Video: Brussel Vlog!

Tijdens onze citytrip in Brussel heb ik ook een beetje gevlogd! Ik doe het veel te weinig, dat vloggen, terwijl video’s juist zo goed de sfeer van een stad kan laten zien. We waren afgelopen zondag in Brussel aangekomen en dinsdagavond vertrokken we weer, dus uiteindelijk zijn we er zo’n 2,5 dag geweest.

We kwamen in eerste instantie voor de Yves Saint Laurent expositie, maar natuurlijk wilden we de stad Brussel ook verkennen. We hebben daarom veel gewandeld door allerlei leuke wijkjes, net buiten het centrum. Een ‘Brussel Hotspot’ verslag is onderweg, maar hieronder dus vast onze vlog. Enjoy!

[do action=”ytr”][/do]

Zijn jullie wel eens in Brussel geweest? En zo ja, heb jij nog leuke hotspots?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

121 Reacties

 1. Evelien
  19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

  Gebakken patatjes zijn stukjes gekookte aardappel (=patat, Vlaams dialect) gebakken op de pan met boter en de frietjes zijn gewoon de echte Belgische frieten, in frietvet gebakken natuurlijk ;). Stoemp zijn gestampte (stoempen=stampen=pletten) aardappels (aardappelpuree dus, soms met groentjes in). Maar jullie dialect is niet veel beter dan het onze hoor ;p een zakje patat betekent voor ons dus gewoon een zak aardappelen en aangezien frieten uit België komen zijn jullie dus goed mis 😉

  Neusjes zijn cuberdons in het Frans, het zijn paarse snoepjes die oorspronkelijk uit Gent komen. De buitenkant is een beetje hard maar vanbinnen zit er een zalige, stroperige, zoete massa in. Spijtig dat jullie ze niet geproefd hebben want het is een heel speciaal streekproduct, ik kan er zakken van eten :p

  Als jullie eens echte Belgische schuimwijn willen proeven, dan moeten jullie zeker eens bij mij langs komen. Mijn ouders maken er en het is zeker niet slechter dan champagne want ze hebben de titel van de tweede beste schuimwijn van België 😉 Ik zal vragen of het mogelijk is om een fles op te sturen naar Nederland, maar dan heb ik wel het adres nodig… Maar mijn vader moet ook regelmatig in Nederland zijn dus dat zou wel heel erg tof zijn om je te ontmoeten! 🙂

 2. Cath
  16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

  Grappig filmpje. 🙂 Als je graag fruitbieren of zachte, eerder zoete bieren drinkt, dan ik je wel wat bieren aanraden. Ik denk dat je Gent ook wel een leuk citytripje zou vinden. Een stuk kleiner dan Brussel, maar heel mooi en gezellig en een paradijs voor de liefhebber van vegetarische kost, tweedehandsboetiekjes en de échte Gentse neuzekes. Qua kledij is er ook veeeeel te ontdekken, maar zelf shop ik vooral second hand. 🙂

 3. Rochelle
  16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

  Heb je nog tips waar ik echt heen moet gaan? In de vakantie ga ik 3 dagen naar Brussel!

 4. Kimmyi
  16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

  Super leuk! Maren is ook echt super tof vind haar outfits en uitstraling echt gaaf!

 5. Daisy
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Ik had eigenlijk ‘niks’ met Brussel maar raak nu toch wel benieuwd! leuke vlog 🙂

 6. MssPaprika
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Haha super grappig filmpje, als Belg is dit echt wel hilarisch. Neusekes zijn mijn favoriete snoepjes, ik hou ervan eerst het puntje eraf te bijten en dan het gelletje uit te zuigen en vervolgens de rest op te eten HEERLIJK! En varkenswangentjes zijn Super lekker! Het zijn redelijk kleine stukjes vlees, heel erg mals en het ziet er niet echt uit zoals een wang.

 7. Els T
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Hahahaha, hilarisch. Zijn woorden waar ik niet bij stilstaan waar in Nederland verwarring over zou zijn!
  1) Bij ons zijn de woorden patat en frieten geen synoniemen. Frietjes zijn gewoonweg frietjes, maar patat is een dialect woord voor aardappelen. Wij benomen aardappelen ook gewoon patatten. Als er over gebakken patat gesproken worden, zijn dat gewoonweg aardappelschijfjes die in de pan gebakken zullen zijn.
  2) Stoemp of stomp is een ander woordje voor aardappelpuree.
  3) Neusjes of cuberdons is een welbepaald snoepje in de vorm van een kegeltje dat smaakt naar framboosjes en wordt in België gemaakt. ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Cuberdon )

 8. carlijn
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  1. volgensmij is het verschil dat ‘huisgemaakte frietjes’ zijn gefrituurd, en dat ‘gebakken patatjes’ de vorm van een frietje heeft zegmaar allleen dat het dan is gebakken ipv. gefrituurd.
  2. stoemp is gewoon het vlaamse woord voor stamp(pot). het stamt af van het werkwoord ‘stoempen’ dat ‘de voet met kracht neerstoten’ betekend.
  3.ijs in een vorm van een kegel, dat lijkt dus op een neus. en je kunt altijd zo lekker aan ijs ruiken hahaah vooral als iemand je gezicht erin duwt!!!

 9. Joni
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Jullie vragen zijn inmiddels wel al beantwoord zie ik, haha :p Carrefour spreken we gewoon uit als karfoer, trouwens. En Rogier spreken we ook niet op z’n Frans uit (behalve de Franstaligen dan natuurlijk) :p Ik woon een half uurtje van Brussel, maar ik ga er zelf eigenlijk niet vaak, ik vind het niet zo’n leuke stad (Gent, Leuven, Antwerpen en Hasselt zijn leuker, schoner en veiliger).
  Op de Louiza laan zitten inderdaad de duurder winkels. Er zit ook een Lush, weet alleen niet meer uit m’n hoofd in welke straat, maar niet zo ver van de Grote Markt in elk geval 🙂 Laatste keer dat ik er was sprak er wel niemand Nederlands, heel vervelend… Even denken hoor… Oh, wisten jullie dat er ook een Jeanneke Pis was? Het Jubelpark is ook mooi. En in het Centraal en Noord station zit er een Starbucks (in het Zuid helaas niet, en daar komt net de Thalys aan natuurlijk). Aan het Zuidstation is er elke zondag voormiddag een GIGANTISCHE markt, ook wel leuk (pas alleen goed op je tas!!! Ook als je in Brussel de trein of tram ofzo wil nemen). Oh en Serena, als je meer van zoet bier houdt, moet je volgende keer de Lindemans Kriek eens proberen, da’s de lekkerste die we hebben! Op het Vossenplein is er elke dag van de week (normaal gezien) rommelmarkt – met heel veel waardeloze rommel, maar er zitten altijd ook wel echt leuke dingen tussen. Op dat plein heb je ook “De schieven architek” (dat is plat Brussels, ja :p ), een leuk restaurantje met typische Belgische kost, ook helemaal niet duur. En zoals iemand hier ook al zei: stoofvlees klaargemaakt met bier moet je zeker eens proberen!
  Dat was het wel zo’n beetje, denk ik :p

 10. Marie L.
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  – Half 8 is hier een heel normaal uur om op restaurant te gaan hoor. Meestal zelfs om 8u pas.
  – Stoemp komt van stampen, aangestampte aardappels dus. Bij ons is stoemp altijd met groentjes erdoor, anders heet het puree. Dus een soort hutsepot eigenlijk. Puree met wortel, kool, spinazie, etc.
  – neusjes: snoepjes die oorspronkelijk uit de buurt van Gent komen. Hebben een kegelvorm die ontstaat door een paarse frambozenstroop te laten stollen in een soort van mal. Buitenkant is dus suikerig en gehard, en binnenkant is nog siroperig. Echt goddelijk!

  Volgende keer: de buurt rond de Hoogstraat en het Vossenplein. Zeker op zondag: veel antiekwinkels en snuisterijmarktjes.

 11. Eline
  15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

  Neuzenijs is een ijs van rode snoepjes.
  Ik heb zelfs voor jullie het recept gevonden:
  Ingrediënten :

  * 8 eidooiers * 150 gram fijne kristalsuiker
  * 6 dl volle melk en 6 dl room
  * 2 kl vanille-essence
  * 350 gram cuberdons

  Snij de snoepjes in stukjes. Klop de eidooiers met de suiker. Verhit de melk en voeg er al kloppend het eiermengsel bij en laat nu alles al roerend langzaam verhitten totdat het wat indikt. Voeg de helft van de cuberdons toe.
  Neem de pan van het vuur en laat afkoelen op kamertemperatuur. Roer er de vanille-essence en de ongeklopte room door. Laat verder goed afkoelen in de frigo.
  Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en voeg op het einde de andere helft van de snoepjes toe.
  Smakelijk !
  http://karienkookt.blogspot.nl/2010/06/neuzenijs.html

 12. Emma
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Haha, die uitleg over die bomen is eigenlijk zo grappig, want er rijden daar toch helemaal geen auto’s! Volgens mij is het iets tegen bepaalde insecten die die bomen opvreten. Ik herinner me vaag dat ik zoiets ook wel eens heb gezien en dat iemand dat toen vertelde.

 13. mira
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  leuk filmpje! maren doet me qua manier van praten/doen eigenlijk een beetje aan angel denken. 🙂

 14. Dali
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Omg ik was gisteren ook bij de Louise en omg ik ben zo teleurgesteld dat ik je niet zag.

 15. Dali
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Leuke vlog!
  Ik ben wel eens naar Brussel geweest elk weekend eigenlijk, want m’n tantes wonen n Brussel en ik in Brabant dus dat is heel vlakbij ik ben er nu ook trouwens maar ik ga zo weer naar huis 🙁
  Xxxx

 16. Babette
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Frieten zijn gewoon euh… frieten en gebakken patatjes zijn gebakken aardappelen. Klinkt echt superraar omdat dat voor mij gewoon logisch klinkt.

 17. 14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Ik heb erg genoten van het filmpje. Erg leuk om te zien 🙂

 18. Inez •
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Zo grappig dat jullie niet weten wat stoemp, neusjes en patatjes zijn! Nederlanders lachen mij altijd uit als ik iets kleins niet weet! :p

 19. Ingeborg
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Ontzettend leuke vlog! 🙂

 20. Katia
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Je hebt manneke pis wel bezocht, maar je bent Jeanneke pis vergeten!
  Die witte boomstammen is trouwens een product dat de bomen beschermt tegen ziektes. Wordt wel vaker gedaan (in België toch).

 21. 14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Je moet echt vaker een filmpje met Maren opnemen haar stem is fijn om te luisteren en het is gewoon een heel leuk persoon lijkt me haha : D

 22. Renée
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  Hey!
  Een gezellig filmpje!
  Ik kom uit Brabant, Den Bosch om precies te zijn, en als je hier een stoemp (op je gezicht) krijgt dan betekent dit dat je met de concealer aan de slag kunt. Dan heb je namelijk een knal voor je kop te pakken!
  Erg onwaarschijnlijk dat ze dit bedoelen daar in Brussel, maar just to let you know! 🙂

  Renée

  • Katia
   14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

   Stoemp is een puree met groentjes. Maar kan ook een slag zijn. ‘Iemand een stoemp geven’.

 23. Zoë
  14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

  1: friet zijn gewoon frietjes, dus aardappelen die in stukjes gesneden zijn en gebakken worden (in belgië 2maal 😉 ) en patatjes zijn gewoon aardappellen bv krielaarsappeltjes
  2 : stoemp is een ‘grovere’ puree, die meestal bestaat uit aardappelen en een groente (meestal wortel) , de worteltjes worden ‘grof’ gesneden zodat je cht nog stukjes hebt en de aardappelen worden niet helemaal fijn ‘gestoelpt’ zodat het eigenlijk een soort van puree is met stukjes wortel en aardappel
  3 : neusjes ijs is gewoon ijs van de snoepjes neusjes, het zijn kegelvormige snoepjes die een paarse kleur hebben en oorspronkelijk van gent zijn als ik me niet vergis, vanbuiten is het een iets harder ‘kortsje’ en vanbinnen is er een smeuïge gelei, die een framboosachtige smaak heeft

 24. Iris
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Hier in het zuiden van Brabant betekend het woord ‘stoemp’ ook wel ‘slaan’: “ik stoemp oe op oew bakkes!” Maar dat zullen ze in België zo wel niet bedoelen hahahahaha

 25. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuk om te zien hoe jullie Brussel ontdekken! En even ter verduidelijking:

  Vraag 1.
  Huisgemaakte frietjes zijn gewoon frietjes in de frietketel gebakken. Gebakken patatjes zijn gewoon ‘patato wedges’, gebakken in de pan.

  Vraag 2
  Stoemp is puree

  Vraag 3.
  Neusjes zijn cuberdons. Neusjes-ijs is dus ijs met cuberdonsmaak.

 26. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Super leuk om te zien! Ziet er allemaal erg leuk en lekker uit. Je katten zijn nog schattiger in video’s! Haha.

 27. M'N
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Ik ben alleen 1x door het centrum van Brussel gereisd en het doet echt aan Parijs denken. In Parijs ben ik onderhand wel vaker geweest, ben er verliefd op. Dus moet Brussel zeker ook een keer intensief bewandelen.

 28. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Noooooooo Serena, je had de neusjesijs moeten pakken! Dat is zelfs niet in alle plaatsen in België te koop omwille van de versheid van dat snoep. Waar ik woon vind ik bijvoorbeeld al nergens neusjesijs en het is de lekkerste ijs die ik ooit heb gegeten. Ik zou er nog bijna speciaal voor naar Brussel gaan :p

 29. Aline
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Maandag was ik ook in Brussel! Jammer dat ik je niet gezien heb 🙁

 30. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuk om te zien! Ik wil misschien in de zomer een weekendje naar Brussel gaan 🙂

 31. Tessie
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  aha,ik was gister nog in Brussel 🙂

 32. t
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Omg i miss brussel. Kwam er eerst iets van 3x per jaar. We wilde met pasen gaan maar mn paspoort was verlopen 🙁 en je weet maar nooit wanneer er naar gevraagd word. Ik heb er eigelijk nooit geshopt. De enige tip die ik voor je heb is de markt op zondag. Heeeel groot en dus van alles te krijgen

 33. lady
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Super leuke vlog.

 34. lsbth
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Tongerlo, da’s een streekbiertje van bij mij in de buurt, hehe.

 35. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuke video! Ben zelf afgelopen december voor het eerst in Brussel geweest voor een concert. Ook een paar dagen voor uitgetrokken, zodat ik nog wat van de stad zag. Zo vaak kom ik niet in het buitenland. ^__^ Carrefour ben ik trouwens niet in geweest. Heb wel wat winkels bekeken. Had ik dat maar gedaan!! Maar ik heb het erg naar mijn zin gehad, concert was ook erg leuk. Ik mis eigenlijk die paar dagen dat ik in Brussel was! 🙂

 36. Carolina
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  De echte manneke pis staat officieel in niet in brussel maar in geraardsbergen :p althans zeggen ze toch

 37. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Tof filmpje 🙂 Vooral aangezien ik er nu al 3 jaar studeer :p Wacht echt wel op het hotspot artikel eigenlijk! Want de campus ligt niet in centrum Brussel natuurlijk, dus zou het centrum graag wat beter verkennen 🙂
  Wel grappig als jullie dingen die voor ons doodnormaal zijn, zoals patatjes, stoemp of neusjes, niet kennen :p (ga er van uit dat iemand de uitleg al heeft gegeven, dus luie ik zal stoppen met typen :p)

 38. Anne
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Als belgische kan ik natuurlijk antwoorden op al jullie vraagjes!

  frietjes zijn de gewone frietjes gebakken in de frietketel.
  gebakken patatjes zijn aardappeltjes gebakken in de pan (minder vet dus)
  stoemp is een puree met bijvoorbeeld worteltjes onder.
  Neusjesijs is ijs gemaakt van neusjes. Neusjes zijn een Belgisch snoepje, een specialiteit. Gemaakt van gelei.

  Groetjes XX

 39. Lina
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Hahaha…

  gebakken aardappelen zijn letterlijk in schijfjes gesneden aardappelen die gebakken worden.. friet is patat/chips in de uk/ fries in de usa…
  Stoemp (sjtoemp= de uitspraak) is gewoon eten in een grote pan (bij mijn moeder creuset) gegooid: patatten, kool worst aardappel enzo, een mengelmoes van veel, maaar niet alle combo’s zijn lekker 🙁 en dan gestoempt… geplet dus 🙂
  Neuzen ijs is ijs gemaakt vaq cuberdons- snoepjes… meestal een kersige/ frambozige smaak (maar op de kerstmarkt verkoopt een kraampje vlakbij de ijsbaan elke denkbare smaak :p ) Ehm vanbuiten hard vanbvinnen stroperig, en niet lang houdbaar…

 40. Laura :D
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  1. Huisgemaakte frietjes is in Nederland patat, gebakken patatjes is in Nederland gebakken aardappeltjes in de pan.
  2. Stoemp zijn gebakken aardappelen die geplet worden samen met gekookte groenten.
  3. Neusjes zijn snoepjes oorspronkelijk uit Gent, het zijn een soort van kegeltjes, met een vloeibare suikerstroop vanbinnen, je hebt ze in vele kleuren. Maar meestal zijn ze gewoon in het paars. Neusjesijs is dus ijs gemaakt van snoep.

 41. Flopje
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Stoemp is toch van Pippi Lankous? 😛

 42. Riet
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Wat een leuke vlog! En manneken Pis is klein hé, haha, was teleurgesteld toen ik ‘m voor de eerste keer zag!
  – Nou dat dat met die frietjes en patat is gemakkelijk hoor 🙂 Bij ons is patat(ten) gewoon een aardappel, dus gebakken patatjes zijn dus gebakken aardappelen en de frietjes zijn dus gewoon frietjes, die jullie patat noemen!
  – En stoemp is gewoon puree!
  – neusjes (oftewel curberdons) zijn zo van die roze snoepjes, als je ze googlet herken je ze misschien wel 🙂

  En dat eten wat jullie zagen in de supermarkt had ik hier in België eigenlijk zelf nog nooit gezien haha (bv die chocolade met verschillende smaakjes bijvoorbeeld!)
  hé mijn kat doet trouwens ook zo met zijn pootjes ‘duwen’ in een kussen (zoals die van jou doet op het einde!) had dat nog geen enkele andere kat zien doen!

 43. Maaike S
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuk om te zien! Ik ben nog nooit in Brussel geweest, omdat we door de vage bewegwijzering in België rond grote steden altijd verkeerd rijden en er drie keer zo lang over doen om ergens te komen XD Maar een keer met de trein gaan is wel een goed idee inderdaad 😉 Ik vind die verschillen met Nederland altijd zo grappig. Was een keer in Antwerpen en toen vroeg een ober mij na het diner: “Bent u gedaan?” (ipv: heeft het gesmaakt) Ik moest ff schakelen ‘bent u gedaan’…ehm… hoezo, wat, waar, wanneer, wie heeft wat gedaan? Hahaha XD

 44. Elle
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Haha leuke vlog 🙂 ik ben zelf een echt ‘Brusseleir’ en vond het leuk om te zien dat jullie zo van ‘mijn stad’ genoten. En pas door jullie beelden te zien besef ik weer hoe mooi de stad eigenlijk is – daar moet ik wat vaker bij stilstaan, dus ook bedankt daarvoor 😀

 45. Celine
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Ziet er leuk uit! Ik kan je ook aanraden om eens naar Gent te gaan, heel mooie (studenten)stad met leuke winkels.

 46. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Wat een leuk verslag Serena! 🙂 Erg leuk om te zien, wil zeker nog eens een kijkje nemen in Brussel, heb nu alleen het vliegveld nog gezien, haha. Aw, lieve Coco en Clarence. ^^

 47. mir
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Super leuk om te zien.
  Vorig jaar precies dit weekend ben ik daar vertrokken na er een half jaar te hebben gewoond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *