Watch this!

Door Nena – Ik wil jullie vandaag kennis laten maken met één van de beste series ooit! Althans. Dat vind ik. Serena en mijn vriend Roy zijn ook fan en als je IMDB moet geloven, dan krijgt hij zelfs een 9.5 als waardering! Ik heb het over True Detective. Een nieuwe Amerikaanse televisieserie die vanaf 1 januari 2014 op HBO wordt uitgezonden. Nou vind ik dit zo’n geweldige serie dat ik er een heel artikel aan zou kunnen wijden, maar ik heb dit artikel aangevuld met nog een aantal goede films. Ik kan jullie van al deze films en vooral de serie als tip meegeven: Watch this!

True Detective

true-detective-header

Plot: Louisiana – Twee detectives Rust Cohle (Matthew McConaughey) en Martin Hart (Woody Harrelson) raken verwikkeld in een 17 jaar durende klopjacht naar een levensgevaarlijke moordenaar. Het onderzoek naar een bizarre moord in 1995 wordt omlijst en doorweven met de getuigenis en verhalen van de rechercheurs in 2012, wanneer de zaak heropend wordt.
Mijn mening: Ik kan letterlijk zeggen dat ik vanaf de eerste minuut geboeid was door deze serie. En dan bedoel ik ook de letterlijke eerste minuut, want elke aflevering begint met een zeer goede intro van maar liefst 1.38 min.

Ik vind dit één van de beste intro’s ooit. Prachtige regie, muziek en sfeer. Je gaat er direct al goed voor zitten. Het verhaal (een oude moordzaak uit 1995) wekt al direct mijn interesse, maar ook de top acteurs Matthew McConaughey en Woody Harrelson. Met Woody had ik voor True Detective nog niet zo veel, maar mijn mening is volledig bijgesteld. Daar komt ook nog eens de sfeer in Louisiana bij kijken en de moment van het heden en het verleden. Helaas bevat een seizoen ‘maar’ 8 afleveringen, maar dan wel 8 ijzersterke van elk een uur! Momenteel zijn we bij aflevering 7 en ik kan niet wachten op the season finale!

Geschreven door: Nic Pizzalatoo
Geregisseerd door: Cary Fukunaga
Genre: Crime
Cast: Matthew McConaughey en Woody Harrelson
Speelduur: 60 min per aflevering. 8 afleveringen.
Jaar: 2014
IMDB: 9.5

The wolf of wallstreet

Wolf of wall street

Plot: Eind jaren ´80 – Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.
Mijn mening: Deze film is geniaal. Ik heb de film in de bioscoop gezien en ik heb om sommige scènes echt hardop moeten lachen! Leonardo DiCaprio laat met zijn rol als Jordan Belfort zien wat hij allemaal in huis heeft en was voor deze rol ook genomineerd voor een oscar. Niet alleen Leo speelt geweldig ook zijn medespeler Jonah Hill is zeer goed in de film.
Geregisseerd door: Martine Scorsese
Genre: Misdaad/ Komedie
Cast:  Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Margot Robbie
Speelduur: 180 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.5

Dallas Buyers Club

DallasBuyersClub

Plot: Deze film is deels gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ron Woodroof, in de film gespeeld door Matthew McConaughey. Het verhaal speelt zich af in 1985, in Dallas. Elektricien, drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob Ron krijgt in 1986 de diagnose HIV en aids gesteld. En daarbij de boodschap dat hij nog slechts 30 dagen te leven zou hebben. Hij laat het niet bij die diagnose zitten en wil kosten wat het kost de ziekte tegen gaan, al moet hij daarbij zelf proefkonijn zijn…
Mijn mening: Ik wist dat dit een vrij ‘zware’ film zou zijn, maar ik vind het uiteindelijke een hele mooie film met een boodschap. Ik heb deze film samen met Serena gekeken en we vonden hem allebei erg goed. Het is dan ook niet voor niets dan Matthew een oscar heeft gekregen voor beste mannelijke acteur in deze film. Ook zijn medespeler Jared Leto ontving een oscar voor beste mannelijke bijrol in deze film.
Geregisseerd door: Jean-Marc Vallée
Genre: Drama
Cast:  Matthew McConaughey, Jennifer Garner en Jared Leto
Speelduur: 117 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.0

Lone Survivor

lone_survivor

Plot: De film is gebaseerd op de waargebeurde missie “Operation Red Wings”, die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team is om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. De missie komt echter al snel in het gedrang als het team nabij het Hindu Kush gebergte in een hinderlaag van de Taliban loopt. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) moet alles op alles zetten om deze nachtmerrie te overleven.
Mijn mening: Mocht je al willen afhaken bij het feit dat dit een oorlogsfilm is, dan zou ik je echt willen aanraden hem toch te kijken. De film is van begin tot eind zó ontzettend spannend, dat je niet het gevoel hebt dat de film twee uur duurt, maar slechts een uurtje. De film gaat voornamelijk om de missie “Operation Red Wings”, maar laat ook zien wat vriendschap inhoudt. Je kruipt echt in de huid van de vier Navy Seals en beleeft hun spanning, angst en pijn. Het verhaal is ook niet super ingewikkeld, de Navy Seals hebben een missie: Het uitschakelen van een grote Taliban-leider. Maar wat zijn de gevolgen van mogelijk verkeerde(?) keuzes? En hoe ver ga je om te overleven? Oh, nog een laatste punt: de manier van filmen en geluid! Elk schot, elke struikelpartij komt geloofwaardig over waardoor je als kijker soms het ongemakkelijke gevoel krijgt midden in het vuurgevecht te zitten zonder uitzicht op een goede afloop… Erg spannend en heel erg de moeite waard!
Geregisseerd door: Peter Berg
Genre: actie/ drama
Cast: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch en Eric Bana
Speelduur: 121 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.0

Zo dit waren mijn aanraders voor nu. Misschien geen hele luchtige films en ook de serie, daar moet je van houden. Ik kan alleen maar zeggen: Watch this! En oordeel zelf…

Zijn er al bezoekers bekend met de serie True Detective? Zo ja, wat is jullie mening? En welke van de films zou je graag willen zien?

Liefs Nena

Volg je me al op Twitter of Instagram? Mijn gebruikersnaam is: @nenaburger.

Volg:

61 Reacties

 1. Denise
  7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  Gravity moet je kijken!
  ik houd totaal niet van ruimte en sience fiction films, maar deze was zo super spannend!
  plus dat deze film van ongeveer anderhalf a twee uur leek alsof het maar een kleine 3 kwartier duurde.. Leuke humor van George Clooney, en Sandra Bullock speelt echt super!

 2. 7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  True Detective is idd een fantastische serie, grappig trouwens want ik ben vandaag weer begonnen deze serie te kijken 🙂 . Was er eerder aan begonnen, maar nu kijkt mijn vriend ook mee dus kijk het nu weer vanaf aflevering 1.

 3. Joyce
  7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  Ik ben ook helemaal weg van True detective :-).
  Vind het een super sexy fancy serie, met top cast en de muziek
  is zo goed! Lekkere mysterieuze sfeer.

 4. 7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  The wolf of wall street wil ik zeker snel kijken!

 5. 7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  Heel leuk overzicht! Ik heb de Dallas Buyers Club gezien. Was inderdaad een hele goede film!

 6. laila
  7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  sherlock!
  Helemaal verslaafd aan. alle afleveringen zo achter elkaar gekeken.
  Echt een fantastische serie!

 7. Rianne
  7 maart 2014 / vrijdag, 7 maart 2014

  Goede aanraders, ik wil ze allemaal al een tijdje zien en ik heb ze allemaal nog steeds niet gezien, snel verandering in brengen!
  Ik vind deze posts altijd leuk en ik vind dat je reviews en informatie over de films heel erg goed zijn, maar als klein puntje van kritiek zou ik willen geven dat je misschien eens wat minder voor de hand liggende films kunt aanraden. Je noemt vaak films waar de meeste mensen al eens van gehoord hebben en ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden om eens aanraders te krijgen waar je zelf niet zo snel bij zou komen, die niet al veel aandacht krijgen via televisie en radio, enz. Maar zoals ik al zei, verder hele fijne posts dit 🙂

 8. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Wolf of walstreet heb ik in de bioscoop gezien en ik vond m ook erg goed! De rest van dit lijstje kende ik nog niet!

 9. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Leuk om te zien!! ik heb het laatst met series gedaan!

 10. Sara
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Het verbaasd me dat nog niemand deze film heeft aangeraden, maar kijk alsjeblieft 12 years a slave! Wauw, wat een geweldige en belangrijke film, natuurlijk niet voor niets de oscar voor beste film gevonden. Het is wel heel heftig, ik heb nog nooit zo erg gehuild tijdens een film. Maar zeker de moeite waard!

 11. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Mijn vriend is big fan van True Detective.
  Misschien dat ik dus ook maar een begin moet maken nadat ik New Girl heb afgekeken,
  (wat overigens nog wel even duurt haha)

 12. Hendrikje
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  I loooove True Detective, helemaal mijn serie! Volgende week op HBO alweer de laatste aflevering van seizoen 1 en ik heb ook gelezen dat Matthew McConaughey niet terugkeert in seizoen 2 :-(…
  Vind het intro ook super en The Handsome Family heeft nog veel meer goede muziek!

 13. Lisette
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Whaa True detective is inderdaad zo goed! Alleen de manier van filmen is al een lust voor het oog. En dan die heerlijk redneck accenten , love it!

 14. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik ben altijd wel in om nieuwe series te volgen, dus dank je wel voor de tip. De film waar ik het meeste naar uit kijk dit jaar is The Fault in our Stars, gewoon omdat ik het boek zo tof vond. Dat wordt echt janken in de bios.

 15. Annika
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Volgens mij zijn dit niet de goede series voor mij. Ik kan niet tegen doden en ik vond zelfs de Hobbit en Pirates of the Carribean al eng.
  Ik blijf gewoon braaf James Herriot en The Onedinline kijken 🙂
  Ik kan trouwens wel Volgens Robert aanbevelen voor mensen zoals ik. En Downton Abbey is ook erg leuk.

 16. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Klinkt allemaal heel goed! Die eerste detective-serie lijkt me wel wat. Xx

 17. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  The Wolf of Wall Street vind ik echt een geweldige en briljante film! De rest heb ik nog niet gezien, maar ze lijken mij alleen erg goed.

 18. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Vanavond gaan wij de eerste aflevering van True Detective kijken! Eerst wie is de mol hahaha. Thanks voor de tip 😀 Ben heeeeeeeeeel benieuwd!

 19. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  wolf of wallstreet lijkt me erg goed!

 20. Jo
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  ‘Ik kan niet wachten op the season finally!’. Da’s een foutje. Het moet zijn ‘season FINALE’. Finally betekend eindelijk. Nu staat er dus ‘ik kan niet wachten op the season eindelijk’.

 21. Lieke
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  True detective is zo’n geweldige serie! Mysterieuze sfeer die me aan Twin Peaks doet denken.

 22. Bayla
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Matthew McConaughey schijnt gezegd te hebben dat hij niet voor een tweede seizoen van True Detective gaat……..heel jammer!!!!

  • Jo
   6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

   Dat was ook nooit de bedoeling hoor. True Detective heeft elk seizoen een nieuw verhaal en een nieuwe cast. Dit was vanaf het begin al duidelijk.

 23. Vez
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik ben ook verslaafd aan True Detective! Zooo crap dat Matthew in seizoen 2 niet meer mee doet… Hij speelt echt ijzersterk in deze serie!

  • Lotte
   6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

   Thanks voor de spoilers!

   • chell
    6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

    Las net op nu.nl dat matthew nog niet zeker ervan was of er uberhaupt een tweede seizoen zou komen en of hij dan wel of niet zou meespelen. Blijft nog even spannend dus!

 24. Nathalie
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  True detective is echt een geniale serie. Wat verder ook nog toffe series zijn:
  Banshee, The Americans en House of Cards!

 25. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik ken de serie nog niet, maar ik kijk al 13 andere series haha. Ik heb m toch ff gedownload, ben benieuwd! Wolf of Wallstreet is inderdaad een toffe film! Ik download nu Lone Survivor even!

  Deze film is misschien ook wat voor je: The Unthinkable

 26. Mieke
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Je hebt echt een goede smaak! True Detective wil ik echt beginnen volgen! 🙂 Heb al veel reclame gezien ervoor. Dallas Buyers club ga ik vanavond kijken & The wolf of wall street is echt GEWELDIG. Ik moest zoooo hard lachen in de cinema 😀

 27. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Wolf of wallstreet wil ik nog heel graag zien!

 28. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik ben erg benieuwd naar True Detective en Dallas Buyes club, toevallig dat in beide met Matthew speelt.

 29. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik kende de serie niet, maar hij klinkt inderdaad geweldig! De films heb ik ook allemaal nog niet gezien.

 30. Me
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Awesome!
  Ik was net op zoek naar een nieuwe verslaving.
  Waar kan ik True Detectives terug zien? Ik heb wel HBO, HBO 2 en HBO 3 op mijn satelliet, maar volgens mij zijn het de Nl’se HBO’s, want de films worden ondertiteld in het Nl’s.
  Dus is er ergens een site waar ik de afleveringen terug kan zien?
  En zijn er ook ondertitelde versies?

 31. Corri
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Heeeyyy iedereen,

  Kent er iemand een site waar je gratis films kan bekijken zonder iets aan te maken of te downloaden?

  Laatme weten!

  • chell
   6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

   Even googlen op je serie en dan ‘streamen’. Zijn meerdere sites, zoals couchtuner.eu maar om de zoveel tijd worden deze de lucht uit gegooid!

 32. chantal
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Oh ik vond the wolf zo tegenvallen. Ik had meer een verhaal en moraal verwacht. Ben wel benieuwd naar True detective. En psst je zegt wel finally maar je schrijft gewoon finale.

  • Nena
   Auteur
   6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

   Haha, dat had ik nog opgezocht en volgens mij kan het in het engels allebei…

   • chantal
    6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

    Echt? Want finally betekent ‘eindelijk’, dus het is wel een bestaand woord, maar je legt de klemtoon daar ook anders. Als ik season finally google, vind ik ook niks. Maar mijn excuses als ik het fout heb! 🙂

    • Jo
     6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

     Je hebt gelijk hoor. Ik heb zelf 11 jaar lang in Engelstalige landen gewoond. ‘Finally’ betekend ‘eindelijk’ en ‘finale’ betekend ‘het einde’ of ‘laatste’. Het zijn twee verschillende woorden.

 33. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik heb the wolf of wall street ook gezien in de bios! Vond hem erg leuk, maar duurde wel mega lang.

 34. Aukje
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Yay goeie tips! Ben net klaar met Breaking Bad dus heb weer genoeg tijd voor nieuwe series en films. True Detective ziet er erg goed uit, ga ik zeker kijken!

 35. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik ben de laatste tijd weer heeeelemaal into Desperate Housewives. Ik heb het jaren geleden al eens gezien maar ik ben weer opnieuw begonnen. Zo fijn.

 36. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Jaaa i loooove True Detective. Volgende week alweer de laatste aflevering van dit seizoen :(.
  En Lone Survivor was ook echt een goede film. Ga morgen naar Wolf of Wallstreet en wil Dallas Buyers Club nog gaan downloaden. Leuke lijst!

 37. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik ben net begonnen met True Detective and i am HOOKED!!
  Wat een dijk van een serie!!

  Aanrader!

 38. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  True detective ga ik zeker eens bekijken, ben wel weer toe aan een nieuwe serie 🙂 En de eerste twee films ga ik ook zeker bekijken, stonden na de oscars meteen op m’n lijstje.

 39. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  True detective ga ik zeker eens bekijken, ben wel weer toe aan een nieuwe serie 🙂 En de eerste twee films ga ik ook zeker bekijken, stonden na de oscars meteen op m’n lijstje.

 40. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik ben nooit een Matthew McConaughey fan geweest omdat hij meestal van die butchy lullo-rolletjes had. Maar mijn mening is ZO ontzettend bijgedraaid na het kijken van True Detective en Dallas Buyers Club EN Wolf of Wallstreet. Wat een goede acteur is die vent zeg..

  https://31.media.tumblr.com/225bd85f4edfbe1b441a29ee90f98495/tumblr_n1uw0b8rpV1tq0iuuo1_400.gif .. Ik moest het even delen.

  Lone survivor had ik dus al in het hoekje oorlogsfilm gedrukt en sprak me niet zo aan.. Maar voor uit, ik zal ‘m een kans geven!

  • Nena
   Auteur
   6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

   Thanks for sharing! Hihi.

  • chell
   6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

   Hahahahaha

 41. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Leuk, veel kende ik nog niet!

 42. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Thanks for the tips. Wolf of Wallstreet heb ik gekeken, maar ik werd er niet zo door geboeid. De andere suggesties ga ik zeker een keer kijken. Hou van series, dus True Detective zal de eerste in de lijst zijn!

 43. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Lijken me leuke dingen om te kijken, ben vooral erg benieuwd geworden naar True Detective!

 44. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Ik wil heel graag True Detective gaan volgen, heb al zoveel goede verhalen gehoord! Helaas heb ik een beetje tijdgebrek en val ik elke keer in slaap als ik probeer m’n series te kijken. Haha dit klinkt heel zielig. Hopelijk dit weekend tijd om even een lekkere serie-marathon te houden.

 45. 6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Haha ja de Wolf of wallstreet vond ik ook wel een leuke film! Duurde alleen wel lang..

 46. Ann
  6 maart 2014 / donderdag, 6 maart 2014

  Jaaa, true detective is echt een awesome serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *