Nieuwjaarstip: comments

Allereerst natuurlijk: Happy New Year! En om het jaar meteen goed te beginnen heb ik een goede tip voor jullie. Read/plaats comments! Nee, dit is geen smeekbede om meer comments te krijgen, ik wil jullie alleen uitleggen waarom het zo handig kan zijn. Voor mij is het leuk en handig, maar voor jullie net zo goed.

Als iemand me vraagt wat er zo leuk is aan bloggen dan heb ik meteen mijn antwoord klaar: de vrijheid, de free stuff (there, I said it!) en de comments lezen. Van alle bezoekers die ik dagelijks krijg plaatst minder dan 10% een comment, wisten jullie dat? De non-commenters noemen we lurkers.

Met lurkers ben ik evengoed blij hoor, dus voel je vooral niet schuldig als je nooit een comment hebt achtergelaten en voel je al helemaal niet verplicht om dat te doen op dit betreffende artikel. Ik plaats zo'n 3 comments per maand op andere blogs dan de mijne, en die gaan meestal naar mijn zusjes, dus ja, ik ben er zelf ook eentje.

Ik vind het al snel overbodig worden om een comment neer te zetten als ik niets beters te melden heb dan 'mooi' of 'leuk' dus plaats ik 9 van de 10 keer geen comment. Ik merk dat dit ook op mijn blog gebeurd. Eigenlijk zijn de meeste comments heel nuttig, heel enthousiast of gewoon heel grappig en lief en hebben ze bijna altijd wel een goede toegevoegde waarde. Ik ben van mening dat een artikel niet compleet is zonder comments.

Er zijn verschillende redenen waarom ik de comments zo leuk en handig vind om te lezen:
– het beter leren kennen van mijn bezoekers
– er staan aanvullende tips in, passend bij het artikel
– men kan elkaar via de comments helpen
– men kan elkaar via de comments steunen en support geven
– ik krijg er nieuweย ideeรซnย en inspiratie door
– ik krijg er positieve energie van

Ik denk dat je als Beautylabber (zo noem ik jullie in gedachten altijd) baat hebt door de comments te lezen. Soms schrijf ik over een bepaald product en dan laat een bezoeker weten dat dit product toevallig net daar en daar in de aanbieding is. Handig! Soms is er iets onduidelijk, maar omdat een bezoeker dezelfde vraag heeft gesteld en omdat daar weer een antwoord op is gekomen (door mij of door andere bezoekers) is het voor anderen nu ineens ook duidelijk.

Soms heeft een bezoeker het ergens moeilijk mee en kan zij haar hart uitstorten bij de comments (dat mag altijd, niets is gek!). Van andere bezoekers krijgt zij dan steun en goede raad. Het lijkt dan net een mini-forumpje, mijn blog. Het klinkt nu heel lame wat ik ga zeggen, maar het doet me echt goed als ik zulke hartverwarmende comments over en weer zie gaan. Ik voel dan zoveel liefde!

Door jullie enthousiasme krijg ik nieuwe, positieve energie. Ik weet dat ik een leuk artikel heb geschreven als ik meer dan 100 leuke comments heb mogen ontvangen. 'Leuk Sereen, meer DIY!' roepen jullie. En hop, daar ga ik. Meer DIY voor jullie bedenken. 'Leuk kapsel Sereen, maar maak je ook eens een keer iets met krullen?'. En hop, daar ga ik, experimenteren met de krultang. Zo weet ik ook dat er al een paar keer is gevraagd om een nieuw 'Koken met Sjerena' filmpje. En ik kan jullie vertellen dat er een nieuwe aankomt in het nieuwe jaar! Ik ben zeker van plan om er binnenkort weer eens eentje op te nemen, komt goed ๐Ÿ™‚

Comments plaatsen doe je niet voor jezelf, omdat je weet dat het openbaar is en dat iedereen het vanaf dan kan lezen. Het is een manier om anderen te helpen, om mij te helpen, om je enthousiasme te delen, of om andere gevoelens te delen. Ik ben blij dat jullie comments plaatsen waar men wat aan heeft en ik ben blij met elke comment die ik krijg, al moet ik zeggen dat ik de langere comments altijd wat aandachtiger lees dan de comments bestaande uit een maximum van 3 woorden, maar dat begrijpen jullie wel.

Mijn wijze tip voor jullie voor het komende jaar is dus, lees de comments.Vaak worden er vragen beantwoord die jij anders opnieuw zou gaan stellen, of misschien heb jij juist wel antwoord op een vraag van een Beautylabber. Sharing is caring! Dus als je toevallig weet dat er iets in de aanbieding is, dat er ergens een gratis sample aan te vragen is of dat er een soortgelijk product ergens anders voor veel minder te koop is: spit it! Comments maken het artikel compleet.ย 

Lezen jullie altijd alle comments? Wat vinden jullie fijn aan het plaatsen/lezen van comments? En wat vinden jullie minder fijn?

Until next time,
Serena Verbon

ps. Ik ben inderdaad in Miami. En dit is het resultaat na een bezoekje Walgreens en Sephora ๐Ÿ™‚ Binnenkort shoplog!

zp8497586rq

Volg:

204 Reacties

 1. 6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

  Ik laat af en toe een comment achter. Niet heel vaak, maar als ik echt enthousiast ben of iets van toegevoegde waarde over het artikel weet te melden. Ook ligt het er aan in welke bui ik ben. Nu moet ik zeggen dat ik de comments eigenlijk skim op jouw eigen comments en de bijbehorende van de bezoekers. Vaak is er dan een interessante discussie ontstaan of vertel je zelf iets aanvullends ๐Ÿ™‚ Ook heb ik een bloglovin lijst die ik elke dag lees, waarvan jij wel in de top 3 staat. Als ik dan ook alle comments moet lezen, kom ik echt nergens meer aan toe. Blogs lezen is nu al een soort van verslaving van mij ๐Ÿ™‚ (het is nu 1.37…).

 2. Bianca
  6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  Heey Serena!
  nog niet zo heel lang ben ik op je blog te vinden, maar vind hem wel super!
  Ik betrap me er vaak op dat ik gewoon comments aan het lezen ben, terwijl ik eigenlijk naar een ander artikel wou gaan :$
  En ik vind dat er bij jou blog ook eigenlijk de leukste comments staan.
  Ik reageer niet zo heel vaak, omdat ik het soms niet nodig vind ( moet ik op elk artikel zeggen: leuk Serena, wat ik dan wel meen(A) maar nu wilde ik even reageren!

  Ga zo door! ๐Ÿ˜‰

 3. 4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

  Om heel eerlijk te zijn? Op een aantal andere blogs lees ik de comments altijd wel, maar op de jouwe nooit. Ja, misschien af en toe de pagina die ik te zien krijg als ik naar beneden scrol, maar dat is alles. Ik vind het heel irritant om steeds naar de volgende pagina te klikken en te wachten > ik wil alles gewoon in een keer zien! En ja, ik weet dat ik een zeur ben en dat het weinig moeite is om door te klikken, maar ik heb daar vaak weinig zin in:P

 4. Sisi
  4 januari 2012 / woensdag, 4 januari 2012

  Hey allemaal, ik ben nieuw op beautylab maar ik vind het nu al meteen super! Kom er zeker vaker.

  En nog een gelukkige nieuwjaar gewenst! ๐Ÿ˜‰

  xx

 5. Marieke
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  hier commentje van mij dan, zal proberen vaker te plaatsen ๐Ÿ˜‰ Ik doe het meestal alleen als ik echt wat te zeggen heb!

  Maarem, geef die chocolade maar gauw aan mij, mmm

 6. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Tof artikel! Ik comment alleen als het toegevoegde waarde is en lees meestal wel veel comments, maar niet allemaal als het er teveel zijn. Meestal door de comments raak ik nieuwsgierig naar diegene en zo ontdek je weer nieuwe blogs! Superleuk!

 7. Valรฉrie
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Hey Serena!
  Wat een leuke blog. ๐Ÿ™‚
  Ik moet zeggen dat ik erg teleurgesteld was toen je blogde dat je je inspiratie en drive een beetje kwijt was. Want ik vind je altijd zo enthousiast! (En je artikelen zo origineel)

  Maar volgens mij heb je de smaak weer een beetje te pakken. Ik hoop dat je een leuke tijd hebt (gehad) in Miami (love is in the air lalala!!! je verdient het!!) en dat je vol positieve energie terug komt.

  Ik zal proberen vaker een comment achter te laten, maar alle comments bij jouw blog ga ik niet lezen, op deze zijn er al bijna 200, allemachtig! Haha ๐Ÿ™‚

 8. Ellen
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Haha, hier ook een lurker. Dat woord doet me trouwens steeds denken aan een oud opaatje met een sigaar in zijn mond die de krant leest. En zo wil ik mezelf toch niet zien :D. Dus vanaf nu ga ik ook meer comments zetten. Zelf lees ik ook ร ltijd de comments. Ik heb een hekel aan YouTube filmpjes of artikels zonder comments, dus ik begrijp volledig vanwaar dit artikel komt ;)!

  Anyway oooh Miami, geniet ervan! Vergeet niet massaal in te slagen in de Victorias Secret ;).

 9. 3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Ik ben inderdaad ook een lurker, haha !
  ik zal proberen wat meer reacties te plaatsen dit jaar ๐Ÿ˜€

 10. Louise
  3 januari 2012 / dinsdag, 3 januari 2012

  Ja Sereen, ik ben ook een lurker, ik kom vaak naar je blog om te kijken hoe je het allemaal voor mekaar bokst. ๐Ÿ™‚ In die zin ben je ook voor mij een voorbeeldvrouw. Ik ben niet erg goed in mode, maar door jouw uitgesproken stijl denk ik er iets beter over na hoe ik eruit zie :D:D

  Keep up the good work!

 11. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Happy new year en je hebt iedereen nieuwegierig gemaakt sereen !!
  Ik lees bij deze dus ook de comments haha!

 12. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Happy New Year<3 en ik ben ook een typische lurkert terwijl ik het reactie's krijgen op mn eigen blog zooo leuk vind:D dus ik ga de lurkert van me afgooien en beginnen met commenten:D

 13. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  ik vind het leuk om comments te plaatsen:) soms lees ik ze ook bijv. als er een soort discusie is
  Ik plaats ze vooral als het onderwerp me erg intereseert,ik aanvullende info heb of tips voor bijv. iets dat je veel goedkoper kunt kopen ergens anders. Ik snap heel goed dat je de reacties zo leuk vind! Ik ben al blij als ik uberhaupt een reactie krijg op mn blogartikel haha,ben echt blij voor je dat je het zover geschopt hebt, ene..een man aan je zeide? vertelvertel:P Miami lijkt me echt super…veel plesieR!

 14. Liselore
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Okee, een voornemen voor 2012; comments plaatsen haha! ik volg je blog al een tijdje en ik vind het echt een van de beste. De DIY’s zijn super handig en leuk, je bent heel natuurlijk orgineel en ik vind het altijd gezellig om een filmpje van je te bekijken. happy newyear en veel succes met je site/blog en geniet!

 15. Anouk
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Gelukkig nieuwjaar Serena! Ik ben ook een non-comment reader, haha. Ik lees al je artikelen, maar plaats vaak geen comment, omdat ik meestal alleen maar zou willen zeggen dat je een leuk artikel hebt geschreven of dat je zo’n goede stijl hebt. Als het je helpt, zal ik comments plaatsen ๐Ÿ˜€

 16. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Ik zal vaker comments gaan plaatsen! (Hoop ik… hoe lang gaan goede voornemens ook al weer mee?)

  In elk geval wil ik je een heel fijn nieuwjaar wensen, vol leuke comments van leuke bezoekers!

 17. Beatrijs
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Omdat ik vaak niet het idee heb dat mijn comment iets toe zal voegen reageer ik meestal niet.
  Maar nu ben ik toch nieuwsgierig. Heeft dit artikel er voor gezorgd dat meer bezoekers een comment plaatsten?

 18. Renske
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!

  En k geef je groot gelijk om lekker weg te gaan, te genieten van Miami รฉn die man aan je zijde ;o)

  Groetjes, Renske

 19. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  ik lees de comments bijna nooit, maar plaats er wel altijd een!

 20. Sanne
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Goeiieeavond, hier een zoveelste lurker! Heerlijk dat je zo spontaan overgevlogen bent naar miami, waarschijnlijk had jij als blogger zoiets van ik heb het verdient. Dat kan ik als lurker zeker niet ontkennen k had het alleen niet meer verwacht. In deze dagen rond kerst en oud en nieuw zit ik minder achter de pc waardoor ik toen ik het las zoiets had huh heb ik iets gemist?

  Helemaal omdat je nog steeds onder je eigen naam blogs post! zoals de snorren DIY (i likeee)

  Ben trouwens ook heel benieuwd naar die knappe man, straks is het je vader of je bf ๐Ÿ˜‰ wat me nog nieuwschieriger maakt is de foto die je op de homepage bij dit bericht plaatst, het is net een arm die om je heen is geslagen maar het is niet zichtbaar van wie! Ben zo benieuwd op wat voor mannen jij valt ๐Ÿ˜› (mis leuk idee voor een blog, maar dan met bekende ipv een eventueel vriendje)

  Ik gun het je van harte al die leuke dingen en die nieuwe energie die door je blog waait! Heerlijk begin van het nieuwe jaar.

  xxx

 21. Lieke
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  He Serena!

  Ik ben ook zo iemand die je site iedere dag bekijkt maar nooit comments plaatst terwijl ik wel al ontzettend veel aan je tips heb gehad!
  Zo heb ik deze kerst veel complimenten gekregen over mijn make-up: de donkergroene budget look en heb ik deze zomer veel indruk kunnen maken met mijn opvallend opgemaakte ogen met het Sleek curacao palette!
  Deze kerst heb ik van mijn vriend het Urban Decay Naked palette gekregen omdat ik daar zo verliefd op was geworden na de door jou geschreven review!
  Dit zijn slechts enkele voorbeelden van ideeรซn die ik danzij beautylab heb opgedaan, thnx daarvoor!
  Kortom ik volg beautylab al een hele tijd in stilte en het heeft me super enthousiast gemaakt over alles wat met beauty en vooral make-up te maken heeft dus ik zal mij zeker vaker gaan laten horen ๐Ÿ˜‰
  Keep up the good work!

  Liefs

 22. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Een heel fijn 2012 Sereen! Haha, het is best wel gek, maar ik heb echt het gevoel dat ik je heel goed ken, als een goede vriendin. Have so much fun with that handsome man of yours!

  Enne, misschien een ideetje voor een blogpost: In een grijs verleden heb ik het artikel van je Mason Pearson gelezen, maar je hebt nooit laten zien hoe je die nou goed schoonmaakt. Much help needed!

  Sereen, je bent gewoonweg geweldig en je hebt het dik verdiend dat je lekker in Miami zit.

  Heel veel liefs!

 23. Tamara
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Hoi serena!

  Ben ook een trouwe beroepslurker, maar zal als goed voornemen wat vaker op je blogs reageren! Vind je blog hartstikke leuk en lees dan ook elke keer trouw ๐Ÿ™‚ Een heel gelukkig nieuwjaar en hopelijk kunnen we nog lang van je blog genieten.

 24. Lotte
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  hee, nog een gelukkig nieuw jaar! maar even iets anders. een tijdje geleden vertelde je in een artikel dat je een microdermabrasie behandeling had ondergaan en dat hier nog een filmpje over zou komen. klopt het dat je hier verder niks meer over geschreven hebt of heb ik dit over het hoofd gezien? komt hier nog iets over? want ik was wel heel erg benieuwd naar het resultaat ๐Ÿ™‚

 25. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Ik vind comments lezen ook altijd leuk! Nog een gelukkig nieuwjaar trouwens!

  xx

 26. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Ik denk dat veel bezoeksters vaak gewoon te ”lui” zijn om een reactie achter te laten ๐Ÿ˜‰ Ik probeer zelf zo vaak mogelijk te reageren, maar soms heb je gewoon even geen zin, of denk je toch geen nuttige bijdrage aan het artikel te kunnen leveren. Maar het is een goed voornemen :-)! X

 27. Fen
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Nog een gelukkig nieuwjaar, en ik zal comments blijven plaatsen hoor, haha ๐Ÿ™‚ Nog veel plezier in Miami

 28. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik ben zelf de laatste tijd al wat actiever geworden met comments plaatsen op de blogs die ik volg.

 29. Valerie Gies
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Ik lees altijd comments. Zelf plaats ik er niet zoveel, maar na dit artikel ga ik dat meer doen!

  x. Gelukkig nieuwjaar

 30. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Haha leuk artikel! Ik ben zeker geen lurker, ik plaats vrijwel altijd een reactie! veel plezier in miami!!

 31. xAmber
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  ik reageer niet altijd omdat ik het of vergeet of niets zinnigs te zeggen heb! het lezen van de comments kost mij teveel tijd! ik lees alleen de comments waar jij op hebt gerageerd hahaha! ben benieuwd naar je shoplog!! fijne dagen daar verder in miami en ben beniewd wie die man toch is?!

 32. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Ik wil nog even toevoegen dat ik de sfeer op Beautylab chill vind. De comments zijn altijd respectvol, eventuele kritiek opbouwend en positief. Hierdoor voel ik me vaak uitgenodigd om te reageren. Ik wens je voor 2012 al het goeds toe. Veel plezier in Miami!

 33. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Ik comment bijna nooit, omdat mijn reactie vaak zowat een kopie zal zijn van eerdere tientallen comments bij hetzelfde artikel.. Het voelt zo overbodig haha

 34. Killyfishy
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  jij bent eigenlijk de enige blog waar ik het de moeite waard vind om een comment achter te laten hihi ๐Ÿ˜› jij bent ook de eerste blog die ik intoets als ik me dagelijkse blog routine hou ๐Ÿ˜› dat zegt toch wel wat !!

 35. Anne
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Geniet van je vakantie in Miami samen met de mooie man aan je zijde!

  Ik moet bekennen dat ik ook een lurker ben;) dus ik zal me proberen te verbeteren in het nieuwe jaar:P

 36. Annemarije
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Gelukkig nieuwjaar Serena & mede beautylabbers!

  Wat heerlijk dat je in Miami zit! Geniet ervan! ๐Ÿ˜‰
  Ik ben zelf op en top lurker.. komt vooral omdat ik beautylab vaak via mijn mobiel bezoek en het dan zo’n gepiel vind om een comment achter te laten. Maar ik ga er voortaan meer energie in steken, promise!

  Fijne vakantie!

 37. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Gelukkig Nieuw jaar Serena! Ik kan niet wachten tot een filmpje (hinthint) of artikel over Miami! Veel plezier nog x

 38. Valรฉrie
  2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  hee serena!
  happy newyear!!
  zou je misschien een ‘favorieten van 2011’-artikel kunnen maken?
  met in elke categorie een favoriet ofzo(A)
  xx