Urban Decay Oz – Glinda en Theodora palettes review

Als klein meisje heb ik de film ‘The Wizard of Oz’ wel eens gezien, een stokoude film uit 1939 die zo rond de Feestdagen op televisie komt. En als Michael Jackson-fan heb ik uiteraard de remake ‘The Wiz’ gezien, een film uit 1978. Beide films hebben me helaas niet zo weten te bekoren, maar toen ik de trailer van de film ‘Oz the Great and Powerful’ zag werd ik echter zeer enthousiast.

Deze film is wederom gebaseerd op de verhalen van L. Frank Baum, maar richt zich op de tovenaars en de heksen. Je kunt het zien als een soort spin-off/prequel movie die ons meer achtergrondinformatie geeft over de personages. Deze film laat zien hoe de Wizard of Oz de Wizard of Oz is geworden, nog ver voordat Dorothy per ongeluk naar Oz werd geblazen. De film ‘Oz the Great and Powerful’ zal vanaf 14 maart in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Ik kan niet wachten!

Gelukkig kan ik alvast in de stemming komen met de prachtige limited edition Oz The Great and Powerful palettes van Urban Decay, geïnspireerd op de gelijknamige film. Urban Decay heeft twee palettes gecreëerd waarvan de één geïnspireerd is op de Good Witch of the South, Glinda. De ander is geïnspireerd op de Wicked Witch of the West, Theodora. Vandaag wil ik jullie productfoto’s en swatches laten zien van beide palettes.

Nu bevatten limited edition palettes van Urban Decay soms dubbele kleuren (die bijvoorbeeld ook in een ander palette zitten, of die al bestaan als mono) maar dit is niet het geval met de Oz palettes. Beide palettes bevatten namelijk 8 compleet nieuwe en limited kleuren oogschaduw. Voor mij reden genoeg om beide palettes in te slaan (ok, Glinda heb ik van Sephora gekregen), gezien mijn goede ervaring met Urban Decay oogschaduwen. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Theodora palette
Voor de liefhebbers van natuurlijke bruintinten en aardse kleuren als groen en goud zit je goed met het Theodora palette. Perfect voor subtiele, naturel looks. Wat zwaarder aangezet kun je er echter ook prachtige avondlooks mee creëren, zeker in combinatie met een opvallende rode mond en een extra laag zwart oogpotlood. Het leuke aan deze Oz palettes is dat de oogschaduwen eruit te wippen zijn, zodat je ze eventueel kunt vervangen voor eventuele mono’s uit je stash. Ook bevat dit palette een bicolor oogschaduw, dus een pan bestaande uit twee kleuren (half om half).

Het Theodora palette bestaat uit de volgende oogschaduwkleuren;

 • Broken – off white met satin finish
 • Beware – een warme bruine camelkleur met matte finish
 • Bewitch – donkerbruin met satin finish
 • West – diep metallic bruin met subtiele sprankeltjes
 • Spell – zwart met iriserende sprankeltjes en een satin finish/metallic goud met grovere glitters
 • Jealous – helder mosgroen met metallic finish/lindegroen met metallic finish
Swatches van de Theodora kleuren;Tja, wat kan ik zeggen? Ik kan niets dan lovend zijn over zowel de kleurkeuze van het palette, de pigmentatie van de oogschaduw en de heerlijke boterzachte textuur. De oogschaduw is goed gepressed zodat er geen kruimeltjes achterblijven na gebruik. Ik vind deze oogschaduwen heerlijk om mee te werken! Ze laten zich uitstekend mengen op de huid. Verder vind ik het leuk dat er niet alleen voor aardtonen is gekozen, maar ook voor wat ‘kleur’ door de toevoeging van groen en goud.Verder bevat het palette;
 • Theodora Super Saturated High Gloss Lip Color – knallend rood met zeer veel glans
 • Zero 24/7 Glide-on Eye Pencil – zwart

Wow, ik schrok gewoon van de pigmentatie van deze stick! Ik verwachtte een sheer rood kleurtje, maar dit is gewoon knallend rood. Prachtig! Deze stick glanst enorm hard en houdt de lippen goed gehydrateerd. De textuur is niet heel boterachtig, eerder iets stroef, waardoor het ook nog eens redelijk lang op de lippen blijft zitten. Urban Decay overdrijft niet wanneer ze hun sticks ‘Super-Saturated’ noemen.

Ja, hier ben ik blij mee! De Urban Decay 24/7 Glide-on Eye Pencils zijn al een tijdje mijn favoriete oogpotloden. Ik zal je vertellen waarom: 1. deze potloden zijn supergepigmenteerd en 2. ze zijn niet van je ogen af te slaan! Ze blijven namelijk erg goed zitten en zelfs als ik het op de waterlijn aanbreng, loopt het niet uit. Ik heb al verschillende kleuren van deze potloden in mijn stash, maar met een zwart potlood ben ik altijd blij. 

Glinda palette
De liefhebbers van paarse, lila, roze en de wat lichtere nude kleuren kunnen hun hart ophalen met dit betoverende palette. Met dit palette kun je zowel subtiele naturel looks als feestelijke avondlooks creëren. Het bijbehorende lippotlood is voor mij de perfecte nudekleur en dus erg favoriet. Wanneer je het auberginekleurige potlood wat zwaarder aanzet laat het zowel groene, blauwe als bruine ogen knallen! Net zoals bij het Theodora palette is ook dit palette een ‘custom palette’ waar je je eigen oogschaduwkleuren in en uit kunt klikken. Ook dit palette bevat een bicolor oogschaduw, dus een pan bestaande uit twee kleuren (half om half).

Het Glinda palette bestaat uit de volgende oogschaduwkleuren;

 • Tornado – diep aubergine met subtiele sprankeltjes
 • Aura – sheer babyblauw/sheer babyroze
 • Magic – lichtroze met een paarse ondertoon en subtiele gouden sprankeltjes
 • Illusion – hele zachte perzikkleur met satin finish
 • Oz – goud met grovere gouden glitters/metallic zilver met grovere zilveren glitters
 • South – metallic taupe met een gouden ondertoon en fijne zilveren glittertjes
Swatches van de Glinda kleuren;
Is het geen sprookje, dit palette? Het zijn echt van die zachte, betoverende kleuren. Bij het Theodora palette was elke kleur goed gepigmenteerd, maar in dit Glinda palette vind ik het pigment iets verschillen onderling. Zo is Aura heel subtiel, maar ik denk dat dit highlighters zijn dus dat is niet heel schokkend. Verder is de gouden kleur van Oz wat zwakker gepigmenteerd, zeker in vergelijking met de gouden kleur Spell uit het Theodora palette. Dit Glinda palette is gewoon wat zachter met veel pastelkleuren in vergelijking met het Theodora palette. Al met al vind ik de kleuren erg mooi bij elkaar. Echt een beetje magisch en feeëriek. Net zoals altijd is de textuur heerlijk zacht en romig, het laat zich prima blenden in de huid. Wat dat betreft stelt Urban Decay me nooit teleur.

Verder bevat het palette;

 • Glinda Super Saturated High Gloss Lip Color – nude met zeer veel glans
 • Rockstar 24/7 Glide-on Eye Pencil – aubergine

Hoewel dit een wat zachtere nudekleur is moet ik zeggen dat het pigment erg sterk is, ook al lijkt de kleur wat sheer. Het is een mooie roze perzikkleur, voor mij een soort ‘eigen lipkleur, maar beter’ kleurtje. Voor de blankere dames kan de kleur wat donkerder uitvallen dan een nude kleur. De textuur is lekker romig en er komt onwijs veel glans van af. Het houdt mijn lippen goed gehydrateerd. Ik draag deze kleur nu al een paar dagen achter elkaar, een nieuwe favoriet!

De kleur Rockstar is donker aubergine en bevat paarsrode shimmers. Echt een mooie kleur! Sowieso erg mooi om naturel looks wat meer kleur te geven, maar bij het Glinda palette is dit natuurlijk de perfecte kleur. Paars is prachtig bij goud en zilver. Ook dit potlood is heerlijk romig, goed gepigmenteerd en blijft zitten als een muur.

Wat ik verder erg fijn vind aan het Theodora en Glinda palette is het feit dat dit ‘Build your own’ palettes zijn. De mono’s kun je er heel eenvoudig uit-en inklikken. Zo heb ik wat kleuren uit het Glinda palette omgewisseld met kleuren uit het Theodora palette om zo mijn eigen ‘nude palette’ samen te stellen. Echt handig!

Een Urban Decay ‘Build your own Palette’ met ruimte voor 6 pans kost zo’n €18. Een Super-Saturated High Gloss Lip Color kost zo’n €18. Ook de mono eyeshadows kosten zo’n €18 per stuk en een klein formaat oogpotlood komt uit op zo’n €10. Alles bij elkaar opgeteld hebben de Glinda en Theodora palettes een waarde van ongeveer €150,- per stuk. MAAR… de palettes kosten bij Sephora ‘slechts’ €45,95 per stuk.

Natuurlijk nog steeds een flinke duit, maar ik moet zeggen dat je met deze palettes wel een goede ‘deal’ krijgt van Urban Decay. Bovendien is er t/m 24 februari een ge-wel-dige actie bij Sephora: op elk tweede make-up product krijg je 50% korting. Koop je beide palettes dan ben je dus €68,93 kwijt, oftewel €34,46 per stuk. Ja ja, Serena rekent het wel even voor julie uit.

Zowel het Glinda als Theodora palette is limited edition, dus als je je zinnen op één van de palettes hebt gezet ren dan snel naar de winkels! Sephora filialen vind je verspreid over Nederland, klik hier voor de dichtstbijzijnde verkooppunten. Geen geluk? Probeer het dan bij de Europese webshop Beautybay.com. Hier zijn ze momenteel €40,60 per stuk (gratis verzending, of 2-day delivery voor 9,95 GBP).

Ik plaats binnenkort een Glinda look en een Theodora look inclusief tutorial online! Nu ik de swatches heb gemaakt kan ik er eindelijk mee spelen, awww yissss!

Wat vinden jullie van deze prachtige Oz palettes? Welk palette heeft jouw voorkeur?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

102 Reacties

 1. Ellemijn
  9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  ik vind dit pallet zo mooi! en daarom wou ik hem meteen bestellen alleen hij was uitverkocht… ik kan niks meer vinden wat naar nederland verstuurd 🙁 ik vind dit onwijs jammer want ik zou super graag dit pallet willen!

  weet jij misschien nog een site die dit pallet verkoopt en ook naar nl stuurt?
  zou je me onwijs mee helpen!

  • Serena
   Auteur
   10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

   beautybay.com?

   • Emmy
    10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

    Ja ik heb m via beautybay.com! Ik zie wel dat ze alleen nog de glinda versie hebben…

 2. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

  ze zijn echt heel gaaf, en leuk artikel serena !

 3. Zelda
  28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

  Ik wil ze!
  Ze alleen een beetje te duur en de Sephora zit bij mij heel ver weg!
  🙁

 4. 5 maart 2013 / dinsdag, 5 maart 2013

  Hele mooie palettes! Vind ze beiden erg leuk! Goeie pigmentatie ook.

 5. 26 februari 2013 / dinsdag, 26 februari 2013

  Hey!

  Ik vraag me af: tot wanneer zijn deze palettes verkrijgbaar? Ik ben nl. 21 maart jarig en denk eraan om dit voor mijn verjaardag te vragen. Hoe lang zijn limited editions meestal verkrijgbaar?

 6. Valerie
  25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

  Geweldig, wat een mooie palletjes! Jammer dat ze nogal prijzig zijn.
  Zoals ik al had verwacht vind ik de Theodora het mooist. Vooral de Spell en Jealous, maar alle kleuren zijn geweldig. EN die lipstick! <3

 7. Tasjimodo
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  ‘ben benieuwd of er ook een kwastje apart te koop is die in het palette past?

 8. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wow wat een beauties!!!

 9. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Wauw! ik zou voor het Theodora palette gaan. Heel mooi

 10. Fieke
  23 februari 2013 / zaterdag, 23 februari 2013

  Wauw, die zien er zo mooi uit!!!
  Had ik maar het geld voor Urban Decay, dan zou ik deze pallets en de naked’s 1 en 2 inslaan!

 11. 23 februari 2013 / zaterdag, 23 februari 2013

  Oh jee… Ik ben verliefd. Op allebei en dat terwijl de portemonnee niet eens ruimte heeft voor 1! Grrr…. * kijkt vertwijfeld naar spaarrekening*

 12. Genevieve
  23 februari 2013 / zaterdag, 23 februari 2013

  Ik ben benieuwd naar de looks!
  Theodora heeft trouwens een prachtige pichmentatie!

 13. 23 februari 2013 / zaterdag, 23 februari 2013

  Ik vind ze beide echt geweldig mooi zeg. Wat jammer dat ik er toch niet het budget voor heb!

 14. 23 februari 2013 / zaterdag, 23 februari 2013

  Echt heel erg mooie palletes dit ! 🙂

 15. evelien
  23 februari 2013 / zaterdag, 23 februari 2013

  broertje is nu in maastricht voor zijn zusjes hiervoor! hopelijk zijn ze nog niet uitverkocht..

 16. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Prachtige kleuren en pigmentatie 😀 x

 17. Nynke
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Ik ga voor Glinda 🙂

 18. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Mooie palettes! Wat dom, maar ik dacht echt dat er in 1939 nog geen films gemaakt werden haha. Djees wat is dat al lang geleden zeg!

 19. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  De tweede heeft mijn voorkeur, superleuke palettes 🙂

 20. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  supermooie palettes allebei !

 21. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  De palletjes zijn echt prachtig! De pigmenten zijn ook goed gepigmenteerd :D.

  liefs, xx

 22. hannah
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Goed artikel, complimenten!

 23. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Wauw! Dat pigment is echt verbluffend <3

 24. Annika
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Wat een supermooie kleuren! Ik ben echt heeeeeel benieuwd naar de looks die je ervan gaat maken!

 25. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Het thema spreekt me op zich niet aan, maar het ziet er wel allemaal mooi uit!

 26. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Wauw, wat mooi.. vooral Theodora! Ik ben erg benieuwd naar de looks 🙂

 27. Syl
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Ik vind die paletten van UD onwijs mooi, maar ook aardig aan de prijs

 28. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  ohhh wat een mooie kleurtjes weer! dat oogpotlood lijkt me ook errug fijn (L)

 29. Layla
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Ok, ik MOET theodora hebben :p

 30. samantha
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  beide palette’s zijn erg mooi maar ik zou voor de Theodora palette kiezen!

  ik hou van groen met goud!!

  super mooi!

 31. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Beide prachtig en zo’n leuk concept! Dat potlood van Glinda is mooi zeg!

 32. C_Justine
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  De palettes zien er zo prachtig uit, jammer dat het limited edition is! Ook al vind ik ze prachtig, toch ben ik niet overtuigd genoeg om er 45euro aan te spenderen. Dan koop ik liever Naked 2 🙂

  Ik heb al veel reviews hierover gelezen, maar ik vind jouw reviews altijd de beste!

 33. 22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Wauw, ziet er mooi uit zeg! Prachtige palettes!

 34. Zwaan
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Wauw, super gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *