Verslag ooglidcorrectie Velthuis kliniek

Op vrijdag 10 juni – zo’n 2,5 week geleden – reed ik een ietwat zenuwachtige moeder naar de Velthuis kliniek in Hilversum. Ze was een beetje stilletjes merkte ik, maar wel vastberaden om met haar ooglidcorrectie door te gaan. Een aantal weken daarvoor hadden we een consult gehad bij Dr. Laban waaruit inderdaad bleek dat een ooglidcorrectie de beste oplossing voor haar was. Dr. Laban vroeg namelijk wat mijn moeder van de operatie verwachtte en kon hieruit opmaken dat hij met de operatie aan haar verwachtingen kon voldoen.

Wat mama namelijk wilde bereiken was een minder vermoeide blik en een minder vermoeid gevoel als je opstaat. Ze verwachtte niet dat ze ineens zou transformeren naar een jonge blom, maar ze wilde er gewoon iets frisser en minder moe uitzien dan normaal. Nou, daar kon Dr. Laban voor zorgen! Mijn moeder en ik vinden Dr. Laban erg vriendelijk en vooral heel rustig, zelfverzekerd, ervaren en geruststellend. Eigenlijk net zoals elke medewerker van de kliniek. Iedereen is zo behulpzaam, zorgzaam en meelevend. Er heerst een hele fijne sfeer en daar valt veel voor te zeggen als je zoiets spannends gaat doen als een operatie.

Let op, er komen naalden en bloed voor op de foto’s die ik jullie nu ga laten zien. Niets heftigs, maar dan weten jullie dat. Voor elke foto geef ik het duidelijk aan zodat je er eventueel snel langs kunt scrollen.

Goed, de operatie. Wat gebeurt er eigenlijk precies tijdens een ooglidcorrectie? Allereerst werd mama naar een kamer gebracht waar ze een haarnetje en een wegwerpschortje moest aantrekken.

ooglidcorrectie ervaring_ - 1Mama is er klaar voor!

ooglidcorrectie ervaring_ - 4Daarna kwam de operatie assistente om mijn moeder nogmaals te vertellen wat er zou gaan gebeuren, en om haar tegelijkertijd op haar gemak te stellen en haar bril aan te nemen. Daarna werd mama naar de operatiekamer gebracht, waar Dr. Laban op haar stond te wachten. De operatiekamer bestaat uit een middelgrote kamer met een ligstoel (denk aan de tandartsstoel) en een apparaat om bloedvaatjes dicht te branden. Dan was er ook nog een operatieassistente aanwezig en natuurlijk een wastafel en een tafeltje met gereedschap. Het leek letterlijk op behandelkamer bij de tandarts, dus wat dat betreft zag alles er heel vertrouwd uit.

ooglidcorrectie ervaring_ - 3Dr. Laban begon allereerst met het tekenen op mijn moeder’s oogleden. Ze moest allerlei richtingen op kijken zodat hij precies kon zien hoeveel overtollige huid hij weg moest halen voor het gewenste resultaat. Dit tekende hij met stift op haar oogleden (dit deed hij overigens terwijl ze stond, niet lag). Ik vond het best veel wat er af zou moeten en dacht hardop ‘zo, dat is niet niets!’. ‘Ja’ zei Dr. Laban ‘maar anders was ze hier ook niet’.

The man’s got a point!

***NAALD ALERT***

ooglidcorrectie ervaring_ - 5Met een injectienaald bracht hij een verdovend middel aan in mama’s oogleden. Dit zag er eventjes een beetje naar uit, want hierdoor zwollen haar oogleden helemaal op. De verdoving werkt meteen en omdat de oogleden als ware zijn opgevuld en bol staan met deze verdovende vloeistof zijn de oogleden mooi glad en kan er dus extra netjes in gesneden worden.

ooglidcorrectie ervaring_ - 6Zodra Dr. Laban de verdoving had ingespoten pakte hij zijn scalpel om het gewenste stuk overtollige huid weg te snijden.

***BLOED ALERT***

ooglidcorrectie ervaring_ - 7Hierna brandde hij de bloedvaatjes dicht – dit maakt een beetje een knetterend geluid – met het apparaatje, om bloedingen en verdere zwellingen te voorkomen. Een kleine 5 minuten laten begon hij aan het volgende oog. Het ging allemaal zo snel.

***BLOED ALERT***

ooglidcorrectie ervaring_ - 8Hierna hechtte hij alles netjes en secuur dicht in sneltreinvaart. Hij gebruikte één doorlopende hechting (de draad wordt als waren door de huid gezigzagd) want dit levert uiteindelijk het mooiste en meest cleane resultaat op.

Al die tijd bleef mama gewoon rustig liggen en gaf geen kik. Want ze voelde ook letterlijk niets. Alleen het eerste prikje voelde ze, maar dit deed nog minder pijn dan een tandartsprik vertelde ze me. Wat ik persoonlijk erg fijn vond was dat Dr. Laban elke stap rustig uitlegde aan mijn moeder. Dan hoorde ik hem zeggen ‘ik ga beginnen’ of ‘dit voelt nu misschien wat koud’ of ‘ik ga nu snijden dus misschien voelt u wat druk op uw oog’ zodat mama gewoon wist waar ze aan toe was en niet voor verrassingen kwam te staan. Ik kan me trouwens ook voorstellen dat je dit niet allemaal wilt weten, in dat geval kun je dat van te voren aangeven bij de dokter, ze houden overal rekening mee.

Na de hechtingen werden er speciale hechtpleisters aangebracht en was mama good to go! In totaal zijn we denk ik niet langer dan 15 tot 20 minuten in de behandelkamer geweest. Het ging echt supersnel voorbij, wow! Dr. Laban heeft alles zo secuur, kundig en vooral snel gedaan, alsof het de duizendste keer was dat hij dit deed. En misschien is dat ook wel zo! Hij kwam in elk geval zeer zeker en ervaren over en bovenooglidcorrecties zijn dan ook zijn specialiteit. Ik had van te voren al het gevoel dat mama in erg goede handen was bij hem, en nu achteraf denk ik daar precies hetzelfde over.

ooglidcorrectie ervaring_ - 9Ik was bang dat mama helemaal bont en blauw zou zijn, maar dat viel echt mee. Ik zag al wel wat zwelling, maar het zag er in elk geval niet uit alsof ze in elkaar was gebeukt. Mama werd rustig naar de verkoeverkamer gebracht waar haar ogen meteen werden gekoeld met een gelmasker om verdere zwelling zo veel mogelijk te voorkomen. Ze voelde geen pijn vanwege de verdoving en vanwege de paracetamolletjes die ze van te voren had genomen. Gelukkig maar. Ik was mee voor mental support, maar ook om mama naar huis te rijden. Na een ooglidoperatie mag je namelijk niet zelf rijden, dus je moet iemand hebben die je thuis kan brengen. Nou, mama thuis afgezet en dat was dat. Het was gebeurt! Ik kon niet wachten op het uiteindelijke resultaat. Ik was zo benieuwd hoe mama er straks uit zou komen te zien!

ooglidcorrectie ervaring_ - 10Een week na de operatie mochten de hechtingen er al weer uit, maar tot die tijd moest mama het vooral rustig aan doen en voorkomen dat er te veel druk op haar ogen zou komen. Ze kreeg een aantal richtlijnen mee die ik hieronder even zal vermelden;

– de eerste 24 uur volledige rust
– na 24 uur mag er gedoucht worden (kort en lauw, en water gewoon langs je gezicht laten stromen)
– ten minste 2 dagen lang ieder uur je ogen koelen
– ogen koelen kun je het beste met zakjes gevuld met diepvrieserwtjes. Mama had van te voren zakjes geprepareerd (echt slim, een voorbereid mens telt voor twee!)
– slaap met een extra kussen om zwellingen te voorkomen
– de eerste week geen zware of inspannende werkzaamheden zoals tillen; voorkom dat je voorover bukt
– voorkom ook dat je naar beneden kijkt (houd bijvoorbeeld je laptop en telefoon op ooghoogte)
– na de eerste week mag je ontspannen fietsen en beginnen met werken
– na 2 weken mag je voorzichtig beginnen met sporten (maar geen contactsporten)

Wat mama erg fijn vond is dat de Velthuis kliniek nog even nabelde om te vragen hoe alles was bevallen en hoe alles ermee ging. Stel dat er nog vragen waren, dan had ze die tijdens het gesprek kunnen stellen.

Had mama veel pijn na de operatie? Nee, totaal geen pijn. Zo’n 2 uur voor de operatie had ze 2 x 500 mg paracetamol geslikt. Na de operatie heeft ze in de middag nog 2 x 500 mg paracetamol geslikt, en voor de zekerheid nog eens 2 x 500 mg paracetamol voor het slapen gaan. De ochtend erna, dus de dag na de operatie, voelde ze totaal geen pijn meer en sindsdien heeft ze dan ook geen pijnstillers meer geslikt. Wel voelde ze na een paar dagen een beetje jeuk en moest ze zich erg inhouden om niet aan de hechtingen te pulken. Ze hield zelfs haar bril op tijdens het slapen om te voorkomen dat ze tijdens haar slaap in haar ogen zou wrijven (of dat papa er per ongeluk tegenaan zou komen). Gelukkig is mama een rustige slaper, haha!

ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 4Nou, na een week was ze het zat en gelukkig mochten de hechtingen er dan ook uit. Door die hechtpleisters kon mama haar ogen niet volledig openen en daar wordt je best vermoeid van. Plus ze verveelde zich een beetje omdat ze hierdoor ook niet zo lang op internet kon surfen als gewoonlijk, en in het huishouden kon ze ook al niets doen. Dus na een week was het de hoogste tijd! De hechtingen waren er zo uit. Vanwege de manier van hechten hoefde de assistente alleen maar aan het draadje te trekken en floep! Dat was het. In totaal nam het zo’n minuutje in beslag. De littekens zagen eruit als dunne, fijne streepjes. En haar oogleden… wow!

ooglidcorrectie voor en naIneens had mijn moeder ooglid. Zo mooi en fris! Meer ooglid dan ze ooit heeft gehad in haar leven. Ze heeft nu zelfs meer ooglid dan ik! Ik zei meteen, ah mama, nu kan je ook een winged eyeliner dragen! Toen begon ze helemaal te glunderen. ‘Echt?’.

Op de foto hierboven zijn haar oogleden nog wel wat gezwollen trouwens, dit moet de komende weken wegtrekken. Maar wat een verschil al hè?

ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 5De hechtingen zijn er nu zo’n anderhalve week uit en dat betekent dat mama vanaf nu ook oogcrème mag gebruiken (om de littekens verder te vervagen) en zich op mag maken.

Zo zag mama er voor de ooglidcorrectie uit:

ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 11ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 13En zo na de operatie, zonder make-up:

ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 1ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 3 ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 2Ik moet toegeven dat de belichting niet zo goed is, in normaal licht zien haar ogen er niet zo ‘kaal’ uit.

En zo ziet mama er uit nadat ik haar heb opgemaakt – jawel, mét winged eyeliner! –

ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 7Is het niet mooi!?

Ik kan me voorstellen dat je, wanneer je zelf ook een ooglidcorrectie overweegt, met bepaalde vragen zit. Bijvoorbeeld, loop je de eerste week niet voor schut met van die hechtingen en gezwollen, blauwe ogen? Mijn moeders ervaring is dat ze allereerst niet zo bont en blauw waren als ze had verwacht. Alleen haar bewegend ooglid was een beetje rood en dat zakte gedurende de week uit richting haar traanbuis (binnenooghoeken). Qua zwelling viel het ook wel mee, maar ze zijn absoluut dikker dan normaal. Zelfs nu zijn haar oogleden nog lichtelijk gezwollen. Ik moet er wel bij zeggen dat dit per persoon verschilt. De één heeft er meer last van de ander, maar met de eerder genoemde maatregelen verminder je de zwelling aanzienlijk.

Nu heeft mijn moeder ook het ‘geluk’ dat ze een bril heeft, dus ze is vrolijk vanaf haar huis naar mijn huis gelopen met de hechtpleisters erop. Zo’n bril camoufleert toch wel een hoop, want niemand die het zag. Mocht ze wel iemand zijn tegen gekomen dan had ze het gewoon verteld. Een ooglidcorrectie is niet iets om je voor te schamen, vind ze. En daar ben ik het zeker mee eens. Wel leuk om te vermelden is dat ze iemand tegen kwam nadat haar hechtingen eruit waren gehaald, en die vond dat mijn moeder er heel goed uit zag. Kijk, dat zijn leuke complimentjes! Sinds de ooglidcorrectie willen mijn tantes (de zussen van mijn moeder) er ook van alles over weten. Ze zijn ontzettend geïnteresseerd en stellen veel vragen. Er wordt erg positief op gereageerd en er is veel belangstelling voor, merkte ze.

Mocht je een ooglidcorrectie overwegen, dan is het raadzaam om een consult in te plannen. Voor mij werd de operatie bijvoorbeeld afgeraden, omdat mijn huid nog zo jong en elastisch is waardoor het nooit over het litteken zou gaan zakken en ik dus de komende jaren met een litteken zou rondlopen die altijd zichtbaar is (vandaar dat ik ook aan de slag ben gegaan met botox, maar daarover later meer).

Maar zo’n consult is in elk geval erg handig omdat je dan weet of het iets voor je is, of niet. Ze geven eerlijk advies en zullen je echt geen operatie ‘aansmeren’ als dat niet nodig is, en het je eerder afraden als ze merken dat je er hele andere verwachtingen van hebt dan wat zij voor je kunnen betekenen. Je doet – als het goed is – slechts één keer in je leven een ooglidcorrectie en dan wil je wel dat het goed gebeurt. De Velthuis Kliniek staat goed aangeschreven en daarbij zijn de mensen supervriendelijk, begripvol en behulpzaam. Ze stellen je heel erg op je gemak en je voelt je er prettig. En dat is iets wat in onze ogen erg belangrijk is bij het kiezen van een kliniek. De algehele experience voelde hiermee gewoon goed.

ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 6Had mama dit eerder willen doen? Niet per se. Ze heeft net zo lang gewacht tot ze het echt nodig vond. Al vind ik het persoonlijk helemaal niet vreemd als mensen het al eerder doen dan dat. Mama begon nu echt last te krijgen, zich vermoeid te voelen en merkte ook op foto’s dat ze er steeds zo moe uitzag. Ze kreeg ook steeds meer moeite om die hangende oogleden en de vermoeide blik te verdoezelen met make-up. Het had wellicht eerder gekund, maar het is toch een ingreep, en ze is blij dat ze het gewoon nu heeft gedaan.

Mama kan een ooglidcorrectie aanraden aan iedereen die net als zij last heeft van overhangende oogleden en die zich daar aan irriteren (of het nu puur om esthetische redenen is of omdat je er moe van wordt). De operatie zelf viel reuze mee, achteraf gezien heeft ze totaal geen pijn gehad, en na 2 weken zie je eigenlijk alleen een heel fijn littekentje. Ja, je loopt een week met hechtpleisters op je ogen, en daarna met ietwat gezwollen ogen, maar hee, wat zijn nou 2 weken op de komende 10-15 jaar dat je er plezier van hebt? Het resultaat is prachtig en absoluut de moeite waard!

Hoe nu verder? In september heeft mama nog een nacontrole staan waarbij er gekeken wordt hoe het litteken is geheeld en of er nog eventuele vragen zijn, en dat is het eigenlijk. Ook worden er dan officiële nafoto’s gemaakt dus dan kunnen we de voor- en nafoto’s goed met elkaar vergelijken. De foto’s in dit verslag geven je natuurlijk ook al een goed beeld, maar tegen die tijd zal ik jullie nog een kleine update geven!

ooglidcorrectie ervaring verslag_ - 8Al met al is mama super tevreden met het resultaat. Het hangt niet meer, ze ziet er vrolijker en frisser uit. Ze voelt zich zekerder en heeft het gevoel niet meer zo veel make-up nodig te hebben om vermoeidheid te verdoezelen. Ook papa vind het resultaat erg mooi. Ik vind het ook echt supermooi geworden! Ik was ergens bang dat ze door haar andere oogopslag een compleet andere mama zou worden, maar dat is helemaal niet zo. Mama is nog steeds mama 🙂

De kosten voor een bovenooglidcorrectie bij de Velthuis kliniek zijn €1250,- (lokale verdoving, zoals mama heeft gehad) of €1600,- (als je compleet onder narcose wilt gaan). Meer informatie vind je op de website van de Velthuis Kliniek. Via de website kun je ook een consult aanvragen.

Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust bij de comments dan doe ik mijn best om ze voor jullie te beantwoorden!

Wat vinden jullie van het resultaat van de ooglidcorrectie van mijn moeder? En is deze operatie iets dat jij zelf ook wel eens in overweging hebt genomen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

171 Reacties

 1. Inez
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Wat is jullie moeder toch een mooie vrouw!
  En door de ooglidcorrectie lijkt ze ook nog eens jonger.

 2. t
  2 juli 2016 / zaterdag, 2 juli 2016

  Ik word hier echt blij van. Ik heb het zelfde als jou om zo maar te zeggen. Ik wilde altijd ooglid correctie maar door jou artikel weet ik nu dat botox ook een optie is. Ik ben pas 25 maar zit er wel echt mee. Ik denk dat als ik over een aantal jaar een vaste baan heb en wat geld, ik me er wel wat meer in ga verdiepen. Mijn moeder is er heel erg tegen dus ik vind het ook fijn om te zien dat jou moeder er wel voor open staat! Vind het wel eng dat je alleen plaatselijk verdoofd wordt. Weet niet of ik daar blij van zou worden haha. Gelukkig is het snel klaar.

 3. 2 juli 2016 / zaterdag, 2 juli 2016

  Serena wat een mooi uitgebreid artikel, dat waardeer ik altijd zo enorm aan jou! Je mamma ziet er prachtig uit zo, echt ontzettend mooi gelukt. Wauw!

 4. Janine
  1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Ohh wauw! Wat ziet je moeder er jong uit, ze zou zo nog een oudere zus van jullie kunnen zijn.
  Op zo’n mooie mama mag je trots zijn! ?

 5. Christine
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wow, Super goed artikel Serena! Zo uitgebreid en goed toegelicht allemaal :).
  En natuurlijk je mooie moeder die er ineens een stuk jonger uit ziet!
  Ik wilde dit al heel lang, maar denk nu dat ik het sowieso (ooit) ga doen. Eerst even voor sparen ;).

 6. nancy
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Erg mooi en natuurlijk resultaat! Wat top dat het zo snel allemaal gaat.

 7. Kim
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Ziet er heel mooi uit! Ben zelf 26 en heb 2 jaar geleden een bovenooglidcorrectie gehad en ben er nog steeds zeer tevreden mee! Alleen een opmerking: waarom is het zo ontzettend duur bij de Velthuis Kliniek?! Ik heb de mijne bij een van de klinieken van Acura Medisch Centrum laten doen en het kostte mij maar €695 in totaal (onder plaatselijke verdoving).. Ik heb net als jouw moeder een zeer professionele behandeling gehad, inclusief persoonlijke intake, testen, dagopname etc. Dus is er een reden voor waarom het bij de prijs bijna zo dubbel was?
  Dit is zeer geen kritiek! Ik ben gewoon verbaasd dat het daar zo veel meer kost 🙂

  • Rosa
   2 juli 2016 / zaterdag, 2 juli 2016

   Mee eens hoor, het is belachelijk duur. Ik zag van de week ook dat bij Faceland een bovenooglidcorrectie €365,- kost! Dus dat is al helemaal een groot verschil. Heel apart deze grote prijsverschillen. Ik raad aan om iedereen goed onderzoek te doen. Bij Faceland heb ik overigens fillers gehad wat heel goed en op een professionele manier ging. Dus zelf zou ik het we aan durven, hoewel het verschil van ongeveer 600 euro toch wel vreemd blijft….

   • Nienke
    6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

    Ik zou toch wel altijd me even verdiepen in wat een echt goede kliniek is. Een ziekenhuis klinkt al fijner dan zomaar een beautykliniek. En ook altijd even de medisch specialist die je helpt ‘natrekken’. Hoewel veel artsen gewoon ook in ziekenhuizen werken en daarnaast door privéklinieken worden ingehuurd, zitten er ook nog weleens charlatans tussen. Bij Velthuis is dat volgens mij wel oké allemaal. Maar meer onbekende clubs zou ik toch nagaan.

 8. Kimberly
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Waauww!!! Wat is de ooglidcorrectie van je moeder goed gelukt! Wat ziet ze er prachtig en stralend uit! Mijn moeder heeft 2 jaar geleden ook een ooglidcorrectie gehad (niet bij Vetlhuis, maar bij Kliniek Bloemingdael) en zij is er ook echt super blij mee! Ze voelt die zware oogleden niet meer, ze ziet er niet meer moe uit én make up ziet er inderdaad mooier uit (eyeliner, oogschaduw etc). Ook merk ik aan haar dat ze zich gewoon echt zelfverzekerder voelt.

  Ik ben nu 26 en heb ook last van licht hangende oogleden, maar vind mezelf nog echt te jong en nu ik jouw artikel lees dat het voor ‘jongere vrouwen’ niet wordt aangeraden wil ik het al helemaal nog niet doen. Maarrr Botox? Heb je dat ook voor je oogleden gedaan? Ben benieuwd naar dat artikel, is wellicht ook iets voor mij 🙂

  Overall goed en duidelijk blog 🙂

 9. Gonny Aarts
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wat een verandering!
  Echt super mooi. Een frisse blik. Wat zal je moeder blij zijn.
  Wat fijn om dat zware niet meer te voelen. Of je wenkbrauwen niet meer op te hoeven trekken omdat je oogleden je zicht verminderen. (Daar krijg je toch weer voorhoofdsrimpels van )

 10. Irma
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wow wat een verschil. Echt heel mooi!

 11. Sandra G.
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Wat een prachtig resultaat! Mooie mam!

  Dankzij je bloed alert (briljant, haha!) kon ik naar beneden scrollen en daar zag ik ook nog het goede nieuws dat dit ook onder algehele narcose kan. Voor als ik het ooit zou overwegen. Als ik durf.

  Bedankt voor dit uitgebreide verslag!

 12. Lenny
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat een prachtig resultaat en wat een mooie moeder heb je! Je moeder heeft, net als ik, een getinte huid. Heeft ze normaliter geen last van hyperpigmentatie, snel last van lelijke donkere littekens? Was ze daar niet bang voor na de behandeling? Ik wil graag een correctie laten doen, maar ben bang voor de donkere dikke littekens.

 13. Sam
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat een mooi resultaat zeg. Je moeder lijkt wel een jaar of mid 40. Wauw!

 14. Jolande
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Hoi, wat super goed van je moeder!Ze ziet er echt fantastisch uit! Ik zelf heb dat niet maar ik heb af en toe wel een hangend ooglid links als ik moe ben ofzo!Één van mjjn oogspieren werkt niet zoals het hoort, volgends de arts komt dit voor bij 1 op de 10 mensen die contactlenzen draagt!Als het erger wordt moet ik geopereerd worden!Dit vindt ik echt heel eng dus voorlopig maar niet!Maar je wordt er toch elke dag mee geconfronteerd als ik in de spiegel kijk!

 15. Anaïs
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Botox? Say what?!

 16. A
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Mooi! Je mama ziet er echt prachtig uit! Daarvoor al maar nu helemaal 🙂 Ze zal zich vast ook stukken beter voelen. Ik overweeg al jaren een borstvergroting, vroeger had ik al kleine borsten maar toen hielpen push up bhs en bikinis nog wel, nu na 2 zwangerschappen is er niks maar dan ook echt niks meer over van mijn borsten..alleen nog maar vel, voel me verschrikkelijk, draag alleen nog maar wijde shirtjes en ben al 2 jaar niet wezen zwemmen..vind het steeds moeilijker aangezien de kids super graag willen zwemmen , maar nu doet papa dat altijd met ze.. zo slecht voel ik me dus.. pfff echt een moeilijke beslissing zoiets omdat ik ook angstig ben ervoor. Hoe heeft jouw mama de knoop doorgehakt? en ken jij mensen die een borst vergroting/verbetering hebben gehad?

  • Serena
   Auteur
   29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

   Ik ken wel 5 mensen die het hebben gedaan en niemand heeft er spijt van. Lees je allereerst goed in over de gehele procedure, en overleg het met je man. Als je nog steeds wilt, vraag dan een consult aan. Dit zal je echt helpen. Ik denk ook dat er fora bestaan met vrouwen die in eenzelfde situatie zitten als jij, mss kun je hier ook je ei kwijt. Het belangrijkste is om erachter te komen of een operatie je onzekerheid meteen wegneemt, of dat er (stiekem) meer achter schuilt. In dat geval blijf je aan de gang en dat wil je juist voorkomen. Op m’n blog staan overigens ook verhalen van meiden die het hebben laten doen, moet je ff de zoekfunctie gebruiken. Succes met knopen doorhakken. X

 17. Nele VdB
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat een mooie dame is het toch?

 18. Emmy
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Je mama ziet er onwijs goed uit! Mijn lieve mama heeft het ook laten doen een jaartje geleden, oom zij is tevreden met het resultaat.

 19. Alieke van Vessem
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat een schoonheid is het!

 20. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wauw, echt indrukwekkend wat een groot verschil zo’n mini-ingreep kan maken! Het resultaat is écht prachtig!

 21. Dagmar
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Waaaauw wat is jouw moeder mooi zeg!!!

 22. Kimberly
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Top om dit zo stap voor stap te zien!

 23. Danielle
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wauw!! Ik had niet gedacht dat het zo ‘n verschil zou zijn. Prachtig, ze lijkt er zelfs jonger door

 24. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Mijn mama heeft het nu reeds 2x laten doen, maar resultaten zijn niet zo mooi als bij jou moeder. Nu we hebben wel zware botten dus ook wenkbrauwbot, en dat heeft veel te maken met hoe goed het lukt blijkbaar. Je moeder ziet er op laatste foto heel mooi uit, heel jong en fris. 🙂
  Ik wil dat zeker ook proberen, maar had ook navraag gedaan, en was ook nog wat te vroeg. Botox werkt voor mij prima voor fronsrimpel. Maar voor oogleden deed het niets. Dus ben eens benieuwd naar jou ervaring hiermee.

 25. Samantha
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wauw Serena, wat ziet je moeder er goed uit! Ze is sowieso een prachtige vrouw hoor, maar haar ogen spreken nu veel meer!

  Ik heb zelf enorm hangende oogleden, zo erg dat ze mijn ogen dichtdrukken. Ik wil me hier ook heel graag aan laten opereren, maar ik ben pas 23…

 26. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat een prachtig uitgebreid artikel weer. Het maakt echt niet uit wat het onderwerp is waarover jij schrijft; het is altijd zó grondig! Ik heb een aantal mensen in mijn omgeving die een zelfde ingreep hebben gedaan en ze zijn er allemaal erg tevreden mee. Ik sluit niet uit dat ik het zelf ook eens ga doen, want ik heb zelf ook erg hangende oogleden. Dat lijkt niet alleen vermoeid, maar zo voelt het vaak ook (alsof je extra je best moet doen om je ogen open te houden). Dank voor de uitleg en zwaai zwaai naar je dappere mama!

 27. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Echt super mooi resultaat! Haar ogen zijn ook heel even geworden. Mijn moeder had na haar operatie dat 1 oog toch nog beetje oneven was en dat die toch nog bijgesneden moest worden, maar zij had ook een extreme vorm van hangende oogleden dus het was moeilijk in te schatten hoeveel er af gesneden moest worden bij haar. Ik heb ieder geval al toestemming van mijn moeder om dit later ook te doen! Dus zal het zeker doen als ik op een bepaalde leeftijd zit en ik geen oog makeup meer op kan doen vanwege de oogleden. Heel mooi is je mama!

 28. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wauw, wat mooi! En dapper dat je moeder het aandurfde! Het resultaat is echt heel mooi!

 29. Rianne
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wauw wat een verschil! Op de een of andere manier heel subtiel, maar toch ook goed te zien. Ik vind je moeder sowieso al een mooie vrouw en deze correctie heeft haar alleen maar stralender gemaakt, heel mooi!

 30. Ingrid
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat ben ik blij om dit verslag te lezen en te zien. Ik wil zelf al zo lang een ooglidcorrectie en na dit verslag vind ik het een stuk minder eng. Je moeder is sowieso prachtig omdat ze zo’n geweldige uitstraling heeft. Na haar ooglidcorrectie ziet ze er frisser en minder moe uit. Het resultaat zal de komende weken alleen nog maar beter worden.

 31. 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat knap dat je dit mocht vastleggen. Het verschil is echt wel goed te zien. Subtiel maar wat een verschil dat ‘t maakt. Mijn moeder overweegt deze procedure ook, dus dit was echt wel interessant.

 32. Lieke K.
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Super verslag! 🙂 Echt leuk en interessant om te lezen!
  En wauw je moeder is echt prachtig! Voor- en na! Maar het is ook ongelofelijk mooi om het resultaat te zien en dat ze er zelf heel happy mee is!

 33. Marlieke
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wauw! Wat een ontzettend duidelijk en helder verslag. Direct doorgestuurd naar mijn moeder die stiekem al tijden wil maar het toch wat spannend vind. Ik denk dat dit verslag alle onrust wel weg zal nemen. Groetjes uit China 🙂

 34. x
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wow! Ik vind het resultaat echt suuuper nice! Mooi zeg!

 35. Chelsey
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  Wat een fijn artikel Serena
  Ik zit het ook te overwegen… Ik ben 23 en heb er ontzettend last van. Een drukkend gevoel op m’n ogen, ik zie ze hangen, en het ziet er vermoeiend uit. Nu ik dit lees denk ik waaauw wat ziet je moeder er prachtig en zeker ook jonger uit. Mijn compliment

 36. maaitea
  29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

  ik zit echt met open mond te kijken… super mooi resultaat!

 37. 28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Jij had toch zelf iets met Botox gedaan?
  Ik heb heel erg hooded eyes, meer dan jij.
  Maar ik vind mezelf te jong voor zo’n ooglidcorrectie. Ben pas 29.. Maar ik ben benieuwd hoe het bij jou is afgelopen.

 38. 28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Wauw, wat een verschil! Wat zal ze blij zijn!:-) Wij hebben het ook in de familie helaas! Ik weet niet of ik het zou durven, maar als je het resultaat ziet… Dan ga je toch twijfelen! Heel mooi en duidelijk geschreven!

 39. Grace
  28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Goed verslag en wat een mooi resultaat! Dank voor het delen!
  Klein vraagje: dat koel houden om de 2 uur, moet dat ook in de nacht?

  • 29 juni 2016 / woensdag, 29 juni 2016

   Elk uur, gedurende 10 minuten koelen. Als tip kreeg ik mee om zakjes gevuld met diepvriesdoperwten te gebruiken en tussen het zakje en de ogen een tissue, vanwege de koude. Je hoeft er ‘s nachts niet voor op te staan, maar mocht je toch wakker zijn geworden, dan kan je ook even koelen. Hoe meer je koelt, hoe minder de zwelling.

 40. 28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Ik vond dit echt heel leuk en interessant om te lezen en je moeder is prachtig! Die video (magic wallen spul?) die je laatst samen met je moeder had gemaakt vond ik trouwens ook érg leuk (en lief) om te zien.
  Ik ben nogal met ogen bezig momenteel 😉
  Ik vind het verschil bij je moeder ook echt een wow-factor hebben en dit al binnen 2,5 week! Goed om te weten, mocht ik er ook klaar voor zijn. Mijn oogleden hangen niet, maar ik ben nu wel in een fase gekomen dat ik er al sneller vermoeid uitzie. Wallen en kringen die minder snel verdwijnen en de eerste lijntjes en zo. Op wat voor termijn ik eraan toe zal zijn om een dergelijke ingreep te laten doen weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik me beter voel als ik een frisse oogopslag in de spiegel zie. Benieuwd naar je botox report!

 41. 28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Wat ziet ze er goed uit! Heel gaaf zo’n groot verschil.

 42. A
  28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Mooi man!! En die stukjes over winged liner maken t hele verhaal echt funny 🙂

 43. Cherrelle
  28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Wow wat een verschil! Wat ziet je moeder er mooi en echt veel jonger uit! Grappig wat ogen voor een gezicht doen 🙂

 44. Nienke
  28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Ik vind het heel mooi geworden! Maar ik vind je moeder sowieso al een hele mooie vrouw met een prachtige uitstraling.
  Ik heb zelf ook al een beetje overhangende oogleden, maar ik ben nog jong. Maar voor de toekomst klinkt dit positief.
  Heel fijn dat jullie dit met ons willen delen, dankjewel!

 45. 28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Wow beautiful mom! Wat ziet ze er ontzettend goed uit. Serena je hebt een mooi vooruitzicht voor later 😉

  Het verschil is heel goed te zien en het is een stuk frisser en jonger. Ik zou niet snel voor een ooglidcorrectie gaan maar er zijn wel wat andere dingen waar ik denk 😉

 46. Linda
  28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Mooi hoor!
  Mijn moeder had hetzelfde. Zij had er op een gegeven moment ook echt last van, dat ze halverwege de dag al zware en vermoeide ogen had. Ze heeft een paar jaar geleden ook een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Helaas is het bij haar niet zo mooi geworden. Ze heeft duidelijk zichtbare littekens aan de zijkant en bovenkant die zelfs zichtbaar zijn wanneer ze haar ogen helemaal open heeft. Erg jammer. Gelukkig was het verder wel effectief. Geen vermoeide ogen meer. Dat was het belangrijkste. 🙂

 47. Manon
  28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Wat is je moeder toch een prachtige vrouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *