Urban Decay Naked3

Een paar maanden geleden schreef ik er al over, maar nu eindelijk heb ik het palette dan in mijn bezit. Eindelijk! Urban Decay Naked3, you are mine. Als groot liefhebber van het Naked en Naked2 palette kon Naked3 uiteraard niet ontbreken in mijn stash.

urban decay naked3_01Natuurlijk heb ik me afgevraagd of dit palette niet overbodig zou zijn aangezien ik al in het bezit ben van 2 Naked palettes, maar nee, ik vind van niet. De kleuren uit Naked3 zijn zacht en poederig met roze en taupe ondertonen. Je kunt hier hele warme, zachte en romantische looks mee maken. I love it! Ik ben dol op naturel kleurtjes, maar dat eeuwige bronze en bruin begint soms ook wel te vervelen, dus ik vind het heerlijk om mijn naturel looks nu af te wisselen met zachte, poederige kleurtjes.

urban decay naked3_02 Het palette bestaat net als de voorgaande Naked palettes uit maar liefst 12 kleuren. Het palette zelf is van metaal en bevat een grote spiegel, net zo lang als het palette zelf, en een dubbelzijdige kwast met synthetische haartjes. Naked3 is gemakkelijk te onderscheiden van de andere Naked palettes door de rozige kleur, de ribbeltjes en natuurlijk het getal 3 (duh!).

urban decay naked3_03 De 12 kleuren lopen van licht naar donker en van roze naar peachy naar taupe en bruin. Sommige kleuren zijn matte, weer anderen zijn metallic of satin en eentje bevat heel veel shimmers.

urban decay naked3_09Hoewel ik van roze houd op mijn lippen, ben ik er niet zo dol op voor op mijn ogen. Gelukkig is Naked3 dan ook niet superroze! Het is eerder dat een aantal kleuren roze ondertonen bevatten. De kleuren zijn niet te knallend roze, maar juist zacht en poederig, met warme ondertonen.

urban decay naked3_08De andere helft is eerder een beetje taupe en bruin met taupe/paarse ondertonen. De laatste kleur Blackheart is zelfs gewoon zwart, wat gemengd met rozige kleuren een paarsige kleur oplevert. Al met al kun je met dit palette veel kanten op, maar ik vind de kleuren het meest geschikt voor everyday eyelooks.

urban decay naked3_18 Bij het Naked3 palette zit ook een setje met vier verschillende soorten eyeshadow primer potion, een van mijn favoriete eyeshadow primers.

urban decay naked3_19 Handig voor onderweg, dus ik bewaar ze nog even totdat ik weer op reis ga!

Hieronder de swatches van het palette:

Strange – Dust – Burnout

naked3 strange dust burnout

 • Strange – matte crΓ¨me.
 • Dust – heel zacht, poederig roze met veel shimmers.
 • Burnout – oudroze met een bronze ondertoon en satin finish.

Limit – Buzz – Trick

naked3 limit buzz trick

 • Limit – matte leverkleur/taupe.
 • Buzz – metallic roze met een bruinige ondertoon.
 • Trick- metallic bronze met een warme ondertoon.

Nooner – Liar – Factory

naked3 nooner liar factory

 • Nooner – matte taupe.
 • Liar – metallic bronze/taupe.
 • Factory – satin donkerbruin met een bronze ondertoon.

Mugshot – Darkside – Blackheart

naked3 mugshot darkside blackheart

 • Mugshot – donkerbruin met een grijzige ondertoon en metallic finish.
 • Darkside – donkerbruin/grijs en metallic finish.

urban decay naked3_10

 • Blackheart – matte zwart met roze shimmertjes/glittertjes.

Alle swatches naast elkaar:

urban decay naked3_14De kleuren verschillen onderling genoeg om niet te veel op elkaar te lijken, maar passen wel erg goed bij elkaar. Ik vind het fijn dat er een goede afwisseling is tussen matte, shimmer, metallic en satin en dat de kleuren goed verdeeld zijn van licht naar donker, maar wel dezelfde ondertonen hebben.

urban decay naked3_15Soft, peachy & powdery.

urban decay naked3_16Taupe & bronze.

Hieronder heb ik een ooglook gemaakt met Strange onder mijn wenkbrauwen, Trick bij de traanbuis, Buzz over het gehele ooglid en Mugshot aan het uiteinde. Onder mijn ogen draag ik Blackheart gemengd met Buzz.

urban decay naked3_22urban decay naked3_24urban decay naked3_20urban decay naked3_21urban decay naked3_23Meer inspiratie nodig? Bekijk dan de Valentijnslook video die ik maakte met het Naked3 palette, met mijn zusje Tara als model:

Valentijnslook Tara naked3Bekijk de video van deze lookΒ hier.

Conclusie

De pigmentatie is zoals ik van Urban Decay gewend ben; zeer intens en zeer goed. Ook de textuur is lekker zacht en laat zich mooi blenden, zonder te kruimelen of een overschot aan fall out te geven. De kleuren lopen mooi over van licht naar donker in goed bij elkaar passende tinten. Ik houd van dit soort poederige kleurtjes, vind het erg mooi en flatterend staan en ik kan er veel kanten mee op. Trouwens een leuke tip, wanneer je Blackheart mengt met roze tinten ontstaat er een paarsige kleur. Ik vind het Naked3 palette zijn geld meer dan waard! Een prachtig naturel kleurenpalette, maar dan met iets meer ‘kleur’ dan de bronze/bruine kleurtjes die je normaal gesproken gebruikt. I love it!

Waar te koop?

Helaas is Urban Decay niet meer in Nederland te koop sinds de Sephora’s weg zijn uit de V&D filialen, dus moeten we ons geluk beproeven in het buitenland. Buitenlandse Sephora’s verkopen het dus gewoon, en in London kun je Urban Decay kopen bij Boots en verschillende grote warenhuizen. Online kun je het proberen via HQHair.com of Beautybay.com, alhoewel het daar vaak (en snel weer) is uitverkocht. De grootste kans heb je volgens mij gewoon door het in een winkel in het buitenland te kopen, of door het iemand mee te laten nemen die een citytrip heeft gepland. Het kost dus even wat moeite om het palette te bemachtigen, maar dan heb je ook wat! Gemiddeld kost Naked3 (omgerekend) zo’n €45,-.

Wat vinden jullie van het Naked3 palette en de zachtere, romantische kleurenkeuze?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

107 Reacties

 1. nouk
  20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

  Hi!
  heel erg bedankt voor deze blog, en ik wou graag een vraag stellen:
  ik heb groene ogen en ik wil graag 1 van de Nakeds kopen, maar ik weet niet zo goed welke! Ik wil geen miskoop doen met kleuren die niet bij mij passen… welke past het beste bij mij?

  • Serena
   Auteur
   20 november 2016 / zondag, 20 november 2016

   Ik zou dan voor 3 gaan, die heeft de meeste paarstinten en dat laat groene ogen echt knallen!

 2. Eva
  8 februari 2015 / zondag, 8 februari 2015

  Hoi!

  Ik wil deze pallete (en de naked 2) ook gaan kopen. Nu zag ik ze op dramatic eyes.nl Heeft iemand daar ervaring mee? Ik twijfel omdat ze ‘maar’ 30 euro zijn en niemand van jullie ernaar verwijst…ben bang om nep te kopen!

 3. Lieke
  28 februari 2014 / vrijdag, 28 februari 2014

  Serena, vraagje: weet je ook of de Sephora in Berlijn zit? Ik wil deze vakantie naar Berlijn en ik wil dan wachten om een palet aan te schaffen…

 4. 10 februari 2014 / maandag, 10 februari 2014

  Ik vind dit palette zo mooi! Ik heb er al voor gespaard en ik hoop dust ik hem op mijn vakantie naar London kan kopen! Ik twijfel alleen of dit palette wel de beste is voor mij… Ik ben best bruin (door de zon), heb een neutrale huidtint, ben blond/donkerblond en heb grijsblauwe ogen. Denk je dat deze oogschaduws er dan mooi bij passen of kan ik beter voor Naked of Naked2 gaan?

 5. 9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Wat is het toch een mooi palette! Duidelijke swatches en leuke ooglooks!

 6. D
  9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Vorige week was ik in Parijs, maar overal waren de palettes (overigens ook Naked 1 en 2) uitverkocht. Ik ga het dus maar online proberen..

 7. Kira
  9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  jaaaa ik wil ‘m oook! en bij boots hebben ze geen urban decay. bij oa debenhams wel!

 8. Olga
  9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Ergens vind ik deze 3de niet zo veel anders dan de 2 vorige … En sla hem dus liever over!!

 9. 9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Mooi, hij staat nog op mn wishlist!

 10. Jacqueline
  9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Wat leuk om dit artikel te lezen! Mijn ouders hebben hem voor mij meegenomen uit parijs! Ideaal (scheelt verzendkosten)

 11. 9 februari 2014 / zondag, 9 februari 2014

  Prachtig palette, echt heel jammer dat het in Nederland niet meer te koop is.

 12. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Aaah, Naked3 is zo mooi! Ik vind je foto’s van de swatches echt mooi en duidelijk. Prachtige kleuren en pigmentatie weer!

 13. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Het is jammer dat het alleen in het buitenland te verkrijgen is omdat ik door me gezondheid niet echt op vakantie kan. En alle webshops al afgezocht meerdere keren maar elke keer uitverkocht. Maar sowieso super mooi palette! Als ik ooit weer de kans krijg om naar londen te gaan scoor ik deze zeker weten πŸ˜€

 14. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Dit palette wil ik nog graag πŸ˜€ Zo’n prachtige looks πŸ˜€ x

 15. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Ik vind dit zo’n mooi palette <3 Duidelijke swatches heb je trouwens gemaakt πŸ™‚ Fijn!

 16. Eva
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Echt een prachtig palette!! toevallig kan ik er een van iemand overnemen (ongebruikt) voor een klein prijsje πŸ˜€ wat een geluk!

 17. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  heel erg mooi pallet! al vind ik dit wel de minste van de 3. de verpakking staat wel bij mij op nummer 1!

 18. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Ohh love it! Hoe meer ik hier over lees/zie hoe meer ik de neiging krijg om het ooit eens aan te schaffen.

 19. bb
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Helaas geeft roze oogschaduw me een “ziek” effect, dus wil ik dat gebruiken dan moet ik exact de goede kleurcombinaties vinden en daarom laat ik het meestal. Ik heb zelf nummero 2 en dat is een van mijn beste beauty-aankopen ooit geweest, wat een prachtige kleuren en ze werken zo fijn. Helaas heb ik al flink de pan geraakt van mijn lievelingskleuren. Mijn favo is snakebite, ontzettend mooi bij blauwe ogen. Ik vind de look die je hebt gemaakt wel erg mooi! Bij dames met een wat donkere huid en haar vind ik roze altijd zo mooi warm staan.

 20. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Heel mooi zeg, ook een goed en fijn artikel πŸ™‚

 21. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Waauw wat een mooi palette! Elke keer als ik de naked palettes zie word ik er weer verliefd op haha maar ik heb er nog geen. Ik ga binnenkort naar londen dus dan ga ik er zeker een mee nemen πŸ™‚ x

 22. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Hij is echt zoooo mooi! Mooie looks heb je gemaakt!

 23. Nynke
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Zo mooi!
  Naked 1 en 2 zijn ook mooi, maar deze heeft echt iets bijzonders..

 24. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  super mooie palette deze wil ik ook nog graag hebben

 25. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  ik vind het Naked 3 palette echt fantastisch. Ik was zo blij toen ik met kerst in Londen was en ze nog een hele voorraad in de winkel hadden staan. Dat was het eerste wat ik kocht daar en mijn tripje was gelijk geslaagd. Je kunt er mooie looks mee maken en is absoluut een aanvulling voor je stash.

 26. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Ah, hoe vaker ik de naked palettes zie, hoe meer ik er zelf ook eentje zou willen… maar vind het nog best wel duur, hoewel je er natuurlijk veel oogschaduwkleurtjes voor terug krijgt. Blijft een groot bedrag voor ‘gewoon’ wat oogschaduw πŸ˜›

  Vind de foto’s die je bij dit artikel hebt gemaakt echt super mooi πŸ™‚

 27. chantal
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  ik heb hem al een tijdje en ben er weg van !!! love it <3

 28. Nina
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Volgende maand ga ik hem kopen zodra mijn loon er is <3

 29. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Wauw erg mooi! Maar ik denk dat ik eer nog Naked 1 wil voordat ik deze ga kopen.

 30. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Wat een mooie kleurtjes weer en wat een pigment!

 31. Brenda
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Ik wil niet veel zeggen maar die laatste kleur is echt niet zwart… duidelijk donker bruin

  • chantal
   8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

   hij is echt wel zwart hoor heb hem zelf ook komt door de roze shimmer

 32. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Heel Γ©rg mooi! De pigmentatie is erg goed en de kleuren spreken mij ook aan!

 33. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Prachtig palette! Echt fan van al die kleuren, shimmers is helemaal mijn ding ook
  Het gaat misschien wat moeite kosten, maar ik krijg dat palette in mijn handen! πŸ˜€

  Liefs,
  Karlien

 34. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Wat super mooi jammer dat ik niet echt het budget heb om hem te kopen πŸ™ ik had hem graag gekocht maar ja voor dat geld heb je ook wat

 35. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Wat super mooi jammer dat ik niet echt het budget heb om hem te kopen πŸ™ ik had hem graag gekocht maar ja voor dat geld heb je ook wat

 36. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Geweldig, helemaal in love met dit palet.

 37. Davina
  8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Super mooie kleuren zeg, echt een gaaf pallet.
  Ik nog even een andere vraag: ik zag een paar keer langs komen op je site dat jij, je tattoo had gecoverd. Nu heb ik ook een tattoo bij me enkel en soms is het handig om die te verbergen. Zou je misschien een tutorial willen maken waar in je laat zien hoe je dat het best kunt doen, en met welke producten je dat het best kunt doen en hoe het zo lang mogelijk kan blijven zitten. πŸ™‚
  Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *