Video: Brussel Vlog!

Tijdens onze citytrip in Brussel heb ik ook een beetje gevlogd! Ik doe het veel te weinig, dat vloggen, terwijl video’s juist zo goed de sfeer van een stad kan laten zien. We waren afgelopen zondag in Brussel aangekomen en dinsdagavond vertrokken we weer, dus uiteindelijk zijn we er zo’n 2,5 dag geweest.

We kwamen in eerste instantie voor de Yves Saint Laurent expositie, maar natuurlijk wilden we de stad Brussel ook verkennen. We hebben daarom veel gewandeld door allerlei leuke wijkjes, net buiten het centrum. Een ‘Brussel Hotspot’ verslag is onderweg, maar hieronder dus vast onze vlog. Enjoy!

[do action=”ytr”][/do]

Zijn jullie wel eens in Brussel geweest? En zo ja, heb jij nog leuke hotspots?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

121 Reacties

 1. Mirjam
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuke vlog! En ja, die Aziaten bij Manneken Pis… Ik werkte bij de fotoservice in Madurodam en daar kwamen altijd tourbussen met Indiërs. Ze zagen álles door de camera en wisten niet eens waar ze waren. “Are we in Brussel??” En wij antwoorden: “Yess, welcome to Brussel!!” : ‘) En de dag daarna gingen ze naar Keukenhof en dan door naar Disney enzo 😛

 2. Elke
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Die gerechten zijn niet typisch Belgisch hoor xDDD
  En gebakken patatjes zijn gebakken aardappelen in de pan, frietjes zijn zelfgesneden frieten in de friteuse ;p

 3. Marianaxbeauty
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Stoemp is percies garnaal puree wat je met worst kan eten

 4. Jasmijn
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Super leuke vlog! Brussel is echt een geweldige stad. Ik kom er al heel lang. Een echte aanrader is de kashba die in dezelfde straat als de cosmetica en bobby brown zit. Een geweldig marrokaans restaurant waar een superleuke sfeer hangt. Helemaal vol met olielampen en super eten! Zeker een aanrader voor de volgende keer. Daar om de hoek zitten trouwens ook super leuke cafés! En ook zit er in de dansaert straat een prachtige boekenwinkel! De dansaert straat is sowieso gewoon super leuk!

 5. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Superleuk filmpje! Ik ben nog nooit in Brussel geweest, wel in Antwerpen en dat vond ik ook een hele leuke stad!

 6. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  neusjes ijs is eigelijk hetzelfde als cuberdon ijs. ik woon in België en bij ons noemen ze cuberdons ‘neuzekes’ of ‘neusjes’ 🙂

 7. Cynthia
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Haha als Belg vond ik het ook heel leuk en grappig!
  Escargots worden inderdaad op bijna elke markt, kermis, .. verkocht!

  En heel grappig dat je carrefour zo’n leuke winkel vindt, voor ons is een carrefour zó vanzelfsprekend 🙂 Ik ga er wekelijks winkelen en is gewoon grappig dat je het zo’n leuke winkel vindt.. En dat je die blikjes drinken filmt is ook grappig, voor ons is dat zo gewoon en niet meer speciaal en dan vindt jij onze blikjes mooi, hihi 😀

  En om op jullie vragen te antwoorden:
  1. Huisgemaakte frietjes zijn in reepjes gesneden aardappels, die gefrituurd worden, zoals bij jullie: patat. En gebakken patatjes, bij ons is een patat gewoon een aardappel, dus dat zijn dan aardappelblokjes of -schijfjes die in boter/olie gebakken worden in een pan.

  2. Stoemp is een stamppot, het is meer dan een puree vind ik. Meestal zijn het groenten samen met een puree, dus bv. wortelstoemp is een wortelpuree, savooistoemp is puree met savooikooi. Het kan ook zijn dat er vlees in verwerkt zit. Stoemp komt van ‘stoempen’ (haha geen correct Nederlands hoor), dat zoveel betekent als ‘stampen’, ‘platduwen’, zo worden de aardappelen (patatjes ;-)) platgeduwd en de wortelen platgeduwd etc.

  3. Neuzekesijs is ijs gebaseerd op een snoepje, nl. neuzen of cuberdons. Een paars snoepje in een driehoekige spitse vorm, dat vanbinnen gevuld is met een soort vloeibaar snoep (http://fotofo.filover.be/2009/foto2009_65.jpg) en daar dus ijs van gemaakt..

  Ik hoop dat ik jullie wat wijzer gemaakt heb 😉 Was het leuk geweest in Brussel?
  Nog bijzonderheden tegengekomen?

 8. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Het wit op de bomen is een bepaald product tegen insecten zodat deze niet de bomen kapot maken en echt grappig om als belg dit filmpje te zien.

 9. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Voor een echte Belg zijn de vraagjes niet zo moeilijk:

  1. Frietjes zijn gewoon frieten en patatjes is Vlaams voor aardappeltjes.
  2. Stoemp is ook vlaams voor puree, al dan niet met groenten erin. Vb. wortelstoemp
  3. neusjes ijs: vermoedelijk ijs met de smaak van neusjes. Neusjes zijn een soort snoep. Het zijn kleine paarse piramides met een harde buitenkant en een smeuïge binnenkant. Echt superlekker, moet je zeker eens proeven!

 10. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuk filmpje weer. En het lijkt mij ook echt een erg leuke stad.

 11. Viviana
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Vraag 1;ik denk dat de eersten vers zijn:)
  Vraag 2;stoemp Is gebakken trollen-lever met een schijfje zombie-rib erbij!:)
  Vraag 3;NEUSJESIJSS! Niet dat ikw eet wat het is, maar who cares. Je hebt schuddebuikjes, super lekker. Neusjesijs, zijn dus kleine ballonnetjes, als je die opblaast hebben ze de vorm van een neus. Doorblazen, hij knalt open, en daar zweeft een bakje ijs in de vorm van een nijlpaardneus aan een kotskleurige parachute naar beneden, die ruikt naar sinaasappel-kers-slagroomcheesecake.

 12. CM
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Inderdaad veel leuker om met een filmpje de stad te zien! Ik ga dit jaar ook naar Brussel en zeker even langs die parfumerie. Xx

  • Riet
   13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

   Ja, echt een aanrader, superlekker en speciaal! 🙂
   Sowieso moet je eens in Brugge zijn geweest! Ook Gent is een heel gezellig stad 🙂

   • Riet
    13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

    Oei, dat moest een reactie zijn op de post van Hanna hierboven!

 13. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Haha als Belg was deze vlog best grappig om te bekijken. Dingen die voor ons het normaalste ter wereld zijn snappen jullie niet :’) Zal ook zo wel zijn wanneer een Belg in Nederland komt.
  1. Frietjes zijn gewoon frietjes of patat zoals jullie het noemen en gebakken patatjes zijn kleine schijfjes of stukjes aardappel gebakken in de pan. Patat is dus aardappel in België.
  2. Stoemp is puree, je hebt verschillende soorten, aardappelpuree, wortelpuree, van alle soorten groenten! We noemen het stoemp omdat aardappels pletten stoempen wordt genoemt.
  3. Neuzekes zijn heerlijke snoepjes, een specialiteit van Gent. Ze worden ook wel cuberdons genoemt. Het zijn kleine bordeaux rode kegeltjes met vanbinnen een slijmerige substantie met een erg zote smaak. Ken je de zeep Godmother van Lush? Daar lijkt het op!
  4. Die slakken on the go (escargos) zijn heel populair in België. Zelf ben ik geen fan maar mijn moeder wel enorm!

  • 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

   Oh en in België heb je chocolade met alles wat je je maar kan bedenken! Ga maar eens langs in Brugge bij Dominique Persoone (chocolade met Wasabi e.d.) of eender welke chocolatier

 14. alexia
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Haha neusjes ijs is….van die lekkere piramidetjes of pionnen in donkerrood-paars superlekker en zoet snoep en is ook in het zwart met dropsmaak en dat in ijs is dan die smaak maar in ijs :p

 15. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Vroeger ben ik een keertje in Brussel geweest.. maar als ik dat zo zie is dat echt een stad waar ik binnenkort eens een keer lekker met mijn vriend een weekendje naartoe moet!

 16. Evelien
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Wat heb ik echt ontzettend hard gelachen met het stukje op restaurant! De dingen waar jullie naar vragen zijn echt typisch belgisch!
  1. Stoofvlees gemaakt in bier: superlekker, vaak met frietjes gegeten! Eenvoudige huiskamerkost.
  2. Varkenswangetjes zijn een delicatesse, maar niet iedereen lust het.
  3. Slakken of escargots lijken vies, maar moet je geprobeerd hebben. Vooral het sausje waarin ze geserveerd worden wordt smakelijk opgeslurpt. Die kraampjes zijn ook heel erg typisch, maar vind je niet zoveel in het straatbeeld, wel op kermissen.
  4. Patatjes zijn gebakken op de pan, hebben ook niet de vorm van frietjes. Frietjes zijn gebakken in de friteuse. Je kan aardappelen – of patatten 🙂 – op heel veel verschillende wijzen eten hier in België (ik weet niet of jullie ze in Nederland ook kennen). Denk maar aan Pommes Dauphinois, Pommes Duchesse, Pommes Pont Neuf, Pommes Chauteau, …
  5. Stoemp is een puree van aardappelen en groenten. Niet gladjes gepureerd, maar nog echt met brokjes erin. Meestal geserveerd met worst, of hier saucissen 🙂
  6. Cuberdons of neusjes zijn heel erg lekkere kegelvormige suikerbommetjes. Harde buitenkant, stoperig langs binnen. Eigenlijk is dat typisch Gents (een stad die je ook zeker gezien moet hebben, daar woon ik trouwens). Zijn meestal met frambozensmaak, maar komen tegenwoordig ook in heel veel andere smaakjes voor. Worden hier ook regelmatig verwerkt in cupcakes, jenever, … Lekkerst van bij de bakker, maar Lutti verkoopt ze ook gewoon in de supermarkt.
  7. Als jullie echt lekker Belgisch bier willen drinken, bestel dan de volgende keer een Duvel of Leffe!
  8. Carrefour spreek je uit als karfoer.

  Heel erg leuke Vlog! Kijk al uit naar je artikel met hotspots.

 17. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  De huid van Maren is zo mooi, wauw! <3 Leuke vlog! Ik ben nog nooit in Brussel geweest en ik hoor eigenlijk altijd dat het zo lelijk is daar, maar dat vind ik hartstikke meevallen als ik het zo zie op film.

 18. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Haha, Maren zou echt een goede reisleidster zijn!

 19. cici
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuk filmpje! En een super leuke nicht heb je!

 20. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Aww Clarence trippel trappel, wat lief! Superleuk filmpje ook, ik ben zelf 1x in Brussel geweest, maar dat was met school en lang niet zo leuk, haha!

 21. Carriebradshaw
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Ik werk in Brussel dus voor mij is dit al niet meer zo speciaal 🙂

 22. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  haha zo grappig Serena,
  Hier in restaurant de Colonie bestelde ik vorig jaar ook een keer een bisque, een soort taartje met zeevruchten dacht ik. Maar nee, het was ook zo’n rode vissoep :(.
  Zo moeder, zo dochter.

  • Serena
   Auteur
   13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

   Hahaha, jij dus ook al mam! 😀

 23. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Ik kom van België dus ik ben al een paar keer in Brussel geweest. Leuke stad 🙂

 24. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuke vlog! Ziet er heel leuk uit!

 25. lara
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Maren haar piercing, echt heel gaaf.

 26. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuk om te zien! Ik ben zelf nog nooit in Brussel geqeest, maar het staat zeker nog op mijn to do list!

 27. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Vorig jaar juni in Brussel geweest. Inderdaad een mooie stad. Ik was met locals op pad dus ben veel buiten de toeristische gebieden geweest. Dan beleef je een stad heel anders

 28. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Wat een grappige uitleg over die bomen 😀 Op die plaats rijden nooit auto’s 😀
  Jammer dat jullie Manneke Pis niet in een outfitje konden zien 🙂 Bij speciale gelegenheden is hij altijd opgekleed!
  Dat bier met de roze olifantjes die je in de Carrefour zagen -Dellerium Tremens- is een superzwaar bier 😀 vandaar ook de naam ‘Dellerium’.
  ‘Frietjes’ zijn echt langwerpig gesneden aardappelen die gefrituurd zijn en ‘gebakken pattatjes’ zijn gewoon schijfjes aardappel die gebakken zijn. Groot verschil hoor!
  En ‘Stoemp’ is een een mengeling van aardappel en eender welke groente die tot een soort purree ‘gestampt/gestoempt’ worden 🙂
  Neusjes -ofte ‘Cuberdons’- zijn roze/rode snoepjes in de vorm van een neus. Neusjesijs heeft dus niets de maken met snot ofzo, maar is gewoon ijs met cuberdonsmaak 😀

  Volgende keer moeten jullie mee gewoon meenemen als je nog eens naar Brussel gaat 😀

 29. Marleen
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Haha wat een goede vlog!
  Die chocoladerepen van NewTree in de Carrefour worden ook bij de bijenkorf verkocht! Zijn echt jummie 🙂

 30. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  ik vind brussel echt een hele fijne stad, kom er niet zo veel, ga eigenlijk meer naar Antwerpen, maar ik ben er wel altijd graag

 31. Ester
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Super leuk! Ik ben normaal niet zo heel erg fan van vlogfilmpjes ( kijk ze altijd wel ) maar dit filmpje vond ik dan weer onwijs leuk!
  En leuk ook dat je nichtje Maren ook een beetje mee vlogde! 🙂

 32. Amanda92love
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Wat knipper je vaak met je ogen serena hihi het viel me echt op hihi x

 33. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Leuk! Lijkt me een mooie stad

 34. Evy
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  1. Frietjes zijn gewoon frietjes en patatjes zijn aardappeltjes. Haha!
  2. Stoemp = puree 🙂
  3. I DUN KNOW 🙁

  x

 35. samantha
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  leuk filmpje. het keek lekker weg. Als ik de volgende keer in brussel ben dan weet ik wat ik moet bezoeken. haha thanks.

 36. sibel
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Super leuk filmpje, ik krijg zelf nu ook zin om lekker te gaan citytrippen!

 37. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Hele toffe vlog 😀

 38. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  leuk om te zien! krijg trek van t eten wat is langs gekomen 😉

 39. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Wat een super toffe vlog zeg! Brussel daar ben ik niet geweest maar wel in veel andere belgische steden zoals brugge, gent, luik en ik vind de sfeer er super! Leuk winkelen, lekker eten en een fijne cultuur

 40. Kim
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Omg als Belg in Nederland vond ik dit filmpje hilarisch om te zien. Echt die stereotype dingen die mis gingen whahaha xD Escargots (maar vooral karakollen) worden in België heel vaak bij dat soort kraampjes verkocht, zeker bij kermissen!
  Toen je zei dat je Kreeftenbisque had besteld, had ik ook al zo’n voorgevoel dat je geen idee had dat je soep zou krijgen 😛 Bisque is namelijk niet meer of minder dan soep van schaaldieren!

  Om op de vragen terug te komen:
  1. In België heet een aardappel een ‘patat’, gebakken patatjes zijn dus gewoon gebakken aardappeltjes! Meestal dan in schijfjes of blokjes. Huisgemaakte frietjes is dan wat in Nederland ‘Vlaamse’ friet heet. Dus die dikke, versgesneden frietjes. Overigens vinden wij het in België net zo vreemd dat jullie patat zeggen tegen frietjes als dat jullie het vreemd vinden hoe wij dingen noemen 😛
  2. Stoemp is eigenlijk een soort stamppot of gewoon puree. Afhankelijk van welke groente je erbij doet, dat zet je er dan voor. In België zal dit trouwens veelal aardappelpuree, spinaziepuree of wortelpuree zijn. Terwijl in Nederland toch vaker stamppot gemaakt wordt met boerenkool, andijvie of hutspot (wat lijkt op wortelpuree, maar wortelpuree is zoeter)!
  3. Neusjes-ijs is een paars snoepjesijs gemaakt van neuzekes of cuberdons! Het is echt zo’n typisch ouderwets snoepje waar je grootouders en ouders nog hele verhalen over kunnen vertellen, echt een beetje nostalgisch =) Het zijn paarse, kegelvormige snoepjes (best groot) met een harde buitenkant en een beetje een jelly-achtige vulling. Ze zijn verschrikkelijk zoet en ze smaken vooral naar framboos. Zijn vooral te krijgen bij ouderwetse snoepwinkeltjes of bij snoepkraampjes op markten e.d.

  Oh en als je “Neuzekes” al vreemd vindt, zul je onze “Poepkes” ook wel grappig vinden! Dat zijn kleine, harde, rode snoepjes met kriekensmaak (‘zure’ kers)!

  • florence
   13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

   super uitgelegd

 41. Pixijen
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Het filmpje ziet er weer erg gezellig uit!
  Heb nu ook zin in Brussel, vooral lekker eten en supermarkt met andere spulletjes en vooral shoppen.
  Wat een leuk nichtje heb je!!! Ze heeft een mooie stem!

 42. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Heel leuk om te zien! Ik ben een keer in Brussel geweest, maar kan me er niet zo veel meer van herinneren 🙂

 43. Annelies
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  HAHAHA slak to go, maar ooooh zo lekker!
  En om op jullie vragen terug te komen,
  1: friet is friet en gebakken patatjes zijn eigenlijk gewoon aardappel schijfjes of blokjes in boter gebakken in een pan. In tegenstelling tot Nederland zeggen vlamingen patat als in aardappel en niet als in friet.
  2: Stoemp is puree (aardappelpuree, groentenpuree, etc.) en de naam komt van “stoempen” wat zogoed als duwen betekent. Je duwt de aardappelen/groenten namelijk plat.
  3: Heeft (thank god) niets met snottebellen te maken maar is gewoon gemaakt van “neuzen” als in snoep! kegelvormige paarsige/bordeaux snoepjes, hard vanbuiten en stroperig vanbinnen met een soort framboos smaak. Ook enkel in België te verkrijgen vanwege de houdbaarheid (de stroperige binnenkant versuikerd namelijk na een tijdje).

  • Noor
   13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

   So, een expert op het gebied van de Belgische keuken, zo te lezen! 😉

   Superleuke vlog. Well done!

   En je nichtje Maren is wel een presentatie-talent, vind ik.

   • Laura
    13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

    hahaha goed uitgelegd 😛 grappig om te zien dat ze dat niet kennen xD

    • Sylvia
     14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

     idd hylarisch !

  • mir
   13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

   Het zijn officieel ook gentse neuzen toch?

   • Maaike S
    13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

    ik dacht dat die dingen ‘cuberdons ‘ heetten? Ze zijn iig érg lekker 🙂 slakken zou ik niet zo één twee drie een portie van kopen hihihi XD

    • Lieze
     13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

     Je kan het “cuberdons” of “neuzen” noemen. Dit is gewoon hetzelfde. Ik denk dat “neuzen” meer dialect is.

  • Lina
   13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

   Je hebt in BXL ook een carrefour pal in het centrum die dingen van USA verkoopt: vb: twinkies, speciale thee, m&m met kokos, skittles,… en ook uit andere landen btw

  • Annelies
   14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

   Oh en Serena (of iemand anders),
   in welke straat/buurt staat dat “slakken”kraam? door deze vlog heb ik er ontzettend veel zin in gekregen en ik ga woensdag sowieso naar brussel. Of iemand dat een ander kraam kent dat deze slakken/escargots/karakollen verkoopt?

   • Suzan
    14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

    Aan het begin van de winkelstraat rue nueve, bij metro station rogier.

    • Annelies
     14 april 2013 / zondag, 14 april 2013

     dankje!

 44. 13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Echt tof om te zien hoe ‘nieuw’ Brussel voor je is haha. Ik woon er maar een uurtje van, maar van die slakken dingen heb ik nu toch ook nog nooit gehoord… & weet je nog in welke straat dat tweedehandswinkeltje lag waar je die Balmain blazer kocht? Die is zo ontzettend gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *