inspiratie hebben gekregen van deze tutorial en gewoon zelf je remover zullen maken mochten jullie in geldnood zijn of graag natuurlijke producten willen gebruiken.

De houdbaarheid van de amandelolie is 2 jaar, van het oranjebloesemwater is 1 jaar en van het rozenwater is een half jaar. Ik houd daarom een half jaar aan voor de houdbaarheid van deze oogmake-up remover (ik neem de kortste houdbaarheid van de gebruikte ingrediënten). In principe komt de remover niet in aanraking met huid en kraanwater (en dus bacteriën) door het handige pompje, dus ik denk dat je best kunt zeggen dat je er een half jaar houdbaarheid aan kunt geven.

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq
Outfit: Snakes 'n Stars
(Re)view by Nena: De perfecte reiskoffer voor een weekendje weg!

Comments

 1. kan je ook castor olie gebruiken ipv zoete amandel olie?

 2. Interessant :) leuk om eens te proberen, bedankt!

 3. Kan het ook gewoon met 2 delen olijfolie en 2 delen rozenwater?

 4. Net toen ik helemaal enthousiast werd bleek ik te ontdekken dat deze post geen samenvatting van hoeveelheden heeft en dat het filmpje niet zo goed werkt…

 5. Anne-Claire says:

  Haaii serena ,

  Leuke diy ik verwijder zelf altijd me oogmake-up met speciaale vlooistof maar ik zal dit zeker eens probeeren

  ThankYou <'3

  Xxx Anne-Claire

 6. Je fimpje doet het niet… x

 7. kan je ook gewoon water gebruiken?

 8. Serena dit is echt zo een goede diy, had hem eerder gemaakt en toen gind deze op. Heb nu een 2e grote fles. Het is gewoon perfect!!

 9. Super handig !
  Ik ga zelf denk ik wel olijfolie gebruiken, want mijn ogen zijn meestal toch heel droog, dus dat komt ook wel goed uit !
  Ik heb trouwens wel een vraagje:
  Vandaag kocht ik bij de Kruidvat een potje rozenwater, maar zoals je al zei: er zit alcolhol in
  Nu weet ik niet precies welk kookpunt alle andere ingredienten die er in zitten hebben, maar zou ik dit ook kunnen koken ?
  Of dat ik het op een plat schaaltje giet en het zo laat staan voor een bepaalde periode, zodat al het alcolhol verdampt ?
  Of gaat er dan iets mis ?
  Alvast heel erg bedankt !

 10. Heej, Ben net weer lekker aan het terug bladeren van je site, en wat heerlijk al die DIY! <3 maar zou je een keer een filmpje willen opnemen hoe je je nepwimpers afhaalt? want ik heb pas nepwimpers gekocht, en ik weet hoe ik ze moet aanbrengen, maar ik ben bang dat ik niet weet hoe ik ze eraf krijg, en tot die tijd, mag ik ze ook niet van mijn moeder gebruiken.. :S heel erg bedankt als je dat zou willen doen! <3

 11. Kun je hiervoor ook rozenwater gebruiken die je zelf maakt?
  ik maak het altijd zelf maar ik weet niet of dat wel goed is
  Xo

 12. Wat een leuke DIY tutorial!
  Ik ga dit zeker zelf proberen en ook op mijn blog
  laten zien :)

 13. Hoi, heel gaaf dit, heb nog wel een vraagje, kan je ook babyolie gebruiken? Dat heb ik namelijk wel nog thuis liggen :))
  Thanks!

 14. ik ga dit ook zeker maken samen met de bath fizzies.
  echt leuk al die diy en ik heb de tonic met cranberrys ook al gemaakt en ik ga die met tomaat ook zeker nog maken
  ect luek

 15. Wat als ik nu olijfolie pak met van dat speciale water ben de naam even kwijt, is de werking dan het zelfde? Xx

 16. Hey Serena,
  Ik wil deze week een oogmake-up remover gaan kopen (voor het eerst! Gebruik altijd doekjes) Maar welke kan ik nou het beste nemen (uit de winkel)

  Liefs marielle

 17. Wat interessant! Ik ga het zeker proberen. Ik hoop ook nog op DIY gezichtsreiniger en tonic. Dit is ook een leuke winkel voor benodigdheden
  http://www.kenkkruidenshop.nl/

 18. erg handig deze DIY, het kwam ook zeer goed uit want de make up remover die ik nu heb daar ben ik allergisch voor…
  Ik heb gisteren de make up remover gemaakt en ook gebruikt, en omdat ik een zeer gevoelige huid heb was ik toch een beetje bang of ik er geen rode vlekken van zou krijgen! Maar dit was gelukkig niet zo! Het werkt super goed en ik ben er niet allergisch voor. En het leukste: het is super goedkoop! :D

 19. Wat een goede DIY! Echt heel erg handig, ik wil dit wel een keer proberen. En fijn dat het zo’n grote fles is die van de Hema, kan je lekker lang mee doen denk ik! :)

 20. Ik heb herbal infusion uitgeprobeert en ben er echt gek van:D ik gebruik het als haarspoeling
  Ik denk dat ik wat rozen ga kopen en zelf rozewater ga maken. dat is nog eens extra DIY en amandel olie had ik al. I love DIY,en natuurlijke dingen

 21. SUPER!!!!

 22. Ik gebruik altijd babyolie! Super fijn om als oogmakeup remover te gebruiken.

 23. Een goed filmpje, alles duidelijk. Maar ik moet zeggen, je kat stal op het laatst wel een beetje de show, wat een lieverd.

 24. Huh.. Ik dacht altijd dat die fles van Lancaster een tonic was?

 25. Deze is niet vettig.
  En deze……..eigenlijk ook niet!

  hahahahahaha, heerlijk :) Je was volgens mij zelf verbaasd :p

 26. PiewpiewpiewPOEF says:

  Tip: Chi.nl heeft ook een hele fijne webshop, ze hebben echt alles op het gebied van natuurlijke cosmetica.

 27. Ik heb toevallig van die amandelolie die bij de toko te koop is in huis. Kan ik deze ook gebruiken of is die minder geschikt?

 28. Ik had vandaag een moeder in de winkel (drogisterij) die moest van haar dochter amandelolie kopen voor een reiniger.
  Dus ik legde uit dat ik dat ook gelezen had en wat ze nodig had.
  Vond het zo leuk dat ik het even wou melden.

 29. Handig! Ik vind het leuk dat je de laatste tijd met veel (originele) DIY ideeen komt!

 30. wat hoe ik van diy !
  haha zo creatief (:
  echt toff!
  jammer dan ik nog gewoon goede heb,
  maar als het op is denk ik dat ik dit zeker ga proberen ben benieuwd!

 31. Wat een leuke DIY! Superfijn, vooral zo in de vakantie! Dit ga ik ook doen, denk ik. Amandelolie is sowieso een heel fijn product!

 32. alweeeer zo’n leuk diy :3

 33. Ik denk dat ik hier de basic-versie van ga maken, gewoon olijfolie en gedestilleerd water, want dat kan ik gewoon bij mij in het dorp halen, en de rest is echt hier onmogelijk verkrijgbaar XD

 34. Leuke DIY.. misschien ga ik het ook proberen :)

 35. Nice! Ik ga dit zeker proberen! Mijn huidige water/olie reiniger is net op dus komt goed uit!:)

 36. Heee, kan je dat rozenwater of amandelwater ook vervangen door kraanwater?

 37. Echt een leuke DIY! Hier heb je echt iets aan! Bedankt:D

 38. Rozenwater en oranjebloesemwater kan je ook bij de Turkse of Marokkaanse winkel kopen en niet duur. Wat lekker is om een wat rozenwater aan je water toevoegen voor een smaakje.

Trackbacks

 1. […] ben ik nog steeds erg tevreden met mijn DIY oogmake-up remover, gemaakt met 2 delen amandelolie, 1 deel rozenwater en 1 deel oranjebloesemwater. Door de olie […]

 2. […] ik mijn make-up remover vergeten ben op de foto te zetten. Deze maak ik zelf volgens het recept van Serena van Beautylab. Vlak nadat zij het filmpje online gezet had heb ik hem gemaakt en ik vind het zo fijn werken dat […]

 3. […] DIY! Heel simpel eigenlijk, maak gewoon je eigen beautyproducten (body scrub, oogmake-up remover) en kleding (check de gaafste kleding DIY’s van mijn zusjes hier). Je moet er wel handig voor […]

 4. […] mijn goedkoopste beautyproduct die ik momenteel gebruik is mijn DIY oogmake-up remover (klik hier voor het recept) en het duurste is de Philosophy Microdelivery peel kit (klik hier voor een review […]

 5. […] in december liet ik jullie zien hoe je een DIY oogmake-up remover kunt maken en ik moet zeggen dat ik deze remover nog steeds elke dag met plezier gebruik. Hij is […]

 6. […] je ogen bijvoorbeeld met oogmake upremover op basis van amandelolie, oranjebloesem- en rozenwater. Hier zie je hoe je deze zelf makkelijk kunt maken. Deze make upremover maakt goed schoon en is mild voor […]

 7. […] jullie je de DIY oogmake-up remover tutorial nog van laatst? Ik had toen mijn ingrediënten (amandelolie, rozenwater en […]

 8. […] Zelfgemaakte oogmake-up remover (klik hier voor de DIY tutorial) – Neutrogena Oil-free Acne Wash pink grapefruit facial cleanser met 2% salicylzuur – Yes to […]