Urban Decay NAKED Ultimate Basics palette review

Jawel, Urban Decay did it again! Dit is alweer hun zevende palette uit de NAKED serie (of achtste, ik ben de tel een beetje kwijt). We lijken maar geen genoeg te krijgen van deze oogschaduwpalettes vol neutrale, everyday kleurtjes. Of wel? In de review van vandaag laat ik jullie swatches en een full face look zien en laat ik jullie ook meteen weten of dit palette eigenlijk wel de moeite waard is, of niet.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-1 Allereerst, de looks. Dit is een heel ander soort NAKED palette dan ik gewend ben, want voorheen waren alle palettes rechthoekig en langwerpig, maar deze is juist vierkant. Het palette is gemaakt van een stevig kunststof en ziet er qua vormgeving prachtig uit; mooie roségoud met 3D letters, waardoor het werkelijk lijkt alsof de letters op je afkomen.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-3 Door deze vorm palette is de spiegel ook lekker groot en vierkant, en ik vind dat persoonlijk beter ‘kijken’ dan een wat langere, smallere spiegel. Wat dat betreft vind ik dat het design er dus op vooruit is gegaan, maar ik kan me ook voorstellen dat sommige mensen een vierkant palette juist onhandiger vinden. De NAKED palettes zijn hoe dan ook groot (tenzij je de Basics of Basics 2 hebt) dus je loopt er sowieso mee te ‘slepen’. Ik vind het leuk dat Urban Decay heeft gekozen voor iets vernieuwends in elk geval!

urban-decay-ultimate-basics-palette_-6 Het Ultimate Basics palette bestaat uit ‘All Mattes’, maar dat is niet geheel waar. De eerste kleur bevat namelijk subtiele shimmers. De rest van de kleuren is echter mooi mat en ik moet zeggen dat ik DOL ben op matte kleurtjes. Met een matte ooglook en matte lippen vind ik de glans van mijn highlighter er namelijk extra mooi uitspringen! Ook als je geen groot fan bent van matte oogschaduw kan dit palette mooi voor je zijn, omdat je de kleuren uiteraard prima kunt combineren met shimmery kleurtjes uit je huidige stash.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-7Ultimate Basics bevat in totaal 12 natuurlijke tinten, van koel tot warm, en staat daarom prachtig bij iedereen; op huidtinten met een koelere ondertoon, tot olijfkleurig of donker. Daarbij claimt Urban Decay dat deze kleuren volledig nieuw zijn, en ook nog eens exclusief verkrijgbaar in dit palette. Ze zijn dus niet los als mono eyeshadow verkrijgbaar. Ook zijn de kleuren volgens hen volledig anders dan de kleuren uit het Naked Basics en Naked2 Basics palette. Let’s find out!

urban-decay-ultimate-basics-palette_-5 Het NAKED Ultimate palette bevat een dubbelzijdige kwast gemaakt van een zachte kwaliteit, synthetische haartjes. De ene kant is een blending brush en de andere kant is lekker klein en compact en vind ik zelf ideaal voor het blenden van oogschaduw onder je ogen. Ik heb het idee dat ze iets aan de kwasten hebben veranderd, want ik vind deze echt fijn werken en voorheen gebruikte ik liever mijn eigen kwasten.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-4 De kleuren! De bovenste rij is lichter van kleur en bevat veel romantische, taupe-achtige tinten. De onderste rij is iets donkerder en bevat warme bruintinten en donkere kleuren die perfect zijn voor smokey eyes. Ik vind de diversiteit aan kleuren (licht, donker, koel, warm) goed gekozen, al mis ik nog een goede chocoladebruin, en vind ik Nudie en Commando en Tempted en Instinct iets te veel op elkaar lijken.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-8 Van links naar rechts; Blow, Nudie, Commando, Tempted, Instinct en Lethal.

Blow – dit is de enige kleur met een subtiele, zachte shimmer. Blow is een lichte, off-white kleur met een iets rozige, warmere ondertoon. Erg goed gepigmenteerd en heel zacht en romig van textuur.

Nudie – een zacht perzikkleurtje met een warme ondertoon en een matte finish. Iets zwakker gepigmenteerd en ook iets krijtiger dan Blow.

Commando – een hele zachte bruintint met een warme ondertoon en een vleugje caramel en een matte finish. Kwaliteit is vergelijkbaar met Nudie.

Tempted – een medium taupe kleurtje met een vleugje roze, warmere ondertonen en een matte finish. Niet zo sterk gepigmenteerd als wat ik van UD gewend ben.

Instinct – een medium mauve kleurtje met een vleugje roze, een iets koelere onderoon en een matte finish. Ook deze kleur was minder sterk gepigmenteerd en liet zich iets lastiger blenden.

Lethal – in eerste instantie dacht ik dat dit een donkerbruine kleur was, maar het is juist een intens donkere plum kleur met een iets warmere ondertoon en een matte finish.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-9 Van links naar rechts; Pre-game, Extra Bitter, Faith, Lockout, Magnet, Blackjack.

Pre-game – een hele zachtgele kleur met een warme onderoon en matte finish. Erg mooi als echt matte highlighter (aangezien Blow toch een klein shimmertje bevat).

Extra Bitter – dit is mijn favoriete kleur uit het palette. Extra Bitter is een koperkleurige bruintint met een warme, bijna rode ondertoon en een matte finish. Deze kleur glijdt soepel over de huid en heeft een erg intens pigment. Schitterend als overgang-kleur voor in de arcadeboog. Deze kleur mag wat mij betreft ook als mono worden uitgebracht!

Faith – dit is een medium bruine kleur met een vleugje caramel en een warme ondertoon en matte finish. Ook een erg mooie transition colour! Pigmentatie is erg goed en textuur is zacht en romig.

Lockout – deze kleur is iets donkerder en iets koeler dan de kleur Faith, met een evenals matte finish. Ik vind deze kleur toch net te veel op Faith lijken, zonde van de ‘ruimte’ in dit palette. Deze kleur had bijvoorbeeld veel donkerder moeten zijn, een diepe chocoladebruin, om iets meer variatie te creëren.

Magnet – een diepe, donkergrijze kleur met blauwe en plum ondertonen en een matte finish. Als je heel goed kijkt zie je minuscule shimmers in de pan, maar eenmaal op de huid zijn die verdwenen. Textuur is iets droger en pigmentatie is dan ook ietsje minder vergeleken bij de rest.

Blackjack – git en gitzwart met een matte finish, meer valt er niet over te zeggen, haha! Textuur is lekker zacht, maar ik heb wel eens zachtere, beter gepigmenteerde zwarte oogschaduw gezien van Urban Decay. Al valt hier prima mee te werken en is de kleur goed op te bouwen.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-11 urban-decay-ultimate-basics-palette_-12 urban-decay-ultimate-basics-palette_-10 Voor deze look heb ik de volgende kleuren gebruikt; ik heb Blow onder de wenkbrauwen aangebracht. Vervolgens heb ik de geweldige kleur Extra Bitter in de arcadeboog geblend. Faith bracht ik aan op mijn bewegende ooglid. Aan het uiteinde, om de look iets donkerder te maken, heb ik de kleur Lethal geblend. Onder de ogen bracht ik Extra Bitter en Lethal aan, en een beetje Pre-game rondom de traanbuis.

Mijn oogleden zijn nog een beetje aan het herstellen van de PlexR behandeling, vandaar dat de huid niet geheel glad is. Het is dus niet dat ik de oogschaduw niet goed geblend heb, het ligt aan mijn huid, die is nog een beetje ‘bobbelig’.

Wat een mooie look, vinden jullie niet? Zo prachtig zijn deze warme, neutrale kleurtjes. Ik vind vooral Extra Bitter een aanwinst. Laat je niet afschrikken door deze rode, koperachtige kleur, want eenmaal geblend en in combinatie met andere kleuren (waardoor de felheid iets afzwakt) is het juist een pareltje! Zo’n kleur laat ook vooral lichte ogen onwijs sprankelen.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-15 urban-decay-ultimate-basics-palette_-14 De look maakte ik af met een winged eyeliner (ik gebruik nu al een tijdje de Perversion liner van UD en die bevalt supergoed), mascara (Catrice Speedstar waterproof), bronzer (YSL Les Sahariennes), highlighter (uit mijn eigen essence palette ‘the glow must go on’) en Candy K van Kylie Cosmetics op mijn lippen.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-2 En dan mijn eindoordeel, is dit palette de moeite waard? Is dit een toevoeging op al je andere NAKED palettes? Ja en nee. Ja, omdat ik dit palette zeker kan aanbevelen omdat het qua kleuren een perfect palette is voor everyday looks en omdat de kwaliteit van de oogschaduw zeer goed is. Ben je into de matte eyelooks, of heb je nog niet veel matte kleuren en wil je ze allemaal bij elkaar in één palette? Ben je Urban Decay fan en moet je gewoon elk nieuw palette in je bezit hebben (gotta cath ’em all!). In dat geval: zeker kopen.

Ik vind dit palette persoonlijk echt een topper, ik weet zeker dat ik hier elke dag veel plezier mee ga beleven. Maar ik ben dan ook helemaal into de matte oogschaduwkleuren en groot fan van de Urban Decay palettes (ik heb er serieus een stuk of 10 inmiddels) dus voor mij zou dit een absolute must-buy zijn!

Heb je echter al veel palettes met neutrale kleurtjes, en ben je in het bezit van het NAKED Basics en/of het Basics2 palette, dan weet ik niet of dit een echte toevoeging is. Ik denk dat veel kleurtjes dan toch zo min of meer overlappen. Alleen de kleur Extra Bitter springt er echt voor mij uit, Urban Decay heeft nooit eerder zo’n soort kleurtje in hun palettes gestopt. Maar om het palette nu voor één geweldige kleur aan te schaffen, dat doe je niet.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-6Naked Ultimated Basics (verkoopadviesprijs €51,90) is verkrijgbaar vanaf 10 oktober (dus nog even geduld!) bij geselecteerde ICI PARIS XL winkels, en online via iciparisxl.nl te bestellen.

Wat vinden jullie van het Ultimate Basics palette, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

  1. 2 oktober 2016 / zondag, 2 oktober 2016

    Mooie foto’s heb je gemaakt. Het palette ziet er mooi uit, maar ik heb momenteel een no buy ingelast. Wie weet dat ik het op mijn wishlist zet richting de feestdagen.

  2. Marianne
    2 oktober 2016 / zondag, 2 oktober 2016

    Tja, ik draag eigenlijk nooit oogschaduw maar laatst gewoon heel subtiel een klein beetje lichtroze geprobeerd omdat ik echt last heb van een duidelijk dunne huid rond de ogen, waardoor ik permanente kringen heb en vrij “doorbloede” oogleden.
    Het friste de boel wel op, al bleef het natuurlijk niet zitten (moet ik dan zo’n primer gebruiken?). Als test dus prima. :)

    Dus ik denk… dat ik deze wel wil proberen. Niet dat ik nu zo’n oogschaduw gebruiker ben, maar gezien die anders slaperig lijkende oogleden misschien toch maar starten… Ben ook al 30 natuurlijk. ;)

    Twijfels! Maar zo te zien heb ik nog tot 10 oktober.

    • Meryem
      2 oktober 2016 / zondag, 2 oktober 2016

      Misschien is maybelline the nudes iets voor je. Op de achterkant van het palet staan 12 a 13 ideeen, hoe je de oogschaduws kunt gebruiken. Vooral op youtube vind je mooie looks. Kost €16

      Of max factor masterpiece nude palettes daar heeft Serena ook een mooie review overgemaakt. Kost €20

    • Meryem
      2 oktober 2016 / zondag, 2 oktober 2016

      En een oogshaduw basis zorgt er wel voor dat een oogschaduw langer blijft zitten.

  3. 1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

    Ik vind hem bij jou heel mooi staan maar weet echt nog niet of ik deze wil!

  4. 1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

    Prachtig palette! Maar ik heb al genoeg nude palettes dus voor mij is dit geen toevoeging! X

  5. 1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

    Geweldig palette voor als je gewoon 1 handig palette met neutrale kleuren wil hebben die je met van alles kan combineren. Maar als je al een hele stash nakeds of bruintinten hebt is het niet per sé een musthave. Wel heel erg mooi!

  6. 1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

    Jij bevestigt wat ik eigenlijk al dacht: dat dit geen musthave is als je al andere Naked/ neutrale paletten hebt. Deze sla ik over.

  7. 1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

    Deze staat al op mijn wishlist :-)

  8. Ingrid
    1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

    Ik wacht wel tot W7 met een dupe komt ;)

  9. Laura
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ziet er zeer mooi uit, leuke look heb je ermee gemaakt! ;)

  10. M
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Mooi! Ook je eyeliner en mascara zien er prachtig uit op deze look!

  11. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Dit lijkt me eens een palette waar ik echt alle kleuren zou gebruiken! En wat springen jouw ogen er mooi uit :)

  12. Elise
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    De oogschaduws zien er ongeveer hetzelfde uit als mijn Stila (eyes are the window-soul) palet, dus deze ga ik overslaan ;)

  13. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt. Ik wil dit palet zeker hebben door de mooie kleurtjes en natuurlijk de vormgeving <3

  14. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Wat een mooie palette is dit

  15. Evelien
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Wat een mooi uitgebreid artikel weer :) vind hem wel mooi maar houd het bij naked 1 en naked 2 :) wel een hele mooie look heb je ermee gemaakt!

  16. Cora
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ik vind de vormgeving meer aantrekken dan de inhoud haha. Het ziet er prachtig uit maar vind het geen onmisbare aanvulling op de andere naked palettes.

  17. Syl
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    So pretty! Maar het doosje had compacter gemogen vsn mij

  18. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Wauw wat een ontzettend mooi doosje! Alleen daarom zou ik hem al willen! Prachtige kleuren en een hele mooie look! :)

  19. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ik vind hem echt zo gaaf! Prachtige look :)

  20. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Het ziet er super mooi uit, wow!

  21. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Wauw hij ziet er echt prachtig uit!

  22. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    die staat op mijn wishlist :D

  23. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Het lijkt me zeker een mooi palette, maar ik vind het wat ‘saai’. Ik draag nooit echt super super nude looks eigenlijk.

  24. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ik dacht dat ik hem moest hebben, maar qua pigmentatie had hij wel beter gekund denk ik..
    Ik heb het Vice 4 palette aangeschaft voor de kleur Bitter, waar Extra Bitter erg op lijkt.. Maar stiekem vind ik de originele bitter mooier.. Wat vind jij Serena? Die zou ik zeker checken als je hem niet kent, en je deze al mooi vind <3

  25. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Mooi palette zeg! Ook prachtige foto’s heb je gemaakt :)

  26. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Wauw, dit is echt zoooo’n mooi palette! En de foto’s die je hebt gemaakt zijn ook echt prachtig!

  27. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Super mooie foto’s! Ik heb zelf nog geen 1 palette van UD. Meer omdat ik al zoveel palettes heb en alleen dan eentje echt koop voor het ‘hebben’. Dat vind ik dan toch weer zonde van het geld en kan ik net zo goed één van mijn andere palettes met matte tinten gebruiken. Fijne review Sereen :)

  28. Lola
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Aah ik vind deze zo mooi! Tot nu toe heb ik alle Naked palettes geskipt omdat ik toch het idee had dat ik heel veel kleuren niet zou gebruiken. Bij deze heb ik dat veel minder, dus ik denk dat dit m’n allereerste Naked palette gaat worden!

  29. Nynke
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Very, very nice!
    De looks zijn echt geweldig, maar wat je zegt, als je al veel matte tinten hebt..

  30. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ik word er wel meteen hebberig van, maar de kleuren geven me niet het WOW-effect. Qua bruintinten zou ik snel bij twee kleurtjes de pan raken en de rest links laten liggen.. (dat gebeurt bij veel van m’n palettes) en daarvoor vind ik hem toch te duur. Ik snap wel dat als je veel UD Naked palletten hebt, je deze ook wil verzamelen.
    Een vierkante spiegel lijkt me ook veel fijner dan zo’n langwerpige :)

  31. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ik heb de andere basic niet, maar deze staat nu zeker op mijn wishlist!

  32. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ik vind ‘m echt prachtig! Mooie kleurselectie en de uitstraling van het palette is ook erg mooi.

  33. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Prachtig palette, Super mooie vormgeving echt geweldig! Ik ben alleen dol op shimmer en die mis ik wel, al was het er maar 1-2. Ik zou deze niet kopen maar het is wel een mooie toevoeging als je weinig tot geen matte kleuren hebt.

  34. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Nu ik 31 ben, staan shimmers toch een stuk minder charmant op mijn oogleden. Ik ben enorm enthousiast over deze palette!

  35. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ondanks dat ik de beide basics palettes al heb wilde ik toch wel meteen naar de webshop gaan om deze ook te bestellen. Totdat ik zag dat hij pas vanaf 10 oktober te koop is, haha. Mooi palette hoor!

  36. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Zo! Dat ziet er goed uit. Toch vind ik het mooier als er shimmer in zit..

  37. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    wat een mooi palette zeg, ik ben hiernaar erg nieuwsgierig geworden hoor. Ja deze zou ik wel willen hebben. Liefs soraya

  38. Fleur
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Hmnn, nee ik denk dat ik deze oversla! Je review is wel supergoed, bedankt daarvoor! Ik heb nu 3 naked paletten en vind ze toch allemaal wel overeen komen met elkaar.

  39. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ik vind dit palette wel echt heel mooi. Ook zeker door de vormgeving. Mooie look heb je ermee gemaakt x

  40. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Meh het palette ziet er goed uit, maar spreek mij toch niet zo aan. Ik draag niet zo graag matte kleuren.

  41. Jeanelle
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Wat een mooi palette! En wat heb je je ogen mooi opgemaakt daarmee!

  42. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Mooi palette, maar voor mij niet onderscheidend genoeg met de andere UD Palettes die ik nu al heb

  43. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ik ben gek op Urban Decay! Alleen de uitstraling vind ik al super mooi. Ik gok dat ik deze ook wel zal aanschaffen. ;-)

  44. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Oooh wat een prachtig palette! Ik ga m sowieso aanschaffen, ik heb basics 1 en 2 al maar ik wil meeeer haha.

  45. Rachida
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Bedankt voor de fijne revieuw en foto’s. Je zit er niks van dat de oogschaduw minder goed zou blenden door de behandeling die je hebt ondergaan. Enjoy your day!

  46. Mir
    30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Op wat glans op het bewegende ooglid na gebruik ik alleen matte oogschaduw, deze ziet er goed uit!
    De kleuren die ik het mooist vind (vooral de onderste rij) lijken erg op de kleuren uit de Kat von D shade & light eye pallete die ik zelf al heb, maar anders zou deze zeker wat voor mij zijn.

    • Mimi
      30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

      Klopt, ik heb ook de Kat von D shade & light eye en er zit een kleur bij die op extra bitter lijkt. Hierdoor schaf ik dit palette niet aan. Heb ook nog genoeg andere naked pallets van UD maar mooi palette.

  47. 30 september 2016 / vrijdag, 30 september 2016

    Ohh ja ik had deze op instagram al voorbij zien komen. Ik ga hem halen hoor. Hij is zo MOOI! Ik hou juist heel erg van dit soort natuurlijke looks. Fijne review weer, Serena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *